Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום !

קודם כל אני חייב לתת פה שאפו גדול, שיש לי בעיה שאין לי ידע בה ואין לי אנשים בעלי ניסיון לשאול זה המקום החם. תודה רבה לכם אתם באמת עוזרים הרבה.

אני כיום עושה שירות לאומי (חולה סכרת נעורים) ואסיים אותו באוגוסט.

עכשיו, אני מעוניין להתייעץ לגבי לימודי הנדסת תוכנה/מחשבים/מערכות מידע (לא סגור על תחום הלימודים עדיין) באוניברסיטאות המקומיות. ברשותי ממוצע בגרויות של 106 ופסיכומטרי של 625.

עשיתי בגרות של 4 יח' במת' וקיבלתי 100. עשיתי גם שאלון 006 וקיבלתי בו 90 אך לא המשכתי ל007 מסיבות אישיות. עשיתי בגרות במדעי המחשב, מדעי הטכנולוגיה ופרוייקט גמר במערכות במידע וקיבלתי בכולם 100. בנוסף, בין השנה של סיום התיכון להתחלת השירות בזמן שעבדתי עשיתי י"ג בהנדסת תוכנה. אני באמת אוהב את המקצוע הזה, והחלטתי ללמוד אותו כי אני רואה את עצמי עוסק בו בעתיד. בנוסף זה אחד המקצועות היחידים שהמשכורת ההתחלתית גבוהה, והעובדה הזאת מהוות פאקטור רציני אצלי.

לאחר בירור במחשבוני סכם הגעתי למה אני צריך לשפר וכמה:

הטכניון: פסיכו 700 וצפונה.

בן גוריון: שיפור הציון הכמותי בפסיכו או שיפור הבגרות במתמטיקה ל5 יח' לימוד.

תל אביב: שיפור הפסיכו ל685 + שיפור בגרות במת' ל5 יח' ולבצע בחינת בגרות ב5 יח' פיזיקה.

בר אילן: דורשים קורס פיזיקה למי שלא עשה בגרות בקיץ.

(נרשם לפי סדר עדיפויות)

בהתאם למסקנות, הפתעה, אני מבואס. אבל במקום להתבאס אני צריך לפעול בנידון. נרשמתי לקורס פסיכומטרי לבחינה שתתבצע ביולי. הסיבה שאני רוצה לבצע את הפסיכומטרי בשנית היא שאני אמור לקבל הקלות עקב הסוכרת.

אני האמתי רציתי להתייעץ אתכם אולי יש לכם רעיון בשבילי, מפני שחטפתי שוק מסעיפי הקבלה הגבוהים לתחום. אני חושב לגשת עם טפסי העדפה מתקנת בגלל המחלה שלי. רעיון נוסף הוא להשלים את שאלון 007, אולי לבצע בגרות בפיזיקה אבל הבעיה היא שאני אשב שנה בחוץ בוודאות בניגוד לרצון שלי לנסות להתקבל על בסיס מקום פנוי.

חברים יקרים, אשמח לעצות. שבת שלום.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

תביא בחשבון עוד כמה דברים:

1. מחלקות למדמ"ח קיימות גם באוניברסיטה העברית ובאוניבריטת חיפה. בדוק מה תנאי הקבלה שלהן. אני מניח שהם קשים, אבל אל תוותר על אופציות אלה.

2. גם בטכניון, לפחות בחלק מהפקולטות, יש דרישה לפיזיקה 5 יחידות או מבחן סיווג ברמה דומה. בדוק אם הדרישה קיימת במסלול שאתה מבקש ללמוד, ובכל המוסדות הרלונטיים.

3. את לימודי הפיזיקה בטכניון ניתן לעשות במסגרת מכינה, כולל במקביל ללימודי השנה הראשונה. יש שתי בחינות סיווג - במיכאניקה ובחשמל. צריך לעבור כל אחת מהן בנפרד. קרוב לודאי שיש מסלולים דומים בכל אוניברסיטה הדורשת פיזיקה כתנאי קבלה, אבל יש לברר פרטנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. מחלקות למדמ"ח קיימות גם באוניברסיטה העברית ובאוניבריטת חיפה. בדוק מה תנאי הקבלה שלהן. אני מניח שהם קשים, אבל אל תוותר על אופציות אלה.

