Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז תמכור ותקנה אקורד! שאלה יהיו הצרות שלנו בחיים.. :-)

קודם כל אני מסכים איתך שאלה באמת יהיו הצרות שלנו בחיים.שנית הלוואי שזה היה פשוט כמו שאתה אומר למכור ולקנות ההפסד שאני יספוג במכירה כרגע הוא לא שווה , אז כרגע אני מעדיף לחכות למומנט מתאים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכוניות מנהלים הופכות להיות מכוניות נישה, לאנשים שנוסעים מעט, לאנשים עם מגבלה פיזית (גבוהים בטירוף או שמנים מאוד) וכמובן לאנשים שאוהבים את האבזור והגודל.

כמה כאלה יש, שמוכנים ויכולים לספוג את צריכת הדלק? מסתבר שלא יותר מדי.

אם הגענו לימים שרואים ערסים בני 40 בסוזוקי אלטו - כנראה שמה שמשחק כיום זה רק צריכת הדלק :-D

פורסם

אולי תתקין מערכת גז ? ככה לפחות תחסוך קצת בדלק ותישאר עם רכב שנוח לך איתו ... לא קונים אוטו לשנה .

אוטו-מאניה :-)

פורסם
אולי תתקין מערכת גז ? ככה לפחות תחסוך קצת בדלק ותישאר עם רכב שנוח לך איתו ... לא קונים אוטו לשנה .

לא לא לא לא!!! Bad idea.

הטמפ' בעירה של גז גבוהה משל בנזין וזה גומר את הראשי מנוע, במיוחד ברכבים עם ראשי מנוע עדינים כמו סובארו.

לג'יפ צ'ירוקי V6 בנזין (סתם דוגמא) זה לא משנה הרבה, אבל מנועים מודרנים יותר זה גומר.

ועוד דבר, אל תתבאס בכלל על זה שאין ESP (בקרת יציבות), זו ברכה לדעתי.

ביציאה מהמקום אתה לא צריך שום ESP, יש לך הנעה כפולה.

בכל מצב אחר אני חושב שצמיגים תקינים עם לחץ אויר תקין ישמרו עליך יותר מכל בקרת אחיזה.

יצא לך פעם לנהוג ברכב כשבקרת האחיזה מתערבת? לרוב זה לא נעים ב-כלל וגם יכול להיות מסוכן.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

לי זה נשמע כאילו שאתה לא מרוצה מהמחיר ששילמת עליו ופחות ממה שהרכב מציע. נהגתי בעבר על 2 הרכבים שציינת,אקורד V6,וזה הנוכחי שבבעלותך,ולפי דעתי,גם כיום,ללא ספק אני מעדיף את הסובארו. אני חושב שבכל יום שתנהג ברכב אתה תתחבר אליו יותר ועוד חצי שנה תתחיל כבר לשבח אותו. פשוט תשלים עם המצב,ותתחיל לנהוג ברכב. אתה תגלה שיש דברים שהוא יודע לעשות ממש יותר טוב מהאקסית. תתחדש.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

מיקו

סובארו B4 4X4 הוא רכב כבד בנסיעתו ובתחושתו אחיזה גבוהה מאוד אך לא ספורטיבית וחדה.

הרכב נותן תחושה יציבה מאוד והרגשת ביטחון לנוהג בה בכול תחומי הדרך גם במהירות גבוהה וזה משהו

לזכותו של הרכב. הרכב שקט מאוד ומרפא את תחלואי האספלט הישראלי בכול מהירות, בעיר

ובנסיעה במהרויות גבוהות יותר מחוץ לעיר, זה משהו שתלמד להעריך מאוד במשך הזמן, השקט היחסי

בתוכו הוא של רכב יקר ואיכותי יותר בזמן נסיעה.אמינותו גבוהה מאוד וצריכת הדלק גם היא מהגבוהות

ביחס לרכבים דומים עם הנעה קידמית בלבד.מנועי 2.5 2011 הרבה יותר חסכניים בשילוב התיבה

האוטומטית הרציפה שבדגמים החדשים .

