Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שי? אם זה שמך,

לא כל בכל רדיודיסק זה ככה, אל תזרוק דברים באוויר סתם.

עיוותים זה שונה בכל חברה/דגם. אמלי בקלריון נקי 32 מתוך 33 בפיוניר הישן שלי זה היה נקי ב46 מתוך 62, באלפיין 517 34 מתוך 35 וב9885 26 מתוך 34. וכול זה מדדתי עם אוסיליסקופ. הסיבה שאמרתי לו 46 זה כי זה הנקודה הכי גבוהה שזה יהיה נקי ברוב הפיונירים.

ב1004 זכור לי שיש בוסט לHPF. בשלבים של 0, +6 ו+12. לדעתי זה צריך להישאר על 0. בנוסף לזה תכבה את פונקציית הLoudness בפיוניר ושאר השטויות שיש שם, זה גם לא תורם לאות נקי.

סליחה על ההתעלקות אבל האם יצא לך למדוד ב 786 גם או שניתן להניח שזה אותו דבר כמו אצלך ?

תודה

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

דיוויד - צודק - הוא רשם מה הHU

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מספיק טוב בשבילי :-)

תודה

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

אז עכשיו יודעים ש -

איפשהו באזור ה46 (לא יודע מתוך כמה) הוא צפוי להתחיל להרגיש עיוותים בפיוניר.

להוריד BOOST במגבר ל0

לוודא שהקרוס אובר (HPF) במגבר לא מתירני מידי לסט הקדמי.

להקפיד על הקלטות איכותיות ככל הניתן

לכוון גיין במגבר עד ששומעים עיוותים כאשר הווליום הוא באזור הנקוב מעלה ולהוריד טיפה.

בתור התחלה זה צריך למקם את פותח השרשיר במקום הרבה יותר טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש שאלות נוספות שצריך לשאול -

1. מה הHU שלך? איזה יצרן? איזה דגם?

2. מה עובי החיווט שהולך אל הקרוסים של הסט?

3. מה עובי החיווט שהולך אל הרמקולים עצמם מהקרוסים?

4. האם המתקין שלך במקרה - התעלק על החיווט המקורי של הרכב בכדי לא להעביר חיווט בדלתות?

למה אני שואל את כל זה?

כי במקביל לכך שהמגבר שלך כנראה מכניס כבר אחוז עיוות שמיע לקראת שיא ההספק שלו - כנראה שגם הHU שלך מעוות עוד הרבה לפני.

תוסיף אחד על השני ותקבל עיוות שמיע בשלב מוקדם.

בנוסף לזה אם החיווט שלך לא בעובי מספיק טוב - ההתנגדות מוסיפה עומס על המגבר וזה כמובן מקדים את הגעת העיוותים.

תוסיף לכך שבמידה וגם הוספת BOOST במגבר או הפעלת LOUD בHU או בכלל הוספת באס או טרבל - עוד אחוזי עיוות.

לגבי המגבר - המגבר שלך כל הזמן מוציא את המקסימום וואט שהוא מוצהר לתת - ככה מגבר עובד - אות נכנסת X ויוצאת X+Y

כאשר Y זה הספק המגבר המוצהר.

מה שמשנה את זה זה כוון הרגישות של הגיין של המגבר לאות שנכנסת אליו מהרדיודיסק ומן הסתם עוצמת האות שיוצאת באותו רגע מהרדיו דיסק שלך - תוריד את הווליום ברדיו דיסק ואתה תקבל X הרבה יותר קטן שיוגבר באותו הY ואתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שזה פחות RMS או פחות וואטים - זה לא... לא מבחינת המגבר שלך.

תשובות:

1. HU: PIONEER 7700

2. מהרמקולים הולכים כבל 2.5 מ"מ לקרוס , וגם למגבר.

3. כבלים 2.5 מ"מ גם כן. כל המערכת בנויה על כבל 2.5 מ"מ חוץ מכבל פלוס ומינוס (4 גייג') ורימוט.

4. המתקין הוא אני, הקפדתי להביא חוט ישר מהרמקול עצמו דרך הדלת. כמו שצריך "לפי הספר".

הארות: BOOST לא פועל בכלל. על 0 במגבר.

LOUD כבוי. על OFF

לא הוספתי באס ולא טרבל, הכל על 0 במצב הנוכחי.

