Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשאל כאן.

לפני כחודש קיבלתי את הפלואנס 2 ליטר שלי. הרכב מצוייד כסטנדרט בחישוקים קלים בגודל "16.

בסוף השבוע שעבר בדקתי לחץ אויר בגלגל הרזרבי וגיליתי פתאום שלא רק שמותקן צמיג שונה לחלוטין (גודייר בארבעת הגלגלים ומישלין ברזרבי) אלא מדובר בכלל בחישוק פח בגודל "15.

אין לי שום העייה עם זה שזה חישוק פח אבל רכב שנמכר עם "גלגל חלופי בגודל מלא" אמור להיות באמת כזה כי גלגל כפי ששמו יכול להיות מסוכן במצבי קיצון עקב התנהגות שונה שלו.

השאלה אם זה בכלל חוקי לנסוע עם גלגל כל כך שונה והאם לדעתכם קרסו אמורים להחליף את הגלגל למתאים?

לגבי אתר האינטרנט של שירות קרסו חבל מאוד שמיום א' עד היום הם לא טרחו אפילו להגיב להודעה שנשלחה אליהם. חלק מהשיקולים שלי להחליף את המגאן דווקא לפלואנס היה נושא השירות שהייתי מאוד מרוצה ממנו. למזלי המוסך שבו טיפלתי ממשיך להתנהל באותה הצורה אבל מקרסו עצמם אני כבר מתחיל לפחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא חוקי, לא תקני, לא עובר טסט.

אם לא מדובר בצמיג "חוסך מקום", הגלגל הרזרבי אמור להיות עם צמיג זהה לשאר הגלגלים.

אפילו כאן בפורום יש מספר תיעודים של אנשים, ששידרגו את צמיגי הרכב למידה גדולה יותר, ונשארו עם גלגל רזרבי במידה המקורית. נכשלו בטסט, במקרים, בהם הגלגל הרזרבי נבדק.

ברגע שהרכבת את הגלגל החליפי-אתה נוסע עם מידת צמיג שלא מופיעה ברישיון הרכב, וזה כמובן לא חוקי.

פורסם

^ כנראה שהיה לי מזל כי ב-6 שנים עם הרכב הקודם, אף אחד לא אמר מילה.

אתה אמור למזער את הנסיעה על גלגל רזרבי בין אם מדובר בגלגל קומפקטי או מלא.

קוטר הגאנט פחות רלוונטי מקוטר הגלגל הכולל. אני מנחש שאם הגאנט קטן גם הצמיג קטן יותר משיקולי מקום, אז אומנם מסוכן במצבי קיצון אבל אתה לא אמור לנסוע עליו חוץ מאשר למוסך. אם הוא לא יכול להיות שמדובר בטעות אצל היבואן.

בכל אופן קוטר גלגל שונה על אותו ציר הוא בעייתי אם מדובר בציר הינע, במיוחד אם מותקן דיפ' מוגבל החלקה (לא המצב בפלואנס).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

*בנוסף שים לב שברכבים בעלי גלגל רזרבי "קומפקטי" מצויין בבירור המהירות המותרת לנסיעה איתו, שבדר"כ היא בין 50-60 קמ"ש.

Aprilia Shiver 750

פורסם

זה שלא בדקו-זה לא אומר שמותר לגלגל רזרבי להיות במידה שונה מאחרים.

ובטסט אמורים לבדוק, למרות שברוב המקרים אכן לא בודקים.

פורסם

שלום night driver

מבדיקה , אכן הגיעה אלינו פניה ב- 22/1/2012.

באותו היום יצרה עימך קשר נציגה ממרכז קשרי הלקוחות שלנו והבטיחה כי הנושא ייבדק ונשוב אליך עם תשובה.

אני מתחייב כי עד סוף היום ניצור עימך קשר על מנת להשיב בעניין.

אנא קבל את התנצלותי הכנה בעניין.

פורסם

גם אצלי באיביזה, יש גלגל קטן מאחורה, אבל לא מהסוג הקטן קטן שיש במאזדה 3, זה צמיג רגיל, אבל קטן יותר.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
שלום night driver

מבדיקה , אכן הגיעה אלינו פניה ב- 22/1/2012.

באותו היום יצרה עימך קשר נציגה ממרכז קשרי הלקוחות שלנו והבטיחה כי הנושא ייבדק ונשוב אליך עם תשובה.

אני מתחייב כי עד סוף היום ניצור עימך קשר על מנת להשיב בעניין.

אנא קבל את התנצלותי הכנה בעניין.

קודם כל כמובן שההתנצלות מתקבלת אבל אף אחד לא יצר קשר ב 22.1 לא במייל ולא טלפונית.

אני רוצה באותה ההזדמנות לשבח נציג מכירות שלכם בתל אביב בשם זכי. הוא ראה את ההודע כאן ולמרות שכנציג מכירות שלא היה מעורב כלל ברכישה ומעולם לא פגש או דיבר איתי לפני כן הוא יצר קשר דרך מערכת ההודעות הפרטיות של הפורום, דאג אחר כך גם להתקשר אליי אישית ולהעביר את הפנייה הלאה אצלכם במערכת.

