Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית יהלום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב אחי. איך לאמר את זה. לא כל נוצץ יהלום הוא...

אם אני לא טועה, זאת אבן לצרכים טכניים כמו חיתוך וכדומה.

פח אשפה אתה אומר?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
^הגזמת.

אם אלו היו נתוני האבן האמיתיים היא יכלה להיות סבירה (לא חייבת אבל יכולה). אבל מכיוון שבפועל זה כנראה שתי דרגות מתחת אז זו אכן אבן נחותה.

אם מראה האבן וגודלה כל כך קריטיים אז אני לא רואה אופציה אחרת פרט ללחזור לחנות ולבקש שידרוג של האבן תמורת תוספת תשלום.

אני לא חושב שאני צריך לשלם שקל יותר, אני לא אמור להבין ביהלומים. ברגע שמוכר אומר לי שהיהלום לא משחיר ושילמתי על הטבעת לא מעט.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

3700₪ על טבעת עם אבן מעל חצי קראט זה לא מעט?

מצטער לאכזב אותך, אבל רק אבן נורמלית בגודל הזה עולה יותר.

או שתקח אבן קטנה יותר, או שתכפיל את התקציב - אתה יודע איפה יש גבינה חינם [emoji6]

פורסם

אני לדוגמא קניתי טבעת עם יהלום סוליטר של 0.61 קראט, צבע D, איכות VS1. הטבעת הייתה 18K פשוטה - סגנון קרטיה 1895. המחיר היה 7000K שח.

מי שארגן לי את היהלום היה חבר קרוב שהוא גם סוחר בבורסה ברמת גן. מאמין שהמחיר היה טוב, גם לפי שיחות עם אחרים.

בכל מקרה, צורף טוב יודע להוציא את המקסימום מיהלומים לא מושלמים בעזרת שיבוץ נכון ״והחבאת״ הפגמים מתחת לזהב.

תבקש להסתכל על האבן עם לופה של פי 10 ומיד תראה אם יש עננות, בעיות וכ״ו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
קודם כל, אני לא מבין גדול בתחום והידע שלי הוא רק מתחקיר קטן שערכתי לפני שקניתי טבעת לפני כמה שנים.

נשמע שקנית יהלום בעל דרגת ניקיון נמוכה (ושילמת בהתאם אז אל תתבאס יותר מדי). בחנות, היהלום היה לאחר סוג של ניקוי עמוק ולכן הפגמים לא בלטו לך בעין (הסתכלת עליו בהגדלה בכלל?). כעת הפגמים התלכלכו ולכן הם בולטים לעין. אפשר כמובן לנקות שוב אבל בהנחה שהטבעת תהיה על האצבע שלה רוב הזמן אין סיכוי להמנע מללכלך שוב ושוב.

אתה יכול לנסות להתעקש שיחליפו לך את היהלום אבל אם תרצה לקבל משהו באמת טוב יותר תאלץ להוסיף לא מעט כסף.

דרך אגב אל תסמוך על דרגת הניקיון בתעודה ישראלית. סביר להניח שהיא מוגזמת שתי דרגות כלפי מעלה. אם תחליט לשדרג אז תתעקש על אחד עם תעודה של GIA, בהנחה שאין לך את הידע לאבחן את רמת הניקיון בכוחות עצמך. אבל באופן כללי הכי כדאי זה לראות כמה יהלומים במשקל דומה ולבחור בינהם לפי מה שאתה רואה והמחיר המבוקש.

עריכה: מצאתי כתבה לא רעה על הנושא: https://beyond4cs.com/clarity/si2/

דיברתי שוב עם המוכר היום , הוא אומר שהנקודות השחורות היו שם מהשניה שלקחתי את הטבעת מהחנות . אני מסביר לו שאין מצב שאני לוקח יהלום עם נקודות שחורות גם לא קארט אחד ב-1000 שקל. נראה איך תסתיים הסאגה.

פורסם

יהלומים הם הדבר הכי מטומטם בעולם, המחיר שלהם מנופח בצורה לא פרופורציונאלית לשווי האמיתי שלהם. הדעה שלי לגביהם לא מנעה ממני מלפוצץ $4000 על טבעת בשביל אשתי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

נקיון של SI3 אומר שקבלת תעודה של בורסה הישראלית esl- בעולם היא לו שווה את הנייר שמודפסת עליו.

