Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו החלטתי שאני שם סטיקר: "שכן חנייה יקר,במידה ואחזור ואמצא שריטה כתוצאה מפתיחת דלת בילתי מפוקחת,דע לך כי אתה צפוי להשלכות מחמירות בנושא,כגון,ניפוץ שמשות,פינצ'ור צמיגים ועוד. :)

הכל באהבה.

Porsche 944 turbo

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רועי ידידי היקר,

אם אתה לא מבין לליבם של חובבי/שרוטי רכב אני חושב שאתה לא בפורום הנכון, אולי כדאי שתגיב בפורום עקרות בית נואשות בנושא מתכונים לעוגת גזר... :)

אני לא יודע במה אתה נוהג ומה עברת כדי להשיג את כלי הרכב שלך אבל זה כנראה חלק מהעניין.

מי שאין לו כבוד לרכוש של עצמו איך יהיה לו כבוד לרכוש של אחרים?

מדריך נחמד אבל אני מסתייג מ2 בהקשר של ת"א כי אם אתה חונה בתחילת או סוף טור של מכוניות שחונות בכחול לבן רוב הסיכויים שיידבק אליך מישהו מקדימה או אחורה עד כדי נגיעה ומרווח אפסי שיגרום לך לדפוק את הרכב של עצמך כדי לצאת ולא בטוח שתצליח.

בנוגע לקיפול מראות בשנה האחרונה שיניתי גישה, בעיקר ברחובות צרים וצפופים. אני מעדיף שיפוצצו לי את המראה מאשר יפגעו בפח. קיפול המראה נותן עוד מרווח להיצמדות , לפחות פיצוץ המראה גורם לנבלה לשנות את מסלולו .להחליף מראה זה קל, רכב עם תיקון פחחות זה עוגמת נפש וכאב לב.

אני מתקשה למצוא את הקשר בין שמירה אובססיבית על האוטו, תוך חיפושי חניה מוגנת מתישים, לבין אהבה אמיתית לדבר הזה הקרוי מכוניות, לא פחות ממתכוני עוגת גזר ?! ( חבל שדמיונך אינו מאפשר מקבילה מעט יותר מענינת ). כל הענין שאתה מגלה כאן בפורום נע בין שמירה על האוטו תוך פירוט מוזר של סדרי החניה וקיפולי המראות בהם אתה נוקט בכדי להגשים אותה לבין שיקולי ירידת ערך וחשבונות כלכליים מה מותר ומה אסור בשום פנים לקנות, בלי שום קשר לדבר שבשלו מי שבאמת אוהב מכוניות ונהיגה קונה את האוטו שלו, לבין, איך לא, יחסי ציבור כמעט מורבידיים לפולקסוואגן, כי לך יש אותה ולטויוטה כי לאבא שלך יש כזו. האוטו בו אני נוהג לא שייך לענין. האוטו בו אתה נוהג בהחלט שייך מכיון שלהבנתי לפחות הוא פשוט מתבזבז עליך. אין טעם רב בבעלות על גולף GTI כשעיקר העיסוק באוטו נוגע לשאלה איך לכל הרוחות אני מסתדר שאף אחד לא ייגע בו ומתי אני אמכור אותו כך שאפסיד הכי פחות. אתה כנראה מניח שאלו הדברים בהם צריכים להתעסק בפורום שכזה, זכותך כמובן, אני לא.

פורסם

רועי, עם כל הכבוד, ובלי שום כוונה לפגוע, כבר לא פעם ראשונה שאני שם לב שאתה מבין דברים בצורה שונה לחלוטין מהקשרם.

מי דיבר על מכירת הרכב? מה הקשר יצרך הרכב של כותב ההודעה? מי דיבר על ירידת ערך? שיקולים כלכליים?

לא נסחפת קצת?

אני תומך בדעתו של אייל, מכיוון שאני חושב כמוהו.

מגיל קטן אני זוכר ששמרתי על כל רכוש שהוא, אפילו בצעירותי לא שברתי צעצועים כלל (!).

