Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.

הייתה נזילת מיי גשם בגג/קירות הבניין.

2.

הנזילה תוקנה על חשבון הוועד.

3.

למספר דיירים נגרמו נזקים כאלו ואחרים בדירות עקב הנזילה.

4.

האם תיקון נזקים אלו אמור להתבצע על חשבון הוועד?

5.

קופת הוועד ניזונה מתשלומי הדיירים.

במידה והתשובה ל 4 היא "כן", ונניח הנזקים מוערכים בסכום גבוה, שאינו בנמצא בקופה, האם פירוש הדבר שכל הדיירים אמורים להוסיף כסף מעבר לתשלום החודשי הרגיל, על מנת לפצות את הדיירים אשר בדירות שלהם קיימים הנזקים?

6.

תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על חשבון הוועד,הגג הוא משותף לכל הבניין.

אצלנו הייתה נזילה(אני גר קומה אחרונה) והוועד לא שילם כי לא היה כסף,לכן לא שילמנו וועד בית תקופה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני לא מדבר על תיקון הנזילה, זה ברור.

אני מדבר על נזקים שנגרמו כתוצאה מהנזילה.

פורסם

לי היתה לאחרונה חדירת ביוב לדירה מצינור משותף שנפרץ. איתור התקלה היה מורכב וארך מספר שבועות, שבמהלכם חדרו הרבה מים לקירות ולרצפה.

האיתור והתיקון בוצעו על חשבון ביטוח של ועד הבית, וקרוב לודאי שאתבע גם נזגים משניים כנזגי צד ג'. אין שום סיבה שאוציא סכומים גדולים לתיקון נזקים שנגרמו בגלל תקלה ברכוש משותף.

הנקודה החשובה היא אחרת - ועד הבית אצלנו היה מספיק חכם ולפני מספר שנים רכש ביטוח מתאים, כך שהתביעה לא תהיה נגד דיירים אלא נגד הביטוח. מומלץ מאוד לכל ועד בית תרכוש ביטוח מתאים - הכולל כיסויים לנזקים לרכוש המשותף, לעובדים (מי ישלם למנקה ששובר את הרגל?), לאורחים (כנ"ל) ולדיירים הניזוקים מתקלות ברכוש המשותף (כפי שארע לי). מדובר בהוצאה לא גדולה יחסית לנזקים שיכולים להגרם, הן לרכוש המשותף (למשל - בבית שבו גר קרוב משפחה היתה שריפה בחדר המדרגות עם נזקים גדולים מאוד) והן לצד ג'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אביב,

לא מקובל זה דבר אחד, מה החוק אומר - זה דבר אחר.

לעניות דעתי, נזקים שנגרמו לדייר כלשהו, צריכים להיות מכוסים מקופת ועד הבית באופן יחסי.

אם אין כסף בקופת הועד, אפשר לתבוע אישית את בעלי הדירות.

כשהגג רטוב, עיקר הנזק הוא לדרי הקומה האחרונה. אם הם לא יתלוננו שרטוב להם, אף דייר בבנין לא ידע שחדרו מים לדירתם. אם אתה אוטם את הגג, למעשה את נותן תיקון שתועלתו הכמעט יחידה היא לדרי הקומה האחרונה. אם כך, אין הבדל בין התיקון מבחוץ, לתיקון מבפנים.

כמדומני שביטוח ועדי בתים, מתייחס לכך שהדיירים עצמם יחשבו כצד ג'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמדומני שביטוח ועדי בתים, מתייחס לכך שהדיירים עצמם יחשבו כצד ג'.

.

אכן זה המצב. הביטוח כיסה את התיקון עצמו וכן ישלם נזקים משניים כצד ג'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם וועד הבית אחראי על התחזוקה של הרכוש המשותף, קל וחומר שהוא אחראי לנזקים שנגרמו כתוצאה מליקויי התחזוקה, אין כסף, צריך לאסוף, אם לא הולך, מגישים תביעה נגד כל הדיירים בבניין.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אביב,

לא מקובל זה דבר אחד, מה החוק אומר - זה דבר אחר.

.

אתה צודק ידידי, יש הבדל גדול. הבעיה היחידה היא שאני רוצה לראות אותך (או את האדם הסביר) רץ לתבוע את השכנים שלו. כנראה שלא גרת בבניין שכולו סכסוכים, משפטים ומרמורים. יש לי חדשות בשבילך- סיוט. אנשים ממהרים לזלזל בזה אבל סכסוכי שכנים הם דבר מאד מזיק לאיכות החיים (הרבה יותר מהעלות של שפכטל וצבע).

