Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי להוריד הילוך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה הוצאתי רישיון על גיר ידני ומאז נהגתי רק על אוטומט. בשיעורי נהיגה למדתי שצריך להעביר הילוך כל 20 קמ"ש (מה שכיום אני מבין שלא נכון). בקרוב אקבל רכב ידני ורציתי לדעת מהי הדרך הנכונה להוריד הילוכים? אני יודע שהעלאת הילוך צריכה להתבצע ב3000-4000 סל"ד בערך, אז איך אני יודע מתי להוריד הילוך?

פורסם

או שהמנוע נחנק, או שנגיד אתה נכנס לכיכר ואתה מאט לפניו, אז אתה בולם מ60 ל35 ככה, הייתה על 3 נגיד, אז אתה מוריד לשני.

(אתה תרגיש, אם תאט יותר מידי על אותו הילוך, בסוף הרכב יחנק וירעד.)

אם אתה רוצה קיק דאון, אחרי שתשלוט בידני, אז נגיד אתה בהילוך 3 על 40, אתה מוריד לשני וסוחב אותו כמעט עד הסוף ומעביר ל3.

(אבל זה טוחן דלק, ואם אתה לא עושה נכון, אתה גומר את המנוע.)

בעקרון להעביר כל 20 זה לא מדוייק, זה בריא מאוד למנוע, אך לא לכיס (דלק). (זה משתנה גם מרכב לרכב, בקורבט אתה מעביר כל 40 או 50 גם).

נגיד אתה משייט על 60 בכביש, והוא די ארוך, אם ה5 נכנס, תכניס בלי לפחד, כל עוד הרכב לא רועד או נחנק, תכניס, ככה תחסוך גם בדלק.

(כנל גם להעביר הילוכים מוקדם, רק שהאוטו לא יחנק).

פורסם

עזרת, אך נגיד ואני רוצה להאט לקראת לקראת עצירה ואני צריך להוריד מ4 ל2 (ולעצור על 2) אני צריך להסתמך רק על רעש המנוע? או דוגמה נוספת שאני נוסע בכביש מהר והתנועה מאטה?

פורסם

כול רכב מצריך נהיגה קצת אחרת.

הדבר האחרון שאתה צריך להסתמך זה בלימת מנוע,עם הבלימת מנוע אתה נעזר בבלימה אך לא בולם,אתה לא מעביר מ4 ל2 כדי לבלום,אני אישית אם צריך לבלום,מוריד ל3 ול2 תוך כדי בלימת מנוע.

אם אתה נוסע בכביש מהיר ולא צריך לבלום מהר פשוט תעזוב את דוושת הגז.

אל תתדאג אתה תתרגל מהר ותפתח שיטת נהיגה שנוחה ומתאימה לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין דבר כזה להעלות הילוך כל 20 קמ"ש, בכל רכב זה שונה.

אתה צריך להסתמך על הסל"ד או רעש המנוע.

אתה גם צריך להתאים את ההילוכים לאופי הנהיגה שלך.

להעביר הילוך ב4000 סל"ד זה בזבזני מאוד לדעתי, אני מעביר בין 2000 ל-2500 ולפעמים אפילו פחות ועדיין נשאר לי מספיק כוח (עם מנוע של מכסחת הדשא שיש לי).

מצד שני אם אתה צריך לבצע עקיפה אתה לא תעביר הילוך ישר אלא תמשוך אותו לקבלת כוח ותחליף מאוחר יותר.

בסה"כ בשיעורי הנהיגה מלמדים אותך לעבור טסט ולא לנהוג בתפעול ידני, גם אני עברתי טסט שאחריו נסעתי במלווה ברכב אוטומטי ורק אז החלפתי לידני, משם למדתי לבד לאורך הזמן את הרכב ואת סודות התפעול שלו וכן, לכל מי שמזלזל תנסו להזכר בעצמכם בפעם הראשונה שנסעתם על רכב ידני לבד, מי שלא חיי את זה לפני ולמד על התיבה יותר מהרמה הבסיסית שנדרשת לעבור טסט אין לו מושג קלוש איך לנהוג בה מלבד התפעול הבסיסי (לדוגמא: הסברתי לחברה שנהגה פעם ולא הבינה למה קשה לה לעקוף רכבים מה זה בכלל אומר למשוך טיפה את ההילוך כדי לא להגיע למצב של חוסר כוח)

סליחה על החפירה אבל בשורה התחתונה פשוט תתחיל לנהוג, אתה כבר תלמד את הרכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הרכב הילוכים הראשון שלי היה רכב ליסינג מהעבודה, שם הייתי מתעלל באוטו והייתי מוריד חופשי מרביעי ב-80 לשני לצורך בלימת מנוע, וגם חוסר ידע לתכנן נסיעה כמו שצריך, מה לעשות היה כיף ללחוץ על הגז עד הסוף ולבלום קרוב יותר לפניה מאשר לתכנן נהיגה, ומראש לא להגיע ל-80 20 מטר לפני פניה.

מאז שעברתי לרכבים שלי, הורדת הילוך מתבצעת רק כשיש צורך/נהיגה ספורטיבית טובענית.