לא כי אני אובססיבי, אלה כי פשוט אפשר. אפשר לפתוח דלתות ולא לדפוק מכוניות אחרות, אפשר לחנות מבלי לדפוק, וכו'. עניין של חינוך.

כך גם עם הרכב, זו חתיכת פח שאני מאוד אוהב, אני עובד מאוד קשה כדי להחזיק ולשמור עליה, ואני מעדיף שכשארד לחנייה אראה חתיכת פח נוצצת ויפיפיה, כזו בת יותר מעשור, אבל נראית צעירה יותר. רכב שנראה שמור, ולא גרוטאה מלאה בשריטות.

שיהיה נעים לצפות בה, לנהוג בה, לשבת בה.

בקיצור, בניגוד אליך, תתפלא לדעת שיש אנשים שהמראה החיצוני של רכבם הוא ערך משמעותי להם.

אין שום קשר לניצול הרכב, אם זו גולף GTI זה לא אומר שהיא צריכה להיראות חרא. וזה לא אומר שהוא לא מנצל את הרכב. מה גרם לך לחשוב שהוא לא "מנצל" את הרכב?

ד"א, למרות שאתה מקפיד על משלב לשוני גבוהה, יש לך המון שגיאות תחביר שגורמות לקשיים רבים בהבנת הודעותיך.

Honda civic EJ6

פורסם

ראשית, קיים הבדל בין שמירה על רכוש שהוא כמובן דבר לגיטימי וסביר לבין אובססיה ההופכת שמירה שכזו לעיקר. גם שמירה על ערכו הכלכלי של האוטו אינה דבר מגונה, היא הופכת לכזו כששאר התכונות בשלהן אנשים קונים מכוניות הופכות להיות שוליות ביחס. כמובן שזכותך, כמו גם זכותו של אייל, לחשוב אחרת, אבל מכאן ועד הצורך הזה להטיף לאחרים מה ראוי ומה לא בפורום שכזה, יש מרחק.

אני מאוד מודה לך כמובן על הערותיך בענין התחביר הלקוי שלי, אשתדל כמובן ללמוד ולתקן. ויש לי מסתבר בעיה נוספת בעברית, אין לי מושג מהו או מהי "משלב לשוני גבוהה". כתמיד, ממתין להערותיך המחכימות.

פורסם

זה קורה לצערי בכל מקום , לכן אני מקפיד לשים את האוטו בחנייה שהיא למשל ליד קיר או גדר ולא בחנייה שהיא ליד 2 רכבים משני הצדדים.

ויש הרבה אנשים שנוהגים ברכבי חברה ליסינג כאלה שלא אכפת להם , אז הם משפשפים פה ושם את הרכב שלהם ועל הדרך גם את הרכב שליד..אין מה לעשות.

פורסם
אני מתקשה למצוא את הקשר בין שמירה אובססיבית על האוטו, תוך חיפושי חניה מוגנת מתישים, לבין אהבה אמיתית לדבר הזה הקרוי מכוניות, לא פחות ממתכוני עוגת גזר ?! ( חבל שדמיונך אינו מאפשר מקבילה מעט יותר מענינת ). כל הענין שאתה מגלה כאן בפורום נע בין שמירה על האוטו תוך פירוט מוזר של סדרי החניה וקיפולי המראות בהם אתה נוקט בכדי להגשים אותה לבין שיקולי ירידת ערך וחשבונות כלכליים מה מותר ומה אסור בשום פנים לקנות, בלי שום קשר לדבר שבשלו מי שבאמת אוהב מכוניות ונהיגה קונה את האוטו שלו, לבין, איך לא, יחסי ציבור כמעט מורבידיים לפולקסוואגן, כי לך יש אותה ולטויוטה כי לאבא שלך יש כזו. האוטו בו אני נוהג לא שייך לענין. האוטו בו אתה נוהג בהחלט שייך מכיון שלהבנתי לפחות הוא פשוט מתבזבז עליך. אין טעם רב בבעלות על גולף GTI כשעיקר העיסוק באוטו נוגע לשאלה איך לכל הרוחות אני מסתדר שאף אחד לא ייגע בו ומתי אני אמכור אותו כך שאפסיד הכי פחות. אתה כנראה מניח שאלו הדברים בהם צריכים להתעסק בפורום שכזה, זכותך כמובן, אני לא.