תראה את התוצאות של החיפוש:

https://www.google.com/search?q=esl+si3

הקטע עם טבעת יהלום זה קטע דפוק שמפומפם בכל סרט הוליוודי ואז המין היפה לא יכול לוותר על זה.

והנה שריפת כסף מיותרת...

פורסם

הלכתי לחנות, חיפשתי עיצוב יפה, ביקשתי להתאים יהלום בגודל סביר לטבעת - (הטבעת בחנות הייתה יקרה מדי) לא ראיתי איזה יהלום, פשוט אמרתי לו שיש לי מגבלת תקציב ושיתאים משהו נורמלי, ניקיון, סימנים? מי מסתכל על זה בכלל.

שילמתי 2500 שח ואשתי מאושרת.

פורסם
זה לא באמת מדד ליהלומים. ואולי יש כאלה שתהיינה מאושרות גם עם טבעת בייגלה.

אכן, לא אמרתי שזה מדד ליהלום, אבל לרוב אנשים רוצים שיהיה אמיתי/נוצץ ויקר/גדול בשביל אפקט הוואו, כדי להגיד שהנה השקיעו עלי 4000 דולר.

לא כי זה באמת מעניין אותם/התחביב שלהם לרכוש יהלומים יקרי ערך. הרי אחרי שבוע זה נהיה עוד תכשיט על האצבע שנהיה חלק ממך ואף אחד לא מסתכל עליו.

זאת דעתי, אולי אני טועה, לא ממש התחבטתי בשאלה הזו.

פורסם (נערך)

הגברים רוצים VFM. הנשים (רוב - נראה שאשתו של php בין יוצאות הדופן) רוצות יהלום גדול ונוצץ יותר בשביל להשוויץ בטבעת. אחרת למה לשים יהלום בכלל?

אני "שרפתי" כמעט משכורת נטו חודשית שלי דאז כי זה מה שנראה לי כמקסימום סביר למשהו שלא מקובל לשדרג בהמשך הדרך. בחרתי טבעת שידעתי שתתאים לטעמה של אשתי (משהו פחות שבלוני). יהלום קטן מדי לא היה נראה בה טוב וכמובן שאף אחד לא רוצה יהלום עם כתמים נראים לעין. לא היה לי אכפת להתפשר קצת על דרגת הצבע (ממילא משובץ בזהב צהוב) וכמובן לא צריך את רמות הניקיון הגבוהות כל עוד האבן נראית טוב לעין.

בארה"ב דרך אגב מקובל לשים שתי משכורות ובגלל זה רבים קונים שם קראט ומעלה.

נ.ב.

עוד מקום לחסוך בו כמה גרושים זה הזהב עצמו. אין שום סיבה לקחת 18k. זהב 14k נראה לא פחות טוב והוא אפילו חזק יותר. החוזק הזה מועיל במיוחד בטבעת עם שיבוץ (אירוסין).

בטבעת הנישואין לא משבצים אבנים ולכן שם החוזק לא משנה. לעצמי עדיין לקחתי 14k, אבל לאשתי זה נראה מצחיק שטבעת הנישואין תעלה פחות מארוחה זוגית במסעדה, ולכן בחרה ב18k.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

כנראה שלא הובנתי נכון.

הטבעת שקניתי לטעמי יותר יפה מרבבות טבעות אחרות שראיתי

היהלום לא קטן מדי ולא גדול מדי

פשוט על היהלום עצמו! אף אחד לא מסתכל, לא באמת, אז דרגת ניקיון ושאר מירין בישין לא ממש מעניינים. ואני/אשתי/הסביבה לא שם לב לשום כתם שחור, גם אם יש, אף אחד עד היום לא ראה.

סה"כ VFM טוב, לא פשטתי רגל והטבעת כטבעת לא נראית פחות טוב (ולטעמי יותר טוב) מטבעות אחרות שראיתי. לי יותר משחק תפקיד מבנה ומראה הטבעת, ולא אם יש שם יהלום או זירקון.

אחותה של אשתי התחתנה וראיתי שהבעל קנה טבעת בג'קסון, הטבעת הייתה נראית לי דיי מכוערת ומגושמת ואני בטוח שהוא שפך שם סכום גבוה בשביל השופוני, בדיוק כמו שהוא היה חייב להחנות מרצדס מחוץ לאולם בשביל השופוני.

אבל שוב, זאת דעתי האישית. מעדיף להוציא את הכסף על ירח דבש מפנק.

• תוכן חדש...