Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לנחום קדמיאל שלמרות שהוא איש עסוק מוצא זמן להתעסק בצרכים המיוחדים שלנו.

כל הכבוד נחום, המשך בעשייה הברוכה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים עקרונית שהיה הרבה יותר נוח אם הרשימה הייתה הפוכה - כלומר אילו פריטים חייבים באישור, במקום אילו פריטים פטורים ממנו. ודאי שלכך אנו שואפים ותתקיימנה ישיבות נוספות עם משרד התחבורה כדי להקל עוד על ציבור האספנים.

אבל, לדעתי הקושי הגדול בהיפוך הרשימה מרשימת "זה כן" לרשימת "זה לא" הוא שאם תורכב רשימה סגורה של חלפים שמצריכים אישור וכל היתר פטורים - זה מעביר את האחריות, שהיא בגדול אחריות על חיי אדם - לפתחו של משרד התחבורה. הרי גם רשימת החלקים הבטיחותיים יכולה להיות מאוד מאוד ארוכה, תלוי ברמת הפירוט שלה, וקשה לחשוב על הכל ולאורך 80 שנות היסטוריה מוטורית. אם תרצו, זה עניין של כסת"ח שאפשר למצוא בו שמץ של הגיון לדעתי.

אישית אני דווקא יותר מוטרד מהמצב בחיפה, שם נראה שחצי משרה יכולה להקל על רבים ואין סיבה שזה לא ייעשה. מי שדורש אישורים וכופה בירוקרטיה, לפחות שייתן שירות הוגן לאזרח.

רון

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

שוב התמקדות במאפיינים שמעניינים את השליחים ולא בטובת חברי המועדון, מישהו שכח שגם אופנועי

אספנות בקטגוריה, ופרט למס' מועט מאד של פריטים השאר נשכח...

ככה זה ששומרים את הקלפים בגובה החזה ולא משתפים אחרים, יהיו מרוויחים אבל יהיו הרבה מפסידים

אז מי שחבר מועדון ויש לו אופנועי אספנות עכשיו ידע את הכתובת! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אם אתם רוצים פתרון לכל החוחה הזאת פנו אלי

תבקשו ותקבלו

במידה ותעבירו לי חומר בענין אסדר זאת בתוך שבוע

תנו למקצוען לטפל בעיניניכם

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

פורסם
אני מסכים עקרונית שהיה הרבה יותר נוח אם הרשימה הייתה הפוכה - כלומר אילו פריטים חייבים באישור, במקום אילו פריטים פטורים ממנו. ודאי שלכך אנו שואפים ותתקיימנה ישיבות נוספות עם משרד התחבורה כדי להקל עוד על ציבור האספנים.

אבל, לדעתי הקושי הגדול בהיפוך הרשימה מרשימת "זה כן" לרשימת "זה לא" הוא שאם תורכב רשימה סגורה של חלפים שמצריכים אישור וכל היתר פטורים - זה מעביר את האחריות, שהיא בגדול אחריות על חיי אדם - לפתחו של משרד התחבורה. הרי גם רשימת החלקים הבטיחותיים יכולה להיות מאוד מאוד ארוכה, תלוי ברמת הפירוט שלה, וקשה לחשוב על הכל ולאורך 80 שנות היסטוריה מוטורית. אם תרצו, זה עניין של כסת"ח שאפשר למצוא בו שמץ של הגיון לדעתי.

אישית אני דווקא יותר מוטרד מהמצב בחיפה, שם נראה שחצי משרה יכולה להקל על רבים ואין סיבה שזה לא ייעשה. מי שדורש אישורים וכופה בירוקרטיה, לפחות שייתן שירות הוגן לאזרח.

רון

תודה לנחום על היוזמה בקיום הפגישה, הבעיות שהצטברו אל מול משרד התחבורה חייבו פגישה ליישור קו ואכן נמצא שהדואר עושה דין לעצמו, נקווה שהפעם הדברים יסתדרו.

מאחר והמועדון עומד להפיץ את הרשימה בקלאסיקון או באבטומוביל - חשוב לציין שיש פער בין הרשימה הקודמת לנוכחית במספר נובף של פריטים שקיבלו אישור לשחרור מהיר.

ולכן על ועד המועדון לעדכן את הרשימה לפני המשלוח לחברים.

מצא משה

פורסם

גם במיקרה הזה, חברת דאר ישראל שהופרט, היתנהגה בחזירות קפיטליסטית. הם ניצלו את התקנה של מישרד התחבורה ואת האישור שניתנה להם לגבות 80 ש"ח על כל פריט מעוכב. בבחינת נתנו לחתול לשמור על החלב. והחתול רעבבבב. מה איכפת להם לתזז חצי מדינה ולגבות 80 ש"ח מעל אחד? אחלה הכנסה ללא כל טירחה.

זו דוגמא בוספת לכך שבכל מקום שבו הריגולטור נירדם בשמירה יש מי שמנצל את זה

אריה

פורסם

בין יתר הפריטים המשעשעים והלא-מועילים שישנם ברובר ישנו גם ה window blind - מין תריס גלילה העולה ויורד מעל החלון האחורי הקטנטן, ושעליו שולט הנהג. אין בו תועלת אמיתית, אבל הוא חלק הנחוץ לשיפוץ שמטרתו להביא את הרכב למצב מקורי.

