Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יש לי רעש כמו רישרוש מאזור הרצועת טיימינג

נכנסתי הערב למוסך הוא טוען שזה מהמותחן

ולכן שאשאיר לו את הרכב לבוקר

ויחליף לי טיימינג ומותחן ב 1100 שח (כניראה ללא מע"מ שכחתי לשאול)

פיג'ו 306 מודל 2000

שאלתי

1.האם זה אומר שצריך להחליף טיימינג או צריך לשאול חוות דעת נוספת?

2.המחיר סביר?

3.כמה אפשר למשוך כזה דבר בלי להחליף?

תודה למומחים ולמנוסים

פורסם

כלל ראשון - תרשום את הדגם של הרכב + שנתון ונפח מנוע.

דבר שני - אם יש רעשים מכייון הטיימינג, לא כדאי לשחק עם זה.

אני מקווה שהכנסת את הרכב למוסך שאתה סומך עליו ושהם יודעים למצוא את מקור הרעשים ולתקן את מה שצריך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תראה, לי יש 406 99' 1.8L, מחוץ לרכב לא שומעים כלום, כאשר פותחים את מכסה המנוע יש תקתוק כזה (ממש תקתוק כמו של מטרונום כזה).

מוסך אמין וטוב שאני סומך עליו, ועשיתי אצלו טיימינג לא מזמן (לפני חודש בערך), אמר שזה הרעש של המנוע.

אני לא זוכר אם פעם היה את הרעש הזה, אבל בינתיים אין תופעות מוזרות והרכב מגיב ובמצב מעולה.

פורסם
לאחרונה יש לי רעש כמו רישרוש מאזור הרצועת טיימינג

נכנסתי הערב למוסך הוא טוען שזה מהמותחן

ולכן שאשאיר לו את הרכב לבוקר

ויחליף לי טיימינג ומותחן ב 1100 שח (כניראה ללא מע"מ שכחתי לשאול)

פיג'ו 306 מודל 2000

שאלתי

1.האם זה אומר שצריך להחליף טיימינג או צריך לשאול חוות דעת נוספת?

2.המחיר סביר?

3.כמה אפשר למשוך כזה דבר בלי להחליף?

תודה למומחים ולמנוסים

עבודת טיימינג זאת עבודה למקצוענים,

התקנה לא נכונה של טיימינג וגם הזנחה של העיניין(!) יכולה לצאת לך ביוקר .

פעם חסכתי על טיימינג ועשיתי אצל מוסכניק זול, הטיימינג נקרע אחרי 15 אלף ק"מ כתוצאה היה צריך לשפץ ראש מנוע.

היום בדיוק עשיתי לרכב הנוכחי שלי טיימינג במוסך מורשה , עלה יקר אבל לפחות אני רגוע עם זה.

בהנחה שעושים את זה פעם ב5 שנים \ פעם ב90 אלף ק"מ זאת השקעה שווה.

את שאר הטיפולי 10K למיניהם אני עושה במוסך זול יותר, חוץ מהחלפות שמן בגיר(מקורי בלבד !!!).

שים לב שמשתמשים בחלקים איכותיים , לא זבל סיני.

אם הרכב שלך שמור ואכפת לך ממנו , טיפול טיימינג ספציפית היתי עושה במקומך אך ורק במוסך מורשה טוב.

מתי פעם אחרונה עשו לו טיימינג ? בעיקרון המותחן לא אמור להתפרק אם עשו את הטיפולים בזמן.

ממליץ לך לעשות גם בדיקה כללית על הרכב אצל מקצוען, עדיף מוסך מורשה.

פורסם

את הרעש שאני מדבר שומעים בעיקר בטורים גבוהים.

לי זה היה נשמע כמו לאגר שמרעיש.

המכונאי חשב בתחילה שזה מהמדחס של המזגן, אז הוא שפך עליו מים ומאחר שזה לא שתק הוא החליט שזה המותחן.

גם אצלי הרכב מגיב נהדר אבל זה מפחיד.

פורסם

מתי ולפני כמה ק"מ עשית טיימינג פעם אחרונה?

בשביל טיימינג לא צריך מורשה - הם הרבה פעמים בדיוק ההיפך ממקצועיים. יש מספיק מוסכים מתמחים בPSA, במיוחד באזור המרכז (גבע, אורן, תמיר וכו')

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

זה גם תלוי באיזה חלקי חילוף משתמשים ,

יש חלקי חילוף ושמנים שמוכרים רק במוסכים מורשים והם מתאימים הכי טוב לרכב.

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

במקרה כזה ממליץ לעשות טיפול גדול שכולל:

החלפת טיימינג , רצועות מנוע ,מותחנים, משבאת מים\מחזירי שמן(אם יש צורך)

שמן גיר(מקורי בלבד) , פילטר דלק , להחליף מי קירור

החלפת שמן מנוע כולל פילטר ,פילטר אוויר ומצטים לפי הצורך.

פורסם
זה גם תלוי באיזה חלקי חילוף משתמשים ,

יש חלקי חילוף ושמנים שמוכרים רק במוסכים מורשים והם מתאימים הכי טוב לרכב.

אני מדבר על מקצוענים שמשתמשים באותם חלקים. תאמין לי יצא לי כבר לחוות כל כך הרבה גועל במורשים..אני נכנס רק כשממש ממש אין לי ברירה.

נ.ב.: שכחתי לציין את שאפט.

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

אוקי , אולי זה ספציפית לרכבים הצרפתיים.

אני נכנסתי רק ל2 מוסכים מורשים של הונדה ושניהם היו מקצועים ביותר.

ודווקא אלה שהמליצו עליהם כמקצוענים לרכב הזה,לא היו מספיק מקצועים.

פורסם

זה במיוחד לגבי צרפתיות. יש בעיה מבחינת מוסכים מורשים, ואם אתה רוצה לא מורשה צריך לבחור אותם בפינצטה כי חאפרים ישראלים טיפוסיים וצרפתיות לא הולכים ביחד. זה גם חלק גדול מהסטיגמה של חוסר אמינות של צרפתיות לפי דעתי.

פורסם

תראו אני לא בא לקטול מורשים, אבל זה בסך הכל מוסך רגיל שלוקח יותר כסף.

זה שיש לו שלט של החברות, לא אומר כלום.

דווקא במורשה פיג'ו אחד ראיתי מזה לכלוך (של אנשים), ואיך רק הורסים רכבים מדהימים בגלל קמצנות ורמאות.

(יום אחד הייתי צריך הצעת מחיר על חלק אחד, ראיתי במורשה יצרן מול העיניים שלי את הרמאות, אני מעדיף לחשוב שאני לא הבנתי כל כך טוב מה ראיתי, אבל אני זוכר את העיניים של הלקוח העצבני, שבמקרה היה לו 406, אמרתי לו בוא קח סיבוב על ה406 שלי ותרגע.

באמת היה כואב הלב לראות לקוח שמשלם הרבה יותר ממני ומקבל חצי תמורה, ועוד משחקים איתו.)

עובדה שכל ה406 של חברים עושות רעשים של מנוע שעבר 800KKM, ים תקלות והם משלמים יותר ממני כי הם במורשה יצרן.

אני לא מטפל במורשה יצרן, מטפל במוסכים שאני איתם הרבה זמן וסומך עליהם, והרכבים כמו שעון, כאילו אתמול קרעו את הניילון שלהם.

עוד פעם, יש ויש, ברור שיש מורשי יצרן מקצועיים מאוד.

חוץ מזה לגבי צרפתיות חובה מוסך רציני שלא מרמה או חוסך, ואת הדברים האלה אפשר לראות בכניסה הראשונה למוסך.

בכלל כל הבעיה גם בצרפתיות, שיש פטנטים והרבה סיבוכים, הרבה מוסכניקים חושבים שהם יודעים משהו, ובפועל הם עושים עוד ועוד נזקים.

• תוכן חדש...