Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לבדוק אפשרות לקנית קאיה לאו שנת 98 , עם 100 אלף קילומטר , יד ראשונה שחונה בחניה תת קרקעית , אשמח לשמוע תגובות על האוטו הזה..

פורסם

וואו, עברו הרבה שנים מאז שראיתי אחת ולא האמנתי שהן שרדו! :shock:

היתה להורים שלי אחת חדשה מהחברה בשנת 97. מדובר באחת המכוניות שקיבעו את התדמית של קיה (קאיה/קיא-אה)

כרכב גרוע. התכנון מבוסס באיזשהו אופן על איזה מאזדה עתיקה, איכות ההרכבה היתה על הפרצוף, הגיר האוטומטי היה דפוק (ודופק) מהיום הראשון ועדיין היה זבל אחרי שהוחלף בחברה, המזגן חלש והמנוע (1.8 עצל להדהים) היה שתיין.

בקיצור, אין לי הרבה נוסטלגיה לנבלה, ואני ממליץ לך לחפש משהו אחר, אפילו רק בגלל שהן מאד נדירות ויהיה קשה להשיג חלקים, מה שייקר את האחזקה...

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

אני מדבר עם גרסת ה-1500 ידנית .. קילומטרז' נמוך שמטופלת בחברה , חונה בחניה תת קרקעית והצבע שלה נראה חדש ! מה אתה אומר ?

פורסם

תשמע, זה תלוי מה אתה רוצה לעשות איתו.

אם אתה מעוניין בו כרכב יומיומי זול לנסיעה ואחזקה, יש אופציות יותר טובות באזור ה 6000-7000 ש"ח (שזה מה שאני מנחש שדורשים).

למשל, סוויפט סדאן, פיז'ו 205, סובארו אימפרזה מהשנים הראשונות, או אפילו מאזדה 323 שהיתה ה"אמא הרוחנית" של הקיה הזאת.

הבעיתיות הגדולה ביותר בעיני היא בנושא של חלפים. אני בספק אם היבואן מחזיק עדיין, ומעולם לא ראיתי כאלה בפירוק. בתור אחד שמחזיק רכב נדיר בארץ, אני יכול לומר לך מנסיון שחלקים זה הכאב ראש הכי גדול.

אם יש לך איזה סנטימנט מיוחד לרכב ואתה רוצה לשמור אותו לאספנות (יש לי קצת נסיון בעניין :wink:), אז הסיפור שונה ועדיין הוא לעולם לא יהיה שווה יותר מהערך הסנטימנטלי...

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

אם מדובר במחיר נמוך, ואין בכוונתך לנסוע המון על הרכב, אני ממליץ.

כאשר קונים רכב ישן מאוד וזול מאוד, הדבר היחיד שחשוב, זה מצב הרכב.

לפי הנתונים מדובר ברכב שמור במיוחד.

ונכון, קיה ספיה מבוססת על מזדה - אני לא רואה בזה חיסרון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל החלקים המכניים מבוססים על מאזדה 323 ישנה. אין שום בעיה להשיג אפילו חלק אחד.

חלקים מיוחדים, בהזמנה מיוחדת ממחסן היבואן בת"א - שזה בעייתי אם אתה גר בצפון, כמוני.

אם הרכב חונה בחנייה תת קרקעית אז אין לו את הבעיה המפורסמת של הדשבורד המתקפל והצבע שלו נראה כחדש.

אני בהחלט ממליץ לקנות - במחיר של מאזדה 323 בת 20 אתה קונה קיה בת 14 במצב מצוין.

פורסם

קיה ויונדאי של שנות ה90 זה לא קיה ויונדאי שאפשר לאמר איחדו כוחות איפשהו באזור 2003 או 2004 והתחילו להוציא דגמים זהים עם עיצוב שונה.

היום ליצרניות האלה יש מנועי CRDI שנבנו בידע שלהם כבר.

בשנות ה90 הם לוו מיפן פסי ייצור ישנים של מאזדה 323 ושל סוזוקי בלנו (דייהו לאנוס - משם גם נגזר שמי)

הספיה היתה סה"כ מכונית אמינה מאוד - היתה לנו אותה חמש שנים והבעיה היחידה שהיתה זה שהלך בולם זעזועים - 700 שקלים ויותר לא ראינו מוסך.

הספיה לאו זה בסה"כ עיצוב שונה לספיה רק שיש להם גם מנוע עם 1.8 ליטר כמו שצויין.

הבעיות הצפויות ברכבים האלה הם פלסטיקים שפשוט לא נועדו לחום השמש הישראלית - למצוא אחת עם דשבורד שלם זה בגדר הזוי - אם הרכב שאתה מדבר עליו חונה כל הזמן בתת קרקעי יש מצב שעוד הדש שלם - כמה ימים בשמש - אמרת שלום.

מציע מראש ללכת למקום כמו טופ קאר שיעשו לך ריפוד לחלק העליון של הדשבורד.

אצלנו זה מנע את התופעה הזו.

רכב עגלה שאין יכולת לתאר במילים - לא תענוג גדול אבל אמין.

ספרטני בכל מובן - דל, לא מת.

עד היום אני רואה את הקיה הזו נוסעת באזור שבו גרנו פעם (חבר לעבודה של אבא שלי קנה אותה ממנו - חטף אותה ליתר דיוק).

ההמלצה שלי - קיה שומה.

דגם 1.8 קצת יותר מוצלח קצת יותר חזק אבל הרבה יותר נדיר.

מבחינת תצרוכת דלק - היא לא היתה ממש חסכונית אבל גם לא זללה.

בעיניי אם אתה מוצא אחת טוב - כרכב לצעיר\סטודנט - אחלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

,תקשיב אחי להורים שלי יש קזה אוטו ואני קרגע נוהג באוטו אני חייב להגיד שהאוטו מאוד נוח ואין לא בעיות אבל בעיה אחת זה הדש בורד שלו הוא בעיתי אים הוא הרבה בשמש הוא נהרס אבל ככה אחלה אוטו לצאיר לא צריך יותר מיזה

• תוכן חדש...