Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדשה בפורום, וגם חדשה (יחסית) בנהיגה.

תהיתי מה אני אמורה לעשות במידה והבלים נתקעים / מתקלקלים כשאני נמצאת במהירות גבוהה.

הרי אם ארים מיד את בלם היד אני מועדת להתהפכות, לא?

אז במידה ואני ברכב ידני אני מניחה שצריך להוריד הילוכים בהדרגה ואז להשתמש בבלם היד.

ומה עושים באוטומט?

אשמח להדרכה.

פורסם

א. ב99.9% מהמקרים בלמים לא מתקלקלים "פתאום". קודמת לכך ירידה בעוצמת הבלימה, רעשים,חריקות,דוושה רכה מידי,נורת מפלס נוזל בלמים שנדלקת, ריח שרוף, ועוד סימנים שמתריאים על כך שצריך לעצור מיד ולגרור את הרכב למוסך.

ב. הקלעות לסיטואציה שהעלית היא לא נעימה, ואכן לא תמיד אפשר להחלץ ממנה. ברוב הגירים האוטומטיים ובכל הגירים האוטומטיים מסוג "טיפיטרוניק" אפשר להוריד הילוכים בצורה ידנית. יש לעזוב מידית את דוושת התאוצה,ללחוץ בפמפום על דוושת הבלם (גם אם היא שוקעת לסוף מהלכה/לא מגיבה/תקועה) ולנסות להוריד הילוכים. כשהרכב כבר בהאטה יש למשוך בעדינות ובהדרגה את בלם היד.

הבעיה בבלם היד אינה התהפכות (מקסימום "דריפט" לא מתוכנן :)) אלא קריעת הכבל שלו, מה שיבטל גם את חבל ההצלה הזה.

אם תזדקקי לבלימת פתע כשהבלמים לא עובדים- מובן שלא תוכלי לבצע את כל הנ"ל.

החלצות ממצב כזה שמורה לנהגי מירוץ מומנים במיוחד ולאלת המזל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין סיבה שהרכב יתהפך משימוש בבלם היד. אם שומרים על הגה ישר הרכב גם לא יחליק יתר על המידה.

אין גם שום סיבה לפמפם - אם הבלמים חמים מדי פמפום לא יספיק לקרר אותם ותידרש המתנה, כלומר זמן שבד"כ אין במקרים כאלה. צריך להשתמש בבלימת מנוע, לעבוד עם ההילוכים, גם בידני וגם באוטומט (באוטומט משתמשים במצבי הידית ויורדים אתם בהדרגה). בלם יד עדיף להפעיל במהירות נמוכה יותר (לא מחשש להתהפכות, אלא כי במהירות גבוהה הוא יהיה פחות יעיל - אין לו את העוצמה של הבלמים הרגילים ועדיף לא לגמור גם אותו), או במקרה קיצון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הפמפום הוא לא לקירור כי אם למצב בו המשאבה לא מצליחה לבנות לחץ משום מה (בגלל מפלס נוזל נמוך, דליפת לחץ, משאבה גמורה או שאר "הפתעות"). במקרה כזה אנחנו בונים לחץ עם הרגל, כמו במשאבה של מזרוני ים.

גם אם הדוושה תקועה (בשטיח של הרכב,בשאפט של המשאבה הראשית, קליפר שנדבק או שאר מתנות האל) פמפום יכול לשחרר את התקיעה ולאפשר לך לעמוד בצד מתנשף ולחכות לגרר בחתיכה אחת.

שוב, זה לא משהו לבנות עליו במהירות של 160 קמ"ש ברינג, אבל בנהיגה מנהלתית, זה יכול להציל חיים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בלמים והיגוי זה המערכות הכי אמינות ברכב.

זה שקורים מקרים פה ושם כמו המקרה האחרון של המשפחה, יכול ליהיות וסיכוי גדול ליהיות לתחזוקה לקויה.

(זה ישמע מצחיק, אבל לדעתי מערכות הבלמים וההיגוי ברכב מגיעות לרמות של מטוס קרב מבחינת אמינות ובניה).

לעניין:

אם חס ולחלילה היה קורה לי מקרה דומה, קודם כל מוריד הילוכים (גם בגיר ידני וגם באוטומט), זה אמור לבלום את הרכב יפה.

אם המוות קרוב (אין הרבה מרחק להאט), פשוט מרים פול-אנדברקס מהר ובכל הכוח וביחד שובר את ההגה כמה שיותר מהר, ומשם מחזיק אצבעות.

