Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים וחצי שיפצתי שם את משאבת הסולר אצלי בקאיה פרגיו דיזל

כששיפצתי האחראי אמר לי תשמע אתה יכול להיות רגוע זה יחזיק 10 שנים כמו כלום

לפני 3 חודשים התחילה המשאבה לנזול

כשחזרתי אליהם אמרו לי שזה מחזיק רק שנתיים

מה אתם אומרים על נבזות כזאת ?

פורסם

אני אומר שהיית צריך לדרוש את זה בכתב או אם הם אמרו ככה, לפחות לקבל 5 שנים אחריות על התיקון.

אמנם נבזים כפי שאמרת, אבל אין לך מה לעשות בנידון כרגע.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אני הלכתי אליהם לניקוי אינגקטור והחלפת טבעת נחושת של האינגקטור..

התענוג עלה 200 ומשהו ,והם מאוד ניסו לעזור לי ואמרו לי בוא ננקה אולי זה יסתדר ,שיפוץ עולה 500 שקל אם אני לא טועה.

הניקוי החזיק כמה ימים -אבל הם מאוד רצו לעזור לי וגם אמרו לי מה נסתם ולמה הוא משתין סולר לצילינדר.

תנסה לדבר עם המנהל שם.

בדקת אפשרות אולי משאבה מפירוק?

אם אתה רוצה משאבה חדשה תבדוק אם ליונדאי שופ יש, המחירים אמורים להיות יותר זולים מהיבואן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שמע..אה..אתה לא באמת ציפית שזה יחזיק 10 שנים, נכון?:-P

השאלה היא כמה אחריות נותנים. מעבר לזה אתה והמזל שלך. כמה זמן האחריות המוצהרת בקבלה\חשבונית?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

שלום

אני לא יודע מה היה לך שם.

אבל אחרי לא מעט מכוני דיזל שביקרתי בעבר.

דיזל השרון בנתניה, הוא מכון דיזל מאוד מקצועי ואמין.

סמי שהוא בעל הבית, איש מהדור ההוא, שכבר קשה למצא בעלי מקצוע כאלו.

הם לא אוהבים להחליף ולשפץ ללא סיבה. לפני כל שיפוץ הם בודקים 10 פעמים.

המחיר אולי לא הכי זול, והם לא מוכנים לשמוע שאתה מביא חלקים משופצים\חדשים (תחליפיים) לבד.

אבל פתרו לי כל כך הרבה בעיות ברכבים, שאף מכון דיזל שהיתי בו לא פתר.

ולא קרה לי פעם אחת שהחליפו חלק ואמרו, טוב יש עוד בעיה וצריך להחליף גם את זה.

כל הצעת מחיר שקיבלתי לאחר בדיקה, היתה בול המחיר הסופי של התיקון.

בכל מקרה

כל מה שאני מספר מתבסס על :

ההיילקס שלי שהיתה אצלו, בגלל בעיות סחיבה ועישון.

כל מכון דיזל שהיתי אמר ישר משאבה.

אחרי שבדקו את האוטו אצל דיזל השרון , בוצע כיוון למשאבה בלבד בעלות של 300+-.

והאוטו חזר לתפקד כמו גדול.

הפראדו 2002, היה נכבה לאחר התנעה, במוסך טויוטה בדקו ואמרו שזה אינגקטורים. באזור ה 16000 ש"ח.

ולאחר בדיקה אצל דיזל השרון, התחברו למחשב ואמרו לי שהנתונים של האינג'קטורים לא רעים וחבל לגעת.

לאחר בדיקה נוספת הסתבר שהצינורית שמנקזת את המים מהפילטר סולר קרוע, ונכנס אויר למערכת.

לאחר החלפת הצינורית הבעיה נפתרה.

בקיצור זה רק חלק ממה שאני זוכר.

נ.ב :

אין לי שום קשר לסמי או לאף אחד מדיזל השרון.

חוץ מזה שהכנסתי מספר רכבים לשם.

פשוט חבל לי שאנשים לא ייהנו כמוני מהשרות והמקצועיות שקיבלתי שם.

שבוע טוב

פלג_

פורסם

אני לא שמעתי על מכון דיזל שנותן אחריות ל10 שנים. אם באמת אמרו לך כך אני מניח שלא התכונו ברצינות לתת לך אחריות כה ארוכה אל ניסו להסביר לך שאתה יכול להיות שקט הרבה זמן .אני כבעל מכון נותן אחריות רק 7 חודשים על תיקון ועל משאבה חדשה כשנה וחצי . הצעתי לך פתרון אצל חבר שלי שמחזיק משופצת על המדף ואתה עד שעה זו לא התקשרת אליו אפילו כדי לברר את המחיר .אחריות 10 שנים לא תקבל על אף מוצר , לא רק משאבה .

