Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש כאן ומאוד המליצו לי על הפורום הזה אז השאלה שלי היא כזאת יש לי יונדאי לנטרה שנת 2000 האוטו בעיר

מעבד מיים קצת ומחוץ לעיר המון היתי במוסך עשו בדיקת לחץ והיא תקינה מאוד האוטו לא התחמם אף פעם נוסע איתו לכל מקום אפשרי אני מיואש אולי תוכלו לעזור לי בדקתי רטיבות בתוך הרכב בשטיחים כפי שראיתי מתגובות כאן הכל יבש :cry::cry::cry:

עריכת הנהלה:

ברוך הבא לאתר.

כאן מקובל לכתוב עם סימני פיסוק.

נא להקפיד להבא.

וגם לרשום את דגם הרכב המלא בכותרת (נערכה).

גלישה נעימה!

פורסם

לי יש יונדאי אקסנט 2001, די דומה ליונדאי שלך, הייתה לי נזילת מים חיפשתי נזילות לא מצאתי גם בתוך האוטו הכל היה יבש, במוסך עשו בדיקת לחץ וטענו שזה המכסה החלפתי גם לא עזר, בסוף פירקתי את המאוורר שעל הרדיאטור וראיתי מאחוריו נזילה מזערית החלפתי את הרדיאטור והכל הסתדר. במקרה שלך הייתי מתחיל עם המכסה רדיאטור אולי זה יעזור בהצלחה.8)

פורסם

רכב מאבד מים מחוץ לעיר בכמות גדולה? אולי הרדיואטור סתום והרכב מתחמם בנסיעה מהירה? אולי משאבת מים נוזלת?

איזה נוזל קירור אתה שם? מי ברז? אם שמים נוזל קירור טוב, הוא משאיר סימנים במקומות של הנזילות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1] את המכסה של הרדיאטור החלפתי

2]בבדיקת לחץ הוא אומר לך אם יש בריחה ממקום של שהוא

אך הלחץ תקין ,אם מדובר כמו שאמרתם לי באחורי המאוורר בריחה של מיים אז למה הוא מעבד כמות רצינית מחוץ לעיר .

היה צריך להיות סימני נזילה אני בטוח בזה .

פורסם

שלום אבי.

לפעמים נתקלים בתעלומות מים שדומות למקרה שלך.

מים לא נעלמים, או שיש נזילה או שהם נשרפים בתא השריפה.

לפי איך שניראה המקרה שלך, אני הייתי מחפש בסביבת משאבת מים, כבר ניתקלתי במיקרים שרק שהרכב עובד, משאבת המים מאבדת מים, ובזמן שבודקים עם מנוע כבוי ובדיקת לחץ דרך הרדיאטור אז לא מזהים את הנזילה.

דבר שני שניתן לבדוק זה האם המים נשרפים בתא השריפה - זה אומר שפרץ לך אטם ראש והמים עוברים לתוך תא השריפה ושם הם נישרפים. אמרת שהרכב לא מתחמם וזה לא סותר את האופציה כי לא תמיד רכב יתחמם שהמים בורחים לתא השריפה דרך אטם ראש, זה תלוי כמה בריחה. היה ללקוח שלי פורד פוקוס עם איבוד מים ודאי דרך אטם הראש והוא לא התחמם רק איבד מים.

גם לא תמיד המים בורחים לשמן או שמן למים שיש בעיה באטם ראש, לכן בדיקת העדר טחינה בשמן או במים לא פוסלת לחלוטין את האופציה שאטם ראש ניפרץ.

יכול להיות גם סדק בראש מנוע או בבלוק.

את האטם ראש אם הוא פרץ ניתן לבדוק בעזרת ערכת בדיקה עם מבחנה ונוזל בצבע כחול, ששואב לתוכו את הגזים שעולים דרך נוזל הקירור, אם הוא מחליף צבע לצהוב, יש לך פריצה באטם ראש.

פורסם

1] אך אני יכל לבדוק אם זה המשאבת מיים נוזלת בזמן נסיעה ו,לא המיים לא צהובים

2]יש מצב שהרדיאטור סתום?

3] ובנוסף איזו בדיקה אפשרי לדעת עם אטם ראש מנוע כמו שאתה טוען לא תקין אולי כי מנוע הוחלף אצלי באוטו לפני שקניתי אותו יש לי את השטר מכר אך עברה האחריות

פורסם

1. תמלא מים תבקש ממשיהו שירים טורים ותבדוק מסביב למשאבת המים אם יש נזילה עם פנס.

2. אם הרדיאטור היה סתום, הרכב היה מתחמם.

3. בו נתחיל מזה שאני לא טוען כי לא בדקתי, זה בסף הכל כיוון שאני נותן לך שיכול להיות שאטם ראש פרץ. זה לא אומר כלום אם החליפו לך מנוע, יכול להיות שלמנוע שהחליפו כבר הייתה התחלת בעיה באטם ראש וזה קרה אצליך. אתה לא יכול לדעת איזה מנוע התקינו ומה היה מצבו של המנוע הזה.

בדיקת אטם ראש מתבצעת ע"י מבחנה עם נוזל כחול, פותחים מכסה רדיאטור לאחר שהרכב הגיע לטמפ' עבודה (בזהירות).

מניחים את המבחנה על פתח הרדיאטור ונותנים למשאבה לשאוב רק אויר (גזים ולא מים) מהרדיאטור כאשר המנוע עובד.

אם הנוזל מחליף צבע לצהוב, זה אומר, שפרץ לך אטם ראש.

ברוב המוסכים יש את ערכת הבדיקה הזאת והיא יחסית די פשוטה. תשאל במוסך שלך אם יש לו את הערכה ותבקש ממנו שיבדוק, זה בדיוק 10 דקות עבודה (בהגזמה).

פורסם

תודה לכולם כאן מצאתי את הבעייה יש לי נזילה מהמשאת מים

1] השאלה שלי כזאת מישהו יכל לפרט את אופן העבודה לפירוק משאבת מים, הרכבה ופירוק יש לי ידע מכני אז אני רוצה לבצע זאת לבד

פורסם

אני לא בטוח אבל אני רואה נזילה מכיוון איפה כל הרצועות ואני יודע ששם ממוקמת המשאבת מים ,האם יש אפשרות אני מקווה שלא שיש נזילה מראש מנוע חבר אמר שיש אפשרות כזאת

פורסם

רוב הסיכויים שיש לך נזילה ממשאבת המים, אבל לא ניתן לפסול סדק בראש מנוע, יכול להיות שיש לך סדק. צריך לפרק את המשאבה ולבדוק האם הפריצה הייתה מהמשאבה או לא, אחרי שתפרק את המשאבה תוכל לבדוק.

יש משאבות שמופעלות ע"י רצועת וטיימינג ויש שלא, יש משאבות שצריך לפרק רצועת טיימינג על מנת להגיע למשאבה ויש שלא.

אני לא זוכר ביונדאי לנטרה שנת 2000 איך זה, אבל מבט מהיר ומכנואי יוכל להגיד לך איך לפרק אותה.

• תוכן חדש...