Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמקולים של 140 רמס, של אוביישן.

ומגבר JBL 1004, עומד על משהו כמו חצי הגברה... וכבר ב3\4 מהרדיו דיסק אני מתחיל לשמוע עיווטים.

התיאוריה אומרת שאני יכול לתת גיין מקס', (100 רמס נניח) על רמקולים של 140 ואני אמור לשמוע בלי עיווטים..

(אני יודע שלא בריא, רק לצורך ההסבר..)

איך אפשר לעשות שיהיה עוצמה חזקה, וללא עיווטים? אולי כיוונים במכשיר ? ( פיוניר 7700)

פורסם

הרמת הגיין לא יעלה לך את ההספק, והתיאוריה שלך מאוד לא נכונה.

הגיין זה כיוון רגישות לכניסת המגבר.

למשל אם יש לך רדיודיסק של אקליפס שמוציא 8 וולט הגיין צריך להיות כמעט סגור. אם יש לך רדיודיסק אלפיין עם יציאה של 2 וולט הגיין צריך להיות לפחות באמצע (זה מנקודת הנחה שטווח הרגישות הוא בין 9-0.2 וולט). לרוב המגברים יש טווח רגישות של 6 וולט (גיין סגור) לבין 0.2 וולט (גיין פתוח).

על מנת לכוון הכל בצורה מדוייקת ונקיה אני ממליץ לך לחפש באינטרנט שיטות כיוון. השיטה הכי טובה זה בעזרת אוסיליסקופ.

דיוויד

פורסם
הרמת הגיין לא יעלה לך את ההספק, והתיאוריה שלך מאוד לא נכונה.

הגיין זה כיוון רגישות לכניסת המגבר.

למשל אם יש לך רדיודיסק של אקליפס שמוציא 8 וולט הגיין צריך להיות כמעט סגור. אם יש לך רדיודיסק אלפיין עם יציאה של 2 וולט הגיין צריך להיות לפחות באמצע (זה מנקודת הנחה שטווח הרגישות הוא בין 9-0.2 וולט). לרוב המגברים יש טווח רגישות של 6 וולט (גיין סגור) לבין 0.2 וולט (גיין פתוח).

על מנת לכוון הכל בצורה מדוייקת ונקיה אני ממליץ לך לחפש באינטרנט שיטות כיוון. השיטה הכי טובה זה בעזרת אוסיליסקופ.

דיוויד

אה אה.. אז הגיוני הדבר... שהגיין לא עד הסוף , אבל מיצא את המקסימום של הרמקול..

פורסם

רמקול זה רכיב פסיבי, אתה לא ממצא שום דבר ממנו, המערכת שלך דורשת כיוון מחדש.

המגבר מוציא אות מעוות בווליום גבוה. תנסה להוריד את גיין טיפה ולהרים ווליום ברדיו, וגם להיפך. אם הסקאלה שלך מגיעה עד 62 אני ממליץ לא לעבור את ה44-45.

פורסם
רמקול זה רכיב פסיבי, אתה לא ממצא שום דבר ממנו, המערכת שלך דורשת כיוון מחדש.

המגבר מוציא אות מעוות בווליום גבוה. תנסה להוריד את גיין טיפה ולהרים ווליום ברדיו, וגם להיפך. אם הסקאלה שלך מגיעה עד 62 אני ממליץ לא לעבור את ה44-45.

הסקאלה מגיעה עד 62 כמו שאתה מתאר.

בווליום 45 אני שומע חלק פחות או יותר.

שאלה נופסת: יכול להיות שהטויטרים ממש חזקים של אוביישן? אבל ממש צורמים? בשביל הבדיקה, שמתי אותם כמעט בתחילת הרכב, בדשבורד, ועדיין צורמים מאוד.

פורסם
יש לך איזשהו בוסט מופעל על המגבר? או טרבל גבוה בפיוניר?

טרבל על 0.. אפילו על פחות מזה.

גם באקולייזר זה ממש נמוך.

בוסט מופעל על המגבר, לצערי לא יודע מזה.

פורסם
אז תכבה אותו. תראה אם זה מפחית את הצרימות.

אי אפשר לכבות, מורידים את זה למינוס 6 למשל.. וזה מוריד את הצרימות, אבל שמעים פחות טוב..

חחח.

בקיצור חייב כיוון :)

יכול להיות שבשירים מסוימים צריך פחות טראבל לעומת שירים אחרים ( למשל מזרחית מול היפ הופ)

פורסם

תעשה ככה ,

תאפס את הכל ברדיודיסק ,לא מינוס 6 ולא נעליים.

תוריד גיין לגמרי במגבר קדימה ואחורה.

שים ווליום על 40-45 לא יותר מזה ! כי ב 10-20% האחרונים של כל רדיודיסק מתחיל להיות כבר מעוות.

תתחיל להעלות גיין במגבר עד שמספיק לך \ עד שאתה שומע שמתחיל להתעוות ואז תוריד את הנגיעה האחרונה .

ואז תעלה חזרה את הערוץ השני של הסאב וכו' .

זה מה שאתה אמור לעשות בקשר למגבר ,באיקולייזר של הפיוניר אתה יכול לשחק טיפה לפי הרגש גם אבל זה בגדול .

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם

שי? אם זה שמך,

לא כל בכל רדיודיסק זה ככה, אל תזרוק דברים באוויר סתם.

עיוותים זה שונה בכל חברה/דגם. אמלי בקלריון נקי 32 מתוך 33 בפיוניר הישן שלי זה היה נקי ב46 מתוך 62, באלפיין 517 34 מתוך 35 וב9885 26 מתוך 34. וכול זה מדדתי עם אוסיליסקופ. הסיבה שאמרתי לו 46 זה כי זה הנקודה הכי גבוהה שזה יהיה נקי ברוב הפיונירים.