פורסם

הנקודה היא שהם חייבים לתת לך 3 חודשים אחריות ולא דקה יותר.

נדמה לי שהם נותנים 6 חודשי אחריות לשיפוצים, למרות שלפי החוק הם לא חייבים.

אמרו שהמשאבה תחזיק 10 שנים-אז אמרו. הרי ברור שזה לא מחייב אף אחד.

מכלול משופץ לעולם לא יהיה ברמה של מכלול חדש מבחינת אורך החיים.

אם המשאבה המקורית לא מחזיקה 10 שנים, אז איך המשופצת תחזיק?

לא נעים, אבל אין מה לעשות, מכאן ועד להמליץ באופן גורף לא להגיע למקום ששיפץ-המרחק גדול.

פורסם

שלום רב !

דיזל השרון הוא מכון למשאבות דיזל הוותיק ביותר בנתניה!

בתור בעל מקצוע וותיק, בנתניה מעולם לא שמעתי על תלונות על מכון זה, למרות שאיני בא במגע עם רכבי דיזל בכלל ועם משאבות דיזל בפרט, מתנקזים אצלי כל הביקורות והתשבוחות על מוסכים ונותני שרות בענף הרכב בנתניה והסביבה\ לא שמעתי מעולפ תלונות על דיזל השרון.

קרא את תגובתו של פלג,יעקב ניצן בעל מכון דיזל מוכר וותיק וידוע באור ייהודה, אשר המליץ לך על משאבה משופצת, ולא הקשבת לו, וקרא גם את תגובתו של ידידי בוקי.

מכאן תבין שאחריות לשלושה חודשים היא התחחיבות חוקית וסבירה, ואם המשאבה החזיקה שנה ומעלה תודה למכון השרון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפני שאתם משמיצים סתם הייתי בקשר מספר פעמים עם יעקב

אך הוא כבר מכר את המשאבה

ולידיעתכם המשאבה המקורית החזיקה 10 וחצי שנים !!! אני בעל הרכב ויודע כמה היא החזיקה

אז נכון שאולי דיזל השרון הם מקצוענים

אבל זה מאוד לא יפה להגיד שהמשאבה תחזיק 10 שנים ואחרי שנתיים ו 78000 ק"מ היא נוזלת

זה הרגשה לא נעימה ואם היו מרמים אותכם ככה המגיבים הייתם נעמדים על הזנב האחורי שלכם.....

פורסם

יואל, אף אחד לא משמיץ.

אני הייתי במצב דומה לפני כמה שנים.

שיפצתי משאבה לקנגו עקב נזילה.

לאחר שנה וכמה חודשים ו65.000 קילומטר הנזילה חזרה, והיה צריך לשפץ שוב.

לא נעים, אבל לא באתי למקום שביצע את התיקון עם דרישות, כי ברור שהאחריות הסתיימה מזמן.

ושוב, שיפוץ זה רק שיפוץ. הוא לא מחזיר את המשאבה למצב חדש.

פורסם
שיפוץ זה רק שיפוץ. הוא לא מחזיר את המשאבה למצב חדש.

רק בישראל.

במקומות אחרים, רכיב משופץ (אצל מקום מקצועי) מתפקד כחדש, מכל בחינה, כולל אחריות.

דוגמה - קניתי מסרק הגה הידראולי משופץ באנגליה, מחברת TRW שהיא היצרנית של המסרק. קיבלתי אחריות של 30K מייל או שלוש שנים. ומיותר לציין שלא נצרכתי לממש את האחריות, כי המסרק תפקד היטב ללא תקלות, ובודאי שללא חופשים וכדומה.

כנ"ל שיפוץ מנוע: אם משפצים בדיוק, אבל בדיוק, לפי הוראות היצרן - המנוע המשופץ זהה לחדש מכל בחינה: הספק, זיהום, אמינות, וכן הלאה.

רק בישראל "שיפוץ" פירושו לפרק, לנקות קצת, להחליף כמה חלקים נפוצים, לסגור ולקוות לטוב.