בהשוואה להונדה אקורד הזריזה מאוד ביציאות מהמקום ובהאצות ביניים שלא לדבר

על מנוע ה3 ליטר החזק משמעותית אבל תחושת נסיעה מלאכותית

ולא ספורטיבית בכלל, הגה קל מאוד ורכב שאינו אוהב סיבובים אבל מאובזר יותר ומפנק.

ואחרון אחרון חביב

בסובארו תמיד אבל תמיד חסר משהו,אם זה בבלמים בכל הדגמים כולל הWRX החביבה כוללSTI

אם בתיבת ההילוכים שחסר בה עוד הילוך לעומת המתחרות אם זה במערכות האלקטרוניות ואם זה באבזור הפנימי

וזה משהוא מורגש בחיי היום יום ובמיוחד כאשר נוסעים לפני בהונדה אקורד המאובזרת אך יקרה יותר לקניה.

ה B4 היחידה שנותנת הרבה יותר היא זאת עם מנוע 6 צלינדר 3.0 ליטר גיר 5 הילוכים ותצרוכת דלק של קטר

רכבת (1-6.5)זו הB4 המוצלחת שלהם והמאובזרת יחסית וההונדה אקורד יכולה רק לקנא בה.

יש לציין שאלו הן דעותיי האישיות מנסיוני בלבד .

פורסם
לא לא לא לא!!! Bad idea.

הטמפ' בעירה של גז גבוהה משל בנזין וזה גומר את הראשי מנוע, במיוחד ברכבים עם ראשי מנוע עדינים כמו סובארו.

לג'יפ צ'ירוקי V6 בנזין (סתם דוגמא) זה לא משנה הרבה, אבל מנועים מודרנים יותר זה גומר.

בכל מצב אחר אני חושב שצמיגים תקינים עם לחץ אויר תקין ישמרו עליך יותר מכל בקרת אחיזה.

יצא לך פעם לנהוג ברכב כשבקרת האחיזה מתערבת? לרוב זה לא נעים ב-כלל וגם יכול להיות מסוכן.

דניאל.

מניסיוני דווקא זה good idea.

אצלנו בקיבוץ יש צי רכבי B4 גדול מאוד, ואצל כל הרכבים מותקנת מערכת גז. רוב הרכבים עומדים על נסועה של בין 200 ל300 אלף ק"מ ומשנתונים הנעים בין 06 ל 09. למיטב ידעתי לא ארעו תקלות מיוחדות שנגרמו ממערכת הגז (וכאן הזמן לציין שהמנוע הזה באמת אמין). מידי פעם לוקח זמן לרכב להגיב כאשר הוא עובר מבנזין לגז (כמה שניות בעיקר בבוקר קר, וגם זה ברכבים מסויימים) ומיכל הגז "גונב" נפח מתא המטען, זו לדעתי הבעיה היחידה. אין הבדל בכוח, בסחיבה ובנסיעה.

ד"א אומנם יש לרכב גיר אוט' עם רק 4 הילוכים, אך הם עושים עבודה טובה מאוד, להבדיל מכמה גירים אוט' בני 4 הילוכים אחרים שאני מכיר.

בכל אופן, עם התקנת מערכת גז ברכב הזה, אתה נשאר עם האיבזור והנוחות, ההתנהגות המצויינת וגם הכוח שבהחלט מספק (אותי בכל אופן ועם מנוע 2 ליטר), ומתחיל לחסוך בהוצאות הדלק.

לכן אני דווקא כן ממליץ לך להתקין מערכת כזו (בין7500 ל9000 ש"ח ש"חוזרים" מהר מאוד, ואם אתה מהדרום אני יכול לחבר אותך למתקינים בקיבוץ שיש להם נסיון רב עם התקנת מערכות אלו ובעיקר בB4, כמו גם אישור ממשרד התחבורה). לי נראה שזה יכול להיות השינוי שבין האכזבה שלך מהרכישה ובין שביעות רצון.

