Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וכך הם מסננים כל מיני אנשים שעושים סקר מחירים והרבה מעבר למחיר לא מעניין אותם... פחות או יותר כמו אלו שמתקשרים אליך כשאתה מוכר אוטו וכל מה שמעניין אותם זה המחיר - ואתה לפעמים כועס או מתעצבן

איציק

אתה לא עושה סקר מחירים כשאתה קונה משהו, כדי שחס וחלילה לא יסננו אותך ?

אני לא מבין את ההגנה של חלק מהחברים פה על צורת ההתנהלות הבזויה הזו תוך כדי המצאת תאוריות על שיטות שיווק לסינון אנשים שהמחיר כן מהווה אצלם שיקול. אני לא מצליח להבין מה פסול בזה, ועוד יותר לא מבין אנשים שבאמת מגיעים לשם לאחר יחס כזה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה לא עושה סקר מחירים כשאתה קונה משהו, כדי שחס וחלילה לא יסננו אותך ?

אני לא מבין את ההגנה של חלק מהחברים פה על צורת ההתנהלות הבזויה הזו תוך כדי המצאת תאוריות על שיטות שיווק לסינון אנשים שהמחיר כן מהווה אצלם שיקול. אני לא מצליח להבין מה פסול בזה, ועוד יותר לא מבין אנשים שבאמת מגיעים לשם לאחר יחס כזה.

כשמדובר במקרר, טלויזיה או מדיח, אני עושה סקר מחירים יסודי.

כאשר מדובר ב"מוצר" שחלק ממנו הוא גם שירות, יחס, מראה חיצוני (של העסק) - אני הולך לראות ולהתרשם ממה יש לעסק להציע והאם אני מרגיש בנוח במקום או לא.

האם כשתרצה להתחתן תתקשר לאולמות בכל הארץ ותשאל כמה עולה מנה לחתונה בערב בתאריך X או שתלך להתרשם מהמקום ואז תחליט ? לדעתי המקרה שלך זה בדיוק אותו הדבר, אתה פשוט מנסה לקבל מחיר ל"מוצר" שבשבילך אולי כולם אותו הדבר, אבל בפועל לא כל חדר כושר, קאנטרי או בריכה זהים למתחרים שלהם.

דרך אגב: אני בשום פנים ואופן לא מצדיק את אופן ההתנהלות של אותו המקום. גם כאשר מתקשרים אליי ושואלים אותי בנוגע לעבודה ספציפית, אני מנסה לקבל כמה שיותר פרטים טלפונית ונוקב במחיר משוער ומסייג את דבריי בכך שאני צריך להגיע למקום להתרשמות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - לכל אחד יש מסגרת תקציב מסויימת.

נגיד שאדם רוצה להתחתן - אז כן הגיוני לברר תחילה פחות או יותר מה רמות המחירים במקום.

הרי אפשר במיידי לסנן דברים שהם לחלוטין לא רלוונטים - לדוגמא אם אדם מעוניין להוציא 200-300 ש"ח למנה (ויש כאן טווח מאוד גדול) ועלויות המקום הן החל מ-500 ש"ח למנה - אז לא משנה כמה אני אתלהב מהמקום זה פשוט לא יהיה רלוונטי וחבל על הנסיעה לאלומות שבד"כ לא קרובים במיוחד למקום המגורים.

בקיצור - אני אישית חושב שמחירים הם לא סוד ואם הם כן אז זה אומר שהם לא מוצדקים וצריך להפעיל כל מיני שיטות "מכירות" על מנת לשכנע אותך לרכוש.

אני לא אכעס אם אני אקבל טווח בטלפון ושאגיע למקום אקבל הצעה ספיציפית שהיא פחות או יותר בטווח (קצת מעל או קצת מתחת).

אבל אם אשחית את זמני לקבל כל מיני הצעות לא רלוונטיות ושיטות שיווק אגרסיביות - ממש אתבאס.

פורסם

דרך אגב: אני בשום פנים ואופן לא מצדיק את אופן ההתנהלות של אותו המקום. גם כאשר מתקשרים אליי ושואלים אותי בנוגע לעבודה ספציפית, אני מנסה לקבל כמה שיותר פרטים טלפונית ונוקב במחיר משוער ומסייג את דבריי בכך שאני צריך להגיע למקום להתרשמות.

איציק

אתה מבין שיש הבדל קטן, כן?

עבודות מהסוג שאתה מתאר שונות במהותן ממכירת מוצר כלשהו.

לדוגמא:

מכירת מיקלחון מוגמר באייס, המחיר שלו X. האם הוא יתאים לצכים שלך? האם המידות שלו מושלמות למקום המיועד לו? האם ייתכן מצב שהקירות מעט עקומים (עבודה ערנבית של "שיבוצים" להכנה לחדר אחר)? אז אתה יכול לקבל מחיר בקלות למקלחון מוגמר.

לעומת זאת, תשאל זגג, והתשובה שתקבל היא, שצריך לבוא ולמדוד. יש טווח מחירים "גס" שמה שקובע אותו זה הגודל בעיקרון, אבל עלות העבודה משתנה ממקום למקום. וראיתי כבר במו עיני מספר מקומות שבהם הקירות עקומים, מה שתורם להרבה הרבה עבודה מיותרת של התאמות ומדידות נוספות, חיתוך נוסף של הזכוכית במקום או במפעל וכולי.

הקאנטרי מוכר מוצר (=מנוי). זה מצב שבו אין שום מניעה מלומר את המחיר בטלפון חוץ מפלצנות נטו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הקאנטרי מוכר מוצר (=מנוי). זה מצב שבו אין שום מניעה מלומר את המחיר בטלפון חוץ מפלצנות נטו.