נציגים כאלה שלמרות שהדבר כלל לא נוגע להם מחליטים להגדיל ראש ולנסות לעזור הן ללקוח והן למעסיק שלהם לתיקון הרושם שנוצר ראויים לכל הערכה.

כפי שגם אמרתי לזכי בטלפון, אם יש מערכת להשארת הודעות רצוי מאוד להקפיד ולהגיב (גם הודעת מייל בסגנון "פנייתך התקבלה ותיענה בהקדם" זו הודעה מספקת) או לחילופין לסגור את האפשרות ולהשאיר רק פנייה בטלפון. פנייה שלא מקבלת שום התייחסות נראית לא טוב כי הרוב המכריע של האנשים שכבר פונים לשירות הלקוחות המרכזי פונים די חד פעמי כך שאין להם היסטוריה של פניות כדי להסיק אם מדובר בתקלה נקודתית או משהו מגמתי (גם ההודעה שלי בפורום באר אחרי שהשארתי הודעה פרטית לאריה מהשירות שלכם כאן בפורום ועדיין לא קיבלתי התיחסות). יש לציין שאני הרבה שנים מחזיק רנו אחת לפחות ובכללי אני מאוד מרוצה מהשירות. גם בהחלטה להחליף את המגאן הקודמת בפלואנס נכנס לשיקול השירות המצויין לו זכיתי לאורך כל השנים במוסך שיטרית באשקלון.

פורסם

עדכון:

קיבלתי טלפון ממחלקת השירות של קרסו. הובהר לי שזו מידה תקנית ושיש לנהוג בגלגל החלופי כגלגל זמני בלבד.

יש לציין שהם היו סבלניים, אדיבים והתנצלו גם בטלפון על התקלה בטיפון בפנייתי.

מבחינתי התשובה מספקת (כל עוד לא מדובר בצמיג דק מבחינתי זה סביר).

פורסם

שלום night driver

אני מודה לך על קבלת ההתנצלות ועל המילים היפות בתגובתך .

באשר לקיום או אי קיום השיחה עימך , עמדתך כמובן מתקבלת ובעקבותיה אני מבטיח לבצע בירור פנימי נוסף כדי להבין את הפערים בעובדות. אני מבטיח לך שכמי שהשרות חשוב לה מאד תעשה קרסו מוטורס את כל הנדרש על מנת לשפר ולהשתפר ואני מאד רוצה להודות לך על המשוב אלינו בעניין.

עודכנתי לפני דקות אחדות כי אילן דיבון , מנהל תחום שירות בחברתנו שוחח עימך והסביר לך כי המצב אותו תיארת , תקין . הבנתי כי ההסבר נעשה לשביעות רצונך ואני מזמין אותך לפנות אלינו בכל עניין ונשמח לשרת אותך.

בנוסף , אילן העביר אלי את הערתך בעניין הצורך בעדכון השוני במידות ואני מבטיח כי הערה זו תיבחן בכובד ראש .

המון תודה ,

פורסם

האם על הגלגל הרזרבי הנ"ל קיימות מדבקות עם הגבלת מהירות/הבהרה לגבי היותו גלגל חליפי זמני?

לפי מה שהבנתי-אין מדבקות כאלו ולדעתי ראוי שיהיו.

אחרת בן אדם פחות ערני עלול להשאיר את הגלגל הזה לתקופה ארוכה, ולא רק לצורך הגעה לפנצ'ריה הקרובה.

ואף להייצב כך למבחן הרישוי השנתי, בו הרכב יפסל.

פורסם
*בנוסף שים לב שברכבים בעלי גלגל רזרבי "קומפקטי" מצויין בבירור המהירות המותרת לנסיעה איתו, שבדר"כ היא בין 50-60 קמ"ש.

80 קמ"ש מקסימום. עוד לא ראיתי קומפקטי אחד שמציין מהירות אחרת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
האם על הגלגל הרזרבי הנ"ל קיימות מדבקות עם הגבלת מהירות/הבהרה לגבי היותו גלגל חליפי זמני?

לפי מה שהבנתי-אין מדבקות כאלו ולדעתי ראוי שיהיו.

אחרת בן אדם פחות ערני עלול להשאיר את הגלגל הזה לתקופה ארוכה, ולא רק לצורך הגעה לפנצ'ריה הקרובה.

ואף להייצב כך למבחן הרישוי השנתי, בו הרכב יפסל.

לא בדקתי אם יש או אין אבל זו בדיוק הנקודה שהבהרתי בשיחה שלי עם קרסו. לא כולם חובבי רכב ולא כולם אנשים טכניים. חשוב להבהיר בזמן המסירה שהגלגל הינו זמני ומיועד להגעה לפנצ'ריה בלבד.

• תוכן חדש...