Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, אני כבר הרבה זמן מטפל בפיג'ו ובקוואליר שלי אצל איזה מוסך אחד.

מציג אמינות כבר הרבה זמן, יחס טוב ושירות טוב.

פעם ראשונה עשיתי אצלו שסתומים לגיר, לא עזר כל כך.

הוא אמר לי ששיפוץ יעלה כ5K בערך, עם אחריות. (פעם כמה חודשים אחרי השסתומים), אבל אם אני עושה שיפוץ הוא מקזז את המחיר עם השסתומים, שלא יצא שאני ישלם פי 2.

היום הכנסתי עוד פעם את שני הרכבים לטיפול 10K, וביקשתי ממנו שיתן חוות דעת על הגיר (205KKM עבר), הוא לקח לסיבוב ואמר שהוא כבר גמור. (מה שאני אמרתי לפני זה.)

בקיצור הוא אמר לי שעכשיו הוא ישפץ לי אותו ב3800 ש"ח, את כל החלקים המכאניים בגיר ועוד איזה כמה חיישנים וכמובן עם אחריות להרבה זמן (לא הצלחתי להוציא ממנו לכמה זמן, היינו כבר בסגירה.).

אבל הוא אמר לי שיש איזה 3 חלקים מחוץ לגיר, שברוב המכוניות, בעיקר הצרפתיות הם מחזיקים הרבה, ולכן הוא לא נוגע בהם ולא נותן עליהם אחריות.

אבא שלי בוטח בבנאדם, עברנו איתו לא מעט (הציע להתקין גם קולר, ואם אין הבדל אחרי חודש הוא מוריד אותו ומחזיר את הכסף, לא לקחנו כי התקופה לא הכי התאימה.)

וגם הוא שיפץ לנו ראש, וכיוון לנו את הגיר בקוואליר, בזכותו הרכב מתקתק היום.

מה דעתכם?

קחו בחשבון שהרכב (פיג'ו 406 99' 205KKM), שווה במחירון בסביבות ה15K, במצב הנוכחי הוא לא ימכר, אני לא מתכנן למכור אותו, הוא משרת אותי בינתיים, ואין משהו גם בסביבות ה70K שיתן לי את העבודה שהוא נותן לי. (כל הצרפתיות החדשות על הפנים, אירופאיות פרט לכמה לא אמינות, נשארו יפניות עם מחירון בשמיים), אבל נכון לעכשיו אני לא משדרג כלום.

מצידי אמרתי לאבא שלי, שיסע איתו עד שהגיר יעצור, כבר 50KKM הוא דופק ונתקע (אתם יודעים למה אני מתכוון), עוד כמה עשרות לא יזיקו לו, גם ככה הוא גמור.

אבא שלי לחוץ לשפץ אותו בגלל שהרכב בלתי נסבל בפקקים (גרים בדרום, פחות קריטי), נסיעה מחוץ לעיר הוא לפעמים נתקע (והתנעה וכיבוי באמצע נסיעה זה מסוכן), עליות שלא נדע הקלאץ' שלו מחליק ברוב העליות (גם בעיר), ובקיצור כבר מחוץ לעיר מעדיפים ליסוע בקוואליר (פחות נוח, אבל מרביצה ועובדת כמו שעון).

למקרה ששכחתי לציין, המוסך עצמו מתמחה בגירים ובהזרקת דלק!

(כל פעם שאני נכנס, מנועים וגירים כמו זבל מפורקים על הרצפה, מתקן גירים לכל הדרום נראה לי).

יבוא היום ונקנה מכונית עם גיר רציף (אין בארץ מנהלים עם ידני), בלי גלגל"ש ובלי חרטה, יותר חלק יותר טוב גם למנוע.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי המחיר נמוך (מחיר טוב).

כתבת פה הרבה דברים.

מחיר טוב, אבל - תברר מה הוא מבצע בשיפוץ, אילו חלקים מוחלפים (ואילו לא), מה "טיב" האחריות שנותן ועל אילו פריטים וכמובן - משך הזמן של האחריות (ואולי בכלל הוא מעביר את השיפוץ ל"קבלן" משנה ?)

מנסיון - לא הרבה בעלי מקצוע יודעים לטפל בגיר הזה. כ"כ - דרוש החלפה של תושבות הגיר (או לפחות ברר עלויות, ואם זה כלול במחיר) עם עדיפות ברורה למקוריות.

alfa 156 2.5.

פורסם
לדעתי המחיר נמוך (מחיר טוב).

כתבת פה הרבה דברים.