מבחינתך, מנוי בקטאנרי X זהה למנוי בקאנטרי Y. בחיים האמיתיים זה לא ככה. קאנטרי Y שונה מקאנטרי X, נקודה ! הם לא זהים. זה ששניהם מוכרים מנוי לא אומר ששניהם מוכרים בדיוק את אותו הדבר.

זה כמו שתגיד לי: במכולת X מוכרים לחם שיפון עגול ובמכולת Y מוכרים לחם אחיד פרוס. בשתי המכולות מוכרים לחם - אבל לא את אותו הלחם. קאפיש ?

זכותו של קאנטרי Y לגבות סכום נמוך מקאנטרי X, אבל זו גם זכותו של קאנטרי X למתג את עצמו כקאנטרי יותר טוב (בתקווה שהוא באמת כזה) ולהיות פלצן. זו זכותו, מה לעשות. יכול להיות שבדרך הזו הוא מנפנף כמה לקוחות שהוא לא מעוניין בהם (וכשיהיה לך עסק, תבין לבד שאתה לא תמיד רוצה לעבוד עם כל השכבות של האוכלוסיה). אני בטוח שיש לקוחות שהשיטה הזו כן עובדת עליהם (סוג שיבינו שמדובר ב"מקום רציני, לא נותנים מחירים בטלפון, הם בטח יודעים מה הם שווים").

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון, אתה הולך לראות, מתרשם, בודק וגם שואל את המחיר.

בירור מחיר או טווח לא נוגד התרשמות ממוצר, זהו חלק בלתי נפרד משלב הבכירה, לפעמים משמעותי יותר ולפעמים פחות, אבל מי הם, כנותני השירות ומספקי המוצר, שימנעו ממני לקבל את המחיר. למה שאטריח את עצמי להגיע לשם לפני שאני מברר פרט כל כך אלמנטרי בטלפון ?

אני חייב להגיד לך שאם המקום הזה מתקיים בהצלחה, זה מרמז על רמת השירות בארץ. מזל שבכל המקומות האחרים אין שום בעיה לתת את המחיר בטלפון, אם כולם היו נוקטים בגישת השב"כ, הייתי חושב שריח הפלצנות בחיפה מגיע מהקאנטרי קלאבים ולא מהבתי זיקוק.

פורסם

אני חייב להגיד לך שאם המקום הזה מתקיים בהצלחה, זה מרמז על רמת השירות בארץ.

זה לא מרמז על רמת השירות, זה מרמז על רמת האנשים.

אגב, זה לא רק בתחום הזה - רואים את זה לאחרונה גם בתחום הנדל"ן ודיי חזק: קבלן עושה "יריד" ותוך יומיים מעיף כמה עשרות\מאות דירות במחירי פרמיום - ואנשים ממשיכים לעמוד בתור כאילו חילקו להם דירה חדשה עם נוף לים בחינם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צודק, רמת האנשים. השירות מתאים את עצמו לרמה הנדרשת.

עוד דוגמה היא ה"דילים" באתרי הנסיעות. כשביררתי על נסיעה לרומא הסתכלתי גם בדילים השונים, רובם היו במלונות שהם או חורבות או במרחק 3000 ק"מ ממרכז העיר, העיקר מוכרים לך את דיל חלומותיך ובזיל הזול. היו גם אתרים עם דילים יותר נחמדים, אבל בעיקר "מציאות" בסגנון:

שים לב למה הציעו בדקה התשעים מול מה שמצאתי לבד:

דקה 90 - מלון פריס (מקום מרכזי אבל דירוג נמוך, מקום 800 מ 1200), חמישה ימים אבל פחות יום לטייל עקב זמני הטיסות (ארבעה לילות במלון) - 958 יורו.

ההזמנה שלי - גסטהאוס שמדורג במקום 33 מתוך 1600 (מיקום דומה למלון), שבעה ימים וששה ימי טיול (נחיתה בערב), שש לילות. - ~ 1200 יורו.

הכי הצחיק אותי זו רשימת הפעילויות במלון:

Bar

Elevator

:lol:

פורסם
מבחינתך, מנוי בקטאנרי X זהה למנוי בקאנטרי Y. בחיים האמיתיים זה לא ככה. קאנטרי Y שונה מקאנטרי X, נקודה ! הם לא זהים. זה ששניהם מוכרים מנוי לא אומר ששניהם מוכרים בדיוק את אותו הדבר.

נכון, הם לא מוכרים את אותו הדבר. אבל הם מוכרים משהו שאין מניעה לומר את מחירו בטלפון, לעומת מצבים אחרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לכל מקום שיוט מכירה שונה. זו זכותו. לכל לקוח פוטנציאלי שיטות חיפוש ורכישה שונה. זו זכותו. אם השיטות לא תואמות לא תהיה עסקה הפסד אחד מהם לפחות.

לכן המוכר צריך להחליט אם כדאי לו לציין את המחיר ההתחלתי בהתקשרות הראשונה, או שהוא מעדיף להסתפק בלקוחות המוכנים להטריח עצמם למקום מתן השירות. הלקוח צריך להחליט אם הוא מעוניין להשקיע מאמץ ולהגיע למקום או לוותר עליו מראש.

אני גם לא רואה הבדל גדול בין שיטת השיווק של מועדוני הספורט אשר לא מוסרים מחירים בטלפון לבין שיטות השיווק של, נניח, חברות הסלולר, שאולי יתנו הצעה ראשונית בטלפון, אבל, בסופו של מיקוח בנקודת המכירה, יחתמו על חוזה עם מחירים שונים לחלוטין. זאת כאשר המוצר הנמכר במועדון ספורט הוא ייחודי (אין מועדון דומה לחברו, אפילו באותה רשת) ולעומת זאת השירות שתקבל בחברת סלולר זהה בלי קשר למקום רכישתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...