Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי זמן לחפש ולהוריד שירים מהרשת. ברדיו האינטרנטי יש המון תחנות והמון מוזיקה טובה וזה מצויין בשבילי.

יש לי כניסת AUX במערכת שברכב אבל אין לי חבילת גלישה סלולרית.

מהי הדרך הכי זולה לשמוע רדיו אינטרנטי ברכב? אני מדבר על כ-7 שעות האזנה בחודש.

פורסם

תפעיל את המחשב שלך בבית על תחנת רדיו אינטרנטית כלשהיא ואחרי זה תבדוק כמה סיביות צרכת.

במכשירי תקשורת תמיד יש דרך לבדוק את זה ואני בטוח שגם לכרטיסי רשת של מחשב יש את האפשרות הזאת - הייתי נעזר בפורומים טכניים בכדי לברר מה הדרכים העדיפות לעשות את זה.

מה שאתה תקבל זה עומדן יחסי לממוצע צריכה לשבע שעות ואז כשאתה תמיר את היחידות למגה בייטים - אתה תדע איזו חבילת גלישה עדיפה לך...

למען האמת הדרך הכי קלה לעשות את זה היא פשוט לבדוק את הסטטוס של כרטיס הרשת שלך בתחילת הבדיקה ואז בסוף הבדיקה - ההפרש הוא כמות המידע שצרכת...

ScreenHunter_001.gif

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למען האמת הדרך הכי קלה לעשות את זה היא פשוט לבדוק את הסטטוס של כרטיס הרשת שלך בתחילת הבדיקה ואז בסוף הבדיקה - ההפרש הוא כמות המידע שצרכת...

סלח לי, אבל זו דרך קצת עקומה לחשב את הצריכה. צריך לסגור את כל אפליקציות האינטרנט כולן, פרט לנגן המדיה, לוודא שאין שום "תקשורת זבל" אחרת על הרשת, ועוד ועוד.

הכי פשוט -- אם יש לך תחנות מסויימות שאתה מתכנן להתחבר אליהן, שים לב באיזה רוחב פס הן מספקות את השידורים שלהם (נמדד ב-kbps). על בסיס המידע הזה קל לחשב את הצריכה שלך. בהנחה שמדובר בשידור ברוחב פס 128kbps, מדובר ב-16kBps, דהיינו 57.6MB (לא MiB) לשעה. יש לקחת בחשבון גם תקורה תקשורתית (להערכתי כ-10%-15%) כלומר סה"כ בערך 66.2MB לשעה. מכאן אני בטוח שאתה יכול לחשב בעצמך.

דבר שאולי לא חשבת עליו -- אם אין לך צורך בשמיעה של משהו שמשודר באותו הרגע ממש, למה שלא תקליט אוטומטית את השידורים במחשב בבית, תעתיק לנגן שלך, ותנגן את השידורים המוקלטים ברכב?

פורסם

מסכים איתך - שיטת חישוב נאה. אבל אתה בטוח שהתחנות האלה לא משדרות ברוחב פס משתנה? במקרה שכזה - אתה לא יכול לחשב באמת.

באותה צורה אתה יודע שגודל פאקט בHTTP במערכת הפעלה של מיקרוסופט לרוב יהיה 1500 בייטים היות והMTU הוא 1460 +20 (להדר) + 20 לCRC

אז כן, אתה סוגר אפילו לשעה בודדת את כל האפליקציות האחרות ושומע לך תחנת רדיו אינטרנטית ועושה חישוב דומה כאשר אתה גם מקבל בפועל לתוך זה את מה שהמחשב שלך בזבז על פרוטוקולים כמו ARP כמו ICMP וUDP (שאילתות DNSים) וכו' וכו'

פחות או יותר אתה תקבל הערכה מכאן ולשם כמה אתה הולך לצרוך - תמיד רצוי להוסיף לפחות 10 עד 20 אחוז יותר לתוצאה שקיבלנו בכדי להיות על הצד הבטוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני באמת הולך להקליט לי שעות רבות של רדיו, אחלה רעיון.

עכשיו אני מבקש המלצה לתוכנת הקלטה קלילה שתעבוד ברקע בזמן שאני עובד על המחשב, כלומר חשוב לי שתקח כמה שפחות משאבים מהמחשב וההקלטה תהיה איכותית. אם אפשר להגדיר אותה כך שתקליט אך ורק את הרדיו ולא סאונד ממקור אחר שמתנגן בו זמנית + הקלטה מבלי לשמוע את הרדיו ברמקולים זה יהיה מושלם.

