Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הבית !

זהו,גמרתי אומר לרכוש רכב חדש,אלא שמשימת הבחירה איננה כל כך פשוטה לי,בכל אופן זוהי הוצאה לא קטנה והרצון לקנות את הטוב ביותר בסכום מוגדר הופך את המשימה ללא פשוטה.

כן ,אני מודע לעובדה שכל בחירה הינה בחירה אישית מתוך סדר עדיפויות וצרכים אישיים, אך ייתכן שחלקכם עם הידע והניסיון יוסיפו, יחדדו, יעירו או יאירו יהוו משקל בתהליך קבלת ההחלטה.

ראשית אנסה לדרג את הקריטריונים בבחירת הרכב .

אממממ, נו,מסתבר שגם זו לא משימה פשוטה,להגדיר לעצמי מה יותר חשוב,כלומר להתפשר (מציאות מתסכלת).אנסה בכל זאת

1-בטיחות פאסיבית.

2-התנהגות-אחיזה גבוהה וצפוייה במגבלות.

3-אמינות-הרכב יהיה ברשותי 3-5 שנים.

4-נוחות-משפחה של 5 נפשות שאוהבת לטייל.

5-ירידת ערך.

6-ביצועים.

7-עיצוב הפנים.

8-צריכת דלק.

9-מחיר.

מקומות 4-5-6-7 יכולים בקלות לשחק את משחק הכיסאות ובעצם גם 2-3 בינם לבין עצמם וגם...

נכון לרגע זה ערכתי נסיעות מבחן לפוקוס (טורר) ולפלואנס (אופל עדיין איננה זמינה בעירי וכנראה שאצתרך לעשות זאת בת"א).

הנה ההתרשמויות שלי:

1-בטיחות פאסיבית-שלושתן קיבלו ציון גבוהה במבחני הריסוק כשבעצם הפלואנס שנבחנה היא זו האירופאית ולא זו המיוצרת בטורקיה (הנה עוד שניי גורמים) שמגיעה אלינו.

2-התנהגות-מכיוון שזמן נסיעת המבחן מוגבל והאפשרויות גם כן לקחתי את הרכבים לסיבוב בכיכר.שתיהן לא הצטיינו במיוחד (פוקוס טורר ?) והפלואנס נטתה ,על-פי תחושתיי וזכרוני ,לברוח החוצה מוקדם יותר (הפוקוס חדשה הפלואנס כבר לא ולא נבדק הלחץ בצמיגים) .בעבר ערכתי את המבחן הנ"ל לאסטרה דור קודם ומאזדה שלוש 2.0 גירסה קודמת ושתיהן אחזו הרבה יותר טוב ,במיוחד האסטרה.על האסטרה החדשה טרם נהגתי.

3-אמינות-אם לשפוט ע"פ ההיסטוריה אז פורד האמינה מבין השלוש,אולם הפוקוס חדשה עם גיר כפול מצמדים רנו השתפרה

(עד כמה ? מנוע וגיר של ניסן) והאסטרה עם זיכרון אישי של אמינות לא משהו.

4- נוחות-גם הפוקוס וגם הפלואנס היו מספיק נוחות לי כשהפלואנס הרבה יותר מרווחת מאחור ועם תא מטען גדול ולא סימלי כפי

זה שבפוקוס (גם עם צמיג מוקטן בהאצ'בק הוא קטנטן ובסדאן הוא לא משהו) אך המבחן בוצע רק לזמן קצר ואילו האסטרה זוכה לביקורות

טובות מאד כאשר במושב האחורי המרווח זכור לי כמרווחה של הפוקוס והתא מטען סביר ,לא יותר.

5-ירידת ערך-ע"פ ההיסוריה במבחן זה הפוקוס תאבד מערכה הכי פחות ואילו השתיים האחרות ירחיקו אותי יותר מלהתחדש שוב ברכב חדש (כעת מבצע נוסף של רנו 11k פחות).

6-ביצועים-הפוקוס לא מרגישה עם 170 כ"ס ועם שהות קלה בתרגום הלחיצה (כנראה בשל הגיר) ואילו הפלואנס שלמרות מספר סוסים קטן משמעותית (143) לא הרגישה חלשה יותר והגיר הרציף הרגיש לי מצויין שלא כמו זה המותקן בלאנסר.האסטרה טרם נבדקה.