2. גם בטכניון, לפחות בחלק מהפקולטות, יש דרישה לפיזיקה 5 יחידות או מבחן סיווג ברמה דומה. בדוק אם הדרישה קיימת במסלול שאתה מבקש ללמוד, ובכל המוסדות הרלונטיים.

לגבי שאלה 1: אינני מעוניין ללמוד בעברית, חבל שלא ציינתי זאת בפוסט. ולגבי אונ' חיפה אני אברר זאת בהחלט.

לגבי שאלה 2: 5 יח' פיזיקה בתיכון אינה חובה, אפשרי להשלים בקורס כפי שציינתי בבר אילן.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני יכול לעזור רק לגבי הנדסת תוכנה בת"א.

סף הקבלה אכן גבוה. בדוק אם סף הקבלה למדמ"ח נמוך יותר (חסרון: זה לא תואר מהנדס, יתרון: רק שלוש שנים).

הלימודים מאוד קשים והאוניברסיטה די מחורבנת. צריך לרוץ הרבה בין הפק' להנדסה לפק' למדעים מדויקים. חובה 5 יחידות מתמטיקה. פיזיקה צריך בשביל פיזיקה 1 ו-2. עדיף שיהיה לך בסיס שךל 5 יחידות, אחרת יהיה לך מאוד קשה.

לא מכיר הקלות כאלה ואחרות, אולי אחרים יוכלו לעזור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

3. את לימודי הפיזיקה בטכניון ניתן לעשות במסגרת מכינה, כולל במקביל ללימודי השנה הראשונה. יש שתי בחינות סיווג - במיכאניקה ובחשמל. צריך לעבור כל אחת מהן בנפרד. קרוב לודאי שיש מסלולים דומים בכל אוניברסיטה הדורשת פיזיקה כתנאי קבלה, אבל יש לברר פרטנית.

לפי כמה בעלי תפקידים שנכחו ביום הפתוח, מדובר על תנאי שהוא חובה בכל הטכניון (אולי למעט ארכיטקטורה ונוף).

פורסם

הטכניון מחייב אותך להשלים פיזיקה (בגרות או מכינה).

תבדוק כמה סכם תקבל עם בגרות בפיזיקה + מתמטיקה (5 יחידות). הטכניון נותן "בונוסים" גדולים עבור המקצועות האלו.

לדעתי ציון טוב בשניהם + פסיכומטרי של 670+ יספיק כדי להתקבל.

לחילופין, אפשר לעשות מכינה מלאה שתחליף לגמרי את תעודת הבגרות בחישוב הסכם (עדיין תצטרך לשפר פסיכומטרי).

תשחק עם המחשבון סכם שלהם ותראה איפה בדיוק אתה עומד ומה כדאי לשפר.

פורסם

את"א, טכניון, בן-גוריון, העברית- זה לא כ"כ משנה איפה תלמד כל עוד זו לא במכללה.

אין טעם לבזבז שנה אקדמית על שיפור בגרויות/פסיכו' כדי להתקבל לטכניון ע"פ בן-גוריון לדוגמה, בשביל רוב המעסיקים זה אותו הדבר.

בסופו של יום מה שיעניין את המעסיק הפוטנציאלי זה אך ורק שורת הנסיון בקו"ח ולא אם למדת בטכניון או באת"א.

בחר בתכנית לימוד שתוכל לשלב בה לאחר השנה הראשונה עבודה במקביל (עבודה בתחום הלימוד כמובן) והדרך שלך סלולה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
את"א, טכניון, בן-גוריון, העברית- זה לא כ"כ משנה איפה תלמד כל עוד זו לא במכללה.

אין טעם לבזבז שנה אקדמית על שיפור בגרויות/פסיכו' כדי להתקבל לטכניון ע"פ בן-גוריון לדוגמה, בשביל רוב המעסיקים זה אותו הדבר.

בסופו של יום מה שיעניין את המעסיק הפוטנציאלי זה אך ורק שורת הנסיון בקו"ח ולא אם למדת בטכניון או באת"א.

