Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב ללא ממיר קטליטי בכל מקרה, האם ברכב בו יש להשתמש בדלק נטול עופרת שימוש בדלק עם עופרת יעשה נזק? מה זה עלול לגרום ובמה לפגוע אם בכלל.

מה יתרום (אם בכלל) שימוש בדלק באוקטן 100? האם הוא יכול לעשות נזק כלשהו?

תודה על העזרה.

פורסם

זה אביחי? אין נזקים נוספים ובלאי מואץ של חלקי המנוע?

ניתן לבטל את חיישן הלמבדה לא? האם זה גורם למשהו? אולי צריכת דלק מוגברת?

מה העלאת האוקטן תתרום?

פורסם

אוקטן גבוה יותר לא נותן כלום ברכב, אלא אם יש לו חיישן נקישות, או אפשרות להתעסק לו עם כוון המנוע.

אגב, אם תבטל את חיישן הלמבדה, ייתכן שהוא יכנס למוד חירום, וזה יגרום לאיבוד כח.

נראה לי תמוה מאוד שמילוי טנק דלק באוקטן גבוה אמור לשטוף את מיכל הדלק. זה לא דלק פלאים, זה דלק רגיל פשוט עם אוקטן גבוה יותר (עמידות טובה יותר בפני הדלקה עצמית).

פורסם

אני לא עושה את זה בשביל לנקות את מערכת הדלק אלא על מנת לנוסע כדרך קבע באוקטן 100 (מחיר זול יותר ואוקטן גבוה יותר מ-98 וגם מ-95).

פורסם

משהו יכול לשפוך קצת אור על ההבדלים בין נטול עופרת לבין לא נטול, האם זה נטו איכות הסביבה או שיש פה עוד שיקולים? בלאי, הצטברות פיח לא רגילה, שיחקה של אטמים וכדו?

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

בעבר היו מוסיפים עופרת לבנזין לצורך העלת האוקטן ומניעת דטונציה (דטונציה - פיצוץ לא מבוקר של תערובת בתא השריפה).

עופרת היא חומר מאוד רעיל.

עם העלת מודעות לאיכות הסביבה חקקו חוקים מתאימים ודלק עם עופרת נאסר ויצא משימוש (בארץ לפני כ 10 שנים השיווק שול הופסק סופית).

עוד בשנות ה 70-80, כשבמדינות מפותחות החלו בהדרגה לעבור לשימוש בדלק נטול - גילו שלעופרת בדלק הייתה תכונה נוספת - שימון והגנה על תושבות השסתומים.

מעבר לדלק נטול גרם לשחיקה מהירה של תושבות השסתומים.

הפתרון לזה נמצא על ידי יצירת תושבות שסתומים מחוזקות.

בעיקרון, כל המכוניות מאמצע שנות ה 80 ומעלה כבר מותאמות לעבודה עם דלק נטול עופרת.

פורסם

buki תודה לך על התגובה המפורטת.

אני מבין שתדלוק בדלק כזה לא יגרום לנזק פנימי כלשהו במנוע? שוב דלק באוקטן 100 שהוא לא נטול עופרת.

פורסם

מישהו אמר לי שיכולם להיווצר משקעים במנוע בגלל שהעופרת כבדה יותר, בנוסף המזרקים יכולים להיות בסכנה, יכול להיות?

פורסם
מישהו אמר לי שיכולם להיווצר משקעים במנוע בגלל שהעופרת כבדה יותר, בנוסף המזרקים יכולים להיות בסכנה, יכול להיות?

איפה אפשר למלוא אוקטן 100, אני ישמח גם לתדלק אוקטן 100, במיוחד אם אמרתה שיצא זול יותר.

פורסם
איפה אפשר למלוא אוקטן 100, אני ישמח גם לתדלק אוקטן 100, במיוחד אם אמרתה שיצא זול יותר.

גם אני.

מה גם שלדלל אותו עם מתנול (120 אוקטן) בכלל יהיה סוף הדרך

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תוכן חדש...