Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להתיעץ איתכם בגלל שרובכם כנראה פסיכופטים כמוני כשמדובר ברכב שלכם :lol:.

בסיבוב השגרתי שלי מסביב לפג'ו הכסופה החדשה שלי גיליתי שיש לי שריטה שחורה באורך של כסנטימטר בפגוש האחורי. כנראה מאבן שקפצה מהכביש.

לאחר שניסיתי לשכנע את עצמי שזה שטויות וקטנות במשך כמה ימים נשברתי והזמנתי בקבוקון צבע בהתאם לקוד צבע של הרכב ובקבוקון לקה שקופה.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם, האם לעבור עם IPA, לשים ויש קטן של צבע ועליו ויש של לאקה כדי שהשריטה תהיה בצבע הרכב ולא שחורה זה רעיון טוב? אני לא מתכוון לשייף שום דבר ולא לצבוע איזור מלא יותר, רק רוצה שהסנטימטר השחור הזה לא יבלוט לעין הרגישה שלי.

[ATTACH=CONFIG]492260[/ATTACH]

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי, עם איזה איזה נייר אני משייף? האם אין חשש שהשיוף יפגע במסביב למכה? לשריטה הזאת יש עומק מסויים היא לא שטחית לגמרי מה מומלץ במצב כזה? כמה שכבות צבע? באיזה שלב לשים לאקה? אחרי כל השיופים והשכבות צבע?

פורסם (נערך)

קח בחשבון שכל "קיצור דרך" שתנסה לעשות ישפיע על התוצאה הסופית.

בשביל לעשות זאת בדרך הארוכה והטובה צריך להיערך מראש, לארגן חומרים וציוד, או שתיקח את זה לדיטיילר שיעשה לך את זה ברמה זו או אחרת.

הדרך השטחית ביותר --

שריטה עם עומק ממלא בעדינות רבה עם הקצה של המכחול, בעזרת הצבע שיש לך. לכה אפשר לשים רק בסוף אחרי שהשריטה מלאה. אתה חייב שתהיה לידך מטלית לחה עם חומר ניקוי, כדי ליישר את הצבע. מטלית עם מים לא מספיק טובה, אתה צריך חומר חזק יותר, לא כמו טינר וטרפנטין למרות שגם הם בשימוש זהיר לא כאלו מסוכנים, אלא חומר כמו APC או דגריזר לרכבים.

ככה אני מילאתי שריטה עמוקה אצלי. ממלא קצת, אם יש בליטות צבע מנגב עם מטלית. מחכה רבע שעה לייבוש מינימלי ואז שכבה נוספת . יהיה לך קשה מאד למנוע את הבליטות של הצבע. יש מלא מדריכים ביוטיוב שמראים איך לעשות זאת כמו שצריך.

הנייר ישייף את הצבע מסביב אבל אתה גם ככה עושה פוליש על כל האזור מסביב בסוף. לא חושב שהשריטה שלך עמוקה מספיק בשביל כמה שכבות צבע, אולי אחת תספיק, עד שהחור מלא, אתה תראה כבר. חשוב שתהיה מטלית שלא משאירה סיבים לידך עם חומר ניקוי, IPA גם מספיק טוב. העיקר שיהיה חומר חזק יותר מסתם מים שמסוגל לטפל בטפטופים ובליטות של צבע , שהרי צבע מתייבש מהר וצריך לנקות אותו במיידי.

יש פסיכים כמו לארי קוזילה מAMMO NYC שלא משייף את כל האזור אלא מטפל נקודתית , מציע לך לראות איזה עשרים סרטונים ביוטיוב לפני שניגש לעבודה.

הנה הדרך הארוכה לעשות זאת -- והטובה ביותר

https://www.ammonyc.com/detailing/how-to-repair-a-deep-scratch/

deep scratch repair on car

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
פורסם

קודם כל תודה לך על העזרה והסבלנות, מעריך את זה מאוד.

אני מנקה את האיזור עם IPA, שם נייר דבק מסביב למכה, עושה צביע עם הקצה של המכחול של הצבע, מנגב עם מטלית כדי ליישר את הצבע, עושה את זה שוב במידת הצורך אחרי ייבוש. אחרי זה אני שם שכבת לאקה ואז פוליש ווקס לאיזור. לעבור על הצבע ממש פיזית עם המטלית הלא משאירה סיבים? כדי שהוא יהיה יותר חלק? האם חובה יהיה לעשות פוליש בסוף העבודה למרות שמדובר רק סריטה שהיא סנטימטר בלבד? אם כן איזה חומרי פוליש אני צריך? לעולם לא עשיתי פוליש רק ווקס.

