Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי מאיביי לדים בתאורה אולטרה-סגולה UV LED,

אני מעוניין למקם אותם בלוח שעונים ולשם כך אני אשתמש ב25 לדים מהסוג הנ"ל.

אני צריך עזרה כיצד לבנות את המעגל מבחינת חיבור חשמלי כדי להשיג תוצאות מירביות מבחינת תאורה וכמובן שלא אגיע למצב של

שריפת הלדים וקיצור חייהם.

המוכר גם שולח לי נגדים מסוג

1/4W 470 ohm Resistor for 12v

אני משער שאני אצטרך לרכוש נגדים בהתנגדות אחרת.

בשביל הידע הכללי של אחרים, רכשתי גם צבעים שזוהרים באור אולטרה-סגול,ככה שהפרוייקט יהיה דיי מעניין בסופו של דבר

ואני גם אשתדל להעלות תמונות של הפרוייקט בעתיד.

תודה על העזרה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

אני לא משוכנע ב-100 אחוז שהלדים שרכשת הם מסוג UV. אנא צרף קישור לקניה בכדי שאוכל לומר לך האם הלדים באמת מפיצים אור UV או רק צבע האור שהלד מפיץ הינו דומה לצבע אור שמפיץ לד UV אמיתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

למרות שאורך הגל של הלד שרכשת הינו בתחום אורכי הגל של קרינת UV קרי 400 ננו-מטר נראה לי שרוב האנרגיה או האור שהלד מפיץ אינו בתחום 400 ננו-מטר.

על סמך מה אני כותב דברים אלה ?

1. בקישור שצירפת המוכר מציין שהלד מפיץ אור בעוצמה שבין 300-500MCD (מילי קאנדל) וזה המון בשביל לד UV סטנדרטי ועוצמה כזו מסוכנת לעין.

עוצמת התאורה של לד UV הינה בסביבות 10-15 מילי קאנדל.

2. מפל המתח על לד UV בזרם של 20 מילי הינו בין 3.7-4.0 וולט ולא כפי שמופיעה בקישור 3.2-3.4 וולט.

3. המחיר נשמע מציאה עבור 100 לדים מסוג UV.

לד UV בודד עולה בסביבות 1-5 דולר.

לסיכום :-)

הלד לפי דעתי מפיץ אור סגול/כחול בתחום הנראה לעין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מציע לך להמשיך לשוטט באיביי ולמצוא ספק כוח יעודי ללדים, ולא להשתמש בנגדים.

דני

• תוכן חדש...