כזו כמות של בולשיט לא ראיתי הרבה זמן. יש כאן גם הוצאת דיבה, כי אתה רומז שמה שאני אומר זה מוטה ומתוך אינטרס. חצוף.

בא ילדון שמחשיב את עצמו כחובב רכב ומטיף לאנשים נגד פדנטיות בנושא הרכבים שלהם.

אחר כך כואב לו שמעירים לו על זה.

כל התגובות שלך הן תגובות חמוצות, מצטדקות תוך שימוש בעברית גבוהה ובזלזול במשתמשים אחרים.

בוא ספר לנו במה אתה נוהג אדון רועי5 היקר , אני לא אתפלא אם מעולם לא היה בבעלותך רכב ספורטיבי.

בשביל הפרוטוקול:

מעולם לא עניינו אותי מחירונים או מתי למכור, אבל כן מעניין אותי לשמור על הרכב ללא פגיעות מכל סוג שהוא . מצטער באמת שאני לא מזלזל ברכוש שלי.

ועוד משהו בשביל הפרוטוקול : צריך להיות באמת מטומטם כדי לפרט מה ואיך ואיפה באמת מוציאים את הכיף וסוחטים את הרכב. מבחינתך אני נוסע איתו 50 קמ"ש בעיר ו90 בבינעירוני, זה כל מה שאתה כרועי5 צריך לדעת :)

ראשית, קיים הבדל בין שמירה על רכוש שהוא כמובן דבר לגיטימי וסביר לבין אובססיה ההופכת שמירה שכזו לעיקר. גם שמירה על ערכו הכלכלי של האוטו אינה דבר מגונה, היא הופכת לכזו כששאר התכונות בשלהן אנשים קונים מכוניות הופכות להיות שוליות ביחס. כמובן שזכותך, כמו גם זכותו של אייל, לחשוב אחרת, אבל מכאן ועד הצורך הזה להטיף לאחרים מה ראוי ומה לא בפורום שכזה, יש מרחק.

.

אתה לא בכיוון ושוב, אתה לא חושב כמו חובב רכב כי ערכו הכלכלי של אוטו לא ייפגע כתוצאה מפתיחת דלתות או תיקוני פחחות בגלל מכות חניה וזה לא מה שמעניין.

העובדה שהרכב לאחר תיקון לא משנה אם זה יהיה הפחח הכי טוב עולם , לא יחזור למצבו הראשוני , זה משהו שמרגיז בכל פעם מחדש. אתה מגיע לרכב שלך, רואה הבדלי צבעים וגליות (אם כי מינוריים) רואה פאקים קטנים כשאתה עושה ווקס וזה מרתיח אותך.

עד שלא תחטוף וו גרירה לתוך הכנף האחורית של רכב 3 דלתות או דלת של ג'יפ שעשתה מכתש בדלת הנוסע , אתה לא תהיה פדנט. פעם גם אני הייתי כמוך עד שחטפתי בכמה וכמה מהרכבים שהיו לי ועוגמת הנפש אחרי זה לא שווה את העוד 5 דקות השקעה בחיפוש.

[לדוגמא : הפולו 16V שהיתה לי חטפה וו גרירה כזה בגלל שחניתי בחוסר מחשבה וללא רצון לחפש מקום יותר טוב.

הרכב עבר צביעה בכנף האחורית 3 או 4 פעמים עד שהגיע לגוון שהניח את דעתי ועדיין זה לא היה מושלם. העניין דרש התעסקות, הוצאה כספית, ימים ללא רכב, ריצות ועצבים ומה לא.]

זה לא העיקר אבל זה מתלווה לחבילה הכללית של להיות חובב רכב. בדרך כלל חוזרים לאותם מקומות אז אתה יודע בכל מקום איפה הכי כדאי או לא כדאי לחנות והולך לשם מראש.