בחר בתכנית לימוד שתוכל לשלב בה לאחר השנה הראשונה עבודה במקביל (עבודה בתחום הלימוד כמובן) והדרך שלך סלולה.

איך כל החברות מתיחסות לבנאדם שעשה תואר במכללה?

פורסם

סף הקבלה אכן גבוה. בדוק אם סף הקבלה למדמ"ח נמוך יותר (חסרון: זה לא תואר מהנדס, יתרון: רק שלוש שנים).

מה החסרון בזה? הרי בשוק העבודה אין הבדל בין בוגרי מדעי המחשב למהנדסי תוכנה

פורסם

אופיר - החסרון הוא בעיקר כשממשיכים לתארי המשך.

TRANSPORTER - כל העניין הזה משנה עד המשרה הראשונה בפיתוח בערך שקצת יותר קשה להשיג בתור בוגר מכללה (ובתור בוגר מכללות מסוימות - על גבול הבלתי אפשרי).

מצד שני - יש מקומות שבהן הNETWORKING מחפה על זה , ויהיה לך די קל להשיג עבודה שווה.

הדבר הכי חשוב בנושא הזה זה לא איפה אתה לומד , אלא לנסות להשיג עבודה בפיתוח תוך כדי התואר.

בא נגיד שלא הרבה מחפשים בוגרים ללא ניסיון , לא מאוניברסיטאות ולא ממכללות - בלי לגרום להם לעשות סאלטות באוויר דרך חישוקים בוערים :)

בחברות גדולות אבל כשמחפשים בוגרים חסרי ניסיון (ואלו לא בדיוק משרות מי ישמע , כמעט תמיד עדיף להתחיל בתור סטודנט במהלך התואר ולטפס) - יש יתרון ברור לבוגרי אוניברסיטאות.

אח"כ - זה כבר תלוי בניסיון שלך וכמה למדת מסביב (מחוץ למסגרת התואר) ומה עשית.

קח תעשה פרויקט קוד פתוח אחד שיסחוף קצת הד, תתרום לאחר , תענה קצת בSTACKOVERFLOW , תלמד דברים נדרשים (מה שלומדים בתואר זה נחמד , אבל המקצועות עם הדרישה החזקה הם לא .net וjava שזה מה שבוגר ממוצע יודע וכאלו יש בערימות שאפשר לברור בקלות) ואז כל הדבר הזה לא רלוונטי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יהיה לך הרבה זמן להשלים את הבגרויות , כי עם מועד יולי לא תוכל להרשם לשנת הלימודים הקרובה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

תראה, העדיפות היא בד"כ לבוגרי אונ'. הלימודים במכללה, קלים יותר.

בחברה הקודמת שעבדתי, למשל, היתה העדפה מוחלטת לסטודנטים יוצאי חי"ר עם עדיפות לקצינים.

המוסד הלימודי לא שיחק כמעט תפקיד.

החברה דגלה בהעסקה של בוגרי יחידות עילית ממכללות על פני אפילו

ג'ובניקים מצטיינים ומנוסים מהטכניון.

באופן אישי הכרתי 2 קצינים ממטכ"ל בעלי ציונים סבירים ממכללה שהועדפו

על פני מצטיינים מהעברית ומהטכניון.

לדעתי, הסינון הזה, הוכיח את עצמו ברגעי משבר וגם בשגרה.

החבר'ה שעבדו שם היו מאוד מוכשרים, מחוספסים ובעלי ערבות הדדית מרשימה.

כל חברה והשגעונות שלה...

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, נתתם לי כמה רעיונות טובים בין השורות. נשפר את הפסיכומטרי ומשם נמשיך, תבורכו :-D

פורסם

כנס לJOBMASTER, לקטגוריה בוגרי מדעי המחשב/הנדסת תוכנה

תראה בכמה מהמודעות כתוב "אניברסיטה בלבד" בדרך כלל זה עם ממוצע 80+ (ויש רק 85+ לא מעט) ואפילו דרישות ל4 האוניברסיטאות הנחשבות ביותר (בן-גוריון/טכניון/ת"א/העברית י-ם).

• תוכן חדש...