Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב ביוון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לינדוס זה נחמד, אם כי לא ממש נפלתי מהרגלים. העליה לא פשוטה ואם אינכם מיטיבי לכת, תשקלו ברצינות להיעזר בחמור.

באקרופוליס שנמצא שם די השתעממתי והכי נהניתי שם מהחוף המקסים.

גם אנחנו לא נעזרנו ב-GPS אלא במפה שקיבלנו בחינם מהקבלה של המלון. אם האישה נווטת טובה, אתה באמת לא זקוק ליותר מזה. יש שילוט סביר בדרכים וכנראה שלא באמת תצליחו להסתבך שם.

בדרך ללינדוס יש שני אתרים ששווים עצירה:

1. מסלול קארטינג פתוח באיכות מצויינת ובסטנדרט הבטיחות הידוע לשמצה של יוון. מה שזה אומר בפועל זה שאם אתה לבד על המסלול, אתה תשלם על 10 דקות ובפועל תסע משהו כמו רבע שעה, וכמובן שעל קסדה אין בכלל מה לדבר. מצד שני, לפחות הקארט שאני קיבלתי שם היה בסדר גמור וגם המסלול עצמו מתוחזק בצורה נאותה. אין מערכת למדידת זמנים.
  2. פארק שבעת המעיינות, ולא לוותר על הליכה בתוך הניקבה. תביאו נעלים להליכה במים, למרות שאפשר גם ללכת יחפים. מומלץ לעצור באחד הסניפים של Carrefour בדרך ולקחת צידה כדי לערוך שם טוזיג. תתכונן להריח ריח משכר של חורשת אורנים.

אינני יכול לומר היכן המקומות הללו נמצאים במדויק, אני רק יודע שבנסיעה מרודוס ללינדוס הם נמצאים מצדו הימני של הכביש. הקארטינג יותר קרוב לרודוס והפארק ללינדוס. הפארק מצריך סטיה של בערך ק"מ מהדרך הראשית.

עריכה: רק עכשיו שמתי לב שספריאל ואני דיברנו על אותו מקום, רק שקראנו לו בשמות שונים. ניחא.

עוד עריכה: אני בטוח ב-99.9% שזה המסלול שדיברתי עליו: http://www.gotorhodes.com/video/249/Yannikouris-Bike-Show-in-Lardos-Go-Karts-Rhodes-Greece

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ממש בא בטוב הטרד הזה, אני טס עם החברה ב3 ליוני עד ה7.

לטעמי אני לא אשכור רכב ליותר מיום אחד שאלך לטייל בעמק הפרפרים ואולי נלך לפארק מים המפורסם.

בכללי נחמד לשמוע קצת על מקומות מומלצים כמו שנתתם תודה רבה.

פורסם

1. שבעת המעיינות הוא האפטא-פיגס, מאוד נחמד אם כי לטעמי לא מרשים בהרבה מכמה שמורות טבע ישראליות.

2. לעומת זאת לינדוס היא חוויה, בעיקר הדרך אליה דכך הכפר המודרני הלבן והטיפוס התלול אם אני עשיתי זאת בגיל 50 איני רואה כל סיבה שזוג צעיר לא יעמוד בכך, בתנאי שמדובר באנשים בריאים. את הילדיל שלחנו על חמורים בירידה בשבלי חווית החמור. ד"א - רנ"ל גם לגבי מערת הדיקטיאון בכרתים).

3. שנדור - שכור רכב ליומיים שלושה. ציינתי את המסלולים שעשיתי - עמק הפרפרים זה מערב האי, יחד עם עוד שורת אתרים עד מונוליתוס. הזכרתי קודם את היוגורט - אני עדיין זוכר את המסעדה הקטנה (נדמה לי בכפר סיאנה) שבה טעמנו את המעדן, ואח"כ הייתי צריך לגייס כישורי זינוק בעליה שרכשתי משך 25 שנה בחיפה כדי לצאת מהחניה. בנוסף לכך גם פארק המים מצריך שימוש ברכב, ואני חוזר וממליץ על לינדוס ושבעת המעיינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש בא בטוב הטרד הזה, אני טס עם החברה ב3 ליוני עד ה7.

לטעמי אני לא אשכור רכב ליותר מיום אחד שאלך לטייל בעמק הפרפרים ואולי נלך לפארק מים המפורסם.

בכללי נחמד לשמוע קצת על מקומות מומלצים כמו שנתתם תודה רבה.

קודם כל תודה רבה לכולם ואשמח לעוד הצעות.

לגבי רכב.ליום או 2 זה לא כל כך משתלם.

