Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור...

אבל אני לא מקבל את הטענה שהתשתיות הדפוקות הן הגורם לתאונות.

גורם מחמיר תוצאה- כן, חד וחלק.

גורם ראשי? No Fucking Way

נהג טוב מזהה כביש דפוק ונוהג בו בהתאם.

נהג טוב מזהה כביש מסוכן ונוהג בו בהתאם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
ברור...

אבל אני לא מקבל את הטענה שהתשתיות הדפוקות הן הגורם לתאונות.

גורם מחמיר תוצאה- כן, חד וחלק.

גורם ראשי? No Fucking Way

נהג טוב מזהה כביש דפוק ונוהג בו בהתאם.

נהג טוב מזהה כביש מסוכן ונוהג בו בהתאם.

זה ברור, ולכן רוב האנשים לא מתים בכבישים.

אך בגלל התשתיות, אין רשת הגנה לנהגים מטעויות אנוש - מתישהו זה תמיד יקרה.

ואגב אני מתכוון לתאונות קטלניות, לא סתם תאונות.

רוב הקטלניות הופכות לכאלו בגלל התשתית בטיחות לקויה, כי אם הייתה תשתית, אז היה נגמר בנזק לרכב או פציעה קלה לכל היותר.

פורסם

רשת הגנה מטעויות אנוש?!

כמה שטויות אתה כותב? אני מבטיח לך שאף כביש דפוק בארץ לא גרם ליותר תאונות מאשר איך שאנשים כמוך נוהגים.

אני מוכן שכל הכבישים יהיו דפוקים ושיורידו אנשים כמוך שחותכים מימין, יורדים לשוליים ונצמדים לי לתחת (למרות שאני בימני).

כן אני זוכר איך תיארת את ה"עקיפה" המוצלחת שלך, אבל אני סתם מתעצבן פה, עד שלא תגמור בעמוד (או במקרה גרוע יותר בתוך רכב אחר) אתה לא תלמד.

פורסם

הויכוח הוא עתיק יומין

נהג נורמטיבי עושה טעויות. עדיין אנחנו אנשים ולא רובוטים.

לכן התשתיוית צריכות להיות כאלה שימנעו או ימעיטו את הנזק שנגרם מטעות האנוש.

זה שנרדם , היה צריך לעצור להתרענן 10 דקות לפני כן, לא עשה זאת = טעות אנוש , והתשתית גרמה לנזק קטן בלבד בתאונה .

נהג עבריין עושה עבירות במודע , אבל כביש נתיב לכל צד וגדר הפרדה ימנע תאונות חזית לא?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני אחזור על מה שכתבתי:

אין חינוך לנהיגה נכונה, אין אכיפה של ממש (ולא, אכיפה של מהירות לא תורמת כלום...), אין תשתיות סבירות.

כל אלו לא גורמים לתאונה. כל אלו תורמים לתאונות חמורות יותר ופחות. (עוד לא ראיתי כביש שהחליט "לזוז" פתאום...)

צריך להבין שאם נהג כמו Carmageddon, היה נעצר בפעם הראשונה ומושלך לכלא ל- 14 יום על השתוללות בכביש, זו הייתה הפעם האחרונה שהוא היה עושה את אותם דברים. במקביל, אם הוא היה לומד לנהוג נכון, אולי הוא לא היה חושב לעשות את הדברים האלו מלכתחילה.

יש הרבה מה לעשות לפני שמאמשימים את הנהגים. (ואפשר להאשים אותם בקלות, הרי הם ישבו ברכב.)

שיפור תשתיות, חינוך לנהיגה נכונה ושיפור האכיפה, הם רק ההתחלה. (ואפשר ליישם אותם בקלות ובמהירות. ואפילו להגדיל את כמות הכסף שנכנסת לקופת המדינה.)

פורסם

"!Guns don't kill people, death kills people"

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ליוסי:

ביקשת פעם סטטיסטיקות על הגורמים לתאונות, עכשיו יש עדכני:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4265613,00.html

מעניין להבחין, זה מאשר בדיוק את מה שאמרתי בלי שום סטטיסטיקות לגבות את זה, לפני כשנה..

לסיכום: אין צורך בחוקים נוקשים, רק בכללים מוסכמים (כמו כיוון נסיעה), תשתית בטיחותית כפי שמוסבר בכתבה (להקטנת תוצאות קטלניות של טעויות אנוש), ולבסוף אכיפה נגד שיכורים ומי שעובר באדום/עצור.

זהו, זה כל מה שצריך כדי להוריד בכ 60-70% את שיעור התאונות הקטלניות.

טעיתי רק לגבי השיכורים - נראה כי אפילו זה לא כזה משמעותי! (מלבד לארנק של המדינה הדפוקה...).

אז מה כן? אי-ציות לרמזור, לתמרור וסטייה מנתיב כפי שטענתי.

נראה כי מלבד האימה שהמשטרה מטילה על נהיגה לאחר שתייה - זה לא כ"כ מפחיד.

כמובן, הם יטענו שזה בגלל ה"אכיפה" והפסילות שלהם :lol:

• תוכן חדש...