בגדול העלאת הילוך ברוב הרכבים החדישים(לפחות TSI ו-multiair) עושים בסביבות ה-2500 בנסיעה רגועה 3500 בנסיעה פחות רגועה, וקרוב לאדום בנהיגה ספורטיבית אתה יכול לבחור איפה שנוח לך. רכבים אוטמוספרים רגילים זה כבר קרוב יותר ל-3000 בנסיעה רגועה כי לפני זה ממש לא מרגישים את המנוע.

אבל כל המידע הזה כללי לחלוטין, בלימות ניתן להבצע בלי להוריד הילוכים ובעזרת הבלמים בלבד, אלא אם כן יש צורך בעזרה של המנוע.

תתחיל לנהוג על הרכב שלך ותלמד אותו ואיזה צורת נהיגה מתאימה לך עם האוטו שלך, מהר מאוד תגלה את המקומות הנכונים להחלפת הילוכים.

ועכשיו החלק הכי חשוב על תפחד לנהוג על הילוכים זה הרבה יותר כיף והרבה יותר קל ממה שאתה זוכר.

פורסם

הורדת ההילוך צריכה להיות בסך הכל באותו "אזור" (טווח) שבו אתה מעלה הילוך, ובלבד שסיבובי המנוע לא ירדו יותר מידי. כלומר, אתה צריך להוריד הילוך רגע לפני שהמנוע כבר "לא סוחב." זה לא רק עניין של שמיעה, אלא גם של תחושה ושל חוש תזמון.

ולא לשכוח את הכלל שאומר שאם אתה מעביר הילוך וכעבור כ-3 שניות אתה נאלץ להחזיר (להעלות\להוריד חזרה) - עדיף כבר שלא תעביר הילוך מלכתחילה. זה כבר עובר מעבר לתפעול הרכב ונכנס קצת לתחום הצפי, ההכנה ותזמון הפעולות. מעבר לכך רצוי לזכור שאין צורך בסיוע ההילוכים להאטת הרכב, או כפי שאומר הפתגם: "Brakes to slow, gears to go."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לי אישית השיטה ש ל20,40,60... דווקא כן עזרה,תנסה בתור התחלה להשתמש בה,כי אם אתה שומע מוסיקה למשל,איך תדע להעביר הילוכים?

להעביר לפי הרגשה יקח לך זמן.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על העזרה כולם.

אז אפשר לומר גם שבהעלאת הילוכים אם מצאתי שבהילוך ראשון ב3000 סל"ד הרכב מגיע ל20 קמ"ש (סתם לצורך דוגמה), בשני ב3000 סל"ד הוא מגיע לחמישים אז לפי המהירויות הללו אני גם יוריד הילוך? למשל אני מאט וב50 אני מוריד לשני ממשיך להאט וב20 מוריד לראשון?

פורסם

ככה אני משתמש,למרות שבבלימה אני מוריד למהירות קצת יותר נמוכה ואז מוריד הילוך.

פורסם
ככה אני משתמש,למרות שבבלימה אני מוריד למהירות קצת יותר נמוכה ואז מוריד הילוך.

תודה, זאת בערך התשובה שחיפשתי מלכתחילה :-)

פורסם

כאמור , זה תלוי במשתנים רבים , ואם נסכם את כולם - העומס על המנוע .

ככל שהמנוע נדרש לעבוד קשה יותר (כמה שלוחצים יותר על הגז זה מדד טוב :shock:) , ככה עדיף שהסל"ד יהיה גבוה יותר (במידה , לא הכי גבוה שאפשר , אלא פשוט לא נמוך יותר מהתחום בו הוא יעיל ביותר) .

אם אתה גולש עם הרכב לעצירה , כלומר לא תגע בדוושת התאוצה , אין בעיה שהסל"ד יצנח קרוב למהירות בה המנוע נחנק .

כל סיטואציה אחרת , כזו שתדרוש לחיצה על הגז , המנוע יודה לך אם תשמור על סל"דים יעילים יותר .

אני מניח שאתה מדבר על רכב רגיל כלשהו , ועל נהיגה מנהלתית-רגילה , אז כלל טוב הוא בדרך כלל לשמור על הסל"ד גבוה מ-2,000 ולא להאיץ בסל"ד נמוך מזה .

העיקר לא לתת למנוע להיחנק - לא בגלישה ולא בהאצה , זה מפעיל עליו עומסים עצומים .

דוגמא לעד כמה זה משתנה :

יש מכוניות שניתן לשייט ולהאיץ איתן בסל"ד נמוך מ-1,500 , ויש מכוניות שהמנוע יסבול במצב כזה בפחות מ-2,000+ .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
הרכב הילוכים הראשון שלי היה רכב ליסינג מהעבודה, שם הייתי מתעלל באוטו והייתי מוריד חופשי מרביעי ב-80 לשני לצורך בלימת מנוע, וגם חוסר ידע לתכנן נסיעה כמו שצריך, מה לעשות היה כיף ללחוץ על הגז עד הסוף ולבלום קרוב יותר לפניה מאשר לתכנן נהיגה, ומראש לא להגיע ל-80 20 מטר לפני פניה.

מאז שעברתי לרכבים שלי, הורדת הילוך מתבצעת רק כשיש צורך/נהיגה ספורטיבית טובענית.

צריך הוכחה יותר ממה שרשמת מדוע לא כדאי לקנות ליסינג?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...