Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני 3 שבועות לערך קנינו את הרכב הנל

אחרי שקנינו החלפנו 4 צמיגים חדשים ועשינו טיפול במוסך מורשה שכלל החלפת שמנים פלאגים נוזל קירור וכו'

שנתון 2001 עם 109.5 אלף ק"מ

יש כמה בעיות ושאלות בנוגע לרכב :

1.צריכת הדלק (אני מודע שזה לא נכון ומדוייק אבל בכל זאת) יוצאת סביב ה 1:8 בתוך העיר(לא פקקים, נסיעה של 70-80 ולפעמים עמידה רגילה ברמזורים) ומשולב (אחי נסע מחוץ לעיר 2/3 מהמרחק מדידה ) והצריכה עלתה ל1:12

אני ינסה לעשות סדר..:

בתוך העיר נסיעה רגועה שאני עושה לאוניברסיטה יוצא 1:8 בערך (100 ק"מ על 12.5 ליטר)

אחי נסע 200 ק"מ מחוץ לעיר ושיפר את הצריכה וכרגע יוצא 25 ליטר ל 300 קמ כלומר 12 קמ לליטר

על ההונדה סיויק של ההורים (2006 1800 סמק ) אני עושה בנסיעה בתוך העיר סביב 1:12.5 אפילו יותר שיהיה קנה מידה

נכון שזה לא מדוייק וזה אפילו לא מכל מלא אבל עדיין

מה גורם לצריכה כזו? האם זה הגיוני?

2. יש תחושה שההילוכים קצרים מידי.. הילוך 5 על מהירות 80~ בירידה בלי גז יוצא סביב ה 2600-2700 סל"ד

וכמו כן כל הילוך מרגיש ממש קצר ושאפשר להעלות הילוך בשלב מוקדם מאוד כל עוד זו לא עלייה תלולה

3. בנסיעה עם חלונות פתוחים יש ריח של שרוף, אבל לא ריח של דלק

לא ממש מובן מה מקור השרוף ומאיפה הוא מגיע בדיוק (פתחתי מכסה מנוע ולא הצלחתי למצוא את המקור, כאילו ברגע שאני עומד זה מתחיל להעלם... :? )

יש רעיונות מה זה יכול לבדוק ואיך לבדוק מאיפה זה מגיע?

4. הסל"ד בניוטרל דיי גבוה.. סביב 900 סל"ד בעוד שבהונדה סיויק של ההורים (2006 1800 סמק ) עומד על 500-600

תודה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

יש לי רכב דומה לשלך, עם אותו מנוע בדיוק שנת 99.

1. צריכת דלק מודדים על מיכל מלא כמה פעמים על מנת להגיע לתוצאות מדוייקות. ככה שהמדידה שלך לא משקפת את המציאות.

אני רק אוסיף ואגיד שהמנוע הזה אכן לא הכי חסכוני בדלק וזאת כיון שהוא דיי מיושן יחסית לתקופתו. 8 שסתומים לצילינדר בשנת 2001 זה קצת ביזארי :-o

2. לגבי הילוכים קצרים - זה היחסי העברה שהמהנדסים הצרפתיים החליטו שיהיו ברכב. גם אצלי יש את אותה התחושה שאתה מתאר, במהירות 100 הסל"ד כבר על 3000. כך זה בהרבה רכבים, ויש אפילו כאלה שההילוכים שלהם קצרים עוד יותר :wink:

3. ריח של שרוף - ניחוש שלי - אמרת שעשו טיפול לאוטו בזמן האחרון, לפעמים כשממלאים שמן או כל נוזל אחר, נשפכים כמה טיפות על סעפת הפליטה\בלוק מנוע וזה מה שיוצר את הריח של "שרוף". אם אתה לא מזהה בעין שום נזילה, ואין ריח חריף של ממש - הייתי אומר תן לזה כמה ימים להתאוורר, אני דיי בטוח שהריח יעלם.