שאלה:

כמה הקרוס במגבר צריך להיות? בהנחה שאני כרגע רק על סט קדמי קומפוננט דוטק אוביישן 6..?+סאב

פורסם

תנסה להתחיל בסט הקדמי מHPF ב80 הרץ

לבינתיים זה רק מראה על זה שהסיכויים שהאות של הHU שלך היא או לא נקייה מספיק.

או שהמגבר שלך מגיע לרוויה מוקדם מידי

או הרבה יותר גרוע - שניהם יחד.

תבדוק גם שהרמקולים מותקנים נכון על הגבהות מעץ ומהודקים היטב לדלת.

שאלות נוספות (חלק יתכן בגלל שאני פשוט לא זוכר ועצלן מידי לקרוא אחורה):

1. האם יש בידוד בדלתות ואם כן האם סגרת מחיצות בדופן הפנימית?

2. האם הצרימות\עיוותים מגיעים בכלל מהמידבאסים? או שזה בא מהטוויטרים?

3. האם באמת מדובר בעיוותים או שפשוט הטוויטרים צורחים יותר מידי?

תנסה לרגע לנתק מהקרוס את הטוויטרים ותראה אם אתה מזהה עיוותים ברורים מהמידבאסים שאתה בטעות משייך לטוויטרים.

תנסה לעשות גם את הדבר ההפוך ותראה אם הטוויטרים לבד נשמעים מעוותים - זה שהם ישמעו מוזר זה ברור אבל תראה אם הם מעוותים.

אל תגביה יותר מידי כשאחד האלמנטים מנותק כי פיזור ההספק מתבטל והאלמנטים יקבלו את מלוא ההספק מבלי שהוא יתאזן לאחד שנותק.

בהצלחה ותדווח.

Pioneer TS-X150

פורסם

תנסה להתחיל בסט הקדמי מHPF ב80 הרץ

לבינתיים זה רק מראה על זה שהסיכויים שהאות של הHU שלך היא או לא נקייה מספיק.

או שהמגבר שלך מגיע לרוויה מוקדם מידי

או הרבה יותר גרוע - שניהם יחד.

תבדוק גם שהרמקולים מותקנים נכון על הגבהות מעץ ומהודקים היטב לדלת.

שאלות נוספות (חלק יתכן בגלל שאני פשוט לא זוכר ועצלן מידי לקרוא אחורה):

1. האם יש בידוד בדלתות ואם כן האם סגרת מחיצות בדופן הפנימית?

2. האם הצרימות\עיוותים מגיעים בכלל מהמידבאסים? או שזה בא מהטוויטרים?

3. האם באמת מדובר בעיוותים או שפשוט הטוויטרים צורחים יותר מידי?

תנסה לרגע לנתק מהקרוס את הטוויטרים ותראה אם אתה מזהה עיוותים ברורים מהמידבאסים שאתה בטעות משייך לטוויטרים.

תנסה לעשות גם את הדבר ההפוך ותראה אם הטוויטרים לבד נשמעים מעוותים - זה שהם ישמעו מוזר זה ברור אבל תראה אם הם מעוותים.

אל תגביה יותר מידי כשאחד האלמנטים מנותק כי פיזור ההספק מתבטל והאלמנטים יקבלו את מלוא ההספק מבלי שהוא יתאזן לאחד שנותק.

בהצלחה ותדווח.

סט קדמי קבוע על 80 דרך HPF

רמקול מותקן על ההגבהה המקורית של הרכב(גטס 2004)

אין בידוד בדלתות.

בא גם מהטויטרים וגם מהמידבס(הזזתי את הטויטרים ועכשיו הסתדר.) , רק מהמידבס.

עיווטים , עיווטים בברור. מהמידבס.

הורדתי טיפה את הגיין של המגבר, עכשיו שומעים יותר נורמלי. האמת שאני לא שמעתי אצל אף מערכת.. ככה שאני לא יכול להשוות

אבל יש מצב שאם אני אשמע במערכת מסוימת שיש שם אוביישן כמו אצלי יכול להיות ששומעים אותו הדבר... ואני פשוט לא יודע:]

מישהו גר אולי באיזור שפללה- מרכז, אני אקפוץ אליו 10 דקות, יראה מה הוא אומר?

(גר ברחובות)

• תוכן חדש...