Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לפתח דיון. אני נוסע 4 ימים בשבוע ברכבת מנהריה לחיפה ובחזרה.

קצת נמאס לי מהרכבת, מהלו"ז ומההתנהלות

אני מתלבט האם לרכוש קטנוע 250 סמ"ק בסכום של כ11 אלף ש"ח.

או רכב באותו הסכום (כנראה פיאט פונטו).

מה לדעתם עדיף? הביטוח של הקטנוע יקר יותר כמובן אבל ההחזקה זולה יותר והדלק כמובן, כמו כן יש את עניין הפקקים שעם הקטנוע פחות מורגשים.

הייתי שמח לשמוע את דעתם ומנסיונכם.

אגב, מדובר בנסיעה של כ-55 ק"מ ביום הלוך וחזור.

פורסם

אני לא אכנס לשיקול הכלכלי אבל אני חייב להגיד לך דבר אחד.

שאם אחי היה בהתלבטות זהה לא הייתי נותן לו לנסוע בבינעירוני יום יום על קטנוע.

למה? כי רכב תמיד יהיה סטטיסטית בטוח יותר, במיוחד בבינעירוני.

דיסקליימר: זוהי דעתי האישית בלבד.

אגב רכבת ישראל באמת על הפנים אני נוסע מדי יום.

פורסם

אני אביא דווקא את הפן הכלכלי בתור אחד שעשה את המעבר מרכב לקטנוע.

לפני כשנה מכרנו את המזדה לנטיס של אשתי, נשארנו עם הקורולה שהייתה שלי וקניתי קטנוע הונדה PCX 125 סמ"ק חדש מהסוכנות בעלות של 18.5 אלף ש"ח.

להגיד לך שכל העסק היה שווה מבחינה כלכלית אני לא יכול.

בתור בוגר החוג לכלכלה של האוניברסיטה העברית החלטתי להשוות עלויות לאחר שנה מלאה שהקטנוע ברשותי ונדהמתי לראות שההבדל בעלויות בין הקטנוע לרכב הוא לא גדול כמו שחשבתי מלכתחילה.

יש לציין כי הקטנוע עובר כ-13K בשנה ואילו אשתי חורשת על הרכב כ-30K בשנה.

לקחתי בחשבון עלויות טיפולים, ביטוח (חובה וצג ג' לקטנוע, חובה ומקיף לרכב), דלק, עלויות רישוי, וכו'. לא נלקח בחשבון ירידת ערך.

בשורה התחתונה הקטנוע עולה לכל קילומטר כ-83 אג' ואילו הרכב עולה כ-98 אג' לכל קילומטר.

כמו כן רק עלות הביטוח לקטנוע לכל קילומטר הוא גבוה מ-40 אג' - כלומר חצי מהעלויות לקילומטר הם רק על הביטוח!

בנוסף לא לקחתי בחשבון את עלויות המיגונים (קסדה, כפפות, מעיל, שרשרת וכו') שעלו לי כמה אלפים טובים.

זה היה מהבחינה הכלכלית, מהבחינה האישית, לא הייתי מחליף את הקטנוע בשום הון שבעולם. בכל יום עבודה שבו אני רוכב כ-40 קילומטר מהקריות לחיפה (הלוך ושוב) אני חוסך כשעה של עמידה בפקקים הזוועתיים של הקריות. את זה אי אפשר לתמחר. השעה הנוספת עם אשתי כל יום שווה לי הרבה יותר.

כשיימאס לי ממנה ואני ארצה להגיע הביתה כמה שיותר מאוחר, אני אחליף את הקטנוע ברכב. :wink:

פורסם

רכב, תצטרך לצאת מוקדם יותר, הרבה יותר.

טיפולים כל 10 אלף, ובלאי טבעי של רכב בן 10+, תשלום על חנייה (במידה ותצטרך)

קטנוע?

ביטוח קצת יותר יקר, תלוי לגבי הותק שלך גם על הכביש כי המחירים די ירדו לחלק מהאנשים.

טיפול גדול כל 12 אלף (אני מדבר על כלים סטנדרטים)

כל 3\4 אלף עושים טיפול קטן, עולה 200 שקל ובו מחליפים שמן,ואולי מנקים פילטר, המלצה חמה היא ללמוד לעשות את זה לבד זה הכי לא מסובך שיש וזה חוסך בהוצאות.

אין פקקים,אין תשלום וחיפוש חנייה.

אייל, אני חייב לערוך ולהגיד לך, שיש לך מזל, הרכב שלך אמין, כל רכב בן עשר+ יש לו בלאי טבעי ולא תוכל לדעת מתי הוא יתגלה לעומת קטנוע חדש מהניילון, וזה גם שקט נפשי.

בנוסף, לא מעט אנשים מוכרים את הכלי עם מגוון ציוד, וגם ברכב תרצה להשקיע במערכת או שטיחים או כל דבר אחר.

פורסם

במשך כ שנה וחצי השתמשתי בשירות רכבת ישראל,

נכון שאין מקומות ישיבה, שהרכבת מאחרת ומידי פעם יש תקלות שבהם צריך להחליף רכבות,

שביתה וכו'...

אבל העדפתי אותה על פני פקקים ברכב, או נסיעה שאינה בטוחה לחלוטין בקטנוע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...