Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

ברשותי מערכת כדלקמן (פירוט הרמקולים משודכים לסעיפי המגברים):

רדיו דיסק: Pioneer DEHP7950UB

מגבר 1: Lightning Audio S4.400.4

מגביר רמקולים אחוריים GTO937 JBL - מתוך 4 הערוצים שנים נתרו פנויים.

מגבר2: Audison Srx3 נתוני המגבר - 75w x 2 + 270w x 1 All RMS @ 4 ohm.

95w x 2 + 350w x 1 RMS @ 2 ohm.

מגביר בערוץ של הסאב - ALPINE SWR 1222D TYPE-R "12 250Wrms 4ohm בתיבה סגורה.

מגביר בשני הערוצים הנוספים קומפוננט - Infinity Reference 6520CS 6.5" 4ohm 90Wrms.

קבל: Rockford 2 FARAD

ולתוכן ההודעה.

ברצוני לשדרג את הקומפוננט מכיוון שברגעים מסויימים בשירים מסויימים, בעיקר מזרחית - אל תשפטו אותי,

בעוצמת ווליום שמיעת הנאה+ (רמז להגיד לכם גבוהה אבל לא בשביל לפוצץ את האוזניים) הטוויטרים מתחילים לצרום לי באוזן..

אני מאוד מבסוט מהוופר של הקומפוננט אבל הטוויטר קצת שובר אותי..

אני לא מחפש סט יקר להחריד ולא משהו "נסיוני" ושאתאכזב אח"כ שלא שיפרתי כלום.

כרגע התקציב הוא 1,000-2,000 ש"ח אם זה בקניה בארץ, אבל לא מתכוון לגרד את ה2K אם אפשר.

לא אכפת לי להזמין מחו"ל אבל רק ממקור שידוע לכם שאמין.

חשוב לי שזה יהיה סט של 2WAY (אני יודע ש3 לא בתקציב) שישב על הגברה של האודיסון ב75Wrms ב4ohm.

בנוסף לעניות דעתי טיווטר משי יותר עדין, לכן ישנה עדיפות. אלא אם אין זה נכון הדבר.

לא עוצמה אלא איכות!

חשוב לי במה קידמית שאני אוכל להגיד "וואוווו.... עוד סיבוב לפני שאכנס לחניה" :lol:

שומע את כל סגנונות המוזיקה.. מתוכם בעיקר מזרחית ושחורה. וגם בעיקר הופעות חיות (לא שזה סגנון מוזיקה..)

פתוח להצעות ולהערות/הארות בנוגע לשדרוג זה או אחר...

בכל אופן, קיבלתי המלצות על MTX, משום מה אין הרבה מידע בזאפ או בארץ בכלל... אחרי גישוש קטן יש את זה:

http://shop.mtx.com/p/l_164/MTX_Audio_Thunder_Axe_TXC6.1___6_1_2_2_Way/listing.html

אני סתם מביא דוגמאות, אותו אחד אמר שיש דגם של 100rms גם עם ממברנה עשוי מקרבון בסביבות ה900 פלוס מינוס.

או DLS Gothia 6.2 או DLS Nordica 6.2 (מה ההבדלים אגב?) - אין מחיר.

http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_760

מכיוון שאני שומר שבת אין באפשרותי לבוא למפגשים.

אודה על עזרתכם..

פורסם

הייתי ממליץ לך על ההיבריד של מורל אם אתה מוכן לשקול לקנות מיד 2

אם לא אז סט של הרץ או די אל אס ברמה בינונית.

קח בחשבון שאתה יחסית מוגבל בגלל הרדיו דיסק והמגבר אבל

אם אתה חושב לשדרג אותם בעתיד תלך על הרץ הי אנרג'י או די אל אס באותה רמה.

קח בחשבון שמהסטים של מורל יותר קשה להוציא את המקסימום וזה כרוך בהוצאה כספית גדולה יותר אבל הסאונד מעולה!

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אתה חושב שאחד מהדגמים שציינתי הוא נחשב כ DLS בינוני או גבוה?

הכי חשוב, איך הסטים שלהם מבחינת טוויטרים?! למרות שהם לא משי כשבדקתי.

כרגע אני לא חושב על שדרוג מגברים או מערכת ואין ברצוני להכנס להוצאה גדולה עכשיו...

אני אבדוק את המורל.

באיזו בחינה אתה אומר שזה כרוך בהוצאה כספית גבוהה כדי להוציא מהם משהו? איטום וכד'?!

אם כן זה לא בא בחשבון כי הרכב מתחלף אצלי כל כמה זמן.