7-עיצוב פנים-בפוקוס העיצוב פנים בחזקת מפגע אסטטי (חבל,מאד אהבתי את זה של הדור הקודם) ואילו בפלואנס אהבתי מאד את העיצוב פנים, נקי ולא מצועצע ,שהולך אחרי טרנדים.מישיבה באסטרה זכור לי שלא התרשמתי יותר מידי מעיצוב הפנים,אבל אז הופיעה הפוקוס וקבעה סטנדרט חדש לגועל.

8-צריכת דלק-למיטב הבנתי הפוקוס תצרוך הכי פחות ואילו הפלואנס והאסטרה דיי דומות בהרגלי השתייה שלהן.

9-מחיר-פוקוס 2.0 126-136k כשהדגם הפחות מאובזר (גם פחות אסטטי) מאובזר יותר מבין השלוש

פלואנס 2.0 הדגם המאובזר 121k על הכביש + קודן ומרימי שמשות בהתקנה מקומית (מבצע קודם של חבר בו שולמה

המקדמה ורק נותר לקבל החלטה עד סוף שבוע הבא).

אסטרה 1.4 טורבו-120k כולל קודן מרימי שמשות וחיישני רוורס בהתקנה מקומית ללא חישוקי מגנזיום (2k) ואגרת רישוי

(מבצע נוכחי של חבר)

לסיכום,למרות שהעלתי על הכתב הנני מתקשה להחליט ואשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

המכונית האיכותית ביותר מבין השלוש היא האופל.

הלב ללא ספק אומר ללכת עם האסטרה. רכב מעוצב יפה ובעל תא נוסעים נעים ואיכותי, מאובזר בגירסא הזו כהלכה.

המנוע עצמו מדהים, כמה רמות מעל 2 האופציות האחרות. גם הנסיעה נעימה ושקטה מאוד.

עם המבצע של חבר זה נשמע גם מאוד מושך אבל יש לציין שאופל נותנים הנחות גבוהות גם בלי המבצע של חבר אז תבדוק כמה זה באמת אטרקטיבי.

מצד שני יש כמה דברים שגורמים ללכת עם הראש לכיוון הפוקוס: היא לא נופלת מהאסטרה מבחינת התא נוסעים, היא חדשה מאוד ובסה"כ מאוד איכותית ונעימה לנסיעה וצפוי שהיא תהיה אמינה יותר וסחירה יותר בשוק המשומש.

הרנו לא עומדת בליגה של 2 האחרות. היא כבר די ישנה וסה"כ מכונית טובה כשלעצמה, אבל הזמן עושה את שלו והיא כבר לא עומדת ברמה הגבוהה של 2 האחרות.

אני הייתי הולך בראש שקט על הפוקוס. רכב ללא חסרונות לטעמי.

פורסם

אני עשיתי נסיעת מבחן על הפוקוס 2.0 טורר ועל האסטרה 1.4 טורבו.

את האסטרה אהבתי מבחינת עיצוב ותחושת איכות בתא הנוסעים. תגובת המנוע טובה בזינוק אבל הוא קצת מאבד גובה בקצה הסל"ד,

והוא לא חזק ממש. עליתי איתה את העליות של האוניברסיטה בחיפה, שאני עולה כל יום עם הקורולה, היא הייתה מהירה מהקורולה אבל לא בצורה משמעותית (לא יותר מ-10 קמ"ש, יותר סביר לכיוון ה5-7).

מה שלא אהבתי באסטרה - הגיר ממש מעצבן בתגובות ובהעברות שלו, והיא מאובזרת די בקמצנות.

הפוקוס פחות טובה בזינוק מהמקום אבל יותר חזקה בעליות ארוכות ובהאצות ביניים. הגיר שלה עדיף לטעמי, והיא יותר מאובזרת מהאסטרה. אני דווקא אהבתי את עיצוב הפנים בפוקוס (אני אוהב כפתורים :)), אבל גרסת הטרנד ביאסה אותי בשני דברים קריטים :

- ג'נטים ברזל עם טסות מכוערות.

- חוסר במשענת יד בין המושבים הקדמיים והאחוריים.

לאור הנ"ל והתוספות האחרות שמקבלים בגירסת הטיטניום (סאן רוף, מראות מתקפלות, מפתח חכם, מערכת שמע של סוני, יותר כוונון למושבים, בקרת שיוט , תאורת LED פנימית, פנסי LED מאחור) החלטתי ללכת עליה (האמת שהלכתי על הפלוס בלית ברירה בגלל זמני אספקה, אבל זה לא קשור).

