Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם,

אני חדשה בפורום, וגם חדשה (יחסית) בנהיגה.

תהיתי מה אני אמורה לעשות במידה והבלים נתקעים / מתקלקלים כשאני נמצאת במהירות גבוהה.

הרי אם ארים מיד את בלם היד אני מועדת להתהפכות, לא?

אז במידה ואני ברכב ידני אני מניחה שצריך להוריד הילוכים בהדרגה ואז להשתמש בבלם היד.

ומה עושים באוטומט?

אשמח להדרכה.

התכוונתי לשאול את אותה שאלה בידיוק :)

פורסם

לפני שבועיים בערך הגעתי למצב שהתחממו לי הבלמים (היה מישור, אבל בידיוק רמזור ש90% מהזמן ירוק התחלף לאדום), פשוט נתתי ברקס בכל הכוח (לא עוזר הרבה מאוד), והרמתי אנדברקס בהדרגה (היה לי מרחק עצירה גדול יחסית, אבל אני בעצמי נלחצתי), נזהרתי שלא לנעול גלגלים עם האנדברקס, זה סתם סיכון במקרה שהיה לי.

לבסוך עצרתי מטר וחצי אחרי קו הרמזור אדום.

גם אני כמה שאני צעיר, יום אחד היה כמה טיפות שמן על הכביש (היה סיבוב, מהירות מותרת), קיבלתי היגוי-יתר, ישר נתתי פול-גז+שברתי הגה לצד נגדי של הסיבוב, ואחרי שניה פול ברקס ואנדברקס, נוצר מצב שעשיתי 180 נגדי לכיוון הסיבוב, ונעצרתי נגד התנועה.

(גם אני הייתי בשוק של שניה, אבל מהפחד להגיד לאבא שקרה משהו, התעשתתי ועשיתי מה שאפשר.)

.

חבר,

משהו בנהיגה שלך לא תקין אם אתה עושה כל כך הרבה שימוש בבלם היד שלא למטרת בלימת הרכב בחנייה.

ברכב תקין ומטופל ברמה סבירה אין צורך להגיע למצבים כאלה של שימוש בבלם היד, בשביל זה יש דוושת בלם.

אני יכול להבין שבלמים מתחממים תחת נהיגה ספורטיבית אגרסיבית, הם לא אמורים להתחמם בנהיגה מנהלתית- אלא אם הנהג עושה משהו לא נכון.

לגבי נושא הפוסט,

בתימצות- שם המשחק זה חיכוך.

דוושת הבלם לא מגיבה? נסי שימוש פרוגרסיבי בבלם יד (משיכה עדינה בהתחלה וככל שהרכב נבלם מגבירים את עוצמת משיכת הבלם יד).

לא עזר בלם היד?

אם המהירות לא גבוהה מדי נסי הפניות הגה מצד לצד, זה יגרום להפחתת המהירות (כמובן להסתכל במראה לוודא שאת לא מורידה איזה רוכב קטנוע או פוגעת ברכבים אחרים).

לא עזר?

נסי למצוא איזה משטח רך בשוליים- שדה, תלולית עפר, חול וכו', נסי לרדת עם הרכב למשטח הזה, זה יעזור לו להבלם.

אין משטח רך?

תתחילי לגרד את הרכב על המעקה בטיחות בכביש, זה יעזור לו להבלם.

אין מעקה בטיחות?

נסי להתחכך בעצמים אחרים שיכולים לבלום אותך (כמובן כאלה שלא יסכנו אחרים).

לא עוזר?

תתחילי לקרוא בשקט:

tHOM2455015.jpg

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חבר,

משהו בנהיגה שלך לא תקין אם אתה עושה כל כך הרבה שימוש בבלם היד שלא למטרת בלימת הרכב בחנייה.

ברכב תקין ומטופל ברמה סבירה אין צורך להגיע למצבים כאלה של שימוש בבלם היד, בשביל זה יש דוושת בלם.

אני יכול להבין שבלמים מתחממים תחת נהיגה ספורטיבית אגרסיבית, הם לא אמורים להתחמם בנהיגה מנהלתית- אלא אם הנהג עושה משהו לא נכון.

הרכב מטופל כמו שצריך, ולא מוזנח.

אבל, שאתה מתחיל לתת קיקים על ימין ועל שמאל (היה עניין דחוף מאוד), מה לעשות צריך להשתמש בברקסים, שוב זה רמזור ש90% מהזמן הוא ירוק (במיוחד בלילה), פתאום החליף לאדום, הברקסים היו חמים, תאמת יכלתי לעצור איזה 5 מטר

אחרי הפס עצירה אבל בכל זאת השתמשתי קצת בבלם יד.

באופן כללי אני לא נוהג ככה, סתם חבל על הדלק והרכב והבטיחות שלי (לא מסכן אף אחד חוץ ממני), אבל בפעם הזו היה עניין דחוף.

לגבי השימוש השני, אם זרקת תחת כמה פעמים בחיים שלך, היית מבין, אני צריך איכשהו לגרום לתחת של הרכב להחליק לאן שאני רוצה, בלם יד עוזר הרבה במקרה הזה.

ועובדה, אם לא הייתי "זורק" תחת לפחות פעם אחת בחיים שלי, במקרה ההוא הייתי בתוך עץ או מנורה או בחוסר הכרה.

• תוכן חדש...