מחיר טוב, אבל - תברר מה הוא מבצע בשיפוץ, אילו חלקים מוחלפים (ואילו לא), מה "טיב" האחריות שנותן ועל אילו פריטים וכמובן - משך הזמן של האחריות (ואולי בכלל הוא מעביר את השיפוץ ל"קבלן" משנה ?)

מנסיון - לא הרבה בעלי מקצוע יודעים לטפל בגיר הזה. כ"כ - דרוש החלפה של תושבות הגיר (או לפחות ברר עלויות, ואם זה כלול במחיר) עם עדיפות ברורה למקוריות.

בעקרון כמו שכתבתי הוא מתמחה בגירים, כיוון לי גיר בקוואליר (כולה מברג קטן והרכב נותן קיקים של פורמולה 1, דבר שמוסך אחר לא ידע לעשות).

הוא לא יעביר למישהו אחר.

תראה הוא ישר ואמין, הוא בא ישר ואמר שהוא יעשה לנו את השיפוץ ב3800. (לא מעביר לאף קבלן.)

כמו שאמרתי הוא מחליף ומשפץ את כל החלקים המכאניים בגיר ועוד כמה חיישנים.

אני לא דיברתי הרבה, אבל אבא שלי שאל אותו אם זה מה שיפתור תבעיות, הוא אמר כן בלי להסס. (והוא לא מנסה לעשות למכה ולנפנף אותנו.)

הבעיה שמכל מה שאני קורא כבר הרבה זמן על הגיר הזה, זה תקלה והגיר הזה מקבל את הסרטן שלו.

(למרות שלא מזמן יש פה איזה אחד ששכחתי את השם, יש לו קסארה ו306 והוא מטפל ומשקיע בהם, וכבר 200KKM אין בעיות בלי עין הרע. ככה שאני כבר מעורער בכל הקשור לזה.)

פורסם

אני לא מבין, מה התלבטות?

אי אפשר להמשיך לנסוע ברכב תקול, אתה אמרת שזה מסוכן.

החיים לא יותר יקרים מ 3800 ש"ח?

המחיר שקיבלת טוב, המוסך מתמחה בגירים ונותן אחריות על השיפוץ.

אתם בוטחים במוסך הזה.

שיפוץ הגיר הזה אופייני לקילומטראז' של 200 אלף.

אני אגיד לך משהו שיישמע לך אולי מוזר, אבל גם גיר אוטומטי של מזדה לנטיס (רכב עם מונוטין האמינות גבוה) הרבה פעמים זקוק לשיפוץ בסביבות 200 אלף ק"מ, ובמחיר גם כן בסביבות 4000 ש"ח.

תשפצו ותמשיכו לנסוע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם שאלה שדיי קשורה לנושא, האם ניתן לעשות הסבה לגיר ידני בקלות ברכב הזה? מה עלות של כזה פרוייקט?

כי אם אתה מתכנן להשאיר את הרכב אצלך להרבה זמן, וכנראה הגיר יצטרך עוד כמה שיפוצים, לא כדאי לבדוק את האופציה ולתת לעצמך ראש שקט להרבה זמן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוקי שינו לי את הכותרת, במקום למבינים, לשינניות.

ביקשתי שרק מבינים בגיר AL4, מכיוון שאני לא מוריד מהערך של אף אחד, אבל אני לא רוצה שיעשו השוואה בין מאזדה לפיג'ו, מאזדה זה שיפוץ קטן שמחזיק הרבה ותופס גם עוד 10 שנים.

פיג'ו, הרבה יותר רגיש, צריך לעשות שיפוץ יסודי, וגם אז לא בטוח שיעבוד כמו שצריך.

(הראש של הצרפתים, הטכנולוגיה אוכלת אותם, הגיר עצמו הוא טוב ובעל ביצועים טובים, אבל זה בא על חשבון אמינות.)

הבעיה זה לא הסכום, הבעיה אם כדאי להשקיע בזה, כי מהרבה מקומות שקראתי בהם, שיפוץ לא עזר במשך תקופה, והכל חזר על עצמו.

(למי שהסתבך, השאלה העיקרית היא האם כדאי להשקיע ברכב הזה את השיפוץ, ואם עדיין יש סיכוי להציל את הגיר?.)

לגבי הסבה לידני, חשבתי על זה, אבל זה לא יצא כמו מקורי, ואם לא יצא טוב אז סתם להתבאס והלך הרכב.

מה שלא בא מהמקור, אל תשנה, רק אם הוא שווה את זה.