את הפלואנס לא בדקתי, לא אוהב אותה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שב עם הרשימה שלך וסכם יתרונות וחסרונות של כל אחד מהרכבים.

אח"כ תחשוב מה יותר קריטי לך ועל מה אתה מוכן להתפשר ואז תבחר.

אני הייתי הולך על הפלואנס מכמה סיבות:

1. אמינות מוכחת לעומת הפוקוס שהיא חדשה לחלוטין (אפילו עלויות טיפולים לא יודעים להגיד לך).

2. מרחב פנימי.

3. עיצוב.

4. תא מטען אמיתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין ספק שהאסטרה איכותית (הטורר ממש לא לטעמי) אולם במבחן הדרכים,ארוך הטווח,של וואלה

מתברר כי המנוע טורבו שלהרגיש מאד לאיכות הדלק הירודה המשווקת בתחנות הדלק בארץ ומכאן כנראה

נובעת ההתנהגות המעצבנת שלהגיר שככל הנראה נגרר אחרי התנהגות המגומגמת לעיתים של המנוע .

הפיתרון הוא להרוות את צימאונה שלהאסטרה בדלק 98 אוקטן איכותי (95 אוקטן באיכות גבוהה לא יפתור את העניין ?)

גורם המעלה באופן ניכר את העלויות וההצמדות לתחנות דלק מסויימות עם דלק איכותי.

בהמשך של אותו גורם,עלויות האחזקה,בוואלה החליפו מראת צד בכ-3500 שקלים יקרים מאד וניתן להסיק

שהגירזון לא יגמר במראת הצד.

שניי גורמים חשובים נוספים הם :חוסר במוסך שירות לאופלים באיזור ירושלים ובכלל כל נושא השירות והלוגיסטיקה

של שמלצר עדיין בחיתוליו ומתנהל ככל הנראה תוך כדי תנועה והשאלה לאן הוא יגיע.

העניין השני שמעיק הוא נושא הסחירות וירידת הערך.

night rider עד כמה שזכור לי מקריאת הודעותיך חשקת בפלואנס 2.0 ,היכן זה עומד?

פורסם

אני עדיין חושק וכנראה שזה מה שאקח.

פשוט אני שוקל לעבור לליסינג במקום קנייה ישירה (על המונדיאו והפוקוס נתנו הצעות מעולות. את המונדיאו לקחנו במקום המאליבו שהושבתה בפחות מ 3K לחודש). הבעייה שהפלואנס מאוד יקרה בליסינג כי היבואן קמצן בהנחות.

כשאמכור את המגאן אראה מה ואיך אקח בסוף אבל אם בסוף אחליט על קנייה זו תהיה הפלואנס.

פורסם

תודה למגיבים עד כה.!

טרם יצא לי לערוך נסיעת מבחן על האסטרה,אולי השבוע,אם כי הנטייה שלי היא שלא לבחור בה גם מכיוון ששמלצר

הוא היבואן וידוע (לי לפחות) על תרבות התחזוקה העלובה של מכוניות הליסינג בסיקסט.

הזמן הולך ומתקצר וכנראה שאערוך נסיעת מבחן נוספת בפוקוס.

night rider לו רק היתה מגיעה המגאן 2.0 בגירסה ה"מערבית" של ,כמו זו של הקופה 2.0 ובמחיר הגיוני אני מעריך

שהבחירה היתה פשוטה יותר.

אשמח לשמוע תובנות הערות והארות נוספות.

תודה

פורסם

היום הזמנתי פלואנס 2 ליטר מאובזרת.

אני מניח שזה עונה לך לשאלה מה אני חושב שמציע את החבילה הכי מתאימה ביחס למחיר (126K על הכביש).

פורסם

אכן כן.

מברוק ! תתחדשו ותהנו לכם .

אני מבין שהמבצע (מחיר לא רע בכלל) היה קטליזטור ,כי כמו שאני מבין, עדיין לא מכרת את המגאן הנוכחית.

פורסם

קיבלתי בנוסף טרייד אין ב 3000 של מתחת למחירון כשהרכב אצלי עד למסירת הרכב החדש.

• תוכן חדש...