ב1004 זכור לי שיש בוסט לHPF. בשלבים של 0, +6 ו+12. לדעתי זה צריך להישאר על 0. בנוסף לזה תכבה את פונקציית הLoudness בפיוניר ושאר השטויות שיש שם, זה גם לא תורם לאות נקי.

פורסם
תעשה ככה ,

תאפס את הכל ברדיודיסק ,לא מינוס 6 ולא נעליים.

תוריד גיין לגמרי במגבר קדימה ואחורה.

שים ווליום על 40-45 לא יותר מזה ! כי ב 10-20% האחרונים של כל רדיודיסק מתחיל להיות כבר מעוות.

תתחיל להעלות גיין במגבר עד שמספיק לך \ עד שאתה שומע שמתחיל להתעוות ואז תוריד את הנגיעה האחרונה .

ואז תעלה חזרה את הערוץ השני של הסאב וכו' .

זה מה שאתה אמור לעשות בקשר למגבר ,באיקולייזר של הפיוניר אתה יכול לשחק טיפה לפי הרגש גם אבל זה בגדול .

ז עשיתי. ומה לגביי התדרים שעל המגבר?(freq)

JBL%20Car%20Audio%20GTO1004-4.gif

פורסם
שי? אם זה שמך,

לא כל בכל רדיודיסק זה ככה, אל תזרוק דברים באוויר סתם.

עיוותים זה שונה בכל חברה/דגם. אמלי בקלריון נקי 32 מתוך 33 בפיוניר הישן שלי זה היה נקי ב46 מתוך 62, באלפיין 517 34 מתוך 35 וב9885 26 מתוך 34. וכול זה מדדתי עם אוסיליסקופ. הסיבה שאמרתי לו 46 זה כי זה הנקודה הכי גבוהה שזה יהיה נקי ברוב הפיונירים.

ב1004 זכור לי שיש בוסט לHPF. בשלבים של 0, +6 ו+12. לדעתי זה צריך להישאר על 0. בנוסף לזה תכבה את פונקציית הLoudness בפיוניר ושאר השטויות שיש שם, זה גם לא תורם לאות נקי.

אני אמרתי לו ככה כדי ללכת על בטוח. לא ידעתי מה יש לו על מנת שמהפאנל לא יהיו עיוותים כלל ,יכול להיות שאצלך באמת אחוזי העיוות ממש נמוכים.

ובקשר לתדרים במגבר , כמו שחברי מעלי אמר יש לך שם BOOST , שים אותו על 0 ( וודא שזה ממש למטה כי הנקודה היא לא בדיוק 0 ).

בקשר לתדרים את הרמקולים תשים על HPF ובערך על הנקודה ( אולי קצת יותר אולי קצת פחות זה לפי האוזן שלך ).

את הסאב שים על LPF וגם על הנקודה אולי קצת פחות אם הוא מרעיש לך שזה על הנקודה ( אולי הוא מנגן גבוהה מדי ).

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם
רמקולים של 140 רמס, של אוביישן.

ומגבר JBL 1004, עומד על משהו כמו חצי הגברה... וכבר ב3\4 מהרדיו דיסק אני מתחיל לשמוע עיווטים.

התיאוריה אומרת שאני יכול לתת גיין מקס', (100 רמס נניח) על רמקולים של 140 ואני אמור לשמוע בלי עיווטים..

(אני יודע שלא בריא, רק לצורך ההסבר..)

איך אפשר לעשות שיהיה עוצמה חזקה, וללא עיווטים? אולי כיוונים במכשיר ? ( פיוניר 7700)

יש שאלות נוספות שצריך לשאול -

1. מה הHU שלך? איזה יצרן? איזה דגם?

2. מה עובי החיווט שהולך אל הקרוסים של הסט?

3. מה עובי החיווט שהולך אל הרמקולים עצמם מהקרוסים?

4. האם המתקין שלך במקרה - התעלק על החיווט המקורי של הרכב בכדי לא להעביר חיווט בדלתות?

למה אני שואל את כל זה?

כי במקביל לכך שהמגבר שלך כנראה מכניס כבר אחוז עיוות שמיע לקראת שיא ההספק שלו - כנראה שגם הHU שלך מעוות עוד הרבה לפני.

תוסיף אחד על השני ותקבל עיוות שמיע בשלב מוקדם.

בנוסף לזה אם החיווט שלך לא בעובי מספיק טוב - ההתנגדות מוסיפה עומס על המגבר וזה כמובן מקדים את הגעת העיוותים.

תוסיף לכך שבמידה וגם הוספת BOOST במגבר או הפעלת LOUD בHU או בכלל הוספת באס או טרבל - עוד אחוזי עיוות.

לגבי המגבר - המגבר שלך כל הזמן מוציא את המקסימום וואט שהוא מוצהר לתת - ככה מגבר עובד - אות נכנסת X ויוצאת X+Y

כאשר Y זה הספק המגבר המוצהר.

מה שמשנה את זה זה כוון הרגישות של הגיין של המגבר לאות שנכנסת אליו מהרדיודיסק ומן הסתם עוצמת האות שיוצאת באותו רגע מהרדיו דיסק שלך - תוריד את הווליום ברדיו דיסק ואתה תקבל X הרבה יותר קטן שיוגבר באותו הY ואתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שזה פחות RMS או פחות וואטים - זה לא... לא מבחינת המגבר שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...