Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדוע הטרמוסטט החדש נראה שונה מן הישן?

האם אתה חש בהבדל במהירות ההגעה לטמפרטורת עבודה?

אני גם שמתי לב לזה, וגם בחנות אמרתי לבן אדם והוא אמר שזה בסדר. בבדיקה שעשיתי הרכב הגיע כרגיל לטמפ' עבודה ולא התחמם מעבר..

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אחלה פרוייקט הסבר מפורט רק שלפעם הבאה לא הייתי עושה את הטיפול הזה בלילה :lol:

לגבי החוטי הצתה הקוריאנים, הם באותה האיכות כמו המקוריים.

ממש לא!!!

50% חוזרים ווגם מגדילים לי מכירות של סלילי הצתה.

עדיף להשקיע עוד קצת ולשים חוטים מקוריים.

פורסם

טוב לאחר כמה ימים של מעקב, אכן מתברר שאטם מכסה שסתומים דורש החלפה, יש נזילת שמן לפלאגים.

רכשתי היום אטם, כנראה מחר אני אחליף אותו,

בעיקרון אני יודע איך להחליף, אבל אשמח להערות ותיקונים עוד לפני שאתחיל (ולכל מי שיגיד לך למוסך אל תתעסק וזה, תחסכו ממני, זה רכב ישן שלא יכאב הלב עליו. אם לא ילך טוב, נפנה למוסך. כל הכיף זה ההתעסקות)

1) להזיז\לפרק כל מה שמפריע לי לגשת למכסה

2) לנתק את הצינורות שמחוברים למכסה ולשים לב לאן כל אחד מתחבר

3) לנתק חוטי הצתה ולסמן אותם כדי לא להתבלבל.

4) להוציא את הברגים שמחברים את המכסה שסתומים, ולזכור לאן כל בורג הלך (במקרה שהברגים לא זהים)

5) פירוק המכסה, הוצאת האטם הישן, ניקוי יסודי של 2 הצדדים, את המסילות איפה שיושב האטם אני מתכוון לנקות עם מברשת שיניים, יבוש טוב, להלביש את האטם החדש (פה אשמח לחידוד האם רצוי למרוח גם RTV או חומר אחר)

6) הרכבת המכסה בחזרה, חיבור כל הצינורות, הידוק הברגים (קודם עליון שמאלי, אחר כך תחתון ימיני, ובהתאם)

7) לוודא שהמכסה יושב כמו שצריך, להניע ולעקוב לנזילות.

כמו כן ידוע שרצוי להחליף שמן בעת החלפת אטם מכסה שסתומים כי הכל חשוף בעת הפירוק והשמן יכול להתלכלך, אבל כפי שראיתם בפרוייקט החלפתי שמן ולא בא לי לקנות גלון חדש של VALVOLINE. מה שכנראה אעשה הוא אניח איזה גיגית ענקית שתכסה את המנוע שלא יכנס אבק ולכלוך לשמן.

תודה לכל מי שיתקן וישפר את סדר הפעולות.

בברכה,

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מיכאל שלום רב !

בעיקרון כל מה שכתבת נכון מלבד מספר השגות והבהרות.

קבל מספר איפים:

1- צלם את מכסה השסתומים ואת הברגים החיבורים , וכל מה שאת עומד לפרק.

תיעוד צילומי, שווה כל זכרון אנליטי, וגם יאפשר לך לתעד זאת בצילומים, למען החברים ששמעונינים לעשות בעמם בעתיד.

2- אם האטם הישן יוצא בשלמותו, אין צורך בהפרזה, ובשימוש במברשת שינים, מברשת ברזל, סכין יפני או כל כלי אחר.

ניגוב בשמן חשוב לא פחות.

3- אינני רואה סיבה לנתק חוטי הצתה ממקומם בפלג.

4-יש לנקות בזהירות את מקום הושבת אטם מכסה השסתומים באיזור ראש המנוע, בעיקר משמן.

5- להשתמש בכמות מצומצמת של RTV , אם בכלל ביקר בפינות ועלן מנת להצמיד את האטם לפני הושבת המכסה, על מנת שהאטם לא יזוז במקומו.

6- לא פחות חשוב סדר חיבור הברגים, לפני הידוקם הסופי, תחילה בארבעת הפנים, ובהמשך פחות משנה הסדר.

7- סדר ההידוק עםכוון השעון בהצלבה, במומנט חלש בהתחלה, ברגש ולא בכוח, על מנת לא לסדוק את המכסה הנראה מאלומיניום, ולא לעוות אותו.

8- אני מניח שאורך הברגים שווה, גם באזור מכסה הטיימינג, אך בכל מקרה, לזכור לתעד את הברגים הארוכם מהשאר, במידה וקיים אורך שונה.

9- אים סיבה ליצור לכלוך שעלול לחדור לשמן, ואם האטם הישן יצא בשלמותו, בוודאי שלא צפויה בעיה.

להזהר מחדירת RTV לשמן.

בהצלחה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז הנה בא לו העדכון הסופי, אחרי שעה וקצת עבודה, והמון הנאה תוך כדי, סיימתי בהצלחה להחליף אטם מכסה שסתומים.

בגלל מחסור בזמן לא תיעדתי בפירוט כמו בתיעוד של הטיפול, אבל תיעדתי מספיק כדי שתבינו.

