Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן החשבונית:

עבודות:

טיפול 45K ק"מ. סכום בש"ח - 306.90.

לוח הדיסקים פירוק שני צדדים. סכום בש"ח - 195.30.

הנחה בגין לקוח חדש. סכום הנחה בש"ח - 173.00.

חלפים:

שמן מנוע. סכום בש"ח - 245.70.

מסנן שמן מנוע L+121+3233#. סכום בש"ח - 49.30.

דיסקית נחושת לפקק אגן שמ. סכום בש"ח - 2.20.

דיסק בלם קדמי M2. סכום בש"ח - 398.40.

צלחת בלם קדמית M2, כמות 2. סכום בש"ח - 563.20.

מסנן אויר M+3M+M2+M32. סכום בש"ח - 219.80.

נורה תקע 12V 3W HB504. כמות 2. סכום בש"ח - 8.

סה"כ הכל ביחד חלפים + עבודה יצא לי 1815 ש"ח. פלוס מע"מ יצא לי 2,106, אחרי הנחה של הלקוח חדש.

השאלה שלי היא כזאת (ואני מודע לעניין שכבר שילמתי ואין ניתן להחזיר את העבר, אבל השאלה היא לעתיד, שאדע לאן לקחת את הרכב לטיפול הבא), האם המחירים הגיוניים לטיפול של 45 אלף ק"מ או לא? מוסך מורשה כמובן.

אודה מאוד לעוזרים שישפכו קצת אור ומידע בקשר לנושא (שלצערי אין לי ידע בתחום הזה של הטיפולים :roll: ).

תודה.

נ.ב

העתקתי מילה במילה את מה שרשום בחשבונית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=298085

אני זוכר שגם לי יצא טיפול 30K יקר ולכן כמו בשירשור שנתתי שאני זוכר שגם אתה שאלת על טיפול 30 וגם אני נתתי מחיר .

הפיתרון היה סקר שוק לפני כניסה לטיפול להתקשר לכל מוסך מורשה יבואן ולשאול כמה עולה טיפול וכך אין הפתעות .

לי טיפול 30K עלה יקר לכן עשיתי סקר שוק וטיפול 45K כולל שמן פילטר שמן ואוויר ומזגן ומים ירוקים רפידות בלם וחריטה ב1300 שח

במורשה סוזוקי בראשלצ

רק סקר טלפוני בלי זה היה יוצא לי טיפול שוב 2500 שח

קשה באימונים קל בים

פורסם

הבנתי אותך, אדע להבא. בכל אופן, הייתי רוצה לשמוע מבעלי המאזדות למיניהם (לאו דוודקא 2, גם 3 ו-6) את מצב החשבון שלהם אחרי טיפול 45K ק"מ או אפילו 60... משהו פה לא מסתדר לי, במיוחד לאור העובדה שכבר החלפתי דיסק + צלחת קדמיים ב-2 הגלגלים ב-27K ק"מ :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני הייתי דורש הסברים.

שמן המנוע - שוד לאור היום. גם אם מדובר בסינטטי מלא - למה מי מת? מה זה המחיר המופקע הזה? ותן לי לנחש שמדובר בשמן של דלקול או מייבוא של קבוצת דלק, מה שאומר שמחיר העלות למוסך אפסי.

לא הצלחתי להבין מה זו צלחת ומה זה דיסק, למיטב ידיעתי בעגה המוסכניקית זה אותו הדבר.

למה התכוון המשורר באומרו פירוק לוח הדיסקים? לא מצאו תיאור קצת פחות מובן?

אם הייתי מקבל חשבונית כזאת הייתי מתרגז מאוד ובספק אם המוסך הזה היה רואה אותי שוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ערב טוב לך ידידי גם אתה מבין סוף סוף איזה שירות דב עושים קבוצת דלק למאזדה בארץ ,אני מחזיק מאזדה 3 1.6 2006 ועשיתי טיפול ראשון במוסך עד רעננה מרכזי טיפול 60000 ק"מ עלה לי קרוב ל2500 + ש"ח , הרכב שלי עבר מאז 15000 ורציתי להכניס אותו שוב למרכזי לטיפול 75000 מה שקוראים טיפןל קטן נחש כמה רצו - 850 ש"ח לפני מע"מ בשביל פילטר שמן ופילטר אוויר שערורייה של מחיר לדעתי קבוצת מאזדה יקרה אפילו יותר מצ'מפיון ברכבים מסוימים .

