Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מספיק להבהיר בזמן המסירה, כי הרכב יעבור ליד שניה/נהג אחר והמידע הזה לא יעבור.

חייב להיות סימון על הגלגל עצמו, כמו שיש על כל הגלגלים הרזרביים "חוסכי מקום"

פורסם

אתה צודק אבל מדבבקה זה גם לא פיתרון. היא הרי תרד אחרי שימוש קצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל יצרני הרכב אשר עושים שימוש בצמיגים רזרבים קטנים מהמקור מציינים בפירוש בספר הרכב שיש מגבלת מהירות של עד 80 ק"מש בנסיעה עם הצמיג , והדבר מסומן במדבקות צהובות ובולטות.

הנ"ל מקובל בכל העולם, ובפורד אירופה אין גם צמגים רזרבים, אלא ערכת FAST...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני רואה שהפורום עזר,

הפניה נענתה במהירות שיא (הודעה ראשונה ב10:00 ומענה מלא כבר ב15:00).

וגם כל הכבוד לזכי שדחף את זה בכיוון הנכון.

לי אגב נשמע מוזר שהקוטר של הגלגל הרזרבי שונה, בדר"כ זה רק הרוחב.

משכנתא זה קל

פורסם
האם על הגלגל הרזרבי הנ"ל קיימות מדבקות עם הגבלת מהירות/הבהרה לגבי היותו גלגל חליפי זמני?

לפי מה שהבנתי-אין מדבקות כאלו ולדעתי ראוי שיהיו.

אחרת בן אדם פחות ערני עלול להשאיר את הגלגל הזה לתקופה ארוכה, ולא רק לצורך הגעה לפנצ'ריה הקרובה.

ואף להייצב כך למבחן הרישוי השנתי, בו הרכב יפסל.

אמרת שהוא יפסל אם הגלגל הרזרבי בגודל שונה לא יהיה מורכב, עכשיו אתה אומר שיפסל כאשר כן יהיה מורכב. תדייק בבקשה במה שאתה אומר. אם יש תקנה של משרד התחבורה למה הגלגל החלופי לא יכול להיות במידה שונה, אנא הביא סימוכין. אם אכן תקנה כזאת קיימת, יש לפסול מחצית מהרכבים החדשים שמשווקים בארץ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם הגלגל הרזרבי מוגדר כגלגל "חוסך מקום" לנסיעת חרום לפנצ'ריה- הוא כמובן יכול להיות בגודל שונה.

אם הגלגל הרזרבי הוא רגיל, ואין עליו הגבלות של מהירות או מרחק נסיעה-הוא צריך להיות בגודל זהה לשאר הצמיגים.

האם זה לא ברור מאילו וצריך סימוכין לזה?

וזה בדיוק מה שרשמתי מקודם, יכול להיות שלא הדגשתי מספיק את ההבדלים.

פורסם

כן, תן לי בבקשה סימוכין כדי שאגש ליבואן סקודה שיחליף לי את הגלגל החלופי לגודל "16 במקום "15 שהגיע עם הרכב החדש. אם אין לך כזאת תקנה של משרד התחבורה, נא לא לבלבל את המוח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אכן טעות שלי, הדבר תקני לחלוטין. BURZUM, מגיעה לך תודה מיחודת על ההערה, שלא הייתה הכי מנומסת, אבל בהחלט במקום :lol:

הנה התקנה:

תקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן:תקנות צמיגים")

322. צמיגים

(א) בגלגלי רכב יותקנו צמיגי גומי פנאומטיים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה ובהם לחץ אויר במידה שקבע יצרן הרכב; ברכב אטי מותר להתקין צמיגים שאינם פנאומטיים.

(ב) הצמיגים ברכב יותאמו לייעוד הרכב ויהיו בעלי אותם מבנה וכושר העמסה שקבע יצרן הרכב והמידות שנרשמו ברשיון הרכב.

(ג) בצמיג פנאומטי, לרבות בצמיג שבגלגל חילוף, לא יפחת עובי הפרופיל או עומק החריצים של הצמיג, הבא במגע עם הדרך, מ-2 מ"מ ובצמיג שאינו פנאומטי, לא יפחת עוביו מ-4 ס"מ.

(ד)

(1) לא יורכבו ברכב מנועי צמיגים שונים במידה, בכושר העמסה

ובמבנה - בין רדיאלי ובין דיאגונלי - על סרן אחד;

(2) ברכב מנועי - למעט טרקטור ומכונה ניידת - יכול שיורכבו צמיגים בעלי מבנה שונה על סרנים שונים אלא אם כן קבע יצרן הרכב אחרת ובלבד שלא יורכבו –

(א) צמיגי רדיאליים בסרן קדמי אם בסרן או בסרנים האחוריים הורכבו צמיגים דיאגונליים;

(ב) צמיגים רדיאליים שבהם חגורת פלדה בסרן קדמי, אם בסרן או בסרנים האחוריים הורכבו צמיגים רדיאליים שאין בהם חגורת פלדה.

(3) על אף האמור בתקנת משנה זו, נגרם תקר באחד מגלגלי הרכב, מותר להרכיב על סרן אחד גלגל חילוף שמידותיו שונות, כאמור בתקנה 365(2), ובלבד שנוהג הרכב לא יעשה בו שימוש אלא לצורך נסיעה אל המוסך הקרוב לתיקון התקר.

(ה) לא יורכב ברכב צמיג ללא אבוב אם הוא מיועד להרכבה עם אבוב.

(ו) לא יורכב ברכב ששנת ייצורו –

(1) עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות S;

(2) 2006 ואילך - צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב.

פורסם
קישקוש אחד גדול...צמיג וחישוק קטן יותר מגיע מתוצאה שהחברות הנ"ל דואגים בכוונה לכך בשביל שבמקרה של פנצ'ר לא ידחה התיקון שלו לכן הם מגבילים אותנו בצמיג קטן אם היה צמיג זהה. הייתם שמים אותו מחזירים את הטאסה"ובהזדמנות״מחליפים או מתקנים את הצמיג .. שנית לכל החכמים יש לי שאלה איך למשל x5 או גיפ ביואיק שמגיעים עם צמיג קטן עושים במקרה של טסט או פנצ׳ר???מסקנה חוקי צמיג קטן לרכב שמגיע איתו צמיג קטן רזרבי

אתה טועה. הסיבה היחידה שבגללה ייצרן הרכב מספק גלגל חילופי קטן היא בגלל חיסכון במקום.

גלגל חילופי חוסך מקום נקרא בלועזית אצל יצרניי הרכב

Temporary (compact) spare wheel.

הכי חשוב לבדוק את לחץ האוויר לאחר הרכבת צמיג רזרבי ולהתאימו ללחץ המומלץ על-ידי ייצרן הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

פעם ראשונה שאני רואה את המושג "פנאומטי" בהקשר של צמיגים - אמנם הם מלאים באוויר אבל האם זהו המינוח התקין? או ש..welcome to israel..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למיטב ידיעתי זה המונח התקני.

במלגזות השימוש נפוץ כדי להבדיל בין צמיגים מלאים למנופחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...