Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ליסינג ומה שמסביב


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם ערב טוב

 

תהיה לעצמי, למה משלמים כ"כ הרבה על ליסינג? חשבתי על מה מגלם התשלום, וזה מה שיצא:

 

1. ביטוח

2. דלק

3. תיקונים

4. דמי שימוש

 

אז מה יוצא כ"כ יקר? למה? איפה פה רוב ההוצאה?

 

סתם מעניין...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ריבית על סכום של כ 120,000 שקל שמישהו הוציא כדי לקנות את הרכב עבורך.

ירידת ערך של הרכב מרגע שעלה על הכביש. ירידת ערך נוספת אם הקילומטרז' גבוה.

שירות- אנשים שלוקחים את הרכב לטיפולים או מספקים רכב חילופי אם הוא נתקע.

טיפולים קבועים ובלאי רגיל של מצבר וצמיגים.

אגרת רישוי שנתית.

 

תיקונים לדעתי לא כלולים במחיר- אם זה במסגרת האחריות היצרן מתקן ואם דפקת את הרכב אתה משלם (או לפחות השתתפות עצמית).

דלק להערכתי זה בינך ובין הבוס שלך

כנ"ל שירותי שטיפת רכב.

פורסם

קח לדוגמא את שלמה סיקסט:

 

1. ביטוח - ע"י חברת שלמה ביטוח

2. דלק - ע"ח הלקוח

3. תיקונים- מוסכי שלמה סיקסט או מוסך מדרכה הקרוב למקום מגורייך (הזול מבניהם)

4. דמי שימוש=?

5. צמיגים- תוצרת מזרח סין (או הזול מבינהם, אם ימצא)

 

בשימוש סביר, קצת בין עירוני, מצבר לא מחליפים בשלוש שנים ראשונות

הבאה והחזרה מטיפולים - פעם ב 15 או שלושים אלף. ולכל היותר בנסועה ממוצעת של 75 אלף זה 5 פעמים בשלוש שנים

 

120,000 שמישהו הוציא עבורך..פחחחחח, במקרה הטוב 100,000 (שלא להגיד יונדאי ב I30 85 )

 

בקיצור:

רכב 100000

ביטוח 4500 (פרמיית חובה בלבד, אם משולמת בכלל)

טיפולים-2000

 

מכירת רכב - במבצע ב 70000 אם לא 80000 .

 

גובים ממך בממוצע 90000 ש"ח בשלוש שנים. תעשו חשבון לבד.

פה אני מתכוון למכונית יפנית/קוראנית משפחתומטית עם אמינות גבוהה ולא לדגמים אחרים שכל חודשיים במוסך.

עכשיו תשאלו את עצמכם מדוע השוק מוצף בטויוטה קורולה ומאזדה 3 ויונדאי I30 ?

הממממממממ(מגרד בראש)

 

התשובה היחידה שעולה לי בראש היא מממממהההההה (פעיית הכבש)

עם ישראל רגיל שמובילים אותו "כצאן" (לשכיר 3500 ש"ח נטו יורד על מאזדה 3 בליסינג) "לטבח" (הוא קונה לאשתו במבצע בפי הטבעת של גלילות יונדאי I30 רק ב 75,000 ב60 תשלומים)

 

משפט ששמעתי מאסיר:

אם אתה מסתובב עם מכנסיים מופשלות, ללא תחתונים, מרוח בחומרי סיכה, באמצע החצר של כלא שאטא

אל תתפלא אם מישהו י X ז X יין אותך בתXת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה לא ממש מדוייק, יש עוד הוצאות שלא חישבת.

למשל כל העלות של האופרציה - להחזיק חברה, עובדים וכו' - זה עולה כסף, לא יודע להעריך את זה פר רכב.

עלות ההון - משהו כמו 8K ב-3 שנים.

יש רכבים שנמכרים במחירי שחיטה בגלל ק"מ גבוה, תאונות, או סתם חוסר ביקוש (ע"ע קורולה רובוטית שנמכרת בכ-55-60K),

צריך למצע את זה על כל הרכבים.

 

 

לגבי הביטוח - גם אם לא עושים מקיף, שזה מה שקורה לרוב, צריך לחשב הוצאה כאילו שולם מקיף.

הסיבה היא שבגלל גודל צי הרכב משתלם לחברות הליסינג להתנהג כמו חברת ביטוח של עצמה - היא מרוויחה את החסכון

של הפרמיה על כל הרכבים תמורת ההוצאה של הנזקים שקורים לחלק מהרכבים. בממוצע סטטיסטי זה אמור להיות דומה מאד לעלות הפרמיה הרגילה של הביטוח פחות הרווח של חברות הביטוח.

 

ובשורה התחתונה - ברור שחברות הליסינג מרוויחות, אבל מנקודת המבט של העובד צריך להסתכל על כל המכלול, שכמובן כולל גם את הדלק, שמשולם ע"י המעסיק כשבאים לחשב את הכדאיות של העסקה, כמובן עם השווי מס וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לגבי ביטוח-

זה שחברת הליסינג לא עושה ביטוח מקיף לא אומר שאין לה הוצאות.

היא החברת ביטוח של עצמה וצריכה לשלם אלפי שקלים כשיש תאונה עם נזק, ולהפסיד עשרות אלפי שקלים במידה ומדובר בטוטאל לוס או גניבת הרכב. מכיוון שהיא סופגת את זה על עצמה והלקוח לא משלם את זה, אפשר להסתכל על זה כהוצאה על ביטוח שבמידה ומפזרים אותה על כל צי הרכב שווה כמה אלפי שקלים לרכב.

 

אם אתה חושב שחברות הליסינג מXיינות את הלקוח, איך אתה מסביר את זה שעובדים לוקחים רכב כזה מרצונם החופשי?

סיבה אחת תהיה שכדי לקנות רכב חדש באופן פרטי תצטרך לגייס 120,000 שקל, ומדובר בסכום שחסכת מהנטו שלך וכבר שילמת עליו מס מלא. כנ"ל לגבי דלק- כסף מהנטו שלך שכבר שילמת עליו מס ותשלם עליו מס נוסף- בלו, ואם תקבל החזר נסיעות תשלם מס גם על ההחזר. היום הדלק יורד מהמעסיק ונחשב כהוצאה מוכרת לצרכי קיזוז מס.

פורסם
אהלן כולם ערב טוב

תהיה לעצמי, למה משלמים כ"כ הרבה על ליסינג?

 

תרגע, אתה משלם פחות, הרבה פחות, ממה שהיה עולה לך לבד.

הליסינג היא רעה חולה של המדינה הזו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה טועה ידידי. הוא משלם הרבה יותר.

בעסקת ליסינג מרוויחים בנוסף ליבואן חברת הליסינג והחברה שמלווה כספים לחברת הליסינג. ברוב המקרים גם המעסיק צריך להרוויח משהו. בנוסף המדינה מרוויחה מרוויחה פעמיים - גם בתשלום במיסים המלאים על הרכב וגם בתשלום שווי השימוש. נכון שחברת הליסינג רוכשת את הרכב ב15-20 אחוז פחות ממחיר השוק, אך עדיין כשבוחנים את העיסקה הכוללת לטווח של 36 חודשים כפול התשלום החודשי העלות גבוהה בהרבה מרכישת רכב חדש.

אבל כמו שאתה רואה עסקי הליסינג חיים וקיימים כי הפראיירים שלוקחים ליסינג לא מתים רק מתחלפים.

פורסם

אי אפשר להכליל ולהגיד שזה עולה יותר או פחות מלהחזיק רכב לבד.

הכל תלוי בפרמטרים האישיים, כשהמשתנים הקריטיים זה הנסועה השנתית, מחיר הדלק, וצריכת הדלק.

ככל שאלה גבוהים יותר - הליסינג מתחיל להשתלם. בממוצע כרגע נקודת האיזון נעה סביב 30K בשנה.

לרוב האנשים זה לא משתלם, או משתלם בצורה גבולית כך שהערך הלא כספי של הליסינג מצדיק את התשלום הנוסף (שקט נפשי וכו').

להגיד שליסינג עולה הרבה פחות מלהחזיק רכב לבד, בצורה גורפת, זה סתם פופוליזם לא קשור למציאות, וכבר טחנו את הנושא הזה מספיק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני רואה שכנראה לא הבינו למה בדיוק התכוונתי ולכן אחזק את דברי:

 

לא זכור לי שמלפני עשר שנים (כאשר שוק הליסינג לא שלט בארץ הקודש) היה מקובל שזוג צעיר בשנות העשרים והשלושים שלהם החזיקו אוטו חדש ליד הבית. שלא נדבר על 2 רכבים כמו שאני רואה אצל לא מעט אנשים.(פאקינג 7000 ש"ח על שתי מאזדות)

 

שוק המשומשות היה פעיל ובריא ואנשים צעירים נסעו על פיג'ו 205 ודהייטסו שרייד וכו'.

זה ממש לא אסון להחזיק משומשת במצב טוב וגם לנסוע איתה 300 ו 400 אלף ק"מ.

ראו ערך הונדה סיוויק קורולה ולנסר משנתונים של 1994-1997 וכו' נוסעות לא פחות טוב מכל רכב חדש היום המשופע במערכות אלקטרוניות ומיליון דברים שיכולים להתקלקל.

 

קחו סוזוקי בלנו ב 15,000 ש"ח או כל אכב מלעיל , בצעו ישור קו בעוד 5 . ואל תגידו לי עלות המימון של 20 אלף כי זו בדיחה.

1000 ש"ח דלק בחודש, 500 ש"ח בחודש על ביטוח צד ג טסט וטיפולים בסיסיים. 2000 ש"ח בשנה על רגקטים וקיבלתם דיל

בעלות אחזקה 20 אלף, ולא של 3500*12 = 42,000 שלא נדבר על הרוב שגם מפסידים כאן כסף לפנסיה והשתלמות.

אם ב 20 שנים הקרובות שלי אחסוך רק מהוצאות הרכב שלי 20,000 בשנה ואסע ב"טרנטה" יהיה לי סכום נחמד מאוד לתת לילדים כשיגדלו. או לחלופין לסיים משכנתה - להוסיף את הכסף הזה +חסכונות אחרים ולקנות בית חדש ללא משכנתא או מה שיעלה ברוחכם

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני סבור שהחזקת ואחזקת רכב פרטי תהיה פחות ממה שעולה ליסינג. הרבה פחות, והכדאיות עולה ככל שמחזיקים את הרכב יותר שנים. למעט מקרים חריגים של קילומטרז' גבוה במיוחד, נהגים צעירים, ריבוי תאונות או חסור הבנה גדול בבחירת רכב.

 

אז למה יש הרבה ליסינג ?

כי יש אנשים שנחמד להם להשוויץ עם רכב חדש כל 3-4 שנים, ולהצהיר ש"לא עולה לי".

כי יש כאלו שלא יקנו רכב חדש, גם אם אין להם בעיה כלכלית חריגה, ועם ליסינג "לא עולה לי".

כי יש הרבה צעירים שמעדיפים לשלם לעל ליסינג, או להפחית את שכרם בהתאם, כי לבד היו קונים רכב ב-20K מקסימום.

כי זה רכב חברה, רכב חברה....

 

ולמה עולה כמה שעולה?

כי החברות רוצות להרויח. והרבה. אחרי כל ההוצאות שיש או אין - מכפילים במשהו - הפקטור הזה הוא ה-ס-ו-ד של כל ארגון גדול - והצרכן ישלם. יבכה או לא, ישעה מחאה או לא, הוא יתרגל - וישתק. טוב לקוטג', טוב לפסק זמן, וטוב לעסקי ליסינג.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לפני כחודשיים מכרתי את הרכב הישן שלי (בן 10) ולקחתי ליסינג. הנסועה השנתית שלי הייתה כ21K. בחישובים שלי יוצא שאני משלם כ 500 ש"ח בחודש יותר ממה ששילמתי על הרכב הפרטי. קשה לי להעביר את תחושת ההקלה שלי לאחר שמכרתי את הרכב וקיבלתי רכב חברה. אין יותר מוסכים, אין יותר חברות ביטוח, אין יותר טסטים, לא צריך לדאוג שמא מישהו יכנס ברכב ויברח. החברה דואגת לה-כ-ל - החלפת צמיגים\מצבר\נורות שרופות\וישרים, הכל מתבצע בזמן שאני בעבודה ואם זה מתארך - יש רכב חלופי. מבחינתי זה שקוף, אני מחנה את הרכב בעבודה בבוקר, ונוסע הבייתה בערב. לא צריך לחפש איפה נותנים שטיפות חינם, אני מגיע לשטיפה, מצלמים לי את לוחית הרישוי ושוטפים את האוטו. לא צריך לחפש תחנות דלק זולות.

 

תלוי איפה אתה בחיים, אבל לי, כרגע, שווה לשלם עוד 500 ש"ח בחודש כדי לחסוך מעצמי את בזבוז הזמן וכאב הראש. הייתי משלם גם 1000 יותר.

 

וזה עוד לפני שהתייחסנו לכך שהנסועה שלי קפצה, נותן את האוטו לחברה, לאחי (נהג צעיר), נוסע לאן שבא לי בלי חשבון. וזה שהרכב חדש גם נחמד.

 

מבחינת המינוסים, ובכן הרכב הקודם היה מפנק יותר וחזק יותר, אבל, בהתאמה, הנוכחי חדש יותר ואפשר ללחוץ חזק יותר על הגז ולא להתקמצן על הדלק.

 

אם מתישהו בעתיד אגור ליד העבודה\תהיה לי אפשרות סבירה להשתמש בתחבורה הציבורית כנראה אחזיר אותו.

פורסם

אתה בדיוק פרסומת ללמה לא צריך לתת לך ליסינג, ומייצג את הרעה החולה של השוק הזה.

על הנזק לחברה (society) - משלמים כולנו, אבל כמובן שבעיקר לא אתה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני לפני כחודשיים מכרתי את הרכב הישן שלי (בן 10) ולקחתי ליסינג. הנסועה השנתית שלי הייתה כ21K. בחישובים שלי יוצא שאני משלם כ 500 ש"ח בחודש יותר ממה ששילמתי על הרכב הפרטי. קשה לי להעביר את תחושת ההקלה שלי לאחר שמכרתי את הרכב וקיבלתי רכב חברה. אין יותר מוסכים, אין יותר חברות ביטוח, אין יותר טסטים, לא צריך לדאוג שמא מישהו יכנס ברכב ויברח. החברה דואגת לה-כ-ל - החלפת צמיגים\מצבר\נורות שרופות\וישרים, הכל מתבצע בזמן שאני בעבודה ואם זה מתארך - יש רכב חלופי. מבחינתי זה שקוף, אני מחנה את הרכב בעבודה בבוקר, ונוסע הבייתה בערב. לא צריך לחפש איפה נותנים שטיפות חינם, אני מגיע לשטיפה, מצלמים לי את לוחית הרישוי ושוטפים את האוטו. לא צריך לחפש תחנות דלק זולות.

 

תלוי איפה אתה בחיים, אבל לי, כרגע, שווה לשלם עוד 500 ש"ח בחודש כדי לחסוך מעצמי את בזבוז הזמן וכאב הראש. הייתי משלם גם 1000 יותר.

 

וזה עוד לפני שהתייחסנו לכך שהנסועה שלי קפצה, נותן את האוטו לחברה, לאחי (נהג צעיר), נוסע לאן שבא לי בלי חשבון. וזה שהרכב חדש גם נחמד.

 

מבחינת המינוסים, ובכן הרכב הקודם היה מפנק יותר וחזק יותר, אבל, בהתאמה, הנוכחי חדש יותר ואפשר ללחוץ חזק יותר על הגז ולא להתקמצן על הדלק.

 

אם מתישהו בעתיד אגור ליד העבודה\תהיה לי אפשרות סבירה להשתמש בתחבורה הציבורית כנראה אחזיר אותו.

 

אתה אולי חושב שאתה משלם עוד "רק עוד 500 ש"ח לחודש", אבל אתה לא יודע שאתה רוצח לעצמך את הפנסיה.

 

בנוסף לזה שאתה מזיק לעצמך אתה גם מזיק לחברה: מזהם אוויר בלי חשבון, סותם את הכבישים בלי חשבון, ומבזבז סתם את כספי המעסיק שלך.

פורסם
אתה בדיוק פרסומת ללמה לא צריך לתת לך ליסינג, ומייצג את הרעה החולה של השוק הזה.

על הנזק לחברה (society) - משלמים כולנו, אבל כמובן שבעיקר לא אתה.

נדירים כיום המקרים בהם בעיסקת ליסינג אתה מקבל קילומטראז' או דלק בלתי מוגבלים. פשוט נגמרו הזמנים הללו והעסק הופך להיות יקר יותר מרכישת רכב פרטי, אז אפשר כבר לרדת מהעץ הזה של "נזק לחברה" וכאלה מין. אשר ליתרון הפסיכולוגי, הוא בהחלט קיים, השאלה אם הוא שווה כמה אלפים טובים לשנה, תלויה ברמת החרדות הפרטית של כל אחד מאיתנו.

×
×
  • תוכן חדש...