Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נראה לי תקן או משהו.

חייב שבכל רכב אחרי שנכבה מנוע, שיהיה 1-3 פמפומים מלאים. (אצלי בקוואליר זה אחד מלא, פעם שניה חצי ופעם שלישית חלש מאוד.)

אבל זה לא הכי קשור לנושא.

מה שיותר מעניין אותי, למה הברקס לא מנטרל את הגז? (חשמלי סבבה, תעשו מעקף מכאני למקרה חירום).

(זה הא' ב' של כל רכב, גם רכב צעצוע.)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הניטרול שאתה מדבר עליו זה בדיוק אותה הפעולה כמו שהורדת את הרגל מהגז.

המחשב עושה את אותה הפעולה, נותן הוראה למצערת להיות על המצב הכי סגור שלה.

ככה שזה לא משנה אם עזבת או שהמחשב ייתן הוראה. המחשב/המצערת תקוע/ה ולכן אין לך שליטה על המצערת.

פורסם

מה?! העברה לניוטרל לא סוגרת את המצערת. יכול להיות שמאחר ומדובר במצערת שהיא drive by wire, העברה לניוטרל תתן למחשב פקודה לסגור אותה, אבל גם מאוד לא סביר.

כשמגיעים ל-rev limiter יש ניתוק או של ההצתה או של ההזרקה או שניהם, אני לא סגור על זה. ההגיון אומר הזרקה כי דלק לא שרוף מזהם והורס את הממיר הקטליטי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אם הוא היה לוחץ על הבלם היית מזהה איזשהי האטה בדרך, אבל רואים שהרכב כל הזמן מאיץ.

לגבי הסנריו - אין בעיה, אבל אם אתה רוצה לדמות את המציאות - במציאות הנהג קודם עוזב את הבלם ואז לוחץ על הגז. ברור לך שהוא לא לחץ פול גז עם ברקס לחוץ בו זמנית.

אני בדיוק בדקתי, בסונטה יש מצערת אלקטרונית (drive by wire). אין חיבור מכאני בין הפדאל למצערת.

יכול להיות שהוא בכלל לא לחץ על הגז, אלא המחשב רכב השתגע ופתח את המצערת לגמרי בלי סיבה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אז בדקתי כמו שביקשת. עצרתי עצירה מלאה, החזקתי ברקס לחוץ חזק פול גז ושחרור ברקס, האצתי עד 120 בערך, ואז בלימה חזקה יחד עם פול גז.

לא הייתה שום בעיה לבלום - היה תגבור והרכב עצר די מהר. מה שכן - עכשיו אני עם פוקוס חדשה ו'מתוחכמת', נראה שאחרי שתיים-שלוש שניות של פול גז עם ברקס המחשב מגביל את המצערת או מנתק אותה לגמרי, לא סגור על זה.

בכל מקרה עשיתי רצף של כמה בלימות בלי לעזוב את המצערת, בבלימה השלישית הרגשתי כבר שהדוושה מתקשה מאד, אבל עדיין אפשר לעצור עם השקעת כוח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אז בדקתי כמו שביקשת. עצרתי עצירה מלאה, החזקתי ברקס לחוץ חזק פול גז ושחרור ברקס, האצתי עד 120 בערך, ואז בלימה חזקה יחד עם פול גז.

לא הייתה שום בעיה לבלום - היה תגבור והרכב עצר די מהר. מה שכן - עכשיו אני עם פוקוס חדשה ו'מתוחכמת', נראה שאחרי שתיים-שלוש שניות של פול גז עם ברקס המחשב מגביל את המצערת או מנתק אותה לגמרי, לא סגור על זה.

בכל מקרה עשיתי רצף של כמה בלימות בלי לעזוב את המצערת, בבלימה השלישית הרגשתי כבר שהדוושה מתקשה מאד, אבל עדיין אפשר לעצור עם השקעת כוח.

טוב לפחות דבר מסתדר עם התאוריה, אין ואקום (או יש ממש מעט) בתאוצה מלאה עם עומס. מעניין שהתגבור אצלך מחזיק 2 בלימות. אני בדקתי את העניין על 2 רכבים בעבר, פעם אחת כשזה קרה לי בזמן אמת עם ה-206 אוטו' ופעם אחת על רכב אחר (קולט ידנית) כשהדגמתי לחבר שאין בלמים כשהמנוע כבוי ובשניהם בקושי היה תגבור אפילו לבלימה אחת.

יכול להיות שזה קשור לסל"ד שהרכב נסע בו קודם, עם ה-206 אני לא זוכר במדיוק מה קרה כי זה היה ממש ממזמן, אבל עם הקולט הרכב התגלגל בסרק בהילוך שני (הייתי על שביל כורכר).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא מאמין לאף סיפור על "רכב שמאיץ לבד".

לא לאגדות שהיו על האאודי 100 בזמנו בארה"ב,

לא לאגדות על הטויוטות שמאיצות לבד

ולא לאגדה החדשה על היונדאי שמאיצה לבד.

במה אני כן מאמין?

בדוושת גז שנתפסת בשטיח, בכבל מצערת שנתקע (איפה שעדיין יש כבל), בנהג שהתבלבל בדוושות וכו'....

אותם נהגים הם הנהגים הקלאסיים שלא יעלה על דעתם להעביר לניוטרל.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.

• תוכן חדש...