Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר החלפת מצבר, הרדיו בסוויפט שלי ננעל. כמובן שאין ברשותי את הקוד ו-"פריצת" המכשיר עולה כ-300 ש"ח.לאחר התייעצות בפורום הטכני נאמר לי שהייתי אמור לקבל עם הרכב את קוד הנעילה אך אני היד השנייה של האוטו והבעלים הקודמים טוען שלא קיבל קוד עבור הרדיו.

אני מניח שבפורום זה אזכה ליותר חשיפה לבעלי סוזוקי סוויפט, ולכן אני אחזור על השאלה ששאלתי בפורום הטכני:

האם מישהו כאן שלקח סוויפט מהסוכנות קיבל קוד עבור הרדיו? אם כן, באיזו צורה? בע"פ? יחד עם הספר רכב? בצורה נפרדת אחרת?

אשמח לכל תגובה מכיוון שכרגע אין לי מושג איפה לחפש (או לכוון את הבעלים הקודמים איפה לחפש) וכמובן שאשמח מאוד לחסוך את ה-300 ש"ח הללו..

תודה מראש,

יואב.

פורסם

אני כבר אנחש את תשובתו של המוסך המורשה: "900 ש"ח - כי אנחנו מורשה".

אבל בכל זאת תנסה...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

ניסיתי במוסך מורשה והאמת שבמוסך היו מספיק הוגנים כדי לשלוח אותי ישירות ל-"מעבדה" בה פורצים את הרדיו, על מנת שאחסוך דמי תיווך של 100 ש"ח. העלות במעבדה היא 300 ש"ח.

בנוסף,התקשרתי למוסך המרכזי שם שאלו אותי מה מספר השלדה וכנראה שהחיפוש שלהם לא הניב תוצאות.

ההימור שלי הוא שסוזוקי מעולם לא סיפקו את הקוד לבעל הרכב המקורי (או כל בעל סוויפט לצורך העניין). אשמח לשמוע אחרת מאיזשהוא בעל סוויפט ולהתבדות..

יואב.

פורסם

קרה לי לא מזמן מקרה דומה עם הונדה 2002 (אני יד שלישית). התקשרתי ליבואן ואחרי שווידאו את זהותי, נתנו לי את הקוד (חינם). שווה לנסות.

פורסם
אני כבר אנחש את תשובתו של המוסך המורשה: "900 ש"ח - כי אנחנו מורשה".

אבל בכל זאת תנסה...

הגזמת :).

מוזר שהקוד לא רשום במחשב של היבואן/מוסך. כל עניין הפריצה נשמע לי מופרך, אבל כנראה שזו המציאות שאנו חיים בה.

פורסם

בוקר טוב

יואב שלום מה שלומך ?

אני לא יודע למי פנית אבל זה נשמע לי כסיפור מאוד מוזר

אני יודע שהליך כזה קורה לא מעט כי בדרך כלל כשאנחנו מפרקים מכשיר אנחנו לא בודקים אם יש קוד לבעל הרכב כי אנחנו מניחים שבהחלט יש את כרטיס הקוד

וכשזה קורה פשוט מתקשרים לשירות היבואן ומבקשים עזרה

לפעמים הוא יבקש לפקסס הוכחת בעלות אבל עד היום אני תמיד הצלחתי לקבל את הקוד

במידה וזה לא יעבוד תוכל לשלוח מייל לסוזוקי יפן והם ייתנו לך את הדרך לפתוח את הרדיו

אני חושב שהבעיה תיפתר בדרך הזו וממליץ לך לעבוד בהליך הזה

בהצלחה

דרור

פורסם

תודה על תגובתך.

התקשרתי לשירות היבואן והם טוענים שאת הקוד מקבלים בכרטיס יחד עם קבלת הרכב. מכיוון שהבעלים הקודמים טוען שהוא לא קיבל קוד מעולם הייתי רוצה לאמת זאת. ולכן חשוב לי שבעלים של סוזוקי סוויפט (שאני משוכנע שיש כמה שקראו את ההודעה) יתארו את אופן קבלת הקוד. בתוך הספר רכב? בכרטיס נפרד? לא קיבלו כלל?

תודה,

יואב.

פורסם

מה זה חשוב מה הם אומרים

זה לא חשוב אם מקבלים את הקוד על גבי כרטיס או אם מטביעים את זה על הת**ת של מי שקונה את הרכב

מה שחשוב זה שכרגע אתה בבעיה ואתה בעלים חוקי של סוזוקי והם אמורים לפשפש במחשב שלהם (או לפי מספר הרכב או לפי מספר הסידורי שיש על הרדיו) ולתת לך את הקוד כחלק משירות לקוחות נורמלי ותקין

זה הכל

כל השאר זה פטפוטי ביצים

תצטרך להתקשר ולדעת לעמוד על שלך כולל הגעה טלפונית עד למשרד המנכ"ל

דרור

פורסם

אצל מי החלפת מצבר?

