Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלקמינו בתור אחד שעובד בדודים האם ידוע לך אם הקו הזנת מים לדוד עולה בקו ישר? או שיכול להיות שיש לו זוויות וכדומה ואז אני עלול להסתבך עם כל העיניין?

קובי

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אי אפשר לדעת מה עשו אצלכם.

בדרך כלל אם זה חדרי שירות הצנרת עולה בקו ישר.

זה בסדר גמור שתקח מים חמים מהמרכזיה למטבח אין שום בעיה ואפילו עדיף למנוע נפילת לחץ בפתיחת מים חמים.

על מנת לתפעל נכון את העברה בין חימום גז לשמש עליך להעביר את ההזנה לדוד ליד מכשיר הגז.

תעביר קו מים נוסף ישירות לחדר שממוקם בו מתקן הגז לא דרך המרכזיה.

תרכיב T עם יציאה של 2 ברזים 1 הזנה לגז 1 הזנה לדוד.

מה שכן זה יחייב אותך להעביר את המרכזיה של המים חמים לאותו איזור.

או למשוך צנרת מים חמים למרכזיה במקום שרצית ההרעה היא מס' מטרים נוספים של מים מבוזבזים.

פורסם

תודה אלקמינו, מה שאני חשבתי לעשות על מנת לבחור בין מים חמים לקרים הוא כך:

להחליף את הצינור שיוצא מהשיבר למידה הכי גדולה שאני יכול, כמדומני שהמידה היא חצי צול אז אצטרך להשתמש בצינור פקס 25 מ"מ.

להתחבר ל"קרביץ" של השיבר ולעלות לגג.

בגג למקם מרכזיה פשוטה, בעלת כניסה של 25 מ"מ ו3 יציאות של 20מ"מ:

יציאה של מים קרים למטבח(הצד הימני של הדירה)

יציאה למרכזיה הכללית של המים הקרים בצד השמאלי של הדירה.

ויציאה שאמורה לעלות לתוך הדוד ולהזין אותו מים קרים על מנת שהוא יוכל לחמם, אבל אני לא יזין את הדוד אלא יקח את הצינור שצריך להזין את הדוד עד למקום של מכשיר חימום הגז.

שם אני ימקם ברז עם מעין בורר ין שלושה מצבים, אחד הזנה לדוד אחד הזנה למכשיר חימום בגז ואחד סגור.

ליציאה מהבורר של הדוד אני יחבר צינור שיזין את הדוד.

ליציאה של המכשיר חימום אני יעשה במקום ללא כל צינור או הארכה כולשהי נקודה להזנת מכשיר הגז.

המרכזיה בכל אופן ממוקמת בערך מעל המכשיר חימום גז אז אין לי בעיה עם המרכזיה, אני יתחבר אליה אחד מהמים החמים שמגיעים מהדוד ובצד השני אני יתחבר עם הצינור מים חמים שמגיע מהמכשיר גז.

כמובן שאני יחבר גם שסתומי על חזור בכניסות המים החמים למרכזיה על מנת שהמים החמים לא יחזרו ויעצרו בברז שבורר בין חימום גז לחימום דוד שמש.

כמובן שאני יחליף על הדרך את השסתום על חזור של הדוד הוא לא הוחלף כמה שנים.

מה אתם אומרים?

מה החיסרון שכך שאני בעצם מאריך את המסלול של המים הקרים, המסלול יאורך בכ15 מטר מהממכשיר חימום גז עד להזנת מים קרים לדוד(שימוש בצינור פקס 20מ"מ)?

אם תהייה הרעה אולי כדאי להשתמש בצינור 25מ"מ?

* למי שראה את התוכנית כולבוטק:

היה שידר על כך שצריך להתקין שסתום אל חזור בגלל איזה משהו שהשכנן פותח את הברז אצלו והחשבון מים שלו יכול להיות על חשבוננו.

איפה צריך למקם את השסתום הנ"ל במערכת?

תודה רבה!

קובי

פורסם

• באופן כללי הרעיון שלך הוא נכון.
  • אין צורך ביותר מ-20 מ"מ (למעט אולי בצינור הראשי לבית, אם ארוך).
  • שסתום אל-חוזר מתקינים בכניסה לדוד ובכניסה למחמם המהיר.
  • לגבי הצינורות של המים החמים מהדוד או המחמם המהיר והלאה, אני מציע לך 16 מ"מ ולא יותר, אחרת יעבור זמן רב יותר עד שיגיעו מים חמים.

דני

פורסם

תודה דני.