בנתיים נתקלתי בתוכנה הנ"ל ואני אנסה אותה אם אמצא גרסה פרוצה. עוד המלצות לתוכנות ייעודיות?

פורסם

דווקא זה משום מה נראה לי עקום בטירוף - כל פעם לשמוע את מה שהרגע שמעת?

מצד שני - זה זול :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים איתך - שיטת חישוב נאה. אבל אתה בטוח שהתחנות האלה לא משדרות ברוחב פס משתנה? במקרה שכזה - אתה לא יכול לחשב באמת.

ב-streaming משתמשים לרוב ב-CBR. לעתים יש לאותה תחנה מספר feedים כאשר כל אחד ברוחב פס שונה, אבל מרגע שאתה מתחבר לרוחב פס מסויים לא יחול שינוי בו, לפחות כך זה ב-shoutcast ודומיו. ב-windows media יש מעבר בין feedים ברוחבי פס שונים כשהנגן מזהה בעיות תקשורת.

באותה צורה אתה יודע שגודל פאקט בHTTP במערכת הפעלה של מיקרוסופט לרוב יהיה 1500 בייטים היות והMTU הוא 1460 +20 (להדר) + 20 לCRC

ראשית מה HTTP קשור לעניין? מרגע שהתחלת להאזין באופן רציף, בעקרון אין לך תקורה שהיא מעבר לתקורת TCP (או UDP) שוטפת.

שנית, אין לך שום דרך לדעת מה גודל החבילות שלך, מלבד להריץ sniffer ולראות. ההנחה כאילו החבילות תמיד בגודל ה-MTU היא שגויה, מאחר שמדובר בקצב מידע נתון (ולא העברת קובץ מוכן במהירות המקסימלית האפשרית). ואגב 1500 נובע מאתרנט ואין לו שום קשר ליצרן מערכת ההפעלה שלך. בכל מקרה זה יהיה קטן יותר עקב שכבות תקשורת שמתווספות לך בדרך, גם בחיבור מהבית.

פחות או יותר אתה תקבל הערכה מכאן ולשם כמה אתה הולך לצרוך - תמיד רצוי להוסיף לפחות 10 עד 20 אחוז יותר לתוצאה שקיבלנו בכדי להיות על הצד הבטוח.

גם אם תעריך נכונה את התקשורת על המחשב בשיטתך - זה יהיה נכון רק על המחשב. האם אתה יודע מהו ה-MTU בתווך הסלולרי? אם ברצונך במספר מדויק לחלוטין, הדרך היחידה היא להתחבר לרדיו דרך הסלולר, להאזין למשך זמן כלשהו (למשל 10 דקות) ולהשוות את מוני התעבורה לפני ואחרי ההאזנה.

אתה יכול לראות פירוט על תקורה תקשורתית ב-streaming פה (למרות שהחישוב משתמש כאן ב-MTU גדול מ-1500, לא ברור לי למה):

http://code.google.com/p/psas/wiki/SizeOfYourPipe

עפ"י החישוב עבור קצב של 128 קסל"ש מדובר בתקורה של 1.6% בלבד. כך שאני לקחתי מרווח נאה של פי 10, עקב retransmissions, גודל MTU קטן יותר ושאר נזקים שנובעים מהתווך הסלולרי. אני חושב שזו הערכה די טובה.

פורסם
אני באמת הולך להקליט לי שעות רבות של רדיו, אחלה רעיון.

עכשיו אני מבקש המלצה לתוכנת הקלטה קלילה שתעבוד ברקע בזמן שאני עובד על המחשב, כלומר חשוב לי שתקח כמה שפחות משאבים מהמחשב וההקלטה תהיה איכותית. אם אפשר להגדיר אותה כך שתקליט אך ורק את הרדיו ולא סאונד ממקור אחר שמתנגן בו זמנית + הקלטה מבלי לשמוע את הרדיו ברמקולים זה יהיה מושלם.

בנתיים נתקלתי בתוכנה הנ"ל ואני אנסה אותה אם אמצא גרסה פרוצה. עוד המלצות לתוכנות ייעודיות?