ברור שיש דברים יותר חשובים מזה בחיים, למשל היה מקרה חירום במשפחה שהצריך הגעה שלי לבית חולים ב2 בלילה,טסתי לשם, השארתי את הGTI הקודמת זרוקה 3 ימים מחוץ לחדר מיון , הרכב לא עניין אותי בכלל, חטף לא מעט מכות בפגוש האחורי בגלל המיקום הבעייתי שהוא עמד בו אבל זה לא עניין אותי באותו רגע.

אבל אם יש לך את הזמן אז אין סיבה להתרשל בחיפוש חניה. אתה רואה רכב חונה עקום - אל תחנה לידו

אתה רואה שזה צמוד למעבר של עגלות סופר, תתקדם למקום אחר, אתה רואה שמשאיות פורקות שם סחורה, שנה מיקום וכו'.

הדוגמא עם העוגת גזר היתה כדי להמחיש שחובב רכב אמיתי לא היה מזלזל בדברים כאלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רועי5, אתה בוחר, משום מה, להסיק מסקנות נחרצות לגבי הסיבות לשמירה על הרכב והן פשוט אינן נכונות.

אני לא יודע על איזה רכב אתה נוסע ועד כמה אכפת לך ממנו, אך לפי הדברים שאתה כותב, לא יותר מדי.

"אין טעם רב בבעלות על גולף GTI כשעיקר העיסוק באוטו נוגע לשאלה איך לכל הרוחות אני מסתדר שאף אחד לא ייגע בו ומתי אני אמכור אותו כך שאפסיד הכי פחות." משפט טפשי. מאין לך שבכך מסתכמת הבעלות של אייל על הGTI שלו? האם הנך מכיר אותו אישית? אם זה היה נכון, אז כנראה שהוא היה קונה טויוטה קורולה.

האדם שמטיף פה הוא אתה, זה שזורק כאן כל מיני הצהרות ומסקנות בשקל הוא אתה.

הדברים שנכתבו ע"י אנשים, בין היתר אני, בנוגע לשמירה על חיצוניות הרכב מפני מכות מייצגים את הגישה שלנו לעניין ואת הפעולות שאנו נוקטים על מנת לשמור על הרכב, בכל אופן זה בהחלט קשור לנושא השרשור.

כתבתי לך כבר מקודם, אינן מסכים איתנו? אין בעיה, אף אחד לא מחייב אותך ובכל מקרה הדברים לא כוונו אלייך מלכתחילה.

רק במטותא ממך אין צורך להטיל עלינו רפש ולהסיק כל מיני מסקנות ברמה של בי"ס תיכון (במקרה הטוב).

אומר לך רק כי אצלי מהות החוויה בבעלות על רכב אינה מסתכמת בשמירה עליו, דאגה בלתי פוסקת לגבי ערכו בשוק המשומשות וכדומה, אני גם בטוח שזה נכון לגבי יתר האנשים שכן שומרים על רכבם.

יש הבדל בין Garage Queen (אם אתה בכלל מכיר את המושג, למרות שאין זה מסובך להבין את המשמעות) לבין רכב שמשמש את בעליו גם כרכב יומיומי וגם כרכב פאן ובעליו עדיין מנסה לשמור עליו.

דבר אחרון, הרכב שלי אינו חף ממכות. יש עליו הרבה נקודות קטנות הנוצרו כתוצאה מפגיעת אבנים קטנות (בעיקר מקדימה, אך גם בחלק האחורי מתחת לדלת), זה מעצבן אך אני חיי עם זה. המסקנה היחידה שלי היא שהרכב הבא יקבל ציפוי ניילון מלא.

לפני כמה חודשים, הגעתי למכונית וגיליתי שאיזשהו בן בליעל הותיר 3 (!) שריטות די עבות עליה: קורה A ימנית ועוד 2 על הכנף הקדמית-ימנית. זה הרתיח אותי מזעם, עברתי הלאה. ייתכן שלקראת סוף חייה אצלי אדאג לצביעה מקיפה בינתיים מכחול סגר את עניין השריטות.