כמו שאמר לי מנהל המוסך -' מה חשבת שמאזדה זולה לאחזקה-בכלל לא!' אז ככה ואני גם ממליץ לך בעתיד לטיפול הבא:

סע לרחוב המסגר 56 בת"א יש חנות חלפים של חזי דלאל בה מוכרים חלפים מקוריים של מאזדה בהרבה פחות כסף מהמוסך .

לי למשל הסיפור עלה כך:

שמן 5W30 של MOTORCRAFT עלה לי 100 ש"ח

פילטר שמן מקורי 57 ש"ח

פילטר אוויר מקורי 200 ש"ח (בחברה לוקחים 255 לפני)

פלגים רגילים מקוריים 15 ש"ח לפלג

העבודה במוסך מורשה ולא מרכזי אם אתה מאזור המרכז ישנו מוסך אקספרס בלוד שאני נותן למוסך הזה ציון 10 על אמינות ומקצועיות וכמובן אם אתה מגיע עם החלקים יקחו לך רק על העבודה לי לקחו 100 ש"ח כך שהכל עלה לי קרוב ל 500 ש"ח במקום כמעט 1000 ש"ח מוסר ההשכל תבדוק תשווה תרוויח ולא לפחד לטפל במוסכים שאינם מורשים כל עוד רוב החלקים מקוריים .

הסכום ששילמת מופרז להבא אל תיתן שיחליפו לך כלום בלי אישור שלך וכמובן עם הצעת מחיר און ליין כך שאתה יודע כמה ייצא החשבון בסוף .

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

אישתי הכניסה את המזדה 2 שלה לפני כמה חודשים לטיפול שנתי שני. היא נוסעת בממוצע כ 10-12 אלף ק"מ בשנה אז האוטו נכנס לטיפול לפי התאריך ולא לפי הק"מ.

לפני הטיפול הראשון ביצענו מספר טלפונים ויצא שהמוסך שהכי קרוב לבית הוא גם הכי זול (ההורים שלה מכירים את הבעלים וגם זה הוריד טיפה מהעלות). חזרנו לשם אוטומטית גם לטיפול השני.

אין לי את החשבונית כאן לידי כדי לרשום סכומים מדוייקים אבל הטיפול עלה בערך 900 ש"ח וכל זאת אחרי הנחה ומיקוח (שמן, פילטרים, נוזל קרור וזהו!!!). לאחר בירור עם מוסכים אחרים הבנתי שהיה ניתן לחסוך כ 100-150 ש"ח.

אין לי ניסיון עם רכב אחר חדש שמטופל במוסך מורשה יבואן אבל לפי דעתי הטיפולים ב 2 יקרים.

אסף

פורסם

עלויות העבודה הגיוניות למוסך מורשה יבואן.

שמן המנוע יקר.

הבלמים נשמע גם קצת יקר, מה גם שאמרת שהחליפו לך אותם לפני פחות מ-20 אלף ק"מ. לרוב פעם אחת חורטים דיסקים ובפעם השנייה מחליפים, כך שזה מוזר. גם המרווחים צפופים והשאלה היא אם זה בגלל סגנון הנהיגה שלך, או בגלל שאורך החיים של הבלמים ב-2 הוא נמוך.

מסנן האוויר יקר מאוד, אני מניח שלא מחליפים אותו כל טיפול אלא פעם בשלושה טיפולים בערך, נכון?

נראה לי שבגדול יצא לך הרבה בגלל השילוב של החלפת הבלמים ומסנן האוויר. בלעדיהם זה היה טיפול קטן והיה עולה לך 600 שקלים בערך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לשם שינוי :wink: צודק לגמרי!

אלו מחירים של מוסכים מורשי יבואן, המסנן אויר הוא כנראה של המזגן (מסנים אלו ידועים כיקרים) והצלחות בלם באמת לא ברור מדוע לא חרטו אותם אלא החליפו, כנראה שהם ירדו ממידת המינימום ואם זה כך באמת המצב, הנהג ברכב צריך לשנות את אופי הנהיגה לרגועה יותר.

