Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה פניתי לטרייד אין של אחד מיבואני הרכב.

לאחר תשלום מלוא הסכום על הרכב ולאחר קבלת טופס גילוי נאות , התברר לי שהרכב ממושכן.

כמובן שבטרייד-אין לא אמרו לי כלום.

בצער רב נאלצתי לבטל את העיסקה.

עלו לי כמה שאלות

1. מה קורה עם הנזק שנגרם לי - ביטח שעשיתי על הרכב, בדיקת רכב ימי עבודה וכו'.

2. בחוזה מול הטרייד-אין, התחייבתי לשלם את מלוא הסכום עד X ימי עבודה ובשיק בנקאי בלבד

חברת הטרייד -אין לעומת זאת רוצה להחזיר לי את הכסף תוך 3X ימי עסקים ובשיק רגיל. כמובן שזה לא לרוחי. מה ניתן לעשות?

3. באם יחתימו אותי על מסמך שאין לי תביעות נוספות ,כדי לקבל את הכסף ששילמתי. האם אוכל בכל אופן לתבוע על הנזק שנגרם לי ועל עגמת הנפש?

תודה,

פורסם

עלו לי כמה שאלות

2. בחוזה מול הטרייד-אין, התחייבתי לשלם את מלוא הסכום עד X ימי עבודה ובשיק בנקאי בלבד

חברת הטרייד -אין לעומת זאת רוצה להחזיר לי את הכסף תוך 3X ימי עסקים ובשיק רגיל. כמובן שזה לא לרוחי. מה ניתן לעשות?

3. באם יחתימו אותי על מסמך שאין לי תביעות נוספות ,כדי לקבל את הכסף ששילמתי. האם אוכל בכל אופן לתבוע על הנזק שנגרם לי ועל עגמת הנפש?

תודה,

מבלי להיות עורך דין (שמין הסתם, כדי לקבל תשובות מדוייקות עדיף לפנות אליו), אני מאמין שאתה זכאי לפיצוי עבור כל הפסדך ואנמק:

החתימה על החוזה מול חברת הטרייד-אין מחייבת את שני הצדדים. מאחר ולא יכולת להביא חוזה שאתה ניסחת אלא נאלצת לחתום על חוזה שנוסח ע"י החברה עצמה, סביר להניח שהוא נוטה לטובתם יותר מאשר לטובתך. בחוזה צריכה להיות הדדיות, במידה ואתה גורם להפרת החוזה אתה תאלץ לשאת בהוצאות ובמידה והחברה מפרה את החוזה, היא אמורה לשאת בהוצאות. גם ההחתמה על העדר תביעות כנגד החזרת כספך, מקובלת אמנם, אך לדעתי לא תעמוד בבית משפט. בתי המשפט נוטים לצידו של האזרח מול חברות במיוחד במקרה כמו שלך שברור שאין ניסיון מצידך להוציא כסף מעבר למה שמגיע לך.

אני מניח שבמידה ותחליט לתבוע את החברה זה יהיה על סכום יחסית פעוט שיאפשר לך לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. ההליך מהיר, ללא עורכי דין ובאהדה של השופט לאזרח "הקטן".

ארז רונן

פורסם
שלום רב,

לאחרונה פניתי לטרייד אין של אחד מיבואני הרכב.

לאחר תשלום מלוא הסכום על הרכב ולאחר קבלת טופס גילוי נאות , התברר לי שהרכב ממושכן.

כמובן שבטרייד-אין לא אמרו לי כלום.

בצער רב נאלצתי לבטל את העיסקה.

עלו לי כמה שאלות

תודה,

למי ממושכן ולמה לא מוסר המשכון והרכב עובר לבעלותך נקי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. ביטוח אתה יכול לבטל, מאחר והרכב לא נרכש ובעצם הביטוח על הרכב לא היה בתוקף אפילו לשניה, סוכן טוב ישיג לך החזר מלא.

2. ימי עבודה לא תקבל בלי לתבוע, וגם אם תתבע ממש לא בטוח.

3. למה הוצאת 500 שקל על בדיקה מכאנית לפני 10 שקלים עבור בדיקת משכון?

4. צ'ק בנקאי מול רגיל - אל תתעקש, כל עוד הצ'ק לא יחזור זה לא מעניין בכלל.

5. 3X ימי עסקים - לא הבנתי, אתה התחייבת לשלם או שילמת כבר?

לדעתי להתעקש על קבלת צ'ק מיידית או תוך יום-יומיים, הם עשו פאשלה אז שיתאמצו.

6. תחתום על כתב ויתור רק אם באמת אין לך תביעות נוספות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
למי ממושכן ולמה לא מוסר המשכון והרכב עובר לבעלותך נקי.

+1

גם הרכב שקניתי מבאדג'ט היה ממושכן (לטובת האובליגו האישי של בעל החברה כנראה :lol: )

אמרו לי זאת מראש, אמרו שכל הרכבים שלהם ממושכנים לטובת האשראי של החברה, וכן נאמר לי שרק בהליכי העברת הרכב לבעלותי (שלוקחים יותר משבוע) גם יסירו את המשכון.

בינתיים, הסתפקתי בעובדה שבחוזה רשום כי "הרכב ימסר לבעליו כשהוא נקי מכל משכון או שעבוד לצד ג' ", ובעובדה שבכ"ז, לא קניתי ברחוב.

לאחר קבלת טופס העברת הבעלות ביצעתי בדיקה ואכן קיבלתי תשובה שהרכב נקי.

לא נראה לי שהיתה פה בכלל עילה לביטול עסקה, ובטח לא לתביעת פיצויים.

כשתבוא לשופט עם הסיפור הזה, ולאחר שכל מה ששילמת כבר הוחזר לך לפי כל דין, רוב הסיכויים שהוא ישלח אותך לדרכך בליווי דרישה לתשלום הוצ' משפט של חברת הליסינג.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ד"א, את הביטוח את יכול להקפיא (עד לשנה מיום ההקפאה) ולהפשיר ברגע שתרכוש רכב אחר. כך תמנע מהוצאות ביטול הפוליסה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

natco

בניגוד למקרה שלך עם בדג'ט , במקרה שלי בחוזה יש סעיף 4 שאומר שלאחר העברת בעלות כל המיסים היטלים וחובות שחלים על הרכב יחולו עלי. וכן שמרגע העברת בעלות אין לי תביעות נוספות.

שים לב, לא אמרו לי בשום מקום שהרכב ממושכן. כמו כן , הרכב ממושכן על שם הבעלים הקודמים של הרכב. לא על שם היבואן.

wil

אני שילמתי תוך 7 יום, הם מתחייבים להחזיר תוך 21 ימי עסקים.

מדוע לא בדקתי משכון,

1.בדקתי מול משרד הרישוי

2. קניתי ממגרש היבואן - לא חשבתי שימכרו לי רכב ממושכן בלי להתריע בטופס גילוי נאות.

ישה

הרכב ממושכן לבעלים הקודמים , זה שעשה טרייד אין ומסר את הרכב למגרש.

מדוע לא עובר נקי? שאלה טובה. אם כל התהליך היה תקין מתחילתו ואם היו אומרים לי מצטערים על הבלאגן בו נחכה ליום ראשון נבדוק איך פותרים את הבעיה ונפצה אותך בדרך כלשהי לא הייתי מבטל את העסקה.

במקום זה אמרו לי בוא תעשה העברת בעלות בכל זאת ואנחנו נתחייב לסדר תוך 30 יום ולא תחזיר את האוטו. ובעיה שלך שלקחת את הרכב לבדיקה לא הכרחנו אותך.

פורסם

בעל הרכב הקודם מישכן את הרכב לטובת מי ? בנק שמימן לו את רכישת הרכב בד"כ.

יש להניח כי ההלוואה נפרעה כבר והמשכון נשאר כי לא טיפלו בהסרתו, לא בעל הרכב הקודם ולא הטרייד אין.

אין ספק שהטרייד אין פישל כאן בגדול, וגם אתה.

אתה יכול לחתום על כתב וויתור תחת מחאה , או גם בלעדיה , ולקבל את כספך , ומיד עם פרעון השיק לכתוב להם מכתב שאתה דורש פיצוי על כל הוצאותיך.

לא ישלמו תתבע ותקבל.

הסיבה פעולה שנעשית תחת איום ולחץ ניתן לבטלה מיד כאשר מוסר האיום והלחץ., והאיום היה שלא יתנו לך את כספך ללא החתימה על כתב הוויתור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

השאלה היא , האם "ויתור תחת מחאה" יעזור כדי לקבל את הכסף.