אם אתה משתמש בווינאמפ אפשר להגדיר לו לשמור את ה-stream שאתה מאזין לו ישירות לקובץ, בלי תוכנות ופלאג-אינים נוספים. בהגדרות לך ל-plugins->input ושם היכנס ל-nullsoft mpeg audio decoder והפעל saving.

פורסם

נכון - הMTU לא קובע לפאקטות את הגודל ההכרחי שלהן אבל רוב הזמן, רוב האפליקציות משתדלות כן לנצל את מלוא הגודל של כל חבילה, אני מדבר על הפיילוד של כל חבילה כמובן.

ולגבי הHTTP - בהחלט אני מאמין שאתה צודק כי תוכן שכזה בדרך כלל מעבירים עם פרוטוקולים שדומים לRTSP בכלל או VOIP או SIP אפילו - אני רגיל בדרך כלל לראות אתר ובדרך כלל אני עובד עם לקוחות על HTTP וכל מה שמגיע מתחת עד לשכבה הפיסית - משם גם כנראה מגיע קבעון מחשבתי מסויים.

בכל מקרה - כשאני חושב על זה - הטלפונים החכמים שלנו לא אמורים לתת לנו מידע כמה צרכנו? בטח איפשהו בהגדרות של הטלפון ניתן לקבל מידע צריכה שכזה - קשה לי להאמין שסמארטפון לא נותן מידע בסיסי שכזה.

במחשב בייתי זה בעייתי באמת וגם אם תפעיל סניפר לשעה ופשוט תספור את התעבורה שעברה בינך לבין הIP של שרת התוכן (תחנת הרדיו - קל מאוד לעשות את זה, יש לך נתוני סיכום ואתה יכול להציג רק את המידע הנבחר) עדיין רוב הסיכויים שלמחשב שלך יגמר הזיכרון לפני שתוכל לבדוק בסניפר מה קורה.

לא שאי אפשר להריץ את הבדיקה הזו ל10 דקות ולהכפיל ב6 כן?

סניפר הוא באמת כלי נהדר והוא גם חינמי - wireshark

PING לשם של האתר (תחנת הרדיו) מהCMD בכדי לזהות את הIP

פילטר בויירשארק - ip.addr==x.x.x.x (האיקסים מייצגים את הכתובת של תחנת הרדיו) (או שאתה גם יכול לעשות קליק ימני וfollow tcp stream)

אח"כ בכלים אתה הולך לסיכום ואתה מקבל בדיוק כמה מידע הועבר בינך לבין התחנה.

כל זה נכון בתנאי שאתה לא מופנה לאתר אחר בכדי להעביר את התוכן עצמו - אבל גם על זה אפשר לעלות.

אני חושב שיש כרגע מספיק כלים בכדי לעזור לפותח השרשיר שהציב שאלה מאוד יפה וסופר לגיטימית (שאנחנו נראה אותה עוד ועוד ועוד בעתיד הקרוב) בכדי להחליט איזו חבילה לבחור או איך לעקוף בכלל את הבעיה.

Pioneer TS-X150

פורסם
אם אתה משתמש בווינאמפ אפשר להגדיר לו לשמור את ה-stream שאתה מאזין לו ישירות לקובץ, בלי תוכנות ופלאג-אינים נוספים. בהגדרות לך ל-plugins->input ושם היכנס ל-nullsoft mpeg audio decoder והפעל saving.

איזה יופי, תודה על העזרה. ביצעתי את כל השלבים אך תיקיית היעד עדיין ריקה. מה שכחתי לעשות?

Untitled.jpg

פורסם

אפרופו - אם כבר מדברים על רדיו - מישהו יודע אם יש התקדמות כלשהיא בנוגע לרדיו לוויני?

Pioneer TS-X150

פורסם

תוריד תוכנת רדיו TUNEIN (לבלקברי, אייפון, אנדרואיד) ותתחיל לשמוע משהו

הוא מראה לך את הצריכה שלך

פורסם

הופה - נשמע כמו פתרון טוב

התכנה הזו שוכבת אצלי כבר כמה חודשים ואני פשוט לא הספקתי לגעת בה אפילו :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אנסה להמליץ לך על סמך ניסיון אישי

אייפון 4 + חבילת גלישה + אפליקציה wunder radio + דיבורית בלוטוט של parrot שתומכת ב- a2dp ( parrot 9000)

ואתה מסודר

• תוכן חדש...