והנה הצלחתי להשיג אחד כזה והוא נשלח ארצה, לדאבון ליבי - בפדקס. מפדקס מתקשרים ומבררים איתי מה זה, ובלי לחשוב יותר מדי על התוצאות אני מסביר להם שזה מין וילון שעולה ויורד.

כעבור שעה מתקשרים בחזרה מפדקס ואומרים שעלי להשיג אישור של משרד התחבורה! ברשימת החלקים לשחרור מהיר לא מופיע וילון!

כן מופיע "מגן שמש", ועכשיו לך תסביר לפדקס ולמכס שמדובר באותו דבר.

שימו לב שגם לא מופיע ברשימה המופלאה סל לפיקניק לרכב, או שמיכה לחימום הברכיים לרכב. ולפי הגיון המכס - גם אלה זקוקים לאישור משרד התחבורה כי בתיאורם מופיעה המילה רכב, והם לא מופיעים ברשימה.

איך נפלתי בתרגום.

vilon2.jpg

87sixlight.jpeg

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

עם כל הכבוד למועדון החמש (ויש לי כבוד רב) אשמח אם תקראו ותגיבו לשרשור הבא שפתחתי, שמוכיח (שוב) לצערי, עד כמה אנו רחוקים מפתרון בעיות היבוא מול משרד התחבורה, גם לאחר פגישתם האחרונה של אנשי משרד התחבורה ומועדון החמש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3297576#post3297576

פורסם

אגב, אשמח מאוד להיפגש ולשוחח עם מר נחום קדמיאל שאת פועלו אני מעריך.

יתרה מזאת, אשמח מאוד לשיתוף פעולה רחב היקף של כלל מועדוני הרכב בישראל בעניין.

אני יותר ממוכן להיות איש הקשר ולחבר בין כולם על מנת להביא לשינוי בתחום, ואם תינתן לי האפשרות, אשמח להציג את דבריי למול אנשי משרד התחבורה והגורמים הרלוונטים.

היש אפשרות ליצור קשר עם מר קדמיאל בעניין ?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון נוסף ממשרד התחבורה, מתאריך 25.3.12.

מצורף המסמך המלא עם הנספחים (7 עמודים, לא חסר עמוד).

* יש עדכונים לרשימת החלפים המותרת בשחרור מהיר - נוספו חלפים נוספים (עמודים 4-5).

* יש גם רשימה חדשה של חלפים שמותר לייבא משומשים (עמוד 7). מעניין לראות שמותר לייבא פנסים ומראות משומשים.

* עוד מעניין שתל אביב מופלית לטובה בכל הקשור לשחרור מהיר, שחור על גבי לבן (עמוד 3).

* טופס הבקשה לאישור ייבוא אישי מצורף (עמוד 6).

בברכה (ובהצלחה),

רון פז

דובר מועדון החמש

1.pdf

2.pdf

3.pdf

4.pdf

5.pdf

6.pdf

7.pdf

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

קודם כל, למרות שעדיין איני צד בעניין, אכן כל הכבוד לפעילות ולההתקדמות.

כמי שמכיר מעט את משרד התחבורה אני יודע שלהזיז שם מהדק משרדי מצד ימין לצד שמאל של השולחן זה כמו לחבר את אירופה לבריטניה בתעלה תת ימית, אפשר בהחלט להגיד שהמועדון הזיז הרים בתחום במשך השנים.

אבל לא בגלל זה פתחתי את התגובה הזו -

קראתי נכון את דבריך, שהווילון הזה, שמכסה על החלון האחורי - נשלט על ידי הנהג???

אפשר לקבל הסבר טכני לעניין? זה פשוט מעניין!

תודה ותודה, דב

בין יתר הפריטים המשעשעים והלא-מועילים שישנם ברובר ישנו גם ה window blind - מין תריס גלילה העולה ויורד מעל החלון האחורי הקטנטן, ושעליו שולט הנהג. אין בו תועלת אמיתית, אבל הוא חלק הנחוץ לשיפוץ שמטרתו להביא את הרכב למצב מקורי.

והנה הצלחתי להשיג אחד כזה והוא נשלח ארצה, לדאבון ליבי - בפדקס. מפדקס מתקשרים ומבררים איתי מה זה, ובלי לחשוב יותר מדי על התוצאות אני מסביר להם שזה מין וילון שעולה ויורד.

כעבור שעה מתקשרים בחזרה מפדקס ואומרים שעלי להשיג אישור של משרד התחבורה! ברשימת החלקים לשחרור מהיר לא מופיע וילון!

כן מופיע "מגן שמש", ועכשיו לך תסביר לפדקס ולמכס שמדובר באותו דבר.

שימו לב שגם לא מופיע ברשימה המופלאה סל לפיקניק לרכב, או שמיכה לחימום הברכיים לרכב. ולפי הגיון המכס - גם אלה זקוקים לאישור משרד התחבורה כי בתיאורם מופיעה המילה רכב, והם לא מופיעים ברשימה.

איך נפלתי בתרגום.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...