בכל מקרה זה לא נשמע מסובך מידי ואני לא מצפה לתוצאה ששוות ערך לכאילו לא הייתה מכה אף פעם העיקר שיהיה פחות בולט לעין.

פורסם

אני מתכוון ליישר בליטות צבע ישנות אצלי, אערבב פוליש 80 אחוז עם 20 אחוז טינר, ממש מעט אבל. מספיג סמרטוט בזה וכורך מסביב לכרטיס אשראי, וככה מיישר את הבליטה שנוצרה והתייבשה כבר.

יש חומר מיוחד של LANGKA לטיפול בבליטות צבע (BLOBS) אבל עולה יקר סתם וגם לא נשלח לישראל. אז רקחתי נוסחה משלי.

אפשר להשתמש בטינר/טרפנטין/אצטון, אבל הם חומרים מעט מסוכנים למדי לצבע, צריך לפעול בזהירות, לא לתת להם לשהות על הצבע, ישר לנגב אותם בסמרטוט עם הרבה מים. עדיף קודם לנסות APC או דגריזר כמו של כימיקל גייז שמוכרים באוטוסטור. גם IPA סבבה.

http://www.wikihow.com/Remove-Touch-Up-Paint-That-Has-Dried-on-the-Car-Door

אם אתה קורא אנגלית יש שפע של מידע באינטרנט.

אני חושב שבגלל שאין לך נסיון, אל תתעסק עם ניירות שיוף בכלל. נייר שיוף על אזור גדול ופוליש אחריו זה מעט ריסקי, לא מומלץ למי שלא יודע מה הוא עושה, אתה יכול לגרום נזק רציני לצבע. לעשות פוליש ידני לאזור קטן זה ממש לא ביג דיל, ככה אני מתקן שריטות שטחיות, מנקה ת'אזור, עובר פלסטלינה זריז, פוליש ואז ווקס, באזור קטן זה עבודה מהירה וקלה ובטוחה.

עצה שדיטיילר נתן לי פעם לגבי החוזק של חומרים שונים --

The best way to approach it is to work from the least aggressive method until you find the one that works. There is no single answer to the best product because paint varies too much as well as the amount of time it's been on there, and the conditions that decide how well it's bonded to the paint.A clay bar is a good place to start, you can even pour some hot soapy water over the area to soften the paint. You can try IPA, but it may not be aggressive enough for the job. A wax a grease remover is worth a try as your next step, and a good adhesive remover like Rapid Remover or Goo Gone (not Goo Off) can sometimes do the job. The next level up is some Turpentine and most of the time it's as far as I need to go.Also, don't just wipe it on and over the area and expect it to come off, you usually need to let these chemicals sit for a bit, work and rework them in.If all those fail, the next levels up are acetone and thinners. If you use them, unlike the other chemicals, don't let them sit for too long or be too aggressive with there application, as they can go through the paint. But used correctly and with caution they can work well.Hope that helps mate.

פורסם

אני גם הייתי ניקיון יסודי לשמשה, מנסה פלסטלינה לשמשה ואז פוליש ידני (אין לי מכונה, אם היתה אז עדיף , ברור). שמעתי מאנשים שזה עזר להם מאד.

ללכת לזגג שיעשה פוליש לשמשה(כן יש דבר כזה)
פורסם

האמת שלחברה בשם גרייוט גראז' שנמצאת בארה"ב יש גם פלסטלינה מיוחדת לזכוכית וגם פוליש מיוחד לזכוכית.

https://www.griotsgarage.com/product/fine+glass+polish+16+ounces.do

https://www.griotsgarage.com/product/glass+cleaning+clay.do

אפשר לעשות גוגל על המוצרים האלו ולראות אם יש חברות אחרות שכן ישלחו לישראל, או אמזון. אין לי מושג כמה זגג לוקח על עבודה כזו, אבל אני אוהב דברים כאלו לעשות בעצמי. אפילו אם זה דורש מאמץ מסוים.

פורסם

ישלי שאלה ישלי מכות צבע נגיד ואני עושה צביעה עם ספריי צבע באותו קוד צבע של הרכב, זה לא ייצור הבדל בצבע בעקבות כך שהמכונית יכול ליהיות איבדה חלק מהגוון שלה בעקבות שמש או משהו כזה או שזה לא אמור ליהיות?

• תוכן חדש...