Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקשר בין התמרור לבין החנייה על המדרכה לבין הכניסה ברכב מנועי לתוך שטח הים?

הבחור קיבל דו"ח על פי חוק העזר העירוני להסדרת חופי רחצה (שם רשום כי לא יכניס אדם רכב מנועי לתחום חוף הרחצה)

הוא לא קיבל דו"ח שהחנה את הקטנוע בניגוד לתמרור ולא בגלל שהחנה על מדרכה.

אין כל קשר לתמרור, למשל היתה כאן מישהי שקיבלה דו"ח שהכניסה את הקטנוע שלה לתוך שטח של גן ציבורי בחולון ופקח שהיה שם נתן לה דו"ח מכיוון שלפי חוקי העזר אסור להכניס כלי רכב מנועי לתחום גן ציבורי. מיותר לציין שלא היה שום תמרור שאוסר על כניסה לגן ואין כל קשר לקיומו של תמרור שכזה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי אתה טועה ומטעה.

חייב להיות שלט שיאסור כניסה לחוף הים.

בכל כניסה לפארקים שאני מכיר יש שלט עגול ועליו הסימנים עם איזה רכב אסור להיכנס לפארק.

פורסם

לא חייב להיות שלט. מי שאחראי על חוק העזר העירוני זו העירייה.

כמעט בכל החופים שאני מכיר ישנם מספר שלטים גדולים שמורים על הסידורים בחוף הרחצה בינהם שעות הפתיחה, כללי התנהגות ובינהם גם איסור כניסה לרכב מנועי. זה לא אומר שאמור להיות שלט כזה בכל כניסה לחוף.

כמו שאין שלט בכל כניסה לגן ציבורי האוסר כניסה לרכב, גם בחוף אין תמיד שלט.

פורסם

יצלם הבחור את התמרור האוסר כניסה ונראה על מי הוא חל וכן ימדוד את מידותיו.

האם יש אפשרות להגיע עם הקטנוע למקום בו חנית ללא שעברת על פני התמרור .

אם יש דרך כזו והיא לא מתומררת הרי יש לך סיבה טובה לזיכוי.

ההודעה לפני , של eyals05 איננה נכונה. נקודה!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חבל, ישה, שאתה הוא זה שמטעה, שדווקא מהודעותיך הקודמות ותרומתך לפורום עולה כי אתה בקיא בחוקים ויש לך גישה למאגרי מידע משפטיים. ועוד יותר חבל שכנראה לא בדקת את החוק הרלוונטי לפני קביעתך כי הודעתי אינה נכונה.

מתוך חוק העזר העירוני להסדרת מקומות רחצה, תשכ"ח - 1967:

"9. איסור הכנסת רכב ובעלי חיים (תיקון: תשמ"ב)

(א) לא יכניס אדם לשפת הים בעונת הרחצה כל רכב, למעט אופניים כשהם מובלים ביד לצורך העמדתם במקום שקבע לכך ראש העיריה, ולמעט עגלות נכים."

"רכב" - כמשמעותו בסעיף 2 לפקודת התעבורה, למעט רכב בטחון כמשמעותו בתקנה 13 לתקנות התעבורה, תשכ"א 1961- , ורכב של העיריה, כשהם נהוגים על ידי אדם לצורך מילוי תפקיד;

"28. עונשין (תיקון: תשל"ז, תשמ"ג, תשמ"ה, תשמ"ז)

העובר על הוראה מהוראות חוק עזר זה, דינו - קנס 500 שקלים חדשים, ואם היתה העבירה נמשכת דינו - קנס נוסף 20 שקלים חדשים לכל יום שבו נמשכת העבירה אחרי הרשעתו בדין או אחרי שנמסרה לו עליה הודעה בכתב מאת ראש העיריה."

קישור לחוק הרלוונטי: http://www.herzliya.muni.il/pdf/ezer4.pdf

אין בחוק כל התייחסות לעובדה האם צריכים להיות שלטים או לא המודיעים על איסור כניסה או על כל סעיף אחר בחוק.

פורסם

שוב, לא אמרתי שלא יהיה מוצב תמרור אך בדר"כ כשמדובר בחוף רחצה, התמרור המדובר הוא שלט ענק שבו מרוכזים כל האיסורים והמידע לגבי החוף של העיר המדוברת והוא לא תמרור כמו שמוכר לנו מתקנות התעבורה. (ניסיתי למצוא דוגמא לשלט שזה אך לצערי בחיפוש שערכתי ברחבי הרשת לא מצאתי שלט שכזה).

