Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני בעל (מאושר) לרכב טויוטה יאריס ידנית משנת 2003.

לפני שלוש שנים קניתי אותו (אני יד שנייה) מזקנה חמודה במחיר מובקע. נראה כי הזקנה טיפלה בו די טוב. אני לא עשיתי שום טיפול בשנה ראשונה, בשנה שנייה עשיתי רק בדיקה לפני הטסט שכללה החלפת שמנים ובסגנון. נכון להיום הרכב עבר 50 אלף ק"מ (כן סה"כ) ולפני הטסט רציתי לבדוק אילו טיפולים צריך לעשות.

התקשרתי למוסך רשמי של טויוטה (מול לב המפרץ) וניסו לשכנע אותי שאני צריך טיפול 50000 שזהו טיפול רציני שעושים אותו פעם במספר שנים. הטיפול מוערך בסביבות 1000 שח. אני סטודנט וזה הסכום הזה הוא רציני מבחינתי.

ההטלבטויות שלי הן:

1. האם להסכים לטיפול הזה כי באמת יש בו צורך ושווה לעשות אותו במוסך מורשה או שאפשר ללכת למוסכים אחרים (ואמינים) ששם זה בטוח יצא הרבה יותר זול?

2. האם מישהו יודע האם יש הבדל גם במחירים וגם באמינות ואיכות טיפול בין טויוטה מורשה בלב המפרץ לבין מורשה במתמ?

תודה רבה.

פורסם

אין סיבה מוצדקת לטפל ביאריס דווקא במוסך מורשה. מדובר ברכב פשוט מכנית שכל מוסך יצליח לבצע בו טיפולים שוטפים ופשוטים.

עם זאת, על שני דברים לא הייתי מתפשר: פילטר אוויר ושמן מקוריים בלבד. מעבר לכך כל מוסכניק אמין יוכל לבדוק את מצב הפלאגים (ואם לא החלפת אותם 3 שנים אז זה הזמן) ומצב הרצועות והברקסים, מה שעלול לייקר את הטיפול ואני משער שלכך התכוונו בהצעת המחיר שניתנה לך.

הייתי גם מחליף את מי הקירור, אני בטוח שמעולם לא עשו את זה (כדאי מקורי, אם יקר לך מדי אז גם G12+ יעשה את העבודה ומתאים למפרט של טויוטה, רק לבצע שטיפה יסודית של המערכת לפני) וגם נוזל הבלמים זקוק לריענון כל כמה שנים ומוסכניק טוב ינקז אותו מהפטמות בגלגלים ולא מהכוסית שבתא המנוע. פריט אחרון שכדאי להחליף הוא פילטר המזגן, שהחלפתו פשוטה מאין כמוה ועלותו זניחה.

מעבר לכך אין רכיב נוסף שדורש התייחסות קריטית. שיהיה בהצלחה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הייתי גם מחליף את מי הקירור, אני בטוח שמעולם לא עשו את זה (כדאי מקורי, אם יקר לך מדי אז גם G12+ יעשה את העבודה ומתאים למפרט של טויוטה, רק לבצע שטיפה יסודית של המערכת לפני) וגם נוזל הבלמים זקוק לריענון כל כמה שנים ומוסכניק טוב ינקז אותו מהפטמות בגלגלים ולא מהכוסית שבתא המנוע. פריט אחרון שכדאי להחליף הוא פילטר המזגן, שהחלפתו פשוטה מאין כמוה ועלותו זניחה.

איתמר.

אפשר לקבל הסבר על מה מדובר בנוגע לניקוז נוזל הבלמים-מדוע צריך דווקא מהפטמות ולא מהכוסית (כמה שאני צוחק עכשיו לגבי משחק המילים :lol::lol: ) ונוזל הקירור? ואיך הגעת לזה ש g12+ זהה למפרט של טויוטה, אם אפשר לדעת?

ד"א-לגבי מחירים: נוזל קירור מקורי לטויוטה (ורוד super long life) עלה במוסך sos בחדרה (מורשה יבואן) 203 ש"ח לפני מע"מ ל5 ליטר. זול יותר מ2 מוסכים אחרים (מורשי יבואן באזור המרכז) שעמם ביררתי.

פורסם

הסבר לגבי ניקוז הנוזל דרך הפיטמות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=371327&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C+%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D

אגב, 203 ש"ח ל5 ליטר, זה נוזל מוכן לשימוש או שצריך לדלל?

הנוזל G12 של VAG יעלה לך בערך 120 ש"ח ל6 ליטר נוזל קירור מוכן לשימוש(דילול ביחס של 50:50).

קובי

פורסם

תודה על ההסבר.

הנוזל המדובר הוא נוזל מוכן לשימוש ללא דילול, בעל אורך חיים של 5 שנים. האמת היא שאני לא הייתי מחזיק אותו כזו כמות של זמן-והייתי מחליף אותו אחרי שנתיים וחצי (וזה מה שאני מתעתד לעשות,בלי נדר).

תנאי האקלים אצלנו והפקקים התכופים דורשים (לדעתי) קיצור מרווחי טיפולים למחצית ממרווח הטיפולים שקובע היבואן.

פורסם

בדקתי פעם וגם הנוזל המקורי של טויוטה וגם ה G12+ הם נוזלים מסוג HOAT - Hybrid Organic Acid Technology וטובים לשימוש ברכבים הדורשