Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה התחדשתי לא מזמן במגבר של JBL 75.4 שיחסית ידוע בעוצמתו, ואובכן כעת אני מעוניין להתקין אותו לבד עכשיו לפי מה שהבנתי אפשר לשים לו חוטי 8 גייג אבל מומלץ 4 העניין הוא שאני רוצה לחסוך בסכום כסף על הקיט של ההתקנה ויש יחסית הבדל בין ה 8 ל-4 אז השאלה הראשונה שלי אם זה משמעותי ההבדל הזה.

שאלה שניה אני לא בטוח איזה פיוז צריך לשים למגבר של 40A או של 60A של AGU?

וקצת לא קשור אני רוצה לחבר לו קומפוננט עכשיו הכיוון שלי הוא מורל טמפו גם מבחינת מחיר וגם השמע שלו שאהבתי, אז אם אתם כמה קומפוננטים נוספים בטווח מחירים שלו שגם נשמעים רכים כמוהו אשמח לדעת

פורסם

מגבר ממוצע ורגיל לא צריך יותר מכבל 8 גיי"ג ופיוז עד ערך של 40-30 אמפר

אני אישית ממליץ על קניית כבל ומחברים בנפרד ולא בתצורת קיט התקנה

זאת כי הקיטים בארץ ברובם הם קיטים זבל

פורסם

אם אהבת את הטמפו והוא בתקציב שלך- לך עליו.

לגבי כבל המתח- המגבר שלך מסוגל לצרוך יותר זרם ממה שכבל 8G יכול להעביר.

אם אתה מחבר עליו רק קומפוננט מורל טמפו- 8G כנראה יספיק, אך אם אתה מחבר עוד זוג רמקולים או סאב- אתה עלול להיכנס לצרות.

לכן, מומלץ מאוד לשים כבל 4G מחברה סבירה לפחות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כן דרור,

המגבר יכול לצרוך עד 85 אמפרים כדי להגיע להספק מקסימלי.

כבל 8 גייג' איכותי יכול להוביל 80 אמפרים, כבל 8G ממוצע ומטה (שזה כולל את רוב היצרניות שנפוצות בארץ) מוביל פחות אמפרים מזה, יכול לרדת עד כדי 40A לכבלים הזולים מאוד.

בגלל זה, בניצול מקסימלי של המגבר, ועל כבל 8G בינוני, הוא עלול להגיע למצבים לא נעימים, כמו פיוז שניתך, בית פיוז שניתך, כבל שניתך, מגבר שנכנס לפרוטקשן, או סתם לא לנצל את מלוא היכולת של המגבר.

אני בכלל לא מדבר על מצב שהוא ירצה להוסיף מגבר נוסף, ואז בוודאי שהכבל לא יספיק לשום דבר.

במצב שהכבל לא מספיק וצריך להעביר אחד נוסף או להחליף אותו, עלות ההיחלצות מהמצב הזה היא גדולה מאוד לעומת ההפרש בין כבל 8G ל- 4G במעמד ההתקנה, מהסיבה הפשוטה שאתה צריך לשלם על העברה מחדש של כבל מתח, ולשלם על כבל שני, כשה 8G המקורי פשוט יישאר אצלך חסר תועלת ומבוזבז.

יש בעלי חנויות שלא איכפת להם להמליץ על 8G כי:

1. זה עולה להם פחות.

2. מקרב את הלקוח לסגירת העסקה.

3. גורם ללקוח לחזור ולקנות עוד כבל ולשלם על עוד התקנה.

פורסם

וואוו..... ישראל

זה היה בהומור

לא ציפיתי לתגובה עם הסבר כזה מדעי ומרתק, אבל סבבה, זה ישמש גם כתשובה בונה לפותח השרשור

פורסם

ואו ישראל יש לך בהחלט ידע נרחב אוהב את התשובות המפורטות שלך

אני מתכוון חוץ מהמורל טמפו לחבר למגבר גם סאב kicker CVR12 ככה שהמגבר הולך להוציא הרבה עוצמה

בקשר לכבלים אני יחסית מסודר כי אבא שלי יש לו גלילים במקום עבודה שלו של כבלים בכל המידות וזה תעשייתי אז אין חוכמות שם מבחינת האיכות, רק שהבעייה היא שאין לי איך להשיג את הפיוז לעומת הקיטים שאני מקבל בהם אותו וגם הכבלים לא בצבעים הם בצבע אחד.

עוד לא הבנתי איזה פיוז אני צריך לשים למגבר הזה כדי שלא תהייה לו סכנה?

פורסם

לא יותר פשוט להוסיף כמה שקלים ולקחת כבל 4 גייג'?

לפעמים אני פשוט לא מבין את הניסיון לחסוך כמה שקלים על מוצרים שעלו מאות אם לא אלפי שקלים

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

BioS אתה צודק עקרונית

תמיד טוב יותר לשים כבל מתח טוב יותר ובית פיוז טוב יותר שלא יימס אחרי חודש ו RCA טובים יותר והתקנה טובה יותר

בטח שזה יותר טוב

אבל ריאלית אם בן אדם קונה מגבר כמו המגבר המדובר (מגבר ממוצע לא זללן ולא יצרן רציני של וואטים) זה בדרך כלל בגלל שאין לו יכולת \ רצון \ חשק \ להשקיע במוצר טוב יותר אז כבל 8 גיי"ג טוב ייתן לו את הפיתרון הנדרש להפעלת המגבר המדובר ולהשאר בסכום הנכון יחסית לציוד המדובר

פורסם

ההבדל בין כבל 8 גייג' ל4 גייג' במחיר הוא זניח.

בית פיוז- לקחת אחד של סאונד קווסט נניח להתקנה פשוטה, מתאים גם ל8 וגם ל4.

פיוז- לא חושב ש60 אמפר שונה במחיר מ40 אמפר.

אני לא רואה סיבה להתקין 8, רק בשביל השקט הנפשי. (למרות שראיתי אצל מישהו שאני מכיר מותקן כבל 12 גייג' סיני מגעיל שמחובר לשני מגברי סיירה וזה עובד. לא פיסת העוגה שלי... על פחות מ4 אני לא מדבר בכלל, שלא נדבר על 0 שיושב אצלי).

קוראים לי אלון אגב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
ואו ישראל יש לך בהחלט ידע נרחב אוהב את התשובות המפורטות שלך

בכיף :)

אני מתכוון חוץ מהמורל טמפו לחבר למגבר גם סאב kicker CVR12 ככה שהמגבר הולך להוציא הרבה עוצמה

אם אתה מחבר גם סאב, אני ממש לא ממליץ להתקין כבל 8G פשוט. כבל 8G של חברה איכותית (מאוד) היה גבולי, פחות מזה- ממש לא כדאי.

כבל 4G יאפשר לך גם גמישות בעתיד- קומפוננט אחר, סאב אחר, מגבר אחר/נוסף.

בקשר לכבלים אני יחסית מסודר כי אבא שלי יש לו גלילים במקום עבודה שלו של כבלים בכל המידות וזה תעשייתי אז אין חוכמות שם מבחינת האיכות, רק שהבעייה היא שאין לי איך להשיג את הפיוז לעומת הקיטים שאני מקבל בהם אותו וגם הכבלים לא בצבעים הם בצבע אחד.

אם יש לך כבלים זמינים- איפה החיסכון בעלות ?

אין כל בעיה לקנות פיוז בערך של 60A ויותר במקום 40A, אם אתה מתקשה למצוא- פנה אליי בפרטי.

עוד לא הבנתי איזה פיוז אני צריך לשים למגבר הזה כדי שלא תהייה לו סכנה?

הפיוז לא מגן על המגבר- הוא מגן על הכבל. למגבר שלך יש פיוזים משלו שמגנים עליו.

הערך של הפיוז נגזר ממידת הכבל שאתה תעביר ברכב. ל- 4G ממוצע רצוי לשים באזור ה- 80A.

התשובות באדום

פורסם

סבבה אז אני שם כבל 4 גייג עם פיוז של 80 אמפר כמה זה עולה פיוז ובית פיוז כזה בערך ואיפה אני קונה?

• תוכן חדש...