Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי חפירה לא קטנה באינטרנט (נראה לי שאני זקוק לסדנת גמילה מאודיו...

:-D), ואחרי שקראתי בעיון את הת'רד האחרון בנושא (חוות דעת על earthquake לצרכי SQ), הגעתי לרשימה של סאבים שנסמכת על הסט-אפ הנוכחי שלי ועל שיקולי תקציב. כחלק מפשרה שהחלטתי עליה, אני מתכוון לחבר את הסאב למגבר Soundstream REF.760 שמוציא 380W ב- 4 אוהם בגישור. לפיכך, הסאב יכול להיות בעל סליל אחד של 4 אוהם, או סליל כפול של 2 אוהם (חיבור בטור), או סליל כפול של 8 אוהם (חיבור במקביל). להלן הרשימה. המחירים כוללים משלוח בתוך ארה"ב. תודה מראש לכל המגיבים.

DIAMON DAUDIO D312D2 (סליל כפול 2 אוהם, 12 אינץ', 400W RMS, רגישות 86db, מחיר 145$)

DIAMON DAUDIO D610D2 (סליל כפול 2 אוהם, 10 אינץ', 500W RMS, רגישות 85db, מחיר 135$)

RE AUDIO SEX12D2 (סליל כפול 2 אוהם, 12 אינץ', Xmax=18mm ,600W RMS, מחיר 140$)

Seas L26ROY (סליל בודד 4 אוהם, 10 אינץ', Xmax=28mm ,250W RMS, רגישות 88db, מחיר 255$)

Peerless 835017 XXLS (סליל בודד 4 אוהם, 12 אינץ', Xmax=12.5mm ,175W RMS, רגישות 90.6db, מחיר 205$)

SB Acoustics SB34SWNRX-S75 (סליל בודד 6 אוהם (האם טוב בחיבור ל- 4 אוהם?), 12 אינץ', Xmax=22mm ,200W, רגישות 88db, מחיר190$)

SB Acoustics SW26DAC76-4 Shallow (סליל בודד 4 אוהם, 10 אינץ', Xmax=24mm,200W RMS, רגישות 86db, מחיר 212$)

Scan Speak Discovery 30W/4558T (סליל בודד 4 אוהם, 12 אינץ', Xmax=25mm ,150W RMS,רגישות 89db, מחיר288$)

IMAGE DYNAMICS IDQ12V3.D2 (סליל כפול 2 אוהם, 12 אינץ', Xmax=18mm ,750WRMS, רגישות 87.2db, מחיר 280$)

ואחרון חביב:

Adire Audio Shiva 12" MK3 - מוצע למכירה בפורום, סליל כפול 8 אוהם,הספק בין 400 ל- 600 RMS W, מחיר 450 ש"ח כולל תיבה וגריל

פורסם

לדעתי, וזו דעתי האישית בלבד.

אמנם לא שמעתי את הxxls, אבל אני חושב שזו הבחירה הכי טובה, ניצולת גבוהה מאוד יאכל 300 וואט בכיף ויישמע מאוד נקי ומדוייק. קראתי המון אבל המון ביקורות טובות על סדרת הxls והxxls. יש פה כמה אנשים עם הסאב הזה, תגיע לאחד המפגשים ותשמע אותו.

דיוויד

פורסם

פיי, אחת הרשימות המכובדות אם לא ה.

הזטק שמוצע כאן הוא פירלס XLS בתחפושת. בחירה משובחת.

למעט הדיימונד אודיו שלא שמעתי או קראתי ביקורות, כל היתר מגיעים מבתים טובים ואין לי ספק שיעשו את העבודה.

מבחינת התמורה למחיר דווקא ה ADIRE AUDIO SHIVA יתן את התמורה הגודלה ביותר עם מחיר מגוחך לסאב שהיה בזמנו אחד הלהיטים הגדולים. בהנחה שהסאב תקין ולא בלוי מדי זה פשוט עצוב שהוא עומד למכירה כבר כמה וכמה חודשים טובים.

מכל הרשימה הזו (למעט הסאבים של דיימונד שכמו שאמרתי אני לא מכיר) אני לא חושב שאפשר ליפול עם אף אחד מהם, אולי רק עם הסאב השטוח של SB שכן אני לא יודע עד כמה הטכנולוגייה הזו בשלה.

הנה, עכשיו ההתלבטות שלך קשה אף יותר :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אאל"ט השיבה נמכר כבר.

מסופקני אם ה RE AUDIO יהיה מדויק ומהיר כמו הפירלס, הסיז וה ID.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הRE AUDIO בכלל לא שייך לרשימה הזו - הוא דורש הגברה פי כמה וכמה בכדי לתת את התוצאה שלו ואתה לא מסוגל לספק לו את זה על המגבר הנוכחי וגם ללא לשפר תשתיות חשמל ברכב.

