Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן מדובר בטיפול תקופתי - 45K (כל 15K או שנה). הבעיה היא שהטיפול יקר מידי (כמו לטפל ברכב ספורט, כאשר עד היום הטיפולים היו - 600 ש"ח ב15 אלף ק"מ, 1100 ש"ח צלחות ורפידות קדמיים ב-27 אלף ק"מ, 800 ש"ח ב-30 ק"מ, לפני הטיפול הנוכחי). הרכב כבר 3 וחצי שנים על הכביש.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מוזר לי , ומזכיר לי.

מוזר לי שיש צורך בהחלפת סט צלחות בילום בתדירות כזו. מאוד מעניין אותי אם אפשר היה לראות את אלו שהוחלפו.

מזכיר לי שעת שהייתי בארה"ב , בניו יורק, נתקלתי במוסכים שהחליפו סט צלחות בילום כמעט לכל רכב שנכנס אליהם לטיפול, תוך שהסבירו שזה חלק בטיחותי, צלחות הבילום שפורקו, היו לרוב במצב מצויין , או טוב מאוד, לעיתים ממש "חדש" , והיו נמכרות אחת לשבוע בארגזים לפי משקל.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שילמת יקר.

בנוסף, החלפת צלחות כבר, אז למה שוב? אני מתארת לעצמי שלא גמרת את הברקסים מאז לעכשיו.

לדעתי, אם הרכב לא באחריות, אין מה לטפל במורשה- סתם המחירים מופרזים. כדאי ללכת למוסך בעל שם טוב,

ואם לא סומכים על החלקים, פשוט תביא אתה מה שאתה רוצה [כמובן בהנחה שאתה יודע מה אתה מביא]

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

תודה לכם על התגובות, זה גם מה שאני חשבתי לעצמי (שהם מנסים לדחוף לי, ואמרתי לאבא שלי את זה). בכל אופן, הוא נכנס לחדר המתנה בצורה כזאת שכבר אבא שלי חשב שאין ברקסים בכלל באוטו (שקר וכזב), ולך תתווכח עם אבא :roll:

למרות שהפצרתי באבא שלי ואמרתי לו שהם מנסים לדחוף לנו החלפה על סתם, ושאין צורך בכך, הוא אמר לי "עזוב, פעם אחרונה פה". לא משנה, אני מודה לכל המגיבים, אני חכם לפעם הבאה. שוד לאור יום לפי דעתי, במיוחד לפי התגובות של הבעלי מקצוע פה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

את ההתנסות הנ"ל חלק לשלוש icon_wink.gif .

מחיד שוק - כן המחירים של מורשי היבואן יקרים מאוד .

מחיר השוק הכללי - מוסכים מורשים אחרים היו מבצעים ב 20-30% פחות במחיר .

עכשיו בצע שיקלול - אתה כלקוח , אבא או אדם אחר .

התמודדות - סוג הרכב , אחריות , נוחות בטיפולים , מחיר השקט הנפשי .

אדם אחר - זמן פנוי , גישה נוחה למוסכים וחנויות חלפים , מוכן לעבוד קצת ..

אבא - אולי עסוק , מעדיף לשלם עוד קצת , אחריות נוספת , מאחר והרכב מטופל במוסך יבואן .

אתה - כועס כי זו דילמה , האם השקט שווה מחיר מוגזם ..

מוסכי היבואן צמודים למחירון יצרן / יבואן , לגבי שעות עבודה ומחירון חלקים , עם אפשרות תמרון קלה .

אפשר לפנות לשרות הלקוחות , ולהתלונן על המחיר המוגזם - אולי יהיו להם תשובות , או הורדה במחיר עקב תלונות הלקוחות .

ואם לא - למצוא מוסך מורשה כללי טוב , ולעבור ולטפל בו . עם ההשלכות הכרכות בכך , מחשב סורק תקלות , קריאות תיקון שקטות .

אפשרות להשתתפות יבואן בתקלות מעבר לזמן האחריות וכו' .

עם הכל אפשר להתמודד - השאלה , עלות זמן כסף .

אני מטופל במורשה מאזדה , כן שודדים אותי , אבל אני עושה זאת כי אין כוח לריצות ובלבולי מוח ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם ביחס למוסך מורשה המחירים יקרים. רק כדי לסבר את אוזניכם, אני במוסך מורשה שילמתי על שמן סינטטי מלא של סליניה/אגיפ 10w60 260 ש''ח כולל מע''מ, מסנן אוויר מקורי 60 ש''ח, פלאגים מקוריים ngk 120 ש''ח, כל זה על פונטו hgt, שבגלל השם שלו נחשב לרכב קצה במוסכים, החלפים מקוריים איטלקיים.