חג שמח.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
לי זה נשמע כאילו שאתה לא מרוצה מהמחיר ששילמת עליו ופחות ממה שהרכב מציע. נהגתי בעבר על 2 הרכבים שציינת,אקורד V6,וזה הנוכחי שבבעלותך,ולפי דעתי,גם כיום,ללא ספק אני מעדיף את הסובארו. אני חושב שבכל יום שתנהג ברכב אתה תתחבר אליו יותר ועוד חצי שנה תתחיל כבר לשבח אותו. פשוט תשלים עם המצב,ותתחיל לנהוג ברכב. אתה תגלה שיש דברים שהוא יודע לעשות ממש יותר טוב מהאקסית. תתחדש.

דווקה המחיר ששילמתי הוא בסדר .אבל כמו שאתה אומר אני מאמין שאני לאט לאט יתחבר לרכב יותר

פורסם
מיקו

סובארו B4 4X4 הוא רכב כבד בנסיעתו ובתחושתו אחיזה גבוהה מאוד אך לא ספורטיבית וחדה.

הרכב נותן תחושה יציבה מאוד והרגשת ביטחון לנוהג בה בכול תחומי הדרך גם במהירות גבוהה וזה משהו

ובנסיעה במהרויות גבוהות יותר מחוץ לעיר, זה משהו שתלמד להעריך מאוד במשך הזמן, השקט היחסי

בתוכו הוא של רכב יקר ואיכותי יותר בזמן נסיעה.אמינותו גבוהה מאוד וצריכת הדלק גם היא מהגבוהות

ביחס לרכבים דומים עם הנעה קידמית בלבד.מנועי 2.5 2011 הרבה יותר חסכניים בשילוב התיבה

ואחרון אחרון חביב

אם בתיבת ההילוכים שחסר בה עוד הילוך לעומת המתחרות אם זה במערכות האלקטרוניות ואם זה באבזור הפנימי

וזה משהוא מורגש בחיי היום יום ובמיוחד כאשר נוסעים לפני בהונדה אקורד המאובזרת אך יקרה יותר לקניה.

ה B4 היחידה שנותנת הרבה יותר היא זאת עם מנוע 6 צלינדר 3.0 ליטר גיר 5 הילוכים ותצרוכת דלק של קטר

קודם כל תודה על התגובה המקצועית .בנסיעה בעיר הרכב לא כל כך רך על הכביש אבל זה סביר ,במהיריות גבוהות הרכב הרבה יותר נעים לנסיעה ,בעניין הסיבובים בהונדה אקורד היא לא נופלת בהרבה מהסובארו מאוד יציבה וזה מניסיון .צדקת מאוד בקשר לבלמים בסובארו בעיתיים מאוד בטיפול 60 אלף אני מתכוון להחליף לרפידות שונות זה מה שהציע לי המוסכניק וכנראה גם דרמים הוא אמר שהברקסים זה המחלה של הסובארו B4 .וכן כמו שאמרתי חסר איבזור ארבע הילוכים (מאוד מרגישים שחסר הילוך חמישי )וכמובן בקרת יציבות בשנתון כזה הייתי ציפיתי שיחשבו על זה אבל כנראה שהם בסובארו חשבו יותר איך לחסוך באיבזור הבטיחותי
פורסם

שמתי לב שהרבה אנשים בוכים על צריכת דלק, מי שקונה רכב עם מנוע כזה צריך לצפות למשהו מסויים, עכשיו תתגבר על הצרכית דלק.

תקבל רכב אמין מאוד, נוח, לדעתי חזק(בגרסא של ה2.5) צריך להיות יותר חזק.

תעשה את החישוב הכלכלי לטווח הארוך, אם הייתה לוקח רכב חסכוני יותר ומתקדם יותר טכנולוגית, לאחר תקופת האחריות כמה יעלה לך כל חלק אתה תבין מהר מאוד שהצריכת דלק ה"גרוע" יוצאת זול יותר.

