Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש עזרתכם במענה למספר שאלות.

1) כשאתם מחפשים מוצר צריכה כלשהו (לא מזון) כגון מכשיר אלקטרוני\מוצר איכות חיים\מוצר חדש להחלפת ישן שיש לכם, כיצד אתם מחפשים אותו?

אני יודע, זה נשמע בנאלי, אבל זה יעזור לי.

האם אתם מחפשים בגוגל? ישירות במנועי השוואת מחירים? דרך אחרת כלשהי?

אשמח לשמוע פירוט קצר.

2) נניח שאתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים. מה השלב הבא בהתבייתות עליו? חיפוש המחיר הכי זול, החנות הכי קרובה וכולי.

3) האם אתם "מסננים" מראש מקומות מסויימים (לא כאלה שהיה לכם ניסיון איתם אלא מקומות חדשים), ולמה? מה מושך אותכם ל-X ודוחה אתכם ב-Y?

תודה רבה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1. אני מחפש אותו בגוגל/זאפ כדי לקבל פרטים על איכות המכשיר, טווח מחירים וביקורות.

2. מתעניין בין חברים, מי מחזיק כזה דבר, היכן קנה, האם מרוצה.

2-3. אעדיף לקנות אצל מישהו ששמעתי עליו המלצות, במחיר סביר (אפי' קצת יותר מהמינימום) מאשר לקנות במקום עלום שם.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

1.במוצרים יקרים יחסית או שלא מתכלים אני קונה דווקא ביד 2. לפעמים אתה יכול למצוא דברים אפילו באריזה המקורית ועולים 30-40 אחוז פחות, אז בשביל מה לשלם על חדש מחיר מלא?

בשאר המוצרים אני נעזר בזאפ בדרך כלל.

2.הכול תלוי בהפרשים ובזמן משלוח. אם מוצר יהיה יקר יותר ב-50 שקל והוא יהיה זמין מיידית, אני כבר יעדיף ללכת עליו.

3. כמובן. מקום שנכוותי ממנו אני בחיים לא אחזור לקנות שם. יש 1000 מקומות שמוכרים את אותו מוצר וכמעט באותו מחיר. ובדרך כלל אני לא מסנן מקומות חדשים אלא אם ממש שמעתי יותר מדי ביקורות רעות.

פורסם

על מנת לחדד את 3), הכוונה אם אתם רואים באינטרנט את החברה\מוצר, האם אתם מפעילים סינון ויזואלי כלשהו, או סינון "אחר", כמו "זה לא נראה לי", "זה זול מדיי", "זה יקר מדיי" וכולי. מה מושך אותך באתר של X ומה דוחה אותך באתר של Y.

כשאני מחפש מוצר חדש, יש הבדלה בין מוצר שאני מכיר או יודע שזה מה שאני צריך או רוצה, לבין מוצר שאני צריך "ללמוד".

למשל, מסך מחשב חדש זה מוצר שאני צריך "ללמוד", כי יש אלפי דגמים שונים עם הבדל זניח בינהם. להבדיל, פלייסטיישן זה מוצר אחיד, ונותר לי רק לחפש כמה עולה ואיפה.

התשובות שלי:

1) מתחיל בד"כ במנוע השוואת מחירים, לראות היצע במחירים סבירים, וללמוד את המוצרים על ידי התמקדות במה שנראה לי הכי מתאים לי. אחרי ההתמקדות עובר לגוגל ללמוד את המוצר לעומק, ואחרי גוגל חוזר לזאפ ולחנויות פיזיות לראות את המחירים ולהחליט איפה לקנות.

2)נענה בשלב קודם- אם אני כבר החלטתי, חיפוש מחירים וסקר שוק רגלי.

3) יש לי סינון יותר מדיי עצבני ואני מפסיד בגללו עסקאות סבירות.

למשל:

בית עסק שאין לו טלפון קווי, רק סלולרי, לא ישמע ממני. נראה חשוד.

אתר שנראה מקצועי כן ישמע ממני, אתר שנראה כאילו בנו אותו 2 ילדים לא ישמע ממני.

אתרים ידועים מועדפים עליי, לעומת אתרים לא מוכרים כל כך (למשל "וואלה שופס" לעומת "שקר כלשהו...", אלא אם כן "שקר כלשהו" נמצא בזאפ ו\או KAMA, וזה מגדיל את האמינות שלו כלפי כלקוח)

יש עוד שאני לא זוכר כרגע. הרבה סינון.

חברים, אני מאד אשמח לעוד הרבה תשובות. תודה רבה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

1) כשאתם מחפשים מוצר צריכה כלשהו (לא מזון) כגון מכשיר אלקטרוני\מוצר איכות חיים\מוצר חדש להחלפת ישן שיש לכם, כיצד אתם מחפשים אותו?

אם זה נושא שאני מבין בו, אין בעיה. אם אפשרי לייבא אותו מחו"ל והמחיר משתלם, עושה את זה. אם בארץ ההפרש לא קריטי אז בארץ. בודק בZAP, רמי לוי, גוגל.

2) נניח שאתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים. מה השלב הבא בהתבייתות עליו?

במידה וזה מוצר שאני אצטרך עליו אחריות והמחיר דומה בוא נגיד ב3 חנויות אני אלך על החנות הוותיקה מבינהן. אם זה מוצר כמו חולצה שאתה קונה והולך אני אחפש את המחיר הזול נטו.

3) האם אתם "מסננים" מראש מקומות מסויימים (לא כאלה שהיה לכם ניסיון איתם אלא מקומות חדשים), ולמה? מה מושך אותכם ל-X ודוחה אתכם ב-Y?

מה דוחה: עסקים בלי כתובת או כתובת של בית, עסקים שלא מוכנים לתת פרטים בטלפון ("בוא תגיע נדבר").

מה מושך: קרוב לבית.

הרבה בהצלחה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...