Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בחרתי לפתוח נושא זה דווקא באספנות כי, פה יש הרבה נושאים שקשורים לחלודה ורכבים ישנים מקווה שזה בסדר.:wink:

אז ככה,מצאתי היום פחח נראה די טוב שמעוניין לתקן לי את הגג בטמפסט יש לי מספר נזקי חלודה בגג בעיקר באיזור הגומיות.

הוא דורש על עבודה של לחתוך את המקומות הנגועים בחלודה ולרתך טלאים פלוס צבע לכול הגג 1000 ש"ח.

הסכום נראה לכם סביר מבחינת עלויות עבודה?

או שקיים יותר זול מזה?

תודה

שי.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי בגלל שאין לי יחסית הרבה עבודה בגג?

יש לעשות רק 2 טלאים קטנים בגג בסך הכול.

אולי מישהו מכיר את הפחח הזה במקרה מוסך קוקי פחחות בראשל"צ מערב?

פורסם

אם הרקבונות הם בסמוך לגומיות, אז אני מניח שזה בחיבור של השמשה לפח,

אם אכן זה המקרה אז זה די בעייתי, כי לרוב יש לפרק שמשה,

אני בספק אם הוא יצליח לתקן כראוי שיחזיק בלי לפרק שמשה

קח בחשבון שמתי שאתה רואה את החלודה זה אומר שהיא כבר אוכלת מתחת לפני השטח שאת זה אתה לא רואה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

זה לא באזור של השמשה אלא יותר לפני באזור של הגומיות של הדלתות.

וכן החלודה יצרה חור מתחת לפח.:|

פורסם

נשמע אפילו זול מדי !

לעשות טלאי במקומות האלו לא פשוט , ובנוסף לזה צריך לחתוך עד האיזור שכבר לא חלוד - שטח גדול יותר ממנה שנראה לעין , עם עבודת הצבע 1000 ש"ח זה ממש זול בהתחשב בכך שע"מ לעשות עבודה טובה יש לפחות (!) יום עבודה שלם על זה + צבע - רק עלויות המצרכים בעבודה כזאת יגיעו בקלות ל200-300 ש"ח .

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

הוא טוען הפחח שזמן העבודה הוא יומים עבודה כי צריך לעשות עבודה יסודית עד כמה שאפשר.

נראה לי שאלך על הפחח הזה ופשוט אשים עין על העבודה.

פורסם

עדיף שתשים את העין דרך מצלמה ותעלה תמונות.

אולי הפחח ירוויח עוד כמה לקוחות או שנפנה את תשומת ליבך לדברים בעיתיים.

פורסם

אז ככה,לפני שהלכתי לאותו פחח קוקי החלטתי לקפוץ לפחח בבת-ים שהיה די אדיב ושירותי ואמר לי שלא כדאי לי לתקן את הדבר הזה שיש בגג. הוא טוען שזה כמו סרטן ואפילו אם הוא יחתוך את האזור הנגוע אין התחייבות שזה לא תחזור החלודה ואולי אפילו החלודה מתחת לגג עצמו במקומות נסתרים. הוא טוען שאפילו זה קצת בעייתי לעשות טלאים במקום הזה אלא יותר הלחמה ותיקון.

באמת שאני יצאתי מבולבל מהנושא הזה את האמת.:-(

האם זה סיפור רציני לרתך טלאים באופן עצמאי בגג של רכב? רתכת אלקטרונית מתאימה לריתוכים כאלו?

גם כך חשבתי לקחת בקרוב מאוד קורס של רתכות אצל זיקה אז כנראה שזה יהיה פרויקט אישי שלי.

פורסם

אני רואה שאתה קצת יותר מידי "מחבב" את הרכב.

הפחח צודק, כי חלודה מתחילה מתחת לפני השטח ואוכלת, וכשאתה רואה ג'ינגים אז בד"כ זה מעיד שיש כבר התפתחות רצינית למטה,

תיקונים נקודתיים יחזיקו , אבל קח בחשבון שאחרי שנתיים שלוש זה יכול לחזור, כמה מהר שתתקן את זה, וכמה שיותר יסודי אתה פשוט תדחה את ההופעה של זה מחדש,

אף פחח לא נותן אחריות על חלודה כי זה לא בשליטתו, היה עדיף שהתיקון היה מתבצע ממש בסוף הקיץ, שבגשמים היתה יכול לבדוק את טיב העבודה.

ובעניין עבודה עצמאית שלך, מומלץ שתיקח קורס ריתוך, ותבצע את האימונים על רכבים אחרים,

בכל מקרה תיקון זמני ולא ממש מקצועי , אבל זה המקסימום שתוכל בכוחות עצמך:

תקנה ממיר חלודה של טמבור, תשייף את החלודה כמה שאפשר כדי לישר אותה עם הפח של הרכב, תשתדל לא ליצור חורים בפח, תדביק מסקנגטייפ עבה מיסביב, ותדביק עוד חתיכה שתהיה עומדת, כדי שתעשה כמו ברכה כזו שהריקבון בתוכה, ותשפוך קצת קצת ותתן לזה להספג, חשוב לא להחזיר את המברשת\מכחול \ שאתה משתמש בו עם החומר חזרה לתוך המיכל זה הורס את הממיר, תקנה מחנות טמבור קוסא קטנה עם שפכטל פחחים, ואחרי יום בערך שהחומר היה על החלודה (חשוב שלא יהיה גשם) תשייף אותו ותראה אם עדיין יש חלודה למטה, אם לא , אז פשוט תמלא לבד עם חומר פחחים, ותצבע עם יסוד לבן,

לפי דעתי פחח לא יעשה לך יותר מקצועי מזה.

יותר מזה לא תוכל לעשות בכוחות עצמך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לרתך גג של רכב עם רתכת אלקטרונית זה לא פשוט,

יש אלקטרודות מאוד דקות וצריך לעבוד עם זרם נמוך. וכמובן יש את ההכנות שצריך לבצע (ניקוי , פירוק הריפוד הפנימי וכד')

לא הייתי מתחיל עם הרכב אלא מבצע ניסויים קודם לחבר חתיכות פח דומה שלא תעשה חורים עם הרתכת בגג ותגרום יותר נזק מהמצב הנוכחי.

הרבה יותר קל ופשוט במקרה של מתכות דקות לעבוד עם CO2 או ארגון שאז החוט הוא דק יותר

בכל מקרה אם אתה רוצה לעבוד מומלץ מאוד הקורס שיש ב"מרכז ההכשרות " http://www.ltc.co.il/ של זיקה בתל אביב

יתן לך גם רקע תיאורטי וגם רקע מעשי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

estk

תודה על העצות אני כנראה אנסה את מה שכתבת בהמשך השבוע. וכן אני די מחבב את הרכב בגלל קשר שלי אליו הוא היה של אבי ז"ל עד לא מזמן ולכן קשור אליו קשר מיוחד.

בהחלט חשבתי ללכת על קורס של חברת זיקה כנראה שזה יקרה בזמן הקרוב שאמצא זמן פנוי.

שי.

• תוכן חדש...