פורסם

גותיה הוא סט יותר מדוייק וחם לכן הוא טוב יותר לסוגי מוסיקה כמו רוק, ג"ז, קלאסי, עברית וכן הלאה

נורדיקה הוא סט עצבני ופאנצ"י ורצחני יותר לכן הוא יילך טוב יותר עם מזרחי, פופ, סינטיסייזרים, וכנ"ל

מבחינת עוצמות שתי הסטים מטורפים ועומדים בעוצמות מטורפות

מבחינת מחיר אני חושש היהיה קשה למצוא את הסטים האלו בתקציב שלך

אני חושב שבתקציב שלך ובדרישות שלך ובעיקר במגבר המדובר הסט שייתן תוצאה נכונה יותר יהיה MS6A

דרך אגב הטוויטרים כולם הם טוויטרי משי

פורסם

תודה רבה על התשובות, אז ככה:

DLS MS6A - http://www.ahuvishay.co.il/aecommerce/c16860/103931.php (הטוויטר משי)

DOTECH OVATION - http://www.morel.co.il/products/mob_2way_dotech_ovation.html (הטוויטר נחושת)

HYBRID OVATION II - http://www.morel.co.il/products/mob_2way_hybrid2.html (הטוויטר אלומיניום)

אלו כרגע באים בחשבון מבחינת תקציב וביקורות.

מה מבינהם עדיף? שוב, ההגברה היא 75Wrms ב4 אום ע"י אודיסון..

שוב, אני שומע בעיקר מזרחית ושחורה אבל אני לא אוהב את הצלילים החדים והגבוהים שיוצאים מהמזרחית אז אני מעדיף למתן אותם...

עכשיו, קראתי קצת משהו על הגברה אקטיבית?!

לא מבין בזה כ"כ אבל יש לי שני ערוצים פנויים 50Wrms ב4 אום (וגם יורד ל100Wrms ב2 אום) בלייטינג אודיו.

אני יכול לעשות עם זה משהו?

איך זה עובד? אפשר לחבר את הוופר של הקומפוננט לאודיסון ואת הטוויטרים של הקומפוננט ללייטינג אודיו?

איפה הקרוסאובר נכנס?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

לא הייתי הולך על סטים ברמה כזאת בלי בידוד אקוסטי לוופרים, יש לך בידוד?

אני מעדיף ללכת על סט כמו דוטק ולעשות בידוד מאשר לקנות סט ברמה שעולה פי 2 וגם פי 2 ברמה ללא איטום.

פורסם

הגברה אקטיבית אפשר תמיד לעשות וזאת בתנאי שהמכשיר תומך בזה

כמו כן יש לשקול הגברה אקטיבית במגברים איכותיים לטוויטרים כמו גם לוופרים

לא יוצאים להגברה אקטיבית רק בגלל שיש לך שני ערוצים מיותרים באיזיה מגבר כזה או אחר

מעבר לכך אני אישית ממליץ על מעבר לאקטיבי רק לאחר מיצוי מלא של הסט כסט

ז"א מכשיר איכותי ומגבר איכותי והתקנה נכונה (כולל בידוד) וכיוונים מדוייקים לטעמך (זה לבד לוקח לפעמים עד מספר חודשים לביצוע מושלם) ורק אז יש לשקול מעבר לאקטיבי וזאת במידה ותרגיש חוסר בסאונד (שאני בספק שזה יקרה)

ואני בהחלט ממליץ ללכת על הסט הטוב ביותר גם אם חסר לך קצת כסף להתקנה מושלמת בשלב הזה

זאת מהטעם שהשלמת התקנה אפשרית תמיד אבל להחליף סטים זה תמיד מתבטא בהפסד של כסף כי הזיכוי על סט משומש בהחלפה לעולם לא יהיה המחיר ששילמת עליו ולעיתים פחות מחצי

פורסם

אמת בדברך, ואני חושב שבעצם כך רוב ההמלצות של חברי הפורום לאנשים (ובצדק).

אני לא מתכוון להחליף כל חצי שנה סט ולהצטער, אז פעם הבאה אקח מגבר איכותי ויותר חזק עד שנגיע לעמק השווה... לאוזן! :lol:

בעיניין בידוד, לא בא בחשבון. אין לדעת אצלי מתי אני אחליף את הרכב... אבל הרכיבים יכולים לעבור בלי איבוד ערך.

אוקיי.. אז הגברה אקטיבית יורדת.

יתכן שבאיזה שהוא שלב ארצה להחליף את המגברים ואת המערכת בטוח בשלב כלשהו בחיים.

השאלה היא איזה סט "מושלם" שמתאים לצרכיי מתאים לי כרגע.

אני חושב ללכת יותר לכיוון של MOREL HYBRID OVATION II.

למרות שהוא 140Wrms אני מקווה שהאודיסון יוכל להניע אותו בלי בעיה ב75Wrms.

אגב, אני לא מחפש להגיע ל140... (האופציה הראשונית הייתה מקסימו ב90Wrms)

הדבר שהכי מרתיע אותי זה הטוויטר - רשום שהוא מאלומיניום, אבל אני יודע שמורל לא חדים בטוויטרים.

והעומק שלהם הוא 61mm אני צריך לבדוק שנכנס ללא בעיות.

MEGAN62 - יש לך סט יותר טוב שנשמע לך בשבילי? גם כשכרגע אני לא מתכוון לגעת בכלום חוץ מהקומפוננט?

פורסם

DLS גותיה \נורדיקה לא בתקציב שלך -סטים ברמה גבוהה

הייבירד אוביישן אופציה טובה אבל המידבאס שלו לא דומיננטי אם זה מה שאתה מחפש

אבל מדובר בהחלט בסט איכותי ומאוד ווקאלי עם טוויטר MT22 יחסית נעים לאוזן ביחס לאינפיניטי שלך.

DLS - קומפוננטים MS6A ו- R6A טובים ובהחלט יכולים להיות אופציה אולי תצליח למצוא UP6I בתקציב הנ"ל

מורל מקסימו סט כניסה הכי נמוך בהיררכיה של מורל -לדעתי אינו בכלל אופציה במקרה זה.

הייתי שוקל סט של ריינבו SLC265 סט מאוד מפורט מאוזן ונעים

או הרץ HSK165XL אם אתה רוצה סט חזק עם וופר דומיננטי.

פורסם

עדכון:

השבוע כשעברתי לMEGAN62 (דרור) מבית "אהובי שי" התרשמתי מהאנשים המקצועיים שעמדו שם וידעו בדיוק מה להמליץ.

מוזיקה זה עניין של צבע ואופי, לכן אחרי כל ההסברים והתאמת המוצר לסגנון שלי הוחלט ללכת על DLS MS6A.

ואפילו קיבלתי מחיר שאני אקבל קנס אם אפרסם אותו פה... :roll: ועוד קיבלתי כמה הפתעות קטנות בפנים! :lol:

אז קודם כל, בראש ובראשונה שוב, תודה דרור!

בקשר לרמקולים,

א. הם נבחרו כי הם טיפה מעל גבול ההספק RMS הנתון שיש למגבר שלי (אני לא מתכוון להשתולל)

ב. הם היו הכי נצילים - 92db

ג. הטוויטר שלו עדין (משי) כשכרגע אני נמצא בגישור האמצעי של הקרוס (0db. ולא על 3db+/-)

ד. הם נשמעו לי טובים (בערבון מוגבל כי הם היו מותקנים על רכב/מגבר/רדיו אחר).

התקנתי אותם עצמאית רק החלפתי בין הציוד, כאשר פעם שעברה נעשתה לי עבודה של בניית טבעת ל6.5 אינצ' ואיטום מסביב, משהו כמו 30X30 ס"מ מסביב ובפח שמאחורי הרמקול.

הייתי צריך לשחק קצת בחיתוכים ובגיין שבמגבר.

ברמקול הקודם הייתי בחצי גיין בערוצים, פה כנראה הרמקול רוצה שידחפו אותו עוד טיפה אבל אין מה להשוות... ממש הוזזה של 2 מ"מ.

אח"כ הרמתי עוד טיפה גם את הסאב וגם את הקומפוננט כדי שלא אגיע ל47. עכשיו אני שומע על 35 וזה מספיק ומעבר.. (והגיין אפילו לא קרוב ל3/4)

עכשיו אחרי יומיים של משחק (יש לציין שאני עדיין עם flat באקולייזר ובלי הרמקולים האחוריים כדי שאשמע טוב את החיתוכים והכיוונים)

אני יכול להגיד לכם שאני מאושר! :)

שומעים את הזמר ממש טוב וברור!

ידרשו לי עוד כמה ימים טובים כדי להגיע לכיוון סופי גם באקולייזר אבל לפחות מעכשיו עד הודעה חדשה הרמקולים מאחורה על 0!

למה הם הורסים לי את כל הסאונד..... :shock:

רק משהו קטנטן אני יכול להשוות בין האינפיניטי לבין הDLS.

אני מבחין שמכת סנר (של התופים) נשמע ממש פתוח באינפיניטי... אולי אני מתבדה, אבל זאת ההבחנה שלי.

ימים יגידו... 8)

פורסם

תן לסט לפחות 50 שעות של ״ הרצה ״ בווליום לא גבוהה רק לאחר מכן תוכל לקבל פרספקטיבה על איך הסט באמת נשמע

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

למה בווליום לא גבוה?

כלומר נאמר לי "להריץ" אותו כדי שהוא יתאזן משהו כמו 20-50 שעות...

ורק לאחר מכן לעשות כיוון סופי.

במה מתבטא השינוי שיהיה אחרי מס' שעות "הרצה" ?

באיזה מובן, עוצמה/איכות/טווח תדרים/חיתוכים?!

יתכן שאחרי ההרצה אני גם אשמע את המכת סנר יותר ברורה שכעת חסרה לי?!

פורסם

מישהו יכול להגיד לי למה לא להריץ את הסט בווליום גבוהה? זה חשוב לי לדעת...

ואם יורגש שינוי לאחר ההרצה??

פורסם

לסט שלך לוקח זמן להיפתח, אחרי תקופה של עשרות שעות השמעה, ההיענות בטווח הנמוך תשתפר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...