הסבה לידני תעלה כמה אלפים טובים, וכמו שכתבתי מנוע לא נפתח בחיים, יום אחד גם הוא יעצור ועוד כמה אלפים, והופ הגעת למחיר של הרכב.

פורסם

לא היתה ברשותי מזדה, אבל היו 7 רנו במשפחה, כולל סניק 2001 ומגאן 2003 אוטומטיות.

ככה זה בגירים האלה - מתחילים משסתום לחץ שמן ולא יודעים איפה זה ייגמר.

אני מבין אותך - שילמת עבור תחילת השיפוץ וזה לא עזר. לפחות המוסך הוגן ומוכן לקזז את מחיר החלפת השסתום.

עוד פעם - אין לך הרבה ברירה, הרכב מסוכן לנסיעה, ובמצב של עכשיו לא ניתן למכור אותו.

תשפץ ותמשיך לנסוע. תשתדל גם לישון טוב בלילות אחרי השיפוץ. בשביל זה תלחץ על המוסך בעניין אורך האחריות.

הרי לא תלך למוסך מורשה ולא תוציא 7-8 אלף ש"ח על השיפוץ אצלם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחיר סביר לחלוטין

לא הייתי מתלבט ועושה את השיפוץ כדי להנות מהרכב

גם באוטו יפני צריך שיפוץ אחרי 250K

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

אם אתה רוצה להמשיך להנות מהרכב ואתה רוצה שגם השיפוץ יצליח, אתה צריך לבצע שיפוץ מקיף ולא נקודתי אצל מכון גירים המתמחה בתיבות האלו, ולא אצל אחד שיודע להחליף דיסקיות.

דרך אגב אישית הייתי שם גם 9 אלף במוסך מורשה ולא בשום מכון גירים. (במידה והם באמת עושים את כל מה שכתוב בחשבונית)

פורסם

אוקי, פעם אחרונה, לפני כמה שנים שנכנסתי למורשה, הם לא רצו לשפץ, אלה לשים חדש מהניילון ב10K!

כמו שתיארתי "מסוכן לנסיעה", במקום לעצור בצד, עוברים לימני ביותר (בתנאי שזה ירידה), ומכבים ומניעים לשניה, זה מסוכן מאוד, אבל אנחנו לא עושים את זה כל פעם, מחכים קצת, לפעמים הוא משתחרר. (פעם אחרונה הייתה לפני שנה+).

תראו 3800 זה בגירוד, קצת יותר והייתי אומר לו שנחכה שהגיר ימות. (לא בעיה כספית, בעיה מנטאלית נקרא לזה).

זה גם לא שהרכב לא נוסע בכלל, הוא משרת את האישה כל היום בעיר, מידי פעם נותן דפיקה, לא נורא.

בקיצור אני ישקול מחדש את הסיפור, ונתקשר לשאול כמה זמן אחריות.

(יש מצב שהוא שיפץ לעוד כמה צרפתיות וזה הצליח לו, ככה שהוא הוריד מחיר., אני רואה הרבה C5 ומגאנים והרבה צרפתיות אצלו בכללי.)

פורסם

שיפוץ לידני יהיה עדיף באלפי מונים...

חפשו 406 ידנית בפירוקיות ותתחילו לתרגל קלאצ' גז :)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אם מדובר ברכב בתמונה, אזי לא מדובר ב AL4 אלה בגיר מתוצרת ZF.

אתה בטוח?

מנוע 1800 מודל 99'.

הגיר (צג בקרה ומסילת ידית) הם AL4 אוטנתי, כמו בכל המכוניות שיש בהם AL4, וגם מציג לי את התקלה במנורות שלג וS מהבהבות.

שיפוץ לידני יהיה עדיף באלפי מונים...

חפשו 406 ידנית בפירוקיות ותתחילו לתרגל קלאצ' גז :)

אם הייתה 406 ידנית בארץ, לא הייתי בא לפורום בכלל.:lol: (יש אולי 1 או 2 ידניות בארץ).

אם הרכב היה ידני, לא היו לי בעיות בחיים. (טוב, רק על הכביש.)

(בחניה של הצימר בגרמניה חנתה 406 כמו שלי בול רק עם ידני, באותו רגע ירדו הדמעות.)

מעדיף להעביר הילוכים מאשר לסבול מגיר שנתקע ודופק.

פורסם

ה AL4 הגיעה ל 406 רק אחרי מתיחת הפנים.

עד אז היתה רק ZF "משופרת" עם בקרה של סימנס, ה AL4 היתה התוצאה הסופית

של שיתוף הפעולה PSA רנו וסימנס וה ZF הזו שלב ביינים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...