ה B4 אצלי עשתה 105 אלף, 0 תקלות, 5 שנים.

אז כן אפשר להשיג מכוניות באותה קטגוריה עם צריכת דלק עדיפה בכ 20%, רק שאת ההפתעות והטיפולים שם תכניס לחשבון הכללי.

והשוק היום מת, אין יותר מידי מה לעשות עם זה... אולי לקנות שנת 2000 שהערך שלה גם ככה לא יירד יותר מידי ;)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לא לא לא לא!!! Bad idea.

דניאל.

לסובארו יש מערכת בקרת יציבות שונה בשם VDC אם אני זוכר נכון..

פורסם

אם למיקו יש דגם Luxury Plus יש לו בקרת יציבות VDC אם זה רק Luxury יש לו רק EBD שזה חלוקת לחצים בבלימה.

בגדול מדובר ברכב נחמד מאד ומפנק, אני מבין שקנית את הרכב בזול, מה קונים בזול - מוכרים בזול, כך שלדעתי השוק לא ממש צריך להדאיג אותך.

לגבי צריכת הדלק - גם המנוע הגדול וגם ההנעה הכפולה עושים את שלהם, לדעתי, לפחות בקטע של ההנעה הכפולה זה "שווה" את הקנס. העובדה שיש לך הנעה כפולה גורמת לניהוג להיות הרבה יותר בטוח מהרבה מכוניות בקטגוריה שיש להן ESP אז גם בקטע הזה אתה יכול להרגיע.

בגודל יש לך שתי דרכים: 1) לאכול את הלב (2) להנות ממה שיש...

אני הייתי בוחר ב-(2) :-)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם למיקו יש דגם Luxury Plus יש לו בקרת יציבות VDC אם זה רק Luxury יש לו רק EBD שזה חלוקת לחצים בבלימה.

בגדול מדובר ברכב נחמד מאד ומפנק, אני מבין שקנית את הרכב בזול, מה קונים בזול - מוכרים בזול, כך שלדעתי השוק לא ממש צריך להדאיג אותך.

לגבי צריכת הדלק - גם המנוע הגדול וגם ההנעה הכפולה עושים את שלהם, לדעתי, לפחות בקטע של ההנעה הכפולה זה "שווה" את הקנס. העובדה שיש לך הנעה כפולה גורמת לניהוג להיות הרבה יותר בטוח מהרבה מכוניות בקטגוריה שיש להן ESP אז גם בקטע הזה אתה יכול להרגיע.

בגודל יש לך שתי דרכים: 1) לאכול את הלב (2) להנות ממה שיש...

אני הייתי בוחר ב-(2) :-)

הדגם של הרכב שלי הוא לקצורי ,והאמת היא שחידשת לי לא ידעתי מה זה EBD , בעניין המחיר לא צריך להגזים שלמתי 10 אחוז מתחת למחירון וממש לא קניתי בזול ,לרכב יש נתונים מצוינים ,וכמובן שאני בוחר באופציה 2 .עד להודעה חדשה כמובן .נב ,דרך אגב יש עוד שתי דברים שאני לא מזהה POWER PACK WINTER PACK אשמח לתשובה

פורסם

אם אלו כפתורים שאתה מדבר עליהם ( POWER PACK ו WINTER PACK) ,אז לדעתי הPOWER ,זה כפתור שמושך הילוכים יותר(כפתור ספורט אפשר להגיד), וWINTER זה כנראה התחלת נסיעה בהילוך שני, למנוע פרפור בשלג וכדומה.

אל תתפוס אותי במילה!

פורסם
מיקו

ואחרון אחרון חביב

נכון כאשר עושים סיבוב על ה3 ליטר, אי אפשר להגיד מילה במיוחד בידנית.

זה התיכנון אחרי סיום התואר 3 ליטר ידנית הסוברו האולטימטיבית.

• תוכן חדש...