פורסם
אתה צודק ידידי, יש הבדל גדול. הבעיה היחידה היא שאני רוצה לראות אותך (או את האדם הסביר) רץ לתבוע את השכנים שלו. כנראה שלא גרת בבניין שכולו סכסוכים, משפטים ומרמורים. יש לי חדשות בשבילך- סיוט. אנשים ממהרים לזלזל בזה אבל סכסוכי שכנים הם דבר מאד מזיק לאיכות החיים (הרבה יותר מהעלות של שפכטל וצבע).

שפכטל וצבע? אני מכיר מישהו שיש לו נזקי נזילה מצינר משותף. הנזק שש ספרתי. סיבה טובה לסכסוך שכנים.

לכן חיוני שועד הבית ידאג לביטוח מתאים.

פורסם

התשובה היא לא

ועד הבית הינו גוף שמרכז את תשלומי הדיירים לתחזוקת הבנין, דהיינו לתבוע אותו=לתבוע את כלל הדיירים

נזקים לשטח הציבורי ישולמו עי קופת הועד ואם אין בה מספיק זה יצריך איסוף תשלום מכלל הדיירים

ישנם מקרים שיש ביטוח כזה או אחר לעד הבית ושם כן יש מקום לכסות עליות נזק לשטחים פרטיים

אך אם אין ולדייר אין ביטוח דירתי לנזקים אז זבש׳ו

במקרה של חברת ניהול כן ניתן לתבוע כי לרוב יש להם ביטוח למקרים כאלו ומגנים

במקרה אני ועד הבית והיה לי מקרה דומה בבנין

סתימה בבייוב בשטח הבניין הביאה לכך שכל ביוב השירותים של 7קומות עלה לתוך דירתו של שכן בקומה 1

כל הדירה שלו הוצפה בשתן/חרא ונייר

נזק של עשרות אלפי שקלים לדירה שלו

דלתות, משקופים,עשרות נעליים,כל הביגוד שהיה בתאים במגירה התחתונה,תיקים,רהיטים ובכלל עלות אסטרונומית של חברת ניקוי שתחזיר את הריחות לסדרן ועוד.

היה ניסיון ממנו לתבוע את הועד שכל הדיירים ישלמו בעבור נזק זה, אך זה עלה לו בעוד בזבוז זמן וכסף

תיקון הסתימה ופעולת מנע בשטח הציבורי עלה כ2000 שח ושולם ע״י קופת הועד,

כל הנזק בשטח הפרטי של הדייר שולם מכיסו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אם וועד הבית אחראי על התחזוקה של הרכוש המשותף, קל וחומר שהוא אחראי לנזקים שנגרמו כתוצאה מליקויי התחזוקה, אין כסף, צריך לאסוף, אם לא הולך, מגישים תביעה נגד כל הדיירים בבניין.

מה מוגדר "ליקוי תחזוקה"?

האם אני בתור וועד הבית אמור כל שנה לבצע איטום וזפת לגג בתור "תחזוקה מונעת", גם כשאין נזילות?

ברור שלא.

מה הכלים העומדים לרשותי, שיכולים לעזור לי למנוע נזילה פתאומית?

המון תודה לכולם על התשובות.

בוריס - תודה, מאוד מעניין. אתה יכול אולי להפנות אותי לאתר/מסמך/חוק שמגדיר את זה?

פורסם

המידע שהסתמכתי עליו הגיע מהעובדה שאכן התחילה תביעה מצד הדייר

מכתבים, עו׳ד וכולי, ומצדנו (הועד וכלל הדיירים) לא נעשה שום מהלך

נתנו לו את כל מה שצריך כדי לתבוע, ולבסוף כנראה הבין שאין לו קייס ואף שופט לא יטיל ״קנס״ תשלום משותף ל20 דיירים

ואז הוא ירד מהתביעה, אז אני מאמין שהוא עשה את כל הבירורים האלו מבחינת חוקיות

וגם לפני שהייתי ועד היה מקרה נוסף עם הועד הקודם

הוא לא דאג להחלפת מנורת במשך שבועיים בקומה מסויימת

דיירת שומרת שבת ירדה ברגל ובקומה שהיה חושך היא נפלה

היא באה בטענה לוועד לפני שהחליטה לתבוע ואלו הדברים:

אני תובעת את הועד על רשלנות ועל הנזק שפיזי שנגרם לי

הוא ענה לה: מה באת אלי, לכי לביטוח לאומי, נפלת במקום הלא נכון, היית צריכה לאמר שנפלת ברחוב ואת תובעת את העיריה

וזה גם נגמר בכלום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ועד הבית הוא ישות משפטית שיכולה לתבוע ויכולה גם להיתבע.

בהעדר ביטוח נופל הנזק שנגרם לצד ג' או לבעל דירה , על ועד הבית ובעלי הדירות .

ראו כאן

http://www.nevo.co.il/search/Highlighter.aspx?type=0#19

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...