Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 דברים נוספים- אשמח לעזרה.

אני בעל טויוטה יאריס 2003.

1. ברכבי הותקנו רמקולים בחלק המכסה את הבגאז' (חלק המחובר לדלת תא המטען), משקלם גורם לכך שדלת תא המטען לא יכולה להשאר פתוחה עקת המשקל- כל פעם שפותחים את הבגאז', צריך להחזיק את הדלת על מנת שלא תטרק. למשהו יש פתרון לכך?

2. החימום ברכב לא עובד- הצעות?

תודה.

פורסם
אהלן איתמר,

אני מאוד אוהב ללמוד ולטפל ברכב שלי באופן עצמאי (חדש בתחום..) ,

תודה על הקישור.

מס' שאלות (לאחר שקראתי את התגובות למדריך שלך)-

1. היכן ניתן לקנות את כל הפריטים:

א. נוזלים מקוריים למיניהם- שמן מנוע, נוזל קירור, נוזל בלם?

ב. חלפים- פילטר אוויר חדש למזגן של הרכב (2003 TOYOTA YARIS (SCP12L-CHMNKW)- אבא שלי מביא לי מס' פריטים מארה"ב, אשמח אם תוכל להפנות אותי לאתר אמריקאי המוכר פריט זה- לא מצאתי).

2. כיצד נכון לנקות את מערכת קירור המנוע במהלך החלפת נוזל הקירור?

3. כיצד מחליפים את נוזל הבלם?

שוב תודה.

1. נזול קירור מקורי ניתן להשיג רק במוסכים מורשים. העלות גבוהה יחסית, אם אני זוכר נכון למעלה מ 200 ש"ח למיכל (אם כי צריך רק מיכל אחד). לחילופין נוזל ה G12+ של VW עונה למפרט הטכני של טויוטה ואמור להתאים ולתת הגנה מספקת. שמן מנוע ונוזל בלמים ניתן לרכוש בכל חנות חלפים (שמן מנוע שעומד בתקן API עדכני ובצמיגות 10W30 או 5W30, נוזל בלמים DOT 3 או 4, מה שתמצא).

פילטר למזגן לא הייתי רוכש בחו"ל, המחיר בארץ מגוחך. ניתן להשתמש בפילטר תחליפי סיני זול, זה סה"כ מסנן נייר דק ופשוט, יעלה כמה עשרות שקלים מקסימום.

2. אם עד היום היה במערכת הקירור נוזל מקורי ללא תוספות - פשוט לרוקן את הנוזל הישן + מיכל העיבוי ולמלא נוזל חדש. אם אתה לא יודע איזה נוזל קירור יש שם או שהחלפת נוזל קירור לאחד לא מקורי בעבר - רוקן את המערכת, הכנס מים נקיים, הרץ את המנוע עד שיתחמם, רוקן את המערכת כאשר המנוע יתקרר ואז מלא את הנוזל החדש. לא יקרה שום דבר אם הנוזל ימהל קצת במים שנשארו.

3. לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם הבלמים לבד, זה עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה. יש לגשת למוסך ולוודא שהם עושים את ההחלפה באמצעות ניקוז הנוזל הישן מהפטמות שבגלגלים באמצעות ציוד ייעודי.

2 דברים נוספים- אשמח לעזרה.

אני בעל טויוטה יאריס 2003.

1. ברכבי הותקנו רמקולים בחלק המכסה את הבגאז' (חלק המחובר לדלת תא המטען), משקלם גורם לכך שדלת תא המטען לא יכולה להשאר פתוחה עקת המשקל- כל פעם שפותחים את הבגאז', צריך להחזיק את הדלת על מנת שלא תטרק. למשהו יש פתרון לכך?

2. החימום ברכב לא עובד- הצעות?

תודה.

1. אין שום בעייה עם רמקולים על המגש האחורי, הדלת מחזיקה את זה. כנראה שאצלך הבוכנות עייפות וזקוקות להחלפה. בוכנות מקוריות בטוח ניתן לרכוש, חנות חלפים גדולה תחזיק גם בוכנות תחליפיות שסביר להניח יעלו כמה שקלים טובים פחות.

2. יכולות להיות מספר סיבות שהראשיות בהן היא שביטלו את הרדיאטור חימום הפנימי עקב נזילה או שהוא סתום. לחילופין יכולה להיות בעייה במנגנון הבורר. כל מוסכניק יוכל לאבחן די בקלות מה הולך שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...