הוא בהחלט יכול לתת תוצאת SQ טובה מאוד - אבל על הדרך הוא גם ישבור לך את הקבינה :-D

יש משהו שאתה חייב להבין כשאתה בוחר סאב -

נכון, זה רמקול שבקושי מנגן - בדרך כלל הוא ינגן מ20 עד 60 או אפילו מ30 עד 60 - סה"כ טווח נגינה אפקטיבי של כמה עשרות הרצים בודדים, אבל...

איך הוא ינגן אותם זה גם עניין שמאוד קשור לטעם האישי שלך בסאונד

אני יכול להוסיף לך לרשימה הזו את JL W6 וגם את מוראל אולטימו SC שהם סאב וופרים מהנפלאים שבנמצא - רק בעייה אחת, אני לא סובל אותם... פטישיים מידי והפאנצ' שלהם שולח אותי ברוב המקרים ישר לבית מרקחת לקנות קופסא של אקמול.

IDMAX אוהב - לא יכול לשבת ברכב יותר מכמה דקות לפני שהראש מתחיל לכאוב.

לעומת זאת יש סאבוופרים כמו

SEAS SW300 או גם האחד שאתה ציינת

סקאן ספיק רוולייטור 9 אינטש

פירלס XXLS

אאורה NS5 שלא לדבר על אאורה NS7

שפשוט גורמים לי אושר מדהים - אבל לא כל אחד בנוי לרכות הזאת ולא כל אחד אוהב שהסאב שלו עדין על גבול הבלתי נראה בתוך הרכב...

אז אל תבחר מרשימת מכולת אם לא טעמת את המצרכים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 לגנסיס של עירא. לי ולשגיא יש זוג לכל אחד מאיתנו ואנחנו מאד מרוצים.אבל מ-א-ד! :-P

יש עוד סאב מדהים ביד 2 של אוזירו.הזטק שבעצם הוא הגנסיס בתחפושת אבל חזק ממנו פי 2.נשגב מבינתי איך לא חטפו אותם עד היום.

אולי אם על הסאב של ייבגני היתה מדבקה שעליה כתוב קיקר או פיוניר בטח כבר מזמן היה מוכר...:twisted:

ממליץ בחום.

ליאור

פורסם

ליאור יש סיכוי שהוא מוכר את שתיהם בתיבה אחת ולכן הוא לא מצליח להימכר?

בכל מקרה שמעתי את הפירלס אחלה סאב,מדויק ומורגש יותר מהמוצהר.

Scan Speak

פורסם
ליאור יש סיכוי שהוא מוכר את שתיהם בתיבה אחת ולכן הוא לא מצליח להימכר?

בכל מקרה שמעתי את הפירלס אחלה סאב,מדויק ומורגש יותר מהמוצהר.

דן,

אפשר לשאול אותו ישירות כשהוא בהפסקה מהעצבים שלו...:-D

אבל באמת,אנשים לא מבינים.חבל.

ואכן,הגנסיס שמוצהרים על 250 רמס נשמעים חזקים יותר ממה שמוצהר.לך שמע אצל שגיא.דאבל סאבים של 500 רמס על מונו סאן דאון של 1500 ואט. :twisted::twisted: מדהים!

פורסם

יש סאבים שמומלץ לקחת איתם "רדיאטור" שהוא אותו הרמקול אבל ללא החלקים האלקטרוניים. לפי מה שהבנתי הרעיון הוא לשפר את האיכות ע"י הפחתת רעשים. הרדיאטור סופג חלק מהויבראציות.

דוגמא:

סאב:

Seas L26ROY 10" Subwoofer - 4 ohm

רדיאטור:

הבעיה היא שהרדיאטור עולה לא מעט (יחסית לסאב) ובנוסף צריך תיבה מיוחדת עם שני פתחים - אחד לרדיאטור ואחד לסאב.

האם סאבים שיש להם רדיאטור תואם יעבדו לא הכי טוב בלעדיו?

בתודה מראש...

:wink:

פורסם

ההתנהגות של רדיאטור פסיבי דומה לתיבה עם פורט, משתמשים ברדיאטור כאשר דרישות הפורט כבר נהיים לא מציאותיים ( פורט ארוך מידי שאי אפשר להכניס לתיבה). הרול אוף של רדיאטור פסיבי הרבה יותר תלול בFb וגם נוצר נפילה בריספנס, אז כשמתכננים את התיבה ומשקלים על הדריאטור, צריך לוודא שהנפילה הזו מתחת לתדר שניתן לשמוע..

סאב שיש לו רדיאטור תואם יכול לעבוד בתיבה פתוחה, הכל תלוי בשימוש הסאב, אם זה לקולנוע ביתי, מוזיקה ביתית, מוזיקה ברכב.

דיוויד

• תוכן חדש...