אני חושב שהוא צריך לפתור לך את הבעיה...

ובשיא הרצינות - אם בכל פעם שהייתי צריך להחליף\לנתק מצבר הייתי צריך לשלם 300 שקלים לפריצת הרדיו -> לא נשמע לי הגיוני

אם בסוכנות הראשית או ביבואן לא מוכנים לפרוץ לך על חשבונם או פשוט לתת לך את הקוד אני במקרה כזה הייתי מנסח כתב תביעה כי זה לא הגיוני שבכל פעם שינתקו מצבר אתה תיאלץ לפרוץ את הרדיו.

אם זה יהיה חד פעמי לקבלת הקוד - עוד איכשהו אפשר להבין את זה אבל זה צריך להינתן לך בחינם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי העיניין ברור והוא צריך לעשות מה שהוא צריך מול סוזוקי

אבל אני מתפלא עליך שאתה מכניס את מחליף המצבר לתמונת האשמים

אין לו שום קשר לעיניין וזו לא אחריותו זו אחריות בעל הרכב שאמור לדעת את הקוד

ואם הוא רכש יד שניה אז המוכר צריך להיות מספיק אחראי להעביר את הקוד למי שרכש ממנו

דרור

פורסם

תודה על התגובות עד כה.

מחר אהיה יותר אסרטיבי עם היבואן. אדווח על התוצאות.

עד אז, אשמח לשמוע מבעלי סוויפט באיזה כרטיס מדובר, והיכן עליי לחפש/לכוון את הבעלים הקודמים.

תודה,

יואב.

פורסם

למה אני מכניס את מחליף המצבר?

הוא נכנס אליו עם רכב תקין ויצא ממנו עם רכב שיש בו חלק שלא מתפקד...

הוא הזהיר אותו שזה עלול לקרות? סביר להניח שלא... האם זה משנה? סביר להניח שגם לא.

החליף לו מצבר? הוא צריך להיות גם מסוגל לפתוח לו את הנעילה של הרדיו דיסק - אין שום סיבה בעולם שלקוח יגש למקום א' להחליף מצבר ואז יגש למקום ב' לשלם עוד 300 שקלים על פריצת נעילה.

בוא נאמר שאין שום חיוב בחוק שמכריח את מחליף המצבר לעשות זאת - רק מהסיבה שהלקוח לא אמור להפגע מפעולה כל כך בסיסית כמו החלפה או אפילו רק ניתוק של מצבר לצורך תחזוקת הרכב, הוא יאלץ לשלם על פתיחה של מוצר שהוא שלו חוקית.

זה הטיעון גם שפותח השרשיר צריך לקחת כלפי היבואן.

אין שום סיבה בעולם שהוא ישלם על זה שקל בודד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יואב כשאומרים לך כרטיס מדובר בסך הכל על חתיכת פלסטיק דוגמאת כרטיס אשראי שעליה יש מדבקה עם קוד הרדיו

לפעמים אין כרטיס וקוד הרדיו נמצא בספר הרכב

אפרופו ספר הרכב אז נתקלתי במקרה דומה שבוע שעבר כשהצטרכתי לשנות תדר עבודה של רדיו של הונדה אקורד אמריקאית לתדר ישראלי ברכב של מיכל אמדורסקי

ולאחר פירוק מכשיר ומסירתו לאיש המעבדה הצטרכתי לקוד וקראתי לה להגיע עם הרכב, והקוד היה בספר הרדיו שהיה מצורף לספר הרכב

גם במקרה הזה הונדה ישראל יודעים על כרטיס אך הרכב הגיע עם קוד בתוך ספר הרדיו

לכן מומלץ לבדוק טוב בספר הרכב ולפשפש בו כי יש סיכוי ששמה תמצא את הקוד ואולי אפילו סתם בפתק בתוך מערכת הספרים ברכב

בהצלחה

דרור

פורסם

בזמנו הוצאתי סוזוקי SX4 חדשה מהיבואן שהגיעה עם רדיו מקורי. לא הגיע שום כרטיס קוד או איזכור לכך, ותאמינו לי ששום דבר לא חמק מעיני :wink:

אם הרכב באחריות אין כאן בכלל שאלה, היבואן חייב לספק קוד. אם הרכב אינו באחריות אני מציע לפנות בכתב למחלקה הטכנית של היבואן ולשאול אותם האם זה הגיוני שבמקום לספק קוד יש ללכת למעבדה ו"ולפרוץ" את המכשיר.

אני בטוח שליבואן יש את הקוד, הוא מקבל אותו מהיצרן ביחד עם מספר השלדה. למחלקה הטכנית יש את המידע ולכן אני מציע לפנות אליהם ולא למוסך, גם אם הוא מורשה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...