הרי ממילא חוקית, הם היו צריכים להשיב לו את כספו מיד וללא עיכוב.

(מה זאת אומרת 21 יום???, הוא לא ספק שהגיש חשבונית! זה הכסף שלו שיושב שם!)

עצם אינוסו לחתום על המסמך הזה היא עוולה לא חוקית. הבעיה היא, שאם הוא ירצה לעמוד על זכותו לקבל מידית את כספו , בבית המשפט , זה יקח הרבה יותר מ21 יום.

כמו שהם מכתיבים לו את עצם החתימה הם עלולים להכתיב את הנוסח כך שלא תופיע בו שום מחאה.

ראש מנוע- אני עדיין בדעה שאם היית נותן להם שהות מספקת, השעבוד היה מוסר.

גם אם השירות והיחס היו לקויים, אני מניח שהם היו מטפלים בכך לבסוף לשביעות רצונך.

כמו שישה אמר, כנראה מדובר בטעות בירוקרטית , שהתמשכה מעל ומעבר לסביר בשל החפיפניקיות הישראלית.

לא שאני מנסה לגונן על אותו טרייד-אין. אין לי (לצערי) מניות אצל אף אחד מהם.

פשוט חבל להפסיד רכב טוב (הרי לקחת אותו לבדיקה והיית מוכן להתקדם) בגלל סוכנים רשלנים וטיפשים.

רכבים טובים הם נדירים. האמן לי. עברתי על כל הצי של באדג'ט עד שמצאתי מזדה3 ראויה לרכישה.

וזה לא בדיוק דגם נדיר...

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
.

אתה יכול לחתום על כתב וויתור תחת מחאה , או גם בלעדיה , ולקבל את כספך , ומיד עם פרעון השיק לכתוב להם מכתב שאתה דורש פיצוי על כל הוצאותיך.

לא ישלמו תתבע ותקבל.

הסיבה פעולה שנעשית תחת איום ולחץ ניתן לבטלה מיד כאשר מוסר האיום והלחץ., והאיום היה שלא יתנו לך את כספך ללא החתימה על כתב הוויתור.

עצם אינוסו לחתום על המסמך הזה היא עוולה לא חוקית. הבעיה היא, שאם הוא ירצה לעמוד על זכותו לקבל מידית את כספו , בבית המשפט , זה יקח הרבה יותר מ21 יום.

כמו שהם מכתיבים לו את עצם החתימה הם עלולים להכתיב את הנוסח כך שלא תופיע בו שום מחאה.

נתקו

קרא את המוכחל בגדול.

עצתי קח את הכסף ( אם העיסקה לא יכולה לצאת אל הפועל ) ואז תתבע את נזקיך, כולל הריבית על החזקת הכסף אצלם ל 21 יום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נתקו,

האמת אני רציתי לתת להם השתהות בת כמה ימים כדי לסדר את העניין.

אבל במגרש התעקשו שאני אמשיך בתהליך של העברת בעלות בכל זאת. ולטענות בדבר פיצוי ונזק ענו לי , בעיה שלך שלקחת את הרכב לבדיקה.

התנהגות כזו העלתה בי חשש שיש משהו מסריח בכל הסיפור.

פורסם

אני הייתי מרים כמה טלפונים ובודק מה הסיפור של המשכון הזה.

אם זה בירוקרטיה בלבד (הלוואה שכבר שולמה) אז לדבר עם הגורם הממשכן שיתן לך מכתב מטעמו שהמשכון מבוטל, ושלום על ישראל.

אם ההלוואה עדיין לא נפרעה אז בשום אופן לא להעביר בעלות.

לדרוש מהמגרש שיפרע את ההלוואה לפני שמעבירים בעלות.

פורסם

העניין הוא שכבר נפרדת מ500 שקל וחצי יום עבודה והרכב טוב מבחינה מכאנית.

זה שהמגרש דפוקים זה נכון, אבל אתה יכול להימנע מלבזבז את כל האנרגיה הזו שוב (לחפש רכב, לקחת לבדיקה וכו') אם תבדוק את מהות המשכון על הרכב הזה ויהיה לך מזל ויתברר שאפשר להסירו בקלות.

פורסם

צודק.

אבל אני שוקל בית משפט לתביעות קטנות עבור כל הנזק ועוגמת הנפש.

בתום לב או לא בתום לב , למכור רכב ממושכן זו עבירה פלילית

• תוכן חדש...