אבל אני דווקא חשבתי מהדוד ומהמחמם מים מהיר אל המרכזיה להשתמש בקוטר 20.

האם הארכת מסלול המים הקרים הוא לרעה?

מה תהייה ההשפעה שלו לרעה/לטובה?

האם יש בכלל מרכזיה שהיא בעלת יציאות בקוטר של 20 מ"מ?

אותה אני ימקם לאחר השיבר הראשי, הכניסה תהייה או 32 או 25 תלוי בקוטר הציאה של השיבר הראשי.

קובי

פורסם

• למרכזיה, או חנוכיה, יש יציאות של פקס 16 מ"מ, מהסיבה שהזכרתי.
  • קוטר הצינור המוביל לחנוכיה (הזנת מים ראשית) תלוי במרחק מהברז הראשי (של העירייה), ולא בקוטר של הברז של העירייה.
  • לא כדאי להעביר צינור עבה מהדוד / מחמם אל החנוכיה החמה, מאותה סיבה שלא כדאי להמשיך ממנה עם צינור עבה. בכמה מקלחות אתה מתכנן להשתמש בו זמנית? אם התשובה היא "בדרך כלל לא יותר מאחת" אז אין שום צורך ביותר מ-16 מ"מ.
  • הארכת מסלול המים הקרים יכולה להפחית את הלחץ, אבל אם מדובר באורכים של כמה מטרים, זה לא משמעותי.

דני

פורסם

הסיבה שאני מעביר צינור 20 מהאוגר מים עד למרכזיה הוא שהמרכזיה תהייה בעלת 8 יציאות.

יש בדירה 2 מקלחות אני לא חושב שיהיו באופן קבוע 2 אנשים בו זמנית במקלחת אבל זה אפשרי(7 נפשות בבית).

ולמרכזיה של המים הקרים יהיו 13 יציאות.

קובי

פורסם

צינור 20 מ"מ מכיל יותר מים ולכן יקח יותר זמן עד שיגיעו החמים. אם אין לך בעיה של לחץ אני מציע לך לשים 16 בהזנה לחמים ו-20 בהזנה לקרים.

דני

פורסם

יש לנו בעיות לחץ מים בצינורות של המים החמים, במים הקרים אין בעיה אבל יש לא מעט פעמים שאנחנו פותחים ומנקים את הראשים של הברז עקב אבנים וכדו'.

לפי מה שאני בדקתי, מהשיבר של הבית נכנס פנימה צינור בקוטר חיצוני של 28 מ"מ, אני מניח שזה יצא קוטר של 25מ"מ פנימי- יש לשים לב שזה צינור עשוי מתכת.

קובי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

התחלתי לפני שבוע בעבודות.

אני אשתדל להעאלות תמונות בימים הקרובים.

רציתי לשאול מספר דברים לפני סגירה:

1. אימא שלי החליטה אולי להוסיף עוד דוד שמש(קולטים+אוגר נוספים) למה שקיים כרגע(קולט נחושת גדול- כן אני יודע שזאת טעות לשים קולט נחושת בכפר סבא, ואוגר מים של 150 ליטר).

הסיבה היא שאנחנו מדליקים הרבה את המכשיר חימום מים בגז או חימום בעזרת החמם מהיר, היא אומרת שנכון שנשלם יותר בהתחלה אבל לטווח הארוך לא נצטרך להפעיל יותר מידי זמן את הדוד/מכשיר גז.

מה דעתכם?

במידה ואני אחליט להוסיף דוד נוסף, איך לבצע את זה בדרך הנכונה? אני יצטרך לברור כל פעם בין אוגר אחד לשני או שישנה אפשרות שברגע שבאחד מהם המים החמים נגמרים אז יגיעו מים חמים מהאוגר השני?

את האוגר השני חשבתי להניח בשכיבה צמוד לקולטים הנוספים מה שאומר שאני מרוויח מים חמים מאוד אבל מפסיד את האפשרות להשתמש בחמם מהיר.

2. כיצד אני מחשב כמה חול+מלט/טיט לקנות?

הבנתי שאני חייב לשים על הנקודות חול+מלט, ולא חול+טיט, מדוע?

רק על מנת לוודא- מלט+חול זה חזק יותר מהחול+טיט נכון?

3. לחדר אמבטיה בגודל של 1.45X1.95:

איזו גודל ונטה אני צריך?

חברה מומלצת?

דגשים להתקנה?

עלות משוערת של הונטה?

תודה רבה לכל מי שעזר לי וממשיך לעזור לי!