ובנוסף החוף מגדיר בדיוק את תחום שטח החוף:

""שפת הים" - השטח המשתרע בין קו שפל המים שבחוף ובין הקו בים המרוחק שלוש מאות מטר מקו שפל המים וכן השטח המשתרע בין קו שפל המים ובין הקו ביבשה שסומן במפה, הערוכה בקנה מידה 1:5,000 והחתומה ביד ראש העיריה וביד שר הפנים, אשר העתקים ממנה מופקדים במשרדי העיריה, במשרד הממונה על מחוז תל-אביב ובמשרד הפנים ירושלים."

פורסם

איסור נהיגה ברכב במקום רחצה מוכרז (תיקון התשנ"ו)

14א. (א) במקום רחצה מוכרז לא ינהג אדם ברכב אלא -

(1) למטרות שמירה על בטחון הציבור, כשהוא נוהג רכב בטחון בשעת מילויתפקידו, בשיטור, פיקוח והצלה;

(2) לצורך מתן שירותי נקיון כשהנוהג הורשה לכך בידי הרשות המקומית הנוגעתבדבר, ומחוץ לתחום הרשות המקומית - באישור מפקח רחצה:

(3) למטרה אחרת שהתיר הממונה על המחוז.

(ב) בכל מקום רחצה מוכרז תציג הרשות המקומית שלטים במקומות הנראים לעין שכתוב בהם"הנהיגה ברכב אסורה". על צורת השלטים ואופן הצגתם יחולו הוראות סעיף 9,בשינויים המחויבים.

שילוט גבולות מקום רחצה מוכרז

9. גבולותמקום-רחצה מוכרז על החוף יסומנו בשלטים, בגודל של 120X80 ס"מ, עשויים מחומרבלתי-מתבלה ומוצבים בגובה של שני מטרים לפחות מעל לפני הקרקע, בצורה שתבטיח עמידהנגד תלאות מזג האויר, ועליהם כתוב בצבע אדום על רקע לבן "גבול מקום-רחצהמוכרז".

לכן ללא שילוט אין הדו"ח תקף

מקום רחצה מוכרז אינו זהה לשפת ים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, ככה אני אוהב אותך :lol:

כמו שאמרתי אין בחוק העזר העירוני כל התייחסות לשלטים.

לא חשבתי ללכת לחוק עצמו של מדינת ישראל.

תודה.

בכל מקרה פותח השרשור טוען כי חנה 200 מטר לאחר השילוט.

פורסם

טוב חבר'ה, קודם כל תודה רבה על התגובות, מאוד שמח שאתם מתעניינים ועוזרים.

הנה התמונות

תמונה ראשונה - הכניסה למדרחוב, אין שם שלט שאומר שזה חוף והכניסה אסורה לרכבים, אלא רק כניסה לקטנועים

יש לציין שלא ראיתי שום חנייה מיוחדת לקטנועים לפני השלט.

סימנתי על התמונה את איפה בערך חניתי ואיפה השלט של הכניסה לחוף

20601127.jpg

תמונה שנייה - לא חסמתי את המדרחוב, יש מעבר גם לכלי רכב וגם להולכי רגל, וצילמתי את זה ביחס לשלט שאוסר על כניסה לחוף לרכבים

26164048.jpg

השלט שאוסר כניסה לרכבים לחוף, חניתי לפניו

לדעתם לפי התמונה זה יותר מ300 מטר נכון עד לים?

59510193.jpg

סיכום הטענות שלי:

1. אין חניה לקטנועים

2. אמנם חניתי למרות תמרור שאוסר כניסה, אבל לא חסמתי אף אחד

3. לא חניתי ולא נכנסתי לחוף לפי הסעיף של הדוח

4. קיבלתי 2 דוחות, בהפרש של 5 ימים, על סך 475 ש"ח כל אחד, כמובן שאם הייתי יודע על אחד מהם לא הייתי חונה שם יותר

מה אתם אומרים?

פורסם

אם יש לך ביצים לך על זה

לא בטוח שלשלטים המצ'וקמקים האלה בכניסה יש אישור הצבה.

הם אינם תקניים והכיתוב בהם הוא לא חוקי.

מה שלא כך על השלט שליד החוף שנראה עונה לדרישות המחוקק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם יש לך ביצים לך על זה

לא בטוח שלשלטים המצ'וקמקים האלה בכניסה יש אישור הצבה.

הם אינם תקניים והכיתוב בהם הוא לא חוקי.

מה שלא כך על השלט שליד החוף שנראה עונה לדרישות המחוקק.

למה צריך ביציים? על מה אני מסתכן פה?

יש לי שאלה, הדוח על הסעיף שקיבלתי מוצדק אם חניתי לפני השלט?