(עדיף להתהפך או להתקע במכשול (קיר\רכב\גדר) מאשר לעוף לתאום בכמה עשרות של קמשים.

לפני שבועיים בערך הגעתי למצב שהתחממו לי הבלמים (היה מישור, אבל בידיוק רמזור ש90% מהזמן ירוק התחלף לאדום), פשוט נתתי ברקס בכל הכוח (לא עוזר הרבה מאוד), והרמתי אנדברקס בהדרגה (היה לי מרחק עצירה גדול יחסית, אבל אני בעצמי נלחצתי), נזהרתי שלא לנעול גלגלים עם האנדברקס, זה סתם סיכון במקרה שהיה לי.

לבסוך עצרתי מטר וחצי אחרי קו הרמזור אדום.

פורסם

צריך לנסות לזהות באותו רגע מה מצב הבלמים, אצלי באוטו הם נהרסו לגמרי ברגע אחד וכל לחיצה עליהם, בעיקר במהירות גבוהה,

הייתה גורמת לרעש חריקה חזק מאד ולהתנהגות לא תקינה של הרכב.

פורסם

למיטב הבנתי, איתי אלון בדיוק דיבר על הנושא הזה בטלוויזיה. את הראיון עצמו פספסתי אבל העיקר הוא שיש להפיק מקסימום כוח בלימה גם מהבלמים (שלרוב נשאר בהם כוח עצירה מכובד), מבלימת המנוע (על ידי הורדת הילוכים מדורגת) ועל ידי משיכה הדרגתית, שן אחר שן, של בלם היד - וזאת לאחר הפחתת מהירות משמעותית ככל הניתן בעזרת ההילוכים.

אם אין ברירה, ניתן להשתמש גם בגרר על ידי הפניות הגה קלות, פתיחת חלונות ואפילו התחככות קלה בגדר הבטיחות או אפילו נסיעה לתוך שטח פתוח וחולי - כדי למנוע פגיעה קשה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בנוגע למקרה של אתמול אנחנו צריכים להתעסק ב2 שאלות חשובות,

בבקשה ממכם תעבירו הלאה. היום שאלתי כמה אנשים והייתי בשוק כי פשוט אף אחד לא יודע מה לעשות במקרה כזה.

1. איך הנהג הגיע למצב שאין לו בלמים?

ברוב המוחלט של המקרים אין קשר לעובי. גם בעובי מינימלי, הבלמים יעבדו, הבעיה פה היא התחממות נוזל הבלמים והלחץ האדיר שנוצר כך שהמשאבה הייתה מלאה באדים והבוכנה לא הייתה אפקטבית. זה קורה כי עם ישראל, רובו המוחלט, לא יודע איך יורדים ירידות עם רכב. ירידה לא יורדים בשום פנים ואופן עם ברקס לחוץ כל הזמן, במיוחד בירידות ארוכות. לא סתם יש לנו שלטים יפים וצהובים בכל ירידה המורים על "סע בהילוך נמוך". נסיעה בעזרת הילוך נמוך בולמת את הירידה בעזרת המנוע בלבד ללא שימוש בבלמים. כך אנחנו שומרים את הפוטנציאל החזק של הבלמים לצורך אמיתי. זה לא אומר שאסור להשתמש בכלל בברקס בירידות, מותר, אבל בעדינות ולהמעיט ככל האפשר. נצלו את יכולת הבלימה של המנוע. לאלו שדואגים מהרעש האדיר שהמנוע בעת בלימה בירידה, אין לכם מה לדאוג. כל עוד תישארו בטווח סל"ד סביר (אל תתקרבו לקו האדום, תתאמו הילוכים) המנוע לא יתפרק וצריכת הדלק אגב תישאר מינימלית. המון אנשים מקשרים ישירות בין הסל"ד של המנוע לצריכת הדלק וזה שגוי בבסיסו. בירידה, גם אם המנוע בסל"ד 5,000, צריכת הדלק היא אפסית. לרדת עם ניוטרל אגב, מבזבז לרוב יותר דלק מאשר לרדת בהילוך ובטח ובטח הרבה יותר מסוכן. בשורה התחתונה, לדעתי, הנהג ירד את הירידות האלו עם ברקס לחוץ כל הזמן. הוא לא המיעוט אלא הרוב. כולם נוהגים ככה וזה לא נכון ולא בטיחותי.

2. מה לעשות במידה והגענו למצב הזה?