מונית משדה תעופה וביום האחרון לשדה תעופה כבר כסף, אני ככל הנראה אשתקן באולימפיק פאלאס שהוא מחוץ לרודוס משו כמו 5ק׳מ כל נסיעה לעיר זה עוד מונית הלוך+חזור ובכללי אני לא אחד שיושב במלון אז להיות נייד זה חשוב למרות שזה אי לא גדול במיוחד אם ליום עולה לך 45 יורו ו4 יום 81 יורו, אז משתלם לקחת ל4 יום

לגבי gps, אני כנראה אצטרך כי אישתי היא לא הנווט הכי טוב בלשון המעטה, עם הניווט שלה אני יגיע מרודוס להונגריה בטעות, לא ניקח סיכון... ;)

פורסם

1. לגבי המלונות ביאליסוס ואיקסיה - יש קו אוטובוס שנוסע כל 10-15 דקות לרודוס (ובחזרה) על כביש החוף - עולה פרוטות ולא צריך לשרוף כסף על מוניות. העיר עצמה קומפקטית ולא מצריכה גלגלים.

2. למי שיש יום חופשי - מומלץ לקחת את המעבורת לאי סימי (SYMI) - מרחק כשעתיים הפלגה מרודוס. אי קטן ומקסים, צריך לודא רק שיש מספיק זמן (לא יותר משעתיים) לסיור באי. המעבורת מקיפה אותו ועוגנת משני מקומות - ביעיירה הראשית וכן באיזה מנזר בצד הנגדי של האי. יש גם מעבורת למרמריס, אבל תורכיה אינה יעד מבוקש על ידי ישראלים כיום.

3. כל עוד אתה נוסע בכביש ההיקפי של האי ובכביש החוצה אותו מדרום לעיר רודוס אינך זקוק לשום אמצעי ניווט - מפה + שילוט דרכים בסיסי יספקו את הסחורה. אני מסופק אם GPS יסייע לך בדרכים לא דרכים שהזכרתי קודם, אבל האמת היא שלא בדקתי זאת (את ה-GPS קיבלתי במתנה רק שנתיים אחרי הביקור ברודוס).

4. לאורך רצועת מלונות החוף של איקסיה ויאליסוס פרושים עשרות "סופרמקרטים" - אלה מעין חנויות נוחות שנראות כמו מכולת של פעם ומוכרות כל דבר ממים מינרליים ועד טלפון סלולרי. בשעתו המחירים היו נוחים.

5. אשתי ואני ערכנו את האימון היומי שלנו בצעידה לאורך אותו כביש, מדובר בסופו של דבר בטיילת נעימה מאוד בשעות הערב.

6. חופי הים יפים מאוד אבל חלקם מסוכנים. היוונים לא מכירים את המונח "מציל" וצריך להיות זהירים מאוד אם נכנסים למים, כיון שיש זרמים בלתי נראים. להפעיל את כל החושים ולהפעיל הגיון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יגלוש טיפה מהנושא מישהו מכיר אולי אפליקצייה לאייפון של מפת רודוס אופליין, ז״א רק להוריד לאייפון ללא צורך באינטרנט ברודוס

באמת חשבתי שעלgps אפשר לחסוך כמה עשרות דולרים, אבל עם מפת נייר לא הכי נוח להסתובב

פורסם

רק לידיעתך - אני לא סומך על GPS לבד, תמיד מצטייד במפת נייר. באי קטן כמו רודוס זה יותר ממספיק כיון שהרזולוציה מספקת.

פורסם
ודא שבטלפון שלך מותקן וייז, קנה שם סים מקומי ואתה מסודר.

וייז מותקן אבל כמו שאני יודע יש רק מפה של ישראל, יש עדכונים כלשהם שאפשר לשדרג לעוד מדינות?

ודבר נוסף עלות אינטרנט בחול היא מאוד גבוהה לא כך?

דבר שלישי סים לאייפון יעלה גם סכום נכבד לפי דעתי

פורסם

לגבי Waze - מדובר במיפוי חברתי, וטיב המיפוי תלוי במספר המשמשים בכל איזור. התוכנה נולדה בישראל ולכן יש כאן קהילתמשמתשים גדולה עם מיפוי סביר. יש פעילות במדינות רבות - בחלקן מיפוי סביר ובחלקן חלקי ביותר. קרא בפורום המשתמשים באתר החברה.

פורסם
וייז מותקן אבל כמו שאני יודע יש רק מפה של ישראל, יש עדכונים כלשהם שאפשר לשדרג לעוד מדינות?

ודבר נוסף עלות אינטרנט בחול היא מאוד גבוהה לא כך?

דבר שלישי סים לאייפון יעלה גם סכום נכבד לפי דעתי

קנה ברודוס סים מקומי פרי פייד ובקש לעשות חבילת גלישה. מרגע זה אתה מסודר.

לגבי וייז בחו"ל: ספריאל צודק. בבנגקוק למשל היה מיפוי מלא של כל האיזורים שהייתי בהם, אבל זה לא היה המצב בכל תאילנד.

מצד שני, רודוס זה מקום שורץ ישראלים, כך שיש מצב טוב שהאי ממופה כיאות, וגם אם לא, כבר הוסבר שלהתמצא בו זה לא עניין מסובך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...