Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול הרכב עמד מותנע במגרש חניה במסגרת של מפגש אודיו לרכב - הרכב עמד עם מנוע מותנע לדעתי כשעה לפחות.

כאשר יצאתי לדרכי חזרה הביתה הבחנתי בנורית תקלת מנוע שלא דלקה לפני כן (או שלפחות לא שמתי לב - אבל בטוח שיום לפני כן היא לא דלקה).

יש לי מחשב בתוך הרכב ובעזרתו אני גם מתחבר למנוע עם סורק OBDII - התקלות שקפצו הן

PO156

PO136

שתי התקלות האלו מתייחסות לזוג חיישני החמצן אחרי הממיר הקטליטי והתקלה האפשרית מקריאה באינטרנט יכולה להיות:

או תקלה בחיווט של החיישנים.

או תקלה בחיישנים עצמם עקב התחממות פתאומית או פשוט חיישנים תקולים.

או בכלל תקלה בה מגיע דלק לא שרוף לתוך הממיר הקטליתי.

קצת רקע מקדים שיתן לכם נתונים טכניים

--------------------------------

איפסתי את התקלות ונורית המנוע נכביתה.

מאז שנורית המנוע נכבתה לפחות מאתמול עד היום בבוקר היא לא נדלקת שוב.

אני מתאר לעצמי שאם זה היה קצר בחוטים - היא היתה נדלקת שוב - ומיד...

אני מתאר לעמי שאם החיישן מתחמם - היא גם כבר היתה צריכה להדלק שוב.

במיכל הדלק האחרון אני נסעתי מאוד מאוד רגוע - בין 80 ל100 קמ"ש בכדי לבדוק אם צריכת הדלק משתנה ואכן - נראה לי שהרכב עלה מ1:10 בנסיעות משולבות לסביבות ה1:12 אם לא יותר (ממש צריכת דלק הרבה הרבה יותר טובה)

המנוע לא מתחמם - בדקתי שמן ומים והכל בFULL ובמקסימום - אין כאן שום בעיה של נוזלים לכן אני לא מבין למה החיישן מתחמם.

בבוקר של אתמול עליתי על פס האטה שלא שמתי לב אליו (תודה כפר קאסם שלא צבעתם פס האטה שחור על אספלט שחור - באמת תודה) ואני חושד שאולי זה איכשהו קשור.

היבטתי מתחת לרכב וחיפשתי סימן לדפיקה או לחוט קרוע ולא מצאתי כלום.

הרכב מתנהג פיקס, למעט העובדה שהמצערת שלו דורשת ניקוי היות והרכב רועד בסרק וזו בעיה ידועה ומוכרת בטויוטות עם מנוע זה.

שאלות

------

למביני עניין בעיקר ולבעלי מקצוע בתחום הדיאגנוסטיקת מנוע

האם נראה לכם שכיבוי נורת התקלה (איפוס הקריאות) הוא זה שמונע ממנה להדלק שוב? או שאין קשר ואם התקלה היתה עקבית היא היתה חוזרת לדלוק?

מקריאה בפורומים של טויוטה בחו"ל ראיתי שבמקרה אחד זה הסתיים בהחלפת ממיר שהוא מאוד מאוד יקר ואני חושש למוסכים יהיה אינטרס ישר לדחוף לי חלק יקר כאשר אולי מדובר בתקלה של התחממות רגעית ולא קשורה.

האם יתכן ומצערת מלוכלכת ורעידות מנוע עלולות לגרום להגעה של דלק לא שרוף לממיר?

אשמח לדעותיכם.

תודה,

אדי.

אפרופו - הרכב כבר עבר את הריקול של הצינורית דלק ונמצא תקין - אז זה כנראה לא העניין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חשבתי שיש פה מומחים לא?

אני אומר לכם מה עשיתי לבינתיים.

אני חושד בזה שהגיעה כנראה טיפת דלק לא שרופה לממיר ובגלל זה התקלה קפצה והסיבה שהובילה לזה לדעתי היא המצערת של הרכב שדורשת ניקוי.

סה"כ הרכב נוסע נהדר והרעידות האלה רק בעמידה - היות והרכב עמד הרבה זמן מותנע כנראה שזה מה שקרה כי לפני זה הנורית לא דלקה - אפשר לאמר שאני סגור על זה כרגע (מבחינה החיווי של הנורית ומתי הוא הופיע).

אתמול תידלקתי דלק אחרי שהרכב סגר 1:12 (שינוי בהרגלי הלחיצה שלי) ובהחלט חסך לי לפחות איזה 60 שקלים על המיכל האחרון. החלטתי להוציא את הכסף החסוך הזה על תוסף דלק טוב.

אחרי נסיעה של חצי שעה הביתה נראה שזה כן עזר והרעידות בסרק נרגעו מאוד.

עוד 5K קילומטר הרכב צריך לעבור טיפול ובטיפול הזה אני אבקש ניקוי ייסודי של המצערת או בפירוק או בהזרקה ישירה ואני גם אבדוק את החיישנים מתחת לממיר הקטליטי בנוסף לכך.

לבינתיים ממשיך לעקוב אחרי התנהגות הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רק רוצה לעדכן.

המשכתי עם הרכב עד הטסט שהיה היום בבוקר.

הרכב עבר טסט בתעופה :-D

התקלה כנראה היתה או המכה שהרכב חטף בגחון אותו הבוקר (נבדק כבר במוסך כשהוחלף לי אטם אמצעי של האגזוז ופתר לי בעיית רעידות - אין נזק כלשהוא).

בקיצור, איפסתי את התקלות ומאז הכל פיקס.

זכיתי לעוד שנה עם הרכב.

Pioneer TS-X150

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.כשמחשב ניהול המנוע רושם תקלות של 2 חיישני חמצן אחוריים,מדובר לרוב בממיר שאינו עוד בדרישות ומחשב ניהול המנוע מזהה ירידה חלקית בביצועי הממיר.

הנורה נדלקה ברכב שלך בגלל שהרכב עמד בסרק הרבה זמן והממירים התחילו להתקרר,בשילוב עם ממירים שנסעו הרבה ק"מ וכבר לא מבצעים המרת גזים ביעילות מלאה.

אורן

• תוכן חדש...