Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב הנ"ל ברשותי כשנה, בקושי נוסע כ 4-5K בשנה.

שמתי לב שלפעמים יש צלצולים מהמנוע בסל"ד נמוך, הרעש הוא כמו שנסתמת האוזן ממכה או מווליום גבוה (למי שמבין מה אני מתכוון), או לדוגמא כמו רעש של בעיית הארכה במערכת באוטו שככל שמגבירים ווליום על "ריק" שומעים את הרעש המוזר הזה.

מעין רעש אחיד אלקטרוני ורציף שמשתנה עם הסל"ד ונעלם בגבוהה.

הרעש אינו מגיע מהמערכת אלא מהמנוע.

הרכב עבר ראש מנוע לפני כ 2500 ק"מ, אך אף פעם לא שמתי לב לפני לרעש. רק שהוא מגיע בסל"ד נמוך ונעלם כשעולים בסל"ד.

האוטו לא מעשן, לא אוכל שמן והחום מנוע תקין (האוטו עבר גם טיפול 10 אלף בראש מנוע אם זה משנה משהו).

עברתי בפורום וראיתי הרבה נושאים בעניין, חלקם דומים לשלי אבל אף אחד לא עם רכב כמו שלי, כך שאיני יודע אם התקלה אצלו היא אותו הדבר אצלי.

השאלה היא, האם זה מסוכן למנוע?

הרעש אינו חזק אלא מאוד מאוד עדין, אני שם לב לכך בגלל שמיעה סלקטיבית שאני מודע אליה, ואני נוטה להקשיב כל הזמן למנוע מאז שהלך ראש מנוע לפני כמה חודשים.

כשהרכב בניוטרל הסל"ד תקין, לא משחק אלא רק כשהוא קר וכדי להתחמם,

הרכב מתניע תקין גם לאחר שהוא חם.

אגב, שמתי לב שלאחר טיפול הראש מנוע, הצצתי בתוך המנוע דרך פקק מילוי השמן ושמתי לב שהוא מבריק לגמרי, כל ה"בוצה" גם הקטנה שהיתה לפני הטיפול נעלמה, יכול לגרום קשר כלשהו לנושא?

נ.ב אני מאוד עדין עם הרכב, לא קיקים, לא סלד גבוה מדי רק כשאני בעיר אני על OD כדי לא לשחק עם הגיר יותר מדי. ובעיקר משתדל לנהוג הכי רגוע שאפשר (לא עובר את ה 110).

אשמח לתשובות והמלצות בנושא לפני שאגש למוסך ואשלם ממיטב כספי, שגם ככה הוצאתי בטיפול הקודם :(

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

פורסם

קצת קשה לאבחן לפי התיאור שלך אם אכן מדובר במה שמכונה "צלצול מנוע" או במשהו אחר. תצטרך לגשת לבעל מקצוע אמין ומומלץ כדי שיתרשם בעצמו.

פורסם

הבעיה שלא תמיד זה קורה, יהיה קצת מפדח לקחת למוסך ולא לשמוע שום דבר :p

אגב, אם אתה זוכר, פעם בערוץ הראשון (11) היה קטע שיש הפסקת שידורים בשעות הלילה ואז יש את התמונה על המסך בליווי הצלצול החזק (נשמע כמו טיןןןןןןןןןן ארוך)

כן אני יודע שאין לי איך להסביר או להקליט את זה, הרעש חלש מדי אבל חודר ומעצבן, ככה שאני נוטה להפעיל מערכת ברכב כל הזמן כדי להתעלם כשזה קורה.

נשמע בדיוק ככה

Opel Adam S 2017

פורסם
הבעיה שלא תמיד זה קורה, יהיה קצת מפדח לקחת למוסך ולא לשמוע שום דבר :p

אגב, אם אתה זוכר, פעם בערוץ הראשון (11) היה קטע שיש הפסקת שידורים בשעות הלילה ואז יש את התמונה על המסך בליווי הצלצול החזק (נשמע כמו טיןןןןןןןןןן ארוך)

כן אני יודע שאין לי איך להסביר או להקליט את זה, הרעש חלש מדי אבל חודר ומעצבן, ככה שאני נוטה להפעיל מערכת ברכב כל הזמן כדי להתעלם כשזה קורה.

נשמע בדיוק ככה

שלום רב !

הרעש הנשמע בקישור המצורף, אינו רעש של "צלצולי מנוע", אם כי הוא אכן מעצבן מאד.

החשד הוא יניקת אוויר מאזור סעפת היניקה ובית מצערת.

מיותר לצצין שקשה עד בלתי אפשרי לאבחן רעשים והסיבות להם דרך רמקולי המחשב.

אין לך מה להתפדח לגבי העובדה כשתגיע למוסך הרעש יעלם, זהאופיני מאד כאשר אתה מגיע לרופא הכאבים נעלמים!

זהו חוקי מרפי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

תודה רבה לך על תשובתך,

אני מבין לגמרי את מה שאתה אומר, אבל בכל זאת ניסיתי לשמוע חוו"ד מבעל מקצוע לפחות.

ושוב תודה לך על התשובה, אני אפנה למוסך השבוע לבדוק את התקלה הנ"ל.

שבוע טוב!

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...