בהצלחה, ותתחדש על האוטו! :arrow:

פורסם

1. האמת 8 שסתומים אמורים ליהיות יותר חסכוניים מ16 כי יש לו יותר כח בסל"ד יותר נמוך מה שמונע משיכת הילוכים ושריפה גדולה יותר של דלק... וכן נכון שזה לא משקף המדידה וגם רשמתי את זה אבל עדיין זו צריכה של 2000 סמק אוטומטית לא של 1600 ידנית בנהיגה עדינה

2. טוב לדעת שאני לא היחידי אבל האם גם אצלך זה לא משנה אם זה בירידה או לא? כי אני נוסע בירידה על 80~ ב5 ויש תחושה שההילוך מגביל ממש את האוטו. כלומר שהוא לא יאיץ בלי גז (אפילו נבלם טיפה) וזה מאודד מוזר לי

3. עברו כמה ימים מאז (למען האמת שבועים כמעט ושמתי לב לזה רק לאחרונה (4 ימים בערך)

אני זוכר שפתחתי את המיכל נוזל קירור (לצערי לא חשבתי על זה שהאוטו עוד חם וזה לא ממש חכם לעשות את זה) אבל עדיין יצאו אדים מהמיכל כשפתחתי אותו והמים נראו דיי שחורים

אני צריך בהזדמנות לבדוק מה מצב המים כשהאוטו עומד (כרגע האוטו אצל אחי)

פורסם

אם היה לך איפה לדחוף 8 שסתומים לצילינדר נראה לי שהיו לך תגובות מנוע של מטוס קרב...

יש 8 שסתומים ל 4 צילינדרים.... מה שאומר שיש לנו 2 שסתומים לצילינדר.

ומה שאומר שיש לנו מנוע ננחמד לשחק איתו בטווח הסל"ד שלו.

ועוד דבר זה שאתה שומע את המנוע צורח קצת לא אומר

שאתה גורם נזק כלשהו.

מנוע צועק זה מנוע פועל.

תן לטורים לעלות...

נסה להאיט לפני רמזורים ותן למנוע לעבוד בטווח הסל"ד התקין שלו... מה שאומר שתתן למנוע שלך לעבוד סביב ה 2500 סל"ד בנסיעה מנהלתית מנוע שעובד בטורים ה בריאים שלו חוסך בדלק על אף ה רעש שגורם לך לחשוב שהוא צורך יותר הוא פשוט יהיה נציל יותר וכך יחסוך בדלק.

אגב אחלה רכב תהנה.

פורסם

אני מעביר הילוך מוקדם רק במישור/ירידה כשאין צורך בלחיצה חזקה / בכלל

בעליות אני שומר על סלד 2800 -3000 קרוב לשיא מומנט

ואני מאט לפני רמזורים אני באמת נוסע רגוע וחסכוני

חשבתי על משהו שאולי המנוע לא מתחמם מספיק מהר ועד שאני מגיע לטמפרטורת עבודה טוב (90) אני כבר קרוב לסוף הנסיעה שלי (נסיעות דיי קצרות של 8 דקות לערך אולי קצת יותר )

כלומר חצי מהנסיעה המכונית רק "מתחממת". יכול ליהיות בגלל זה?

פורסם

צריכת הדלק שלי היא בערך 12.5 ק"מ לליטר, אך נתון זה לא מדוייק ו"אישי" מאוד. מצד אחד 90% מהנסועה שלי היא מחוץ לעיר (במהירות 100 קמ"ש) וב10 אחוז הנותרים אני במצב רוח טוב, והצריכת דלק עולה בהתאם :-o

אצלי המנוע מגיע לטמפ' העבודה בערך אחרי כ 5 דקות נסיעה (כולל דקת-חימום בהנאה), לרוב אני אפילו לא מספיק לצאת מהעיר.

אגב, איזה צבע הרכב שלך?

• תוכן חדש...