Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שזה מתאים לשאול את זה פה.

אני מעוניין לעשות בזה קורס ומהחיפושים שלי בגוגל הבנתי מה הקורס כולל, כמה זמן ואיפה הוא.. (לא יודע מה מחירו).

עכשיו רציתי לשאול האם זה כדאי מבחינת עבודה ושכר.

ראיתי אנשים פה מומחים בזה, אני אוהב את התחום ודי חובבן, ורציתי לשאול האם כדאי לעסוק בזה מבעלי הניסיון פה! ואם אתם יודעים אולי בערך כמה כסף זה.

בקיצור כדאי לעשות את הקורס או לרדת מהעניין? (אם מישהו פה יודע גם מה המחיר או מקומות לעשות בהם את הקורס, בפרטי כמובן, אני אשמח).

פורסם

שאני בדקתי, המקום הכי רציני היה נראה לי המנהל הטכני בראשל"צ - הם עובדים גם עם אוטו-דיפו ונראה לי מתחייבים למצוא לך עבודה, לפעמים גם במהלך הקורס (אוטו-דיפו זה חרא של עבודה אם אתה רוצה להתפתח כמתקין) - הם רצו אם אני זוכר נכון באיזור ה-6-8 אלף על הקורס.

לא הלכתי.

המון מתקינים פשוט התחילו לעבוד במקומות רציניים ומשמה למדו- אבל אין ספק שתעודה עוזרת.

המשכורת כשכיר לא מדהימה, וכעצמאי/בעל עסק - זה כמו כל עסק ותלוי בכישורי המסחר שלך.

בהצלחה!

פורסם

לא להתקרב למנהל הטכני

לא מקצועיים בכלל, ולסדר עבודה הם ממש לא מסדרים הם פשוט שולחים את קורות החיים שלך לכל מיני מקומות שאתה יכול לשלוח בעצמך, ככה לפחות קרה אצלי

פורסם

זה בז'בטוינסקי???

אם כן זה לאן התכוונתי להירשם טוב ששאלתי אותכם.

באופן כללי כדאי להיות מתקין? יש לי מאיפה ולאן להתפתח?

פורסם

לפי דעתי להשקיע בזה 6-8 אלף זה מוגזם.

להיות מתקין באוטו זה ממש לא כזה מסובך.

אני אישית, כל מה שקשור לרכב ומערכות, למדתי לבד מאינטרנט וניסיון הצבור עם הזמן.

על הדרך עשיתי הנדסאי חשמל ועכשיו מסיים תואר באלקטרוניקה אבל זה בשביל התקנות לא הכרחי (זה נתן לי ידע יותר מעמיק ויותר פרטים על עבודה של כל חלק).

מספיק לעבוד כמה זמן עם איש מקצוע ותלמד הכל לבד. עוד לא ראיתי מתקינים שיודעים יותר מדי פרטים על תוכן המרכיבים :roll:

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם
לפי דעתי להשקיע בזה 6-8 אלף זה מוגזם.

להיות מתקין באוטו זה ממש לא כזה מסובך.

אני אישית, כל מה שקשור לרכב ומערכות, למדתי לבד מאינטרנט וניסיון הצבור עם הזמן.

על הדרך עשיתי הנדסאי חשמל ועכשיו מסיים תואר באלקטרוניקה אבל זה בשביל התקנות לא הכרחי (זה נתן לי ידע יותר מעמיק ויותר פרטים על עבודה של כל חלק).

מספיק לעבוד כמה זמן עם איש מקצוע ותלמד הכל לבד. עוד לא ראיתי מתקינים שיודעים יותר מדי פרטים על תוכן המרכיבים :roll:

דימה.

ברצוני להיות מקצועי זה דבר ראשון... דבר שני אין לי מאיפה ללמוד. :\

דבר שלישי: אני רוצה שיהיה לי תעודה והכל ואני יחשב "טכנאי" מאשר להגיד לאנשים "לא לא אני יודע נו".

אבל עדיין אין לי עם למי ללמוד, אני יודע דברים פה ושם אבל אין לי מושג איך בתכלס מרכיבים מגבר ויש עוד הרבה פרטים שאנ לא יודע שאני צריך ללמוד.

פורסם

דימה - המטרה היא להיות "קצת" מעל הרמה הכללית ולדעת יותר על מה מתקינים ומה ההבדלים - זה ההבדל בין מתקינים. אחד שראה פעם ומעתיק ואחד שיודע, חושב ומבין מה הוא עושה.

פורסם

תשמע, כדי להיות מקצוען שתחום הזה, עדיף כבר לעשות הנדסאי בחשמל/אלקטרוניקה, עדיף כבר תואר.

כי בגדול מה זה להיות מתקין, זה לדעת לעבוד נכון עם הידיים שלך וקצת שכל. כשאני מגיע למתקין, לא אכפת לי אם הוא עשה קורסים, אכפת לי איך הוא יודע לעשות את העבודה שלו.

אני לא רואה צורך לעשות קורס בזה כדי להיות בעל מקצוע, למה:

1) בתור שכיר אין בזה כסף (רציתי גם להיות מתקין, כשהיתי בן 18 ואני מתקין עד היום רק לחברים וקצת יותר טוב ממתקינים).

2) אם אתה רוצה להיות בעל מקצוע ורוצה לפתוח עסק בתחום - לך תלמד משהו יותר רציני כמו תואר כדי להיות טיפה מעל אחרים.

אם תהיה כמו כולם, לא תרוויח כלום.

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

תואר אני לא אעשה.

כשכיר אתה אומר אין כסף ועסק אין לי סיכוי לפתוח, לא בשלב זה בחיים(בן20).

נבדוק על חשמלאות רכב.

רוצה לעסוק במשהו שקשור למכוניות חוץ ממכונאות.

פורסם

בדרך כלל אני לא אוהב להתערב בנושאים כאלו אבל עצה ממני?

אם יש לך את הידיים לכל הדברים האלו של ההתקנות וכו'... (צריך גם כישרון)

תנסה לדבר עם אחד מסדנאות הרכב, תבקש ממנו להתחיל להתעסק בכל מיני דברים שילמד אותך וכל זה תעזור לו בהתחלה ללא משכורת ואז לאט לאט תלמד ואולי הוא אפילו יתן לך עבודה. (רוב הסיכויים שאם הוא יראה שאתה תותח זה פשוט יקרה מעצמו)

בתאכלס אין על עבודה אמיתית מאשר לשבת בכיתה.. מה שנקרא ללמוד על רטוב

"גבינה חינם יש רק במלכודת של עכברים" :evil:

פורסם

מסכים עם GABBRIELB ב100%!

זה מה שגם אני אמרתי, נסיון בשטח, זה מה שחשוב.

וכמו ש-GILMIZRAHI אמר, באמת עדיף כבר חשמלאות רכב ללמוד.

אם יש לך ידיים טובות ותצליח לעשות כל דבר, אתה לא תלך לאיבוד.

פורסם
בדרך כלל אני לא אוהב להתערב בנושאים כאלו אבל עצה ממני?

אם יש לך את הידיים לכל הדברים האלו של ההתקנות וכו'... (צריך גם כישרון)

תנסה לדבר עם אחד מסדנאות הרכב, תבקש ממנו להתחיל להתעסק בכל מיני דברים שילמד אותך וכל זה תעזור לו בהתחלה ללא משכורת ואז לאט לאט תלמד ואולי הוא אפילו יתן לך עבודה. (רוב הסיכויים שאם הוא יראה שאתה תותח זה פשוט יקרה מעצמו)

בתאכלס אין על עבודה אמיתית מאשר לשבת בכיתה.. מה שנקרא ללמוד על רטוב

עכשיו צריך מקום כזה...

מכיר (בערך) מתקין אחד ויש מקום אחד שאני מכיר (במקום העבודה שלי) אבל לא יודע אם הם יעזרו לי...

ולבדוק קורס על חשמלאות רכב? מישהו יכול להפנות אותי?

שוב- תואר ובסגנון אני לא מתכוון לעשות, ואני לא מתכוון גם לבזבז זמן, אני רוצה לקבל הכשרה ומקצוע בהקדם ולהתחיל לעסוק במקצוע כמה שיותר ולא לעבוד בעבודות זמניות, שחורות וחסרות כסף כמו שאני עושה עכשיו (מלצרות, מתדלק ועוד כל מיני).

אולי בכלל נלמד להיות טכנאי בהוט, סלקום וכדומה לא חייב מכוניות למרות שאני מעדיף.

לעבודה בכללי אין לי עדיפות. העיקר מקצוע בסדר עם שכר בסדר ותנאים בסדר, לא מדבר על משהו מוגזם...

• תוכן חדש...