האם אני צריך להוכיח שיש מרחק של 300 מטר? או שמספיקה התמונה שעל פניה לפחות הסעיף לא נכון

ובמקום דוח של 475, אני אמור לקבל דוח חנייה רגיל של 250 ש"ח.

פורסם

לפי מיקום האופנוע לשלט המורה על "איזור הרחצה" (איסור הכניסה לרכבים..) ולפי החוק שהציבו פה בפוסט הקודם לא נכנסת לשטח הרחצה עם הרכב,לכן כביכול סעיף הדוח אינו נכון, אבל כן חנית במקום אשר אסורה הכניסה אליו עם אופנוע.

שווה לנסות לפחות להוריד את סכום הדוח, אבל למה ללכת ראש בקיר מלחתחילה? היה רשום שאסורה הכניסה לאופנועים, בכל זאת נכסתה, עכשיו אתה שובר את הראש, וחבל.

פורסם
לא זוכר לגבי התמרור, אני אבדוק את זה בטח בימים הקרובים

הנה תמונה מהדו"ח

27718223.jpg

למה צריך ביציים? על מה אני מסתכן פה?

יש לי שאלה, הדוח על הסעיף שקיבלתי מוצדק אם חניתי לפני השלט?

האם אני צריך להוכיח שיש מרחק של 300 מטר? או שמספיקה התמונה שעל פניה לפחות הסעיף לא נכון

ובמקום דוח של 475, אני אמור לקבל דוח חנייה רגיל של 250 ש"ח.

השלט הראשון כפי שכתבתי הוא שלט לא חוקי מנוסח ברשלנות ובנוסף הוא אינו קשור לחוף רחצה מוכרז.

נוסח אין כניסה פירושו שאין כניסה פיזית למקום. החוק מגדיר הכניסה אסורה , כלומר פיזית יש אפשרות להיכנס כפי שאכן עשית אבל המעשה , אסור ולכן אתה מקבל את הדו"ח.

השלט השני חוקי מתאים להוראות החוק אבל... אתה חנית לפניו.

300 מטר בכלל לא קשורים אליך אלא הם התחום בתוך הים הנחשב כשפת ים.

החלק היבשתי מוגדר מקו השפל עד הקו במפה אלמונית המצוייה במקום אלמוני.

ולכן יש לשים תמרורים כדי להודיע לאנשים הנה אתה בחוף ים מוכרז.

כדי לזכות תצטרך העיריה להוכיח כי השלטים המצ'וקמקים הם רלבנטיים , אבל לא מן הנמנע שהשופט המכובד יטיל את המשימה עליך.

בכל מקרה הסיכון הוא שהופט רשאי להטיל עליך עונש הגבוה מסכום הקנס.

אני מניח שאת הדו"ח הניחו לך על הקטנוע, אבל אתה אמור לקבל גם דו"ח בדואר רשום שרק הוא קביל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
השלט הראשון כפי שכתבתי הוא שלט לא חוקי מנוסח ברשלנות ובנוסף הוא אינו קשור לחוף רחצה מוכרז.

נוסח אין כניסה פירושו שאין כניסה פיזית למקום. החוק מגדיר הכניסה אסורה , כלומר פיזית יש אפשרות להיכנס כפי שאכן עשית אבל המעשה , אסור ולכן אתה מקבל את הדו"ח.

השלט השני חוקי מתאים להוראות החוק אבל... אתה חנית לפניו.

300 מטר בכלל לא קשורים אליך אלא הם התחום בתוך הים הנחשב כשפת ים.

החלק היבשתי מוגדר מקו השפל עד הקו במפה אלמונית המצוייה במקום אלמוני.

ולכן יש לשים תמרורים כדי להודיע לאנשים הנה אתה בחוף ים מוכרז.

כדי לזכות תצטרך העיריה להוכיח כי השלטים המצ'וקמקים הם רלבנטיים , אבל לא מן הנמנע שהשופט המכובד יטיל את המשימה עליך.

בכל מקרה הסיכון הוא שהופט רשאי להטיל עליך עונש הגבוה מסכום הקנס.

אני מניח שאת הדו"ח הניחו לך על הקטנוע, אבל אתה אמור לקבל גם דו"ח בדואר רשום שרק הוא קביל.

את הדוח שלחו לי בדואר רשום, ולא הניחו לי על הקטנוע בשתי הפעמים.

שורה תחתונה, אני להישפט על הדוחות הללו ולטעון הואשמתי בסעיף לא נכון? ושיורידו לי את הסעיף של הכנסת רכב לחוף הים לסעיף דוח של חנייה רגיל, ככה שבמקום 970 שקל, אני אשלם רק 500 שקל.

אלא אם כן יש לי קייס לבטל גם את הדוחות חניה הרגילות בגין שלטים לא חוקיים

• תוכן חדש...