יום טוב

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בוא ספר לנו במה אתה נוהג אדון רועי5 היקר , אני לא אתפלא אם מעולם לא היה בבעלותך רכב ספורטיבי.

.

אפילו אין שום קשר לספורטיבי או לא, יקר או לא.

אפילו פיקאנטו חדשה ב 62K , מבאס לאללה להגיע לאוטו ולראות שאיזה בן יונה שלא מעניין אותו מרכוש של אחרים השאיר לך קילוף יפה ו/או מכה על האוטו החדש שלך.

וואלה, הפיקאסו שלי לא ספורטיבית, לא עולה 200K ש"ח והאמת, אפילו לא שלי אלא של הליסינג אבל ראבאק, אתה ניגש לאוטו ורואה את השריטה, בא לך לבכות, רכב חודש על הכביש וכבר 2 מכות.

וכמאמר המשורר, אינען דינק העולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יניב, אתה צודק 100 אחוז, פשוט לי יש רק ספורטיבי בראש :D

נסעתי עכשיו עם הI30 ליסינג של החברה , איזה ראש טוב , איפה שהיה מקום חניה הכי קרוב, נכנסתי ולהתראות.

אז מה אם זה היה בסמוך לצפרדע אשפה ובצד השני ליד איזה טנדר טויוטה מוגבה :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כזו כמות של בולשיט לא ראיתי הרבה זמן. יש כאן גם הוצאת דיבה, כי אתה רומז שמה שאני אומר זה מוטה ומתוך אינטרס. חצוף.

בא ילדון שמחשיב את עצמו כחובב רכב ומטיף לאנשים נגד פדנטיות בנושא הרכבים שלהם.

אחר כך כואב לו שמעירים לו על זה.

כל התגובות שלך הן תגובות חמוצות, מצטדקות תוך שימוש בעברית גבוהה ובזלזול במשתמשים אחרים.

בשביל הפרוטוקול:

מעולם לא עניינו אותי מחירונים או מתי למכור, אבל כן מעניין אותי לשמור על הרכב ללא פגיעות מכל סוג שהוא . מצטער באמת שאני לא מזלזל ברכוש שלי.

ועוד משהו בשביל הפרוטוקול : צריך להיות באמת מטומטם כדי לפרט מה ואיך ואיפה באמת מוציאים את הכיף וסוחטים את הרכב. מבחינתך אני נוסע איתו 50 קמ"ש בעיר ו90 בבינעירוני, זה כל מה שאתה כרועי5 צריך לדעת :)

אתה לא בכיוון ושוב, אתה לא חושב כמו חובב רכב כי ערכו הכלכלי של אוטו לא ייפגע כתוצאה מפתיחת דלתות או תיקוני פחחות בגלל מכות חניה וזה לא מה שמעניין.

העובדה שהרכב לאחר תיקון לא משנה אם זה יהיה הפחח הכי טוב עולם , לא יחזור למצבו הראשוני , זה משהו שמרגיז בכל פעם מחדש. אתה מגיע לרכב שלך, רואה הבדלי צבעים וגליות (אם כי מינוריים) רואה פאקים קטנים כשאתה עושה ווקס וזה מרתיח אותך.

עד שלא תחטוף וו גרירה לתוך הכנף האחורית של רכב 3 דלתות או דלת של ג'יפ שעשתה מכתש בדלת הנוסע , אתה לא תהיה פדנט. פעם גם אני הייתי כמוך עד שחטפתי בכמה וכמה מהרכבים שהיו לי ועוגמת הנפש אחרי זה לא שווה את העוד 5 דקות השקעה בחיפוש.

[לדוגמא : הפולו 16V שהיתה לי חטפה וו גרירה כזה בגלל שחניתי בחוסר מחשבה וללא רצון לחפש מקום יותר טוב.

