Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם יש לי שתי שאלות שמטרידות אותי ואני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי :

1. אתמול כשנסעתי בעיר אז בטעות שכחתי להעביר משני לשלישי וקרה מצב שהגעתי ל 60 קמ"ש עם הילוך שני עד ששמעתי את המנוע נחנק ואז ישר העברתי לשלישי ואחרי זה לרביעי האם יכול להיגרם איזשהו נזק לרכב ואם כן איזה נזק?

 

2.היום נסעתי שוב בעיר ועצרתי ברמזור אדום ובמקום לשים את ההילוך בראשון כמו שאני עושה תמיד כשאני עוצר אז היום לא יודע למה אבל שמתי אותו על ניוטרל וחשבתי שאני על ראשון באתי לנסוע ואז אני שם לב שהאוטו לא נוסע כי אני על ניוטרל ובטעות העברתי מניוטרל לראשון בלי קלאץ' ושמעתי מן רעש כזה שנשמע "קחחח" וישר לחצתי על קלאץ וחזרתי להילוך ראשון האם קרה לי נזק והאם דבר כזה יכול לגרום נזק ואיזה נזק הוא יכול לגרום?

אני ממש בלחץ ואני אשמח לתשובות מהירות

תודה מראש לכל העונים

פורסם

לגבי שאלה 1 - אם מדובר על רכב רגיל - כנראה שלא גרמת לכל נזק. רב הרכבים מסוגלים להגיע למהירויות גבוהות מ-60 בהילוך שני.

לגבי שאלה 2 - סיפור לא בריא במיוחד אבל אם המשכת לנסוע ולא היו שום בעיות בהעברת ההילוכים, סביר להניח שלמעט שחיקה קלה של כמה גלגלי שיניים בגיר, לא נגרם נזק רציני. בקיצור - רצוי לשים לב ולהימנע מתקרית נוספת בסגנון זה.

 

השורה התחתונה, אם הרכב עדיין נוסע כרגיל, אפשר להירגע.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

D.LIVEN

קודם כל תודה רבה לך על התגובה המהירה

למה התכוונת שהאוטו רגיל? ובשתי השאלות ששאלתי האם יכול להיגרם נזקים בלתי הפיכים או הפיכים למנוע?

שוב פעם תודה ואני מצטער אם אני משגע אותך

פורסם

הוא התכוון שהגיר הוא רגיל ולא אוטומט.

 

לגבי השאלה הראשונה שלך,מיקרה בודד כזה לא גורם לנזק ברכב אלא אם כן זה חוזר על עצמו במשך תקופה.

בסופו של דבר יהיה בלאי מואץ למנוע ותצטרך להיפרד מכמה אלפי שקלים.

דרך אגב איך קורה ששוכחים להעביר הילוך?!? זה נשמע לי קצת כמו: שכחתי לסובב את ההגה בפנייה.

 

לגבי השאלה השניה, ה"קחחח" ששמעת זה חיכוך של הגלגלי שיניים לא מומלץ בכלל להמשיך לעשות טעויות כאלה,

גורם לבלאי מואץ בגיר.

 

אם הרכב נוסע רגיל,העברת הילוכים תקינה ואין שום רשרושים/תקתוקים חדשים שמגיעים מאיזור המנוע, אז לא ניגרם שום נזק.

בד"כ מיקרה חד פעמי כזה לא גורם לנזק בלתי הפיך אלא רק על פני זמן.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אלון תודה על התשובות אחי

חחח לגבי השאלה שלך איך שכחתי להעלות הילוך פשוט נסעתי בעיר והיה הרבה רעש ומרוב הרעש שהיה מסביב לא שמתי לב שהמנוע מתאמץ רק אחרי 20 או 30 שניות בערך שמתי לב

לגבי התשובה השנייה שרשמת לי הנזק הוא רק בגיר?

פורסם

1. לא קרה כלום, גם אם היית מגיע ל 70 לא היה קורה כלום. (בהנחה ומדובר ברכב פרטי רגיל עם מנוע בנזין ולא במשאית למשל)

2. אם הרכב נוסע תקין, ההילוכים נכנסים חלק ואין רעשין מיותרים - לא קרה כלום, אבל מומלץ לא לעשות את זה יותר.

3. שים לב לשינוי בכותרת והקפד על כך בהמשך.

4. חובה לצייין את דגם הרכב בכל שאלה.

5. אסור להשתמש במילים "חחח" ו"אחי", אם הכותב לא באמת אח שלך.

6. ברוך הבא לפורום, מקווה שתהנה כאן.

 

 

פורסם

שלום בוקי תודה על התשובות, כן שמתי לב לשינוי של הכותרת ולא הבנתי איך זה השתנה ולגבי ה"חחח" וה"אחי" לא ידעתי שאסור לרשום את זה אני מכבד את החלטתך ואני לא אגיד את שוב בכל אופן תודה

פורסם

לדעתי כל אדם שנוהג ברכב ידני מפספס הילוך מדי פעם.

(כולל נהגים ותיקים ומנוסים)

זה לא ממולץ ולא בריא, אבל זה לא מסוג הדברים שאירוע בודד הורס את תיבת ההילוכים.

אך תקח ללב :rolleyes:

חדש פה :shock:

פורסם

אני רק יכול להוסיף, שטעויות מהסוג הזה תלמידי נהיגה עושים עשר פעמים ביום, כל אחד. ועדיין מורי נהיגה לא כל יום מחליפים גירים.

 

 

×
×
  • תוכן חדש...