דני

נ.ב. פעם התכתבתי בדוא"ל עם מכונאי משבדיה, וניסיתי לתאר לו מוסך ישראלי מהו. כאשר הסברתי שאצל אחד המכונים המובילים בירושלים לחריטת מנועים, מונחים ראשי מנוע על הרצפה בתוך ערימות שבבים, הוא לא האמין לי (זה היה לפני תקופת המצלמות בטלפונים). כאשר אמרתי לו שכאשר שאלתי את בעל המכון איזה הספק יוציא מנוע משופץ, הוא אמר "אם הצליח טוב - בערך 80%", הוא אמר לי שכנראה לא הבנתי אותו, כי לא יתכן שמכונאי מקצועי יגיד כזה דבר. שאלתי "מה לא הבנתי", והוא הסביר: ראשית, אין דבר כזה "אם הצליח"; שנית, מנוע משופץ שיפוץ רגיל, כלומר ללא שיפורים, מוציא הספק זהה לחדש. נקודה. לא אם ולא אולי, לא 80% ולא 90%.

פורסם

רק בישראל.

זה מצחיק שאתה כותב רק בישראל.

אנחנו יודעים להתלונן על השיפוצים בארץ, על המוסכים, על המוצרים וכו'.

אבל אנחנו הישראלים, לא מוכנים לשלם עבור עבודה טובה ואכותית וגם לא עבור מוצר.

תראה איך שכל אחד מעלה פה את הצעת המחיר שהוא קיבל, וכולם קופצים : "זה יקר, סתם דפקו אותך....".

אף אחד מ"הקופצים" לא מכיר את המוסך, לא יודע מה כולל באמת העבודה.

אגב

יש בסין מוצרים מאוד אכותיים, בהמון תחומים.

אבל למה לפה מגיע זבל? כי זה מה שאנחנו מוכנים לשלם.

אז נכון, יש את אלו שכן מוכנים לשלם על איכות....אבל עסק הוא עסק כלכלי, ואני ואתה לא כלכליים.

פלג_

פורסם
זה מצחיק שאתה כותב רק בישראל... אבל אנחנו הישראלים, לא מוכנים לשלם עבור עבודה טובה ואכותית וגם לא עבור מוצר.

למרבה הצער, אתה צודק. אני לא יודע מה קדם למה - האיכות הגרועה או הציפיות הנמוכות. כך או כך התוצאה אחת.

דני

פורסם

אי אפשר לקנות זהב במחיר של ברזל ולכן, כפי שכתבו קודמיי, במחירים נמוכים אי אפשר לתת שרות ועבודה איכותיים כי זה דורש זמן רב יותר שמושקע בעבודה עם כוונים ומדידות, הרצה והפעלת המכלל/חלק ושימוש בחלקים איכותיים.

רק כדוגמא, שיפוצי אלטרנטורים ומתנעים (סטרטרים) לרכב שעלות חלק אחד מקורי או איכותי בהם עולה יותר מכל מחיר המכלל המשופץ ולכן משתמשים החלפים תחליפיים זולים (מישהוא כתב כאן סין).

אחד הדברים החשובים בשיפוץ מנועים ותיבות הילוכים (גירים) אוטמטיות זה נקיון וסדר, כי כל שבב או גרגיר עלול לגרום לשריטות

ונזקים.

אני יכול להעיד שראיתי ואני מכיר מקומות שעובדים בצורה נקיה ומסודרת ועם חלפים טובים, בקרת טיב ואיכות ואחריות טובה, אבל אז באמת יש רתיעה של לקוחות מהמחיר (שדרך אגב לא תמיד הוא יקר יותר מהממוצע, אבל בודאי שלא נוטה לזול ביותר).

בברכה - רפי לין

פורסם

רבותי יש לי חדשות . המצב יהיה עוד יותר גרוע . מחירי השיפוץ , במקרה שלי משאבות ומרססים , רק יורדים ויורדים . אף אחד לא מוכן לשלם מחיר ריאלי . הדרישה כמובן היא שהחלק יהיה אחרי שיפוץ במצב חדש עם אחריות לכל החיים . הסיבות לכך הן רבות ומגוונות .מחירי הרכבים המשומשים רק צוללים למטה ,לאנשים קשה מבחיה כספית , בני דודינו במגזר מתקנים הכל ברבע מחיר , והעכיקר ההתיחסות לבעל המקצוע כלגזלן שרק חושב איך לרמות ולעקוץ .אני עובד בעיקר מול מוסכים ומזמן התיאשתי מהנסיון להרויח . מה שמחזיק אותי , בקושי . הוא שאני עוסק גם בתיקון מערכות דלק לגנרטורים וציוד ששם יש נכונות לשלם קצת יותר .

• תוכן חדש...