Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק בישראל.

במקומות אחרים, רכיב משופץ (אצל מקום מקצועי) מתפקד כחדש, מכל בחינה, כולל אחריות.

דוגמה - קניתי מסרק הגה הידראולי משופץ באנגליה, מחברת TRW שהיא היצרנית של המסרק. קיבלתי אחריות של 30K מייל או שלוש שנים. ומיותר לציין שלא נצרכתי לממש את האחריות, כי המסרק תפקד היטב ללא תקלות, ובודאי שללא חופשים וכדומה.

כנ"ל שיפוץ מנוע: אם משפצים בדיוק, אבל בדיוק, לפי הוראות היצרן - המנוע המשופץ זהה לחדש מכל בחינה: הספק, זיהום, אמינות, וכן הלאה.

רק בישראל "שיפוץ" פירושו לפרק, לנקות קצת, להחליף כמה חלקים נפוצים, לסגור ולקוות לטוב.

דני

נ.ב. פעם התכתבתי בדוא"ל עם מכונאי משבדיה, וניסיתי לתאר לו מוסך ישראלי מהו. כאשר הסברתי שאצל אחד המכונים המובילים בירושלים לחריטת מנועים, מונחים ראשי מנוע על הרצפה בתוך ערימות שבבים, הוא לא האמין לי (זה היה לפני תקופת המצלמות בטלפונים). כאשר אמרתי לו שכאשר שאלתי את בעל המכון איזה הספק יוציא מנוע משופץ, הוא אמר "אם הצליח טוב - בערך 80%", הוא אמר לי שכנראה לא הבנתי אותו, כי לא יתכן שמכונאי מקצועי יגיד כזה דבר. שאלתי "מה לא הבנתי", והוא הסביר: ראשית, אין דבר כזה "אם הצליח"; שנית, מנוע משופץ שיפוץ רגיל, כלומר ללא שיפורים, מוציא הספק זהה לחדש. נקודה. לא אם ולא אולי, לא 80% ולא 90%.

אני מסכים איתך שחלק משופץ לפי הנחיות ייצרן הרכב (במידה וקיימות) אמור להחזיק מעמד כמו חלק חדש.

בארץ נוהגים בהרבה מקרים לקרוא להחלפת חלק ממכלול שלם 'שיפוץ' וגם לגבות כסף בהתאם.

דרך אגב בחו"ל ניתן גם לרכוש אלטרנטור/סטרטר משופץ תוצרת בוש עם אחריות של הייצרן בוש ל-3 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש כאן כמה פנטזיונרים!

גם חלקים חדשים מהיצרן מתקלקלים לעיתים זמן קצר אחרי יצור הרכב.

גם חלקים משופצים של היצרן מתקלקלים זמן קצר מאוד לאחר הרכבתם על הרכב ובזה נתקלתי לא מעט (כולל מסרק הגה של TRW שנזל מיד לאחר ההרכבה).

היתרון היחידי הוא האחריות הנדיבה יותר שיש לחלקים משופצי יצרן או למקוריים, בהשוואה לאחריות המוכתבת לחלקי חילוף בארץ או לשיפוצים מקומיים.

לגבי הסיפור הספציפי הזה, אז השיפוץ לא הצליח במיוחד והזה מזל ביש ותו לא. כל השאר, מה שאמרו, עשו או הבטיחו, הכל דיבורים.

פורסם

זה שלכל יצרן או משפץ יש לפעמים תקלות - זה ברור; אף אחד לא מתווכח על זה.

השאלה היא מה הרמה הממוצעת של מוצר חדש לעומת משופץ.

דני

פורסם

דניאל . אין כאן שום עיניין של ביש מזל . התיקון או השיפוץ או איך שתקראו לזה החזיק שנתיים וחצי וזה בסדר .מדובר במשאבה בת יותר מ10 שנים כשהכל כבר קצת מעוות .ולכן היא נוזלת . המשאבה בונה לחצים מאוד גבוהים ונמצאת בחום הנוראי שהמנוע פולט. לכן שנתיים וחצי זה סביר.

פורסם

זה לא הלחצים ולא החום, העוותים? אם קיים כזה חשש אז יש לבצע מדידות ולקבוע מידת עוות והאם הגוף משאבה תקין או פסול.

השאלה היותר חשובה היא באיזה אטמים השתמשו, מקורי? תחליפי? אולי האטם היה פגוע לפני התקנה? אולי נפגע בהתקנה? אולי לא החליפו את כל האטמים? (לא ברור אם הנזילה היא מאותו מקום) כי להחליף אטם של משאבת הזרקה כל שנתיים וחצי זה פשוט לא מקובל אלא אם כן הרכב נסע עשרות ק"מ רבים בפרק זמן הזה.