אבל בגלל שמדובר במזדה אני לא מתפלא בכלל, הייתה לאבא שלי מזדה 6 2010 פרימיום, המחירים שערוריתיים להחריד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לטיפול במוסך מורשה של יבואן עם המחירים שלו יש יתרונות

אם תהיה לך בעיה מהותית ברכב לאחר שתסיים אחריות ישתתפו איתך בתיקון

יש למי לפנות אם מעוררת בעיה מול המוסך

עבודה לפי הנחיות יצרן שבסופו של דבר תתן שקט נפשי למצב הרכב

ביצוע ריקולים שקטים

תיקון תקלות בזמן קצר עקב ידע מצטבר ותמיכה של היבואן

פורסם

ידוע שבמוסכי החברה שודדים אותך בלשון המעטה .

גם אני מטפל שם בגלל הציוד , הידע ואיכות החלקים .

מה שכן , כדי למזער את הנזק , כאשר אני בא למוסך איני אומר לפקידה - טיפול 30000 או טיפול 45000 .

אני מכין מראש רשימה עם הדברים שצריך להחליף או לתקן .

אחרת , וכבר נתקלתי בדברים האלו , יחליפו לך פלגים כל 10000 ק"מ או פילטר אוויר כל 15000 ק"מ .

שימו לב שבין השאר דוחפים לך כל מיני סעיפים כמו ניקוי מנוע , תוסף לדלק ונוזל שטיפת חלונות .

פורסם

אך אחד לא שודד, יש מחירון ויש הוראות עבודה מדוייקות מה לעשות וחלק מחלקי חילוף המקוריים יקרים אבל יש אחריות של שנה ויש יצרנים שנותנים גם שנתיים (מוסך כללי יתן לך 3 חודשים וזהו)

טיפול זה לא רק החלפת חלקים, יש דברים שיש לבדוק ברכב ומי מכיר יותר טוב את הרכב ואת נקודות התרופה שלו מאשר מוסך מורשה יבואן?

מה גם שהרבה זמן לא בקרת כנראה במוסך מורשה כי תוספים שטיפת מנוע וכו מבקשים מהלקוח מראש לאשר אם הוא מעוניין בזה ואם לא, אז לא עושים ולא מחייבים

פורסם
מכיון שהרכב די חדש, כן כדאי לך לטפל במוסך מרשת היבואן, א ב ל תחליף רק שמן+מסנן. החלק האחר של הטיפול (בלמים, מסנן אויר) תעשה במוסך שנראה לך.

בהצלחה

יהודה

צודק!

אני עבדתי במוסך מורשה טויוטה.הכול מחיר יקרים מאד!חשוב,להחליף שמן מנוע,מסנן שמן וכל התיקונים במנוע כולל טיימניג יש לכם אחריות

פורסם
וחבל שלא קמתי לראות מה מחליפים לי (ראיתי רק בזוית של העין שכן החליפו צלחות).

לא ראית למה החליפו את הצלחות , אז למה אתה מתעצבן ? אולי המוסך צודק והם ירדו מתחת למידה שאפשר לחרוט ,

כי זה כבר פעם שנייה שהברקסים נגמרו

הבנתי אותך, אדע להבא. בכל אופן, הייתי רוצה לשמוע מבעלי המאזדות למיניהם (לאו דוודקא 2, גם 3 ו-6) את מצב החשבון שלהם אחרי טיפול 45K ק"מ או אפילו 60... משהו פה לא מסתדר לי, במיוחד לאור העובדה שכבר החלפתי דיסק + צלחת קדמיים ב-2 הגלגלים ב-27K ק"מ :roll:

אז או שיש בעיה של ברקסים , או שיש בעיה של נהג

. הנהג המרכזי של הרכב הוא אני (פרט לנסיעה פה ושם של אבא\אחי\אמא בקושי), ולכן אני יודע שהרכב לא נסע חזק, בניגוד לפעם (אפשר להגיד שלא הייתה פליאה להחליף צלחות ורפידות ב-27K ק"מ, כי ידעתי שאני אשם בכך, אבל הפעם הם הגזימו ואני ממש נוהג רגוע).

פורסם

אז זהו, שהם "ירדו" למצב כתום\צהוב (ככה זה במאזדה, 3 מצבים, ירוק-צהוב\כתום- אדום), שזה מצריך "מעקב בעתיד". ולא החלפה דחופה כמו שהוא טען (רק אח"כ ראיתי את התוצאות של הטיפול). אז לא, הברקסים לא נגמרו טוטאלית וגם לא עד מצב שצריך להחליף.

בקשר לנהג, אתה בעצמך מצטט אותי, אז או שיש לך קושי בהבנת הנקרא (כנראה) או שאתה מנסה לעקוץ ולא כלכך הולך לך. אני נוהג רגוע מאוד מאז שהחליפו לי בלמים בפעם הראשונה. אז כן, כנראה שהיבואן המורשה מביא צלחות\רפידות\מה שלא יהיה מדגם סיני כלשהו, שייגמר לך אחרי 25K ק"מ כדי שתחליף שוב ושוב.

אגב, אצל חבר, שיש לו רכב חדש מחברה אחרת, לא החליפו גם אחרי 30-40K ק"מ, והוא נוסע הרבה (הרבה הרבה) יותר עצבני ממני.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...