לצערי פתאום הבנתי את רמת הבורות של רוב הנהגים כשמישהו בעל רשיון כ20 שנה לא ידע בכלל את מטרת המספרים 1,2,3 בגיר האוטומטי שלו.

בודקים שהבלמים באמת לא עובדים עם לחיצה עדינה ואז פמפום ממש קצר. לא עובד? מתחילים בהורדת הילוכים בהתאמה למהירות, המנוע צריך להפיק רעש חזק וכך נדע שההילוך במקסימום מהירות שלו. כשהרעש דועך מעט, ממשיכים בהורדת הילוכים עד להגעה למהירות נמוכה דיו להרמת בלם יד... בעיקרון עדיף להרים בלם יד ב30-40 קמ"ש אבל אם רואים שאין לנו מספיק זמן נרים אותו בעדינות במהירות המינימלית שאליה נוכל להגיע בעזרת הורדת הילוכים והתחשבות בתנאי הדרך. לגבי ההתנגשות אני לא פיזיקאי גדול אבל האינסטינקט שלי אומר שעדיף להתנגש עם צד הרכב בהדרגתיות ושפשוף עם גדר הבטחון, בזוית נמוכה כמובן ולא להיכנס ישר לתוך הגדר.

פורסם

המצב שגרם לתאונה היום הוא מצב קיצוני לחלוטין שבמהלכו, ככל הנראה, הנהג עשה את כל הדברים הכי לא נכון בשביל להגיע למצב שאליו הגיע. לא הייתי נכנס להיסטריה שזה יקרה גם לכם מעצם העובדה שזה מקרה של אחד למיליון. במקרים כאלו השכל הישר קובע - להשתמש בכל האמצעים העומדים ברשותכם בכדי להאט את הרכב - דוושת בלם, בלם יד, הורדת הילוכים ובמקרה קיצוני התחככות בגדרות בכדי לאבד אנרגיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאן כבר בא שיקול דעת נכון ומהיר כבר, ולפעמים שיקול דעת נכון פוגע בקו מחשבה ישר והגיוני. (מי יחשוב להכנס בגדר\משאית\כל דבר שיעזור, עם רכב שיש בו משפחה מלאה).

מקרה דומה של שיקול דעת מוטעה, זה מה שהיה בפוסט של היונדאי סנטה-פה שמאיצה לבד, אני לא מבין למה הנהג לא שבר את ההגה, במקרה טוב היה פוגע בקיר ולא היה קורה כלום חוץ מכמה שריטות, במקרה רע, ברכב והיו קצת נפגעים קל-בינוני.

גם אני כמה שאני צעיר, יום אחד היה כמה טיפות שמן על הכביש (היה סיבוב, מהירות מותרת), קיבלתי היגוי-יתר, ישר נתתי פול-גז+שברתי הגה לצד נגדי של הסיבוב, ואחרי שניה פול ברקס ואנדברקס, נוצר מצב שעשיתי 180 נגדי לכיוון הסיבוב, ונעצרתי נגד התנועה.

(גם אני הייתי בשוק של שניה, אבל מהפחד להגיד לאבא שקרה משהו, התעשתתי ועשיתי מה שאפשר.)

לפני שבועיים כנראה היה מקרה דומה עם מצובישי אנטר, הנהג כנראה לא היה מיומן, נכנס בעץ ובמנורה, ממש כל הגג התקפל על הנוסעים וכל החלונות נשברו, היו עוד נזקים. (זה במקרה ראיתי כי עברתי שם).

במקום כמו ראש בקיר לנסות להגביל מהירות ולנסות חארטות, שיעשו נהיגה מונעת ונהיגה ספורטיבית ומה שצריך השתתפות 50% בכסף של המדינה. ("בחלום המתוק").

ואז גם לא ימצאו נערים "בשטחים פתוחים".

חוץ מזה לאור המקרה העצוב עם המשפחה הזאת, הזה אני חשבתי להתחיל לפתח כמה פרוייקטים ופטנטים אבל אין לי הרבה זמן ומשאבים, ממש הורג אותי שאני יכול עכשיו להמציא משהו ולקבל כמה אלפיות נקיות לכיס, ובמקום זה אני עובד בשתי עבודות, שוטף כלים בשביל 20 לשעה (שיהיה לי למונית לשלם אחרי שאני פותח שולחן בפאב בשישי), ומתמרמר על כל המדינה הזאת.

• תוכן חדש...