זה שלכל יצרן או משפץ יש לפעמים תקלות - זה ברור; אף אחד לא מתווכח על זה.

השאלה היא מה הרמה הממוצעת של מוצר חדש לעומת משופץ.

דני

זאת לא הייתה הטענה המקורית שלך , תזכורת? "רק בישראל"...

פורסם

אין שום מדידות . מדובר בגופי אלומיניום שעם הזמן מקבלים קצת דפורמציה . אני לא הסנגור של דיזל השרון ובטח לא כשהם מתחרים שלי אבל אני יכול להעיד שהם משתמשים במערכות מקוריות מהסיבה הפשוטה שהם מהוים תחנת שירות של יבואן המשאבה "לדיקו " והם מקבלים הנחות גבוהות כך שהם צריכים להיות טיפשים אם הם שמים חלקים לא מקוריים , מה עוד שהם עובדים על מחזור גדול כך שיש להם עוד תוספת להנחה הרגילה .אני מציע לפותח השרשור לפנות ליבואן הרכב ולדרוש ממנו אחריות לנצח, כי אם על המשאבה הוא רוצה 10 שנים אז בטח ובטח על הרכב כולו מעתה ועד עולם . נראה לי שאתה לא מעוניין לתקן את המשאבה אלא רק לדרוש דברים לא מציאותיים שכל השומע יצחק .

פורסם

אני באמת מנסה להבין על מה אתה מלין כאן.

שיפצו לך משאבת הזרקה שנזלה ולא תפקדה כהלכה. המשאבה החזיקה למעלה משנתיים וחצי!!! העלות אני מניח הייתה לא גבוהה במיוחד.

אין בעולם (כן כן בעולם) מוסך שמתחייב לאחריות על חלק משופץ מעל לשנה ברוב המקרים.

אני רק יכול לומר לך שאתה קטנוני.

דרך אגב, אתמול הגעתי לדיזל השרון עם בעיית סחיבה קשה שהייתה לי בפורד קונקט (ואף ביקשתי המלצות למוסכים שמתמחים בפורד כאן בפורום זה).

עברתי במוסכים מורשים של פורד ואף אחד מהם לא ידע להצביע על התקלה ואף קיבלתי הצעות מחיר הזויות של אלפי שקלים עקב דיאגנוזה שגויה שהמזרקים כנראה פגומים. למזלי קיבלתי המלצות על דיזל השרון ואתמול ביקרתי שם. מנהל העבודה חיבר את הרכב לסורק תקלות, ביצע בדיקה מכאנית לטורבו והגיע למסקנה שבסך הכל צינור לחץ טורבו נסדק ומשם הדרך לאי סחיבה קצרה מאוד.

כל העניין שכלל בדיקת דיאגנוזה, בדיקה מכאנית והחלפת צינור לחץ טורבו הסתכם ב 180 ש"ח + מע"מ.

מקצוענות כזאת וחיסכון כספי לא תמצא אצל רבים. ממליץ בחום לכל בעל רכב דיזל במקרה של תקלה לקפוץ אליהם.

אין לי כל קשר לדיזל השרון, אני בסך הכל לקוח מאוד מרוצה שבטוח הולך לחזור אליהם בעתיד

פורסם
זאת לא הייתה הטענה המקורית שלך , תזכורת? "רק בישראל"...

הוא אשר אמרתי: רק בישראל (ובמקסיקו וכולי?) אפשר להגיד "שיפצתי חלק זה ובכל זאת אינו שווה ערך לחדש".

אני חוזר על מה שאמרתי כבר: פירוש המושג "שיפוץ" הוא "החזרת החלק למצב שבו הוא עונה על המפרט המקורי שמולו נבדק בשעת היצור", או במילים אחרות - אם תקח חלק משופץ ותבדוק אותו כפי שבודקים בשעת היצור של חלק חדש - הוא יעבור את הבדיקה.

דני

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברה תירגעו או שתיקחו רגיעון

אני שילמתי 2800 ש"ח לפני שנתיים אז אל תגידו לי שזה זול או שזה סביר. (במיוחד שאני מתדלק רק בתחנה אחת וסולר איכותי)

ויעקב אתה הצעת לי משאבה משופצת ב 800 ש"ח אז תעשה את ההשוואה לבד ואל תבוא אלי בטענות כאילו יש לי דרישות גבוהות

*נמחקה הערה גזענית ולא עיניינית, ראה הוזהרת*

• תוכן חדש...