הרכב עבר צביעה בכנף האחורית 3 או 4 פעמים עד שהגיע לגוון שהניח את דעתי ועדיין זה לא היה מושלם. העניין דרש התעסקות, הוצאה כספית, ימים ללא רכב, ריצות ועצבים ומה לא.]

זה לא העיקר אבל זה מתלווה לחבילה הכללית של להיות חובב רכב. בדרך כלל חוזרים לאותם מקומות אז אתה יודע בכל מקום איפה הכי כדאי או לא כדאי לחנות והולך לשם מראש.

ברור שיש דברים יותר חשובים מזה בחיים, למשל היה מקרה חירום במשפחה שהצריך הגעה שלי לבית חולים ב2 בלילה,טסתי לשם, השארתי את הGTI הקודמת זרוקה 3 ימים מחוץ לחדר מיון , הרכב לא עניין אותי בכלל, חטף לא מעט מכות בפגוש האחורי בגלל המיקום הבעייתי שהוא עמד בו אבל זה לא עניין אותי באותו רגע.

אבל אם יש לך את הזמן אז אין סיבה להתרשל בחיפוש חניה. אתה רואה רכב חונה עקום - אל תחנה לידו

אתה רואה שזה צמוד למעבר של עגלות סופר, תתקדם למקום אחר, אתה רואה שמשאיות פורקות שם סחורה, שנה מיקום וכו'.

הדוגמא עם העוגת גזר היתה כדי להמחיש שחובב רכב אמיתי לא היה מזלזל בדברים כאלה.

צר לי שלא הבנת את שכתבתי. איני מכיר אותך או את האופן בו אתה נוהג או מתייחס לנהיגה, פשוט מכיוון שאתה ממעט לכתוב עליהם כאן. התייחסותי נגעה לאותם ענינים בהם אתה כן נוהג לשתף אותי כמו גם אחרים ולהם בלבד התייחסתי. העובדה שאתה פדנט באופן קיצוני אינה המצאה שלי, היא תכונה שלך על פי עדותך ואני מתפלא שאתה רואה מקום להתרגז רק בשל כך שיש כאלו הרואים בה ובמיוחד בקיצוניותה משהו מעט מוזר או חריג. גם השאלה במה אני נוהג או מהו נסיוני בנהיגה ספורטיבית, מענינת ככל שתהיה, אינה שייכת לדיון הזה ולכן אין כלל טעם לדון בה וכך אני נוהג. גם ההתייחסות שלך לפן הכספי של האוטו שלך לרבות תזמוני קניה או מכירה, אינם המצאה שלי, אלו דברים שנדונו בהרחבה על ידך ולכן הרשיתי לעצמי להתייחס להם. העובדה שיש אפשרות שבקורת על אופן התנהגותך המפורט כאן עלול לגרום לך לסוג של כעס שישלח את המגיב לפורום העוסק בעוגות גזר במקום ברכב, חמקה ממני ועל כך אני כאמור מצר.

פורסם

מעולם לא דיברתי על תזמוני קניה או מכירה. זה אף פעם לא היה משהו שעניין אותי.

תביא בבקשה הוכחה או תתנצל.

אין אצלי שום חוקיות בהחלפת רכבים, רכב אחד החזקתי 5 שנים, רכב אחד החזקתי שנה , רכב אחד 3 שנים.

דווקא התזמון של החלפת הרכב האחרון שלי היה מחורבן לשיטתך, גם המחירון נפל, גם השקעתי המון כסף בהחלפת רביעיית צמיגים ,טיימינג ברקסים וטסט ואפילו צביעת פגושים שחטפו צלקות בגלל אנשים כמוך.

אתה עונה רק על מה שנוח לך לענות, אבל זה לא חדש.

אני אגיד את זה פעם שמינית, אדם שמתיימר להיות חובב רכב ,אלא אם כן תגיד אחרת, לא אמור להציג כזה זלזול בכאלה שהם יותר פדנטים ממנו.

אני ממליץ לפעמים הבאות שאם אתה לא יודע משהו אז אל תעלה סתם השערות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...