קובי

פורסם

אם כבר להרכיב דוד נוסף ואין הפרדה של צנרת לאגפים שונים או מקלחות שונות עדיף להתקין את המערכות בטור.

זאת אומרת דוד אחד מזין את השני במקום לקבל מים מהצנרת.

בכל מקרה בחשמל רק אחד עובד אז הרווח הוא כשיש שמש, חשמל מדליקים רגיל.

בקשר לכיסוי הנקודות בחול ומלט בטיט יש סיד וזה פוגע בחלקי המתכת במשך השנים.

בקשר לוונטה לאמבטיה תלך על המרובעות הקטנות הרגילות שמוכרים, הגודל של המקלחת אצלך לא מצריך משהו חזק יותר.

פורסם

תודה רבה.

מה כוונתך "הפרדה של אגפים"?

אולי כדאי לעשות הפרדת אגפים? שכל מקלחת תעבוד עם דוד שמש משלה?

אתה מציע להוסיף עוד דוד או להוסיף גם קולטים?

לגבי הסגירה של הצנרת:

אז לאיזור חלקי המתכת(מחברים וכדומה) להשתמש במלט+חול.

האם לאורך הצינור עצמו גם להשתמש במלט+חול או שאפשר להשתמש בטיט+חול? הטיט לא יפגע בצינורת הS.P?

תודה רבה!!!

קובי

פורסם

בקשר לצנרת היכן שאין אביזרי מתכת אין בעיה לסגור עם טיט גם צנרת SP.

בקשר לעוד דוד אם אתה כבר מרכיב אז עם קולט.

אגפים שונים הכוונה ל הזנה נפרדת לכל קומה או מקלחת.

אם יש בעיה במקלחת אחת או שהדוד מקצר ניתן להתקלח במקלחת השניה.

במידה ואין הפרדה אז כמו שאמרתי להרכיב בטור ובטח שעם קולט.

הוספת קולט מתבצעת אם לא ניתן להרכיב את המערכת שמש לכיוון דרום.

אם יש כיוון דרום מלא הוספת קולט תגרום לפיצוץ צנרת בקיץ או דוד או נזקי אבנית מוגברים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

לא יכלתי להמשיך לעבוד על הצנרת משום שאבא שלי עבר ניתוח, מקווה להמשיך בסוף השבוע הזה ולגמור עם זה כבר.

אלקמינו- איך אני ידע אם אני יכול להוסיף קולט+דוד(אני חושב להוסיף דוד של 200 ליטר)?

אנחנו צריכים דוד גדול משום שאנחנו 7 נפשות בבית וביום שישי לדוג' כולם נכנסים להתקלח אחד אחר השני ככה שהדוד מודלק משעה 11:30-12 עד לכניסת השבת, חבל על כל החשמל ואני רוצה לנצל את השמש.

איך אני ידע שלא יהיה לי פיצוץ צנרת/דוד וכדו'?

עכשיו כשאני מחליף את כל הצנרת, להחליף גם את השס' אל חזור של הדוד?

האם להחליף גם את השסתום ביטחון או לא?

ומשהו שממש מעצבן אותי:

אתמול הדלקתי את הדוד למשך שעה ורבע והיה לי מים לעשות מקלחת של רבע שעה עד עשרים דקות וגם זה כאשר המים הקרים סגורים לגמריי והחמים פתוחים עד הסוף.

ממה זה נובע?

קובי

פורסם

אלקמינו- איך אני ידע אם אני יכול להוסיף קולט+דוד(אני חושב להוסיף דוד של 200 ליטר)?

אתה יכול.

אנחנו צריכים דוד גדול משום שאנחנו 7 נפשות בבית וביום שישי לדוג' כולם נכנסים להתקלח אחד אחר השני ככה שהדוד מודלק משעה 11:30-12 עד לכניסת השבת, חבל על כל החשמל ואני רוצה לנצל את השמש.

איך אני ידע שלא יהיה לי פיצוץ צנרת/דוד וכדו'?

דוד גדול יותר לא יגרום לפיצוץ.

עכשיו כשאני מחליף את כל הצנרת, להחליף גם את השס' אל חזור של הדוד?

האם להחליף גם את השסתום ביטחון או לא?

לדעתי כן.

אתמול הדלקתי את הדוד למשך שעה ורבע והיה לי מים לעשות מקלחת של רבע שעה עד עשרים דקות וגם זה כאשר המים הקרים סגורים לגמריי והחמים פתוחים עד הסוף.

ממה זה נובע?

יכול להיות שיש לך אבנית בדוד.

דני

• תוכן חדש...