אז ככה:

הנה האטם החדש:

resizedetemhadash.jpg

Uploaded with ImageShack.us

לפני פירוק המכסה הייתי צריך להסיר צינור אחד מהמכסה בצד ימין עליון, היה עוד צינור ממש קטן שהתחבר לסעפת יניקה ולא הצלחתי לנתק אותו מהמכסה אז ניתקתי אותו מהחיבור שהלך לסעפת, עוד 2 ברגים שהחזיקו תושבת של חוט מסויים שנדמה לי שזה הכבל גז אבל אני לא סגור על זה לא עקבתי אחריו יותר מדי, עוד משהו שהייתי צריך לפרק זה המכסה של הרצועה שמסובבת את האלטרנטור.

לבסוף פירקתי את כל הברגים של המכסה שסתומים, מה שעשיתי (ואין לזה צילום) הוא ציירתי על דף את המכסה ופשוט נעצתי את הברגים שהוצאתי בתוך הדף במיקום הנכון כדי שלא אתבלבל.

הנה מכסה השסתומים לפני הפירוק (שימו לב להזעות השמן בפינות):

resizedlifneypreuk.jpg

ועכשיו לאחר שפירקתי את המכסה מהמקום:

resizedahreyperuk.jpg

הנה המכסה בחוץ:

resizedmihsebahuz.jpg

בתמונה זו על קצה המברג שלי ניתן לראות את האטם הישן יוצא החוצה:

resizedyashanbahuz.jpg

עכשיו מתחילים לנקות את המכסה שסתומים, התמונה רק בתחילת הנקיון, דילגתי על התוצר הסופי כמו שאמרתי מחוסר זמן:

resizednikuymihse.jpg

ניקוי המשטח שעליו נניח את המכסה, נעזרתי קצת במברג לגרד שאריות RTV ישנות:

resizednikuymistah.jpg

מה שלא צילמתי זה חיבור האטם החדש למכסה, מרחתי ממש מעט RTV כמו שהציע צביקה, בעיקר בפינות ובנקודות "מועדות לפורענות" והידקתי היטב את האטם למכסה.

הנחתי המכסה ווידאתי שהוא יושב היטב היטב, חיברתי קודם כל בורג ימין תחתון בהברגה חלשה, אחר כך שמאלי עליון בהברגה חלשה, אחר כך הידקתי את שניהם, אחרי זה הברגתי בורג שמאלי תחתון ובורג ימני עליון כמו בראשונים, ואחר כך המשכתי עם שאר הברגים והידקתי כל פעם מעט בורג אחר עד שהגעתי לסגירה שווה. חיברתי את כל הצינורות בחזרה, ופה יאמר לזכותו של צביקה שהקשבתי לעצתו ולפני הכל צילמתי את הכל ולפי הצילום ווידאתי שאני מחזיר הכל למקום. חיברתי את המכסה של הרצועה, והנה ניגשים למבחן המכריע:

הנעתי הרכב, עקבתי כ20 דקות אחר הרכב ולא גיליתי שום הזעה, אז אני די בטוח שעשיתי את העבודה כמו שצריך.

הנה תמונה של הכל אחרי הרכבה: (שימו לב לפינות הנקיות יותר הפעם)

resizedahreyarkava.jpg

אני כמובן מחכה לתגובות, חיזוקים, הערות והארות. תודה רבה לכל מי שעזר ותרם לידע שלי.

בברכה,

מיכאל.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מיכה שלום רב !

ניכר בך שאתה תלמיד טוב, כשרונין ומצטיין !

על העבודה שאפו !

על שמירה על כללי הזהירות שאפו!

על התיעוד המצולם שאפו !

על התיעוד בכתב, שאפו גדול !

אין כל ספק, אתה בחור צעיר ,עם מוטיבציה רבה, ורצון כביר.

בהצלחה בעתיד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יישר כוח, כך עושים "צעדים בוני אמון" בתחזוקת רכב.

הערה קטנה: לא הייתי מניח אטם חדש חשוף על גדר בטון, אבק וחלקיקים אחרים עלולים להדבר לאטם.

לצורך ניקוי רצוי להשתמש בסמרטוט בד או נייר שאינו מתפורר.

יש להשתמש בסמרטוט טבול בנפט על מנת להסיר שומנים מהשטחים הבאים במגע עם האטם. המשטחים צריכים להיות יבשים ונקיים לפני יישום האטם וה-RTV.

פורסם

תודה על התגובות.

קומנדר - אני האמת השתמשתי במסיר שומנים ביתי של סנט מוריץ נראה לי , ניקיתי היטב היטב, ווידאתי שאני מייבש הכל משאריות של מסיר שומנים, האם זה פחות טוב מהשימוש בנפט או אפילו מזיק?

מיכאל.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
תודה על התגובות.

קומנדר - אני האמת השתמשתי במסיר שומנים ביתי של סנט מוריץ נראה לי , ניקיתי היטב היטב, ווידאתי שאני מייבש הכל משאריות של מסיר שומנים, האם זה פחות טוב מהשימוש בנפט או אפילו מזיק?

מיכאל.

אני לא ממליץ על מסיר שומנים ביתי. החומר הפעיל בו הוא סודה קאוסטית אשר עלולה לגרום לכוויות בידיים.כמו כן הוא עלול לפגוע בחלקי אלומיניום ובצבע. בכל מקרה צריך לעבוד עם כפפות גומי.

• תוכן חדש...