פורסם

דניאל, מה ההבדל בין צלחות לדיסקים? על מה חייבו אותו שם?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המסנן אויר הוא לא של המזגן. הנהג המרכזי של הרכב הוא אני (פרט לנסיעה פה ושם של אבא\אחי\אמא בקושי), ולכן אני יודע שהרכב לא נסע חזק, בניגוד לפעם (אפשר להגיד שלא הייתה פליאה להחליף צלחות ורפידות ב-27K ק"מ, כי ידעתי שאני אשם בכך, אבל הפעם הם הגזימו ואני ממש נוהג רגוע). בלי בלמים ובלי מסנן אויר היה יוצא 700 לפני הנחה, הוא כבר אמר. אבל עדיין, המחירים יקרים, כשאני יודע (כמו שרשמו פה בשרשור חברי הפורום) שטיפול כזה עם חלפים מקוריים ממקום אחר וטיפול אצל מוסך אחר, היה עולה לי לכל היותר 500 ש"ח (ופה אחרי הנחה של 10%, 630). וזה הפרש עצום לטיפול קטן, אז מה ההפרש לטיפול כמו שהיה לי? :roll:

בכל מקרה, את הלקח שלי אני למדתי, ופעם הבאה אעשה כמו שהציעו לי, אקנה חלפים מראש ואחליף אותם במוסך אחר, לא מרכזי.

בקשר למה שאיתמר רושם, אני אישית אין לי מושג מה ההבדל, וחבל שלא קמתי לראות מה מחליפים לי (ראיתי רק בזוית של העין שכן החליפו צלחות).

נ.ב

כנראה שלא משתלם כלכלית להחזיק מאזדה, וזו עוד סופר מיני!!! כמו להחזיק אוטו ספורט :roll: עצוב, מעצבן, מרגיז ופשוט בלתי ניתן להבנה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
דניאל, מה ההבדל בין צלחות לדיסקים? על מה חייבו אותו שם?

איתמר.

מדובר בטעות רישום הפריט, הוחלפו זוג צלחות בילום וסט רפידות בלם מקורי.

פורסם

מחיר השמן מופרז, במיוחד אם מדברים על מנוע קטן שלרוב לא צריך יותר מ 3.5-4 ליטר שמן. פשוט יקר בהגזמה.

מחיר הרפידות והצלחות - אופייני למוסכים מורשי יבואן, במיוחד כאלה של יפאניות (ברוב המקרים, המחירים של חלקים מקוריים ביפאניות = שוד לאור יום).

דווקא במכוניות כאלה, שלא רגישות במיוחד לטיפול במוסכים כללים, אני לא רואה שום סיבה לגשת למורשה יבואן או מרכזי.

וודא מול ספר ההוראות של הרכב שמבצעים את כל מה שצריך כל טיפול (ותדאג שזה יהיה רשום בקבלה שאתה מקבל) ושלום על ישראל. גם אם תהיה לך בעיה במסגרת האחריות, לא יוכלו להתנער ממנה.

שים לב בעיקר למועד החלפת שמנים, סננים, נוזל בלמים, נוזל קירור, מצתים, בדיקות בלמים וכו'. וודא שמרכיבים לך (במוסך כללי) את החלקים הנכונים בהתאם להוראות היצרן (דגמים ספציפיים של פלאגים \ פילטר שמן וכו').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שמן מנוע ב245 שקל+מעמ=~ 280 שקל.

מזה מרצדס S, במחיר הזה אני קונה 3 שמנים חצי סינטטי (שבהחלט מספיק לרכב) מחברות ידועות, כמו אגיפ ,ליקוימולי, ומחליף שמן בתדירות משולשת גם.

אני כבר מזמן אמרתי , אני למוסך מורשה לא מתקרב.

מה שאני יכול לעשות לבד אני עושה לבד, לפתו בורג אחד של שמן זאת לא בעיה, לא רק העניין הכספי אלא גם הסיפוק שיש בכך.

אביב8)

פורסם

אוקיי, הבנתי ש"קנסו" אותי במוסך. תודה רבה לכולכם, אני יותר חכם לפעם הבאה (והמוסך הזה לא יראה יותר את הפנים שלי).

ZOOM-ZOOM

פורסם

מכיון שהרכב די חדש, כן כדאי לך לטפל במוסך מרשת היבואן, א ב ל תחליף רק שמן+מסנן. החלק האחר של הטיפול (בלמים, מסנן אויר) תעשה במוסך שנראה לך.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...