Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבריי הפורום

אני מתכנן לשכור רכב בקיץ לטיול של כמה משפחות ביער השחור בגרמנייה, את הרכב ניקח בציריך בה אנו נוחתים

הדרישות מהרכב הם שיכיל 2 בוגרים ושלושה ילדים בנוחות מקסימלית, ורצוי שיהיה אוטומטי

בדקתי בין כמה חברות ולגמר שלי עלו שני דגמים

הקלאס שכולל פולסוואגן פאסט או פורד מונדאו ומנגד אודי A4 אוטמטי

אני לא מבים גדול וכמובן שאשמח לרכב כיפי לנהיגה אך נוחות ובטיחות המשפחה בראש

אשמח לעזרה וגם כיוון חדש יתקבל בברכה

רכב סטיישן אינו נדרש מאחר ואנחנו בטיול כוכב בו המזוודות ישארו באותו מלון במשך השבוע

תודה

מאיר

פורסם

מלאי האוטומטיות שיש למרבית חברות ההשכרה באירופה לרוב די מצומצם (רוב אירופה נוהגת על ידני), לכן ספק גדול אם מה שתזמין בארץ זה באמת מה שתקבל בחו"ל.

לרוב הם ישדרגו לך לרכב אוטומט בקלאס גבוה יותר ללא תשלום נוסף.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אני ממליץ לך להשכיר מיני ואן, לא לקחת בחשבון את כל הציוד שיהיה לכם, תא מטען של סטיישן יכול להכיל מקס' 2 מזוודות בינוניות ואולי בלחץ עוד טרול.

מיני ואן בסגנון פורד SMAX יכול להתאים לצרכים שלך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

1. בדוק היטב את נושא המחירים. לפני כשנה וחצי נסעתי לשוייץ ואוסטריה, בדקתי כל מיני אפשרויות לטיסה ושכירת רכב, בחישוב הסופי של טיסה+שכירת רכב העסקה הזולה ביותר היתה דרך מינכן, וכוונתי לכך שטיסה לאוסטריה+שכירת רכב בוינה היתה עולה לפחות 50% יותר, ושויצריה היתה עוד יותר יקרה. המלצתי חד משמעית - אם אפשר - טוסו למינכן (כמובן, בהנחה שאין טיסות טובות לשדה של באזל\מילהאוז\פרייבורג, הקרוי גם EuroAirport. שדה זה נמצא בצד הצרפתי של הגבול ויחסית קרוב לפרייבורג.

2. מבחינת מרחק מינכן יותר קרוב למרבית היער השחור לעמות ציריך, אם כי גם במקרה זה מדובר בנסיעה של למעלה מ-400 ק"מ - מרביתם באוטובאהן אבל יש קטעים לא קצרים בכבישים הרריים ביער השחור, אורכם תלוי במקום המדוייק ביער השחור שבו תשהו. להביא בחשבון - מדובר באיזור ששטחו בר השוואה לשטח הנגב.

3. אני נסעתי לפני כ-2.5 שנים ליער השחור עם המשפחה. הטיסות היו למינכן (ולמעשה, שהיתי בעיר כמה ימים בתחילת וסוף הטיול). הרכב ששכרנו, ל-5 אנשים, היה פורד מונדיאו סטיישן שסחב אותנו, על ציודנו היטב. אבל - מדובר ברכב ידני. בנסיעה הבאה - זו שהזכרתי קודם, גם הזמנתי מונדיאו אבל בגלל כל מיני בעיות קיבלתי פיג'ו 5008 דיזל שהיתה מצויינת, ולא הרבה יותר צפופה מהמונדיאו למרות שהיא 30 ס"מ יותר קצרה. עיצוב מדהים.

4. רכב אוטומטי באירופה הוא דבר נדיר, בפעם האחרונה שבדקתי אפשרות לשכירת רכב אוטומטי (בקיץ האחרון, בספרד) עלות רכב אוטומטי היה בדיוק כפולה מעלות רכב ידני מקביל. מובן שבחרתי בידני. אני חייב להוסיף שבעבר נהגתי שנים רבות על ידני אם כי ב-11 השנים האחרונות יש לי רק אוטומטיים. צד שני, כאשר אני שוכר רכב בחו"ל (וזה קורה פעם בשנה-שנתים) לוקח לי בסביבות 30 מ' להזכר כיצד מחליפים הילוך בידני. לא קרה לי שדוממתי מנוע יותר מפעם בטיול, וגם זה בד"כ בזינוקים קיצוניים בעליה.

בסיכומו של דבר המלצותי הן:

1. אם אפשר - שכור רכב סטיישן ידני. רכב סדאן לא יהיה מספיק מרווח, והידני זול במאות אירו בהשוואה לאוטומטי.

2. הנסיון שלי עם מונדיאו סטיישן הוא הטוב ביותר, גם ה-5008 עשה את העבודה מצוין. אני מבין שאצלך מדובר בילדים צעירים, אצלי הצעיר ביותר היה בן 14-15 בטיולים המדוברים, וכאמור הרכב היה מספק. בעבר הרחוק (לפני כ-10 שנים) שכרתי וולבו V40 והוא היה קצת צפוף, ואנני ממליץ לך לא להתפשר על רכב יותר קטן (כגון פוקוס סטיישן) - הוא פשוט לא יספיק. מנסיון - רכב שאינו סטיישן לא מספיק להובלת משפחה על ציודה לשבוע ויותר, במיוחד אם מדובר על מרחקים גדולים. פוקוס או פאסאט רגילות לא יספיקו!!

3. חשוב לדעת איך הילדים מתנהגים בטיולים ארוכים. אם יש לך בעיה של שעמום ומלחמות בין הילדים יתכן שעדיף רכב בעל 3 שורות מושבים כדי להפריד ביניהם ןאפשר ישיבת מבוגר יחד אתם.

4. אם יש ילד יותר בוגר (גיל מעל 12-14) שיכול לשבת מלפנים אפשר להטיל עליו את תפעול ה-GPS, זה יתן לו חשיבות ויעסיק אותו, וכך הוא לא יתפנה למריבות עם אחיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכל העונים

החלטתי לקחת את האוודי A4 האוטומטית

מאחר ואנחנו 4 , היא נראית לי מרווחת מספיק

וכניראה שבביצועים , מתעלה על האחרות

ההבדל לשכירות של שבוע בין הפאסט לאוודי הוא 500 שח בכללי

נשקיע את הכסף

ונהנה

תודה

פורסם

כפי ש-sperial ציין, כדאי לך לשקול טיסה + שכירת רכב בגרמניה (פרנקפורט נוחה יותר ממינכן), פערי המחירים בשכירת רכב בין שוויץ לגרמניה משמעותיים מאד - לדוגמה הפער בין שכירת פוקוס סטיישן ל-10 ימים יכול להגיע בקלות ל-$500 !!).

תהנו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מאיר - אני די מנוסה בענינים האלה, כבר 13 שנה יוצא כמעט מדי קיץ לטיול בחו"ל עם המשפחה שבד"כ כולל גם נהיגה. חד משמעית - קח רכב סטיישן. זה ההבדל בין לשבת צפופים כסרדינים לבין לשבת ברווחה.

ברכב צפוף לא תהנה מהנהיגה - רק תסבול מקיטורים מהספסל האחורי.

אל תסתנוור מהרכב שמוצע באתר חברת ההשכרה - אתה בהחלט עשוי למצוא עצמך עם רכב מדגם אחר שמבחינת החברה הוא באותה קבוצה. איני יודע באיזה חברה ותחנת השכרה הזמנת את הרכב, אבל בדוק מה נחשב אצלם לאותה קבוצה, יש סיכוי גבוה שתקבל רכב שאינו A4.

לגבי הבחירה בין פרנקפורט למינכן - מבחינת המרחק לשטוטגרט הוא די דומה כך שהקריטריון העיקרי המחיר (והטיסה לפרנקפורט טיפה יותר ארוכה, לא משהו משמעותי).

מבחינת ביצועים: איפה אתה מתכוון לבחון אותם? מטרתך היא טיול משפחתי. אתה מתכוון להתגרזן עם ילדים במכונית? מה שאתה צריך זה רכב נוח ומרווח, בכלל אין משמעות אם תנהג ב-130 קמ"ש או 150 קמ"ש. בכבישי ההרים בתוך היער השחור ממילא תצטרך להיות זהיר מאוד, כיון שמדובר בכבישים שלעומתם כבישי הגליל רחבים. מדובר בכבישים מפותלים מאוד, קטעים ארוכים בהם בעלי שדה ראיה קצר, אין שוליים, בלילה חשוכים מאוד ויש סיכוי טוב שגם מזג האויר יהיה גשום. הדבר הטוב היחיד הוא אספלט וסימון מצויינים, אבל בהחלט לא התנאים לנהיגת ביצועים. תשים לב שהמקומיים, המכירים היטב את הדרכים, לא יחרגו בקמ"ש אחד מהמותר ובד"כ יסעו פחות מזה, ובודאי שלא יתקרבו לפס ההפרדה, שלא לדבר על לעבור אותו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחופשה בגרמניה שכרתי רכב אוטמט באופרן את הרכב קיבלתי במינכן ומאחר ולא היה פוקוס אוטומט שידרגו את הרכב לאופל ספירה רכב גדול ונוח

פורסם

היי ספירו

תודה על הזמן ועל הסבלנות

כרטיסי הטיסה כבר ניקנו לטיסת אל על לצירך ולכן הבחירה בין שדות התעופה לא אפשרית

לגביי החברה, שכרנו מיורפקאר, האפשריות היו בין פולספאגן טוראן באזור 2400 שח לשבוע

לבין פאסט ב2450 לבין אודי איי 4 ב3000

כל המחירים כוללים הכול כולל ביטוחים , ביטול השתתפות עצמית וכוליי

לתא המטען אין משמעות מאחר ואנחנו מגיעים לדירה ששכרנו ויוצאים משם לכל היעדים, המזוודות יפגשו את הרכב רק ביום השמיני בחזרה לשדה

מה שנשאר זה נסיעה נעימה ל4 אנשים, שני ילדים מאחור 15 ו 11 ונוחות נהיגה ברכב מפנק

תניח שאין לי בעייה להוסיף את הכסף בהנחה שארגיש את ההבדל ברכב כיפי יותר עם חדוות נהיגה

ולא, אני לא מתכוון להתגרזן עם המשפחה

:-)

תודה על העזרה

מאיר

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על טוראן או C4 פיקסו ודומיהן, גם אם אתם לא צריכים את תא המטען הפרטקיות של רכב שכור מאוד חשובה, כמו כן במכוניות הנ"ל המושבים האחרויים מוגבהים מה שתורם לראות משופרת לילדים, החלונות יותר גדולים והם מציעים מרווח רגליים\ראש עדיף מה שמאוד חשוב בנסיעות ארוכות.

פעם שכרתי סדרה 3 בגרמניה ולהפתעתי קיבלתי רכב ברמת אבזור גבוהה שכללה בין היתר חלונות אחוריים מושחרים שמאוד הגבילו את הראות החוצה והדבר מאוד העיק על הנוסעים.

לעומת זאת בפעם אחרת קיבלתי C4 פיקסו שהיה פשוט מושלם עם הגג הפורמי, הישיבה המוגבהת ומרווח הפנים (בונוס נוסף, קל יותר לחניה ממכונית סדאן).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מאיר, בדקתמה נפח המיוד שאתה לוקח? להערכתי גם הנסיעות ביום הראשון והאחרון יהיו בעיתיות, והסיבה פשוטה: אתם 4 אנשים, נוסעים לגרמניה - ולפיכך זקוקים לבגדי חורף. לכן רק הבגדים יהיו 4 מזוודות גדולות. הוסף לזה מעילים, 1-2 תיקי גב וביום האחרון גם קניות (הרי גרמניה זולה מאד) - ואז תבין למה לדעתי הרכב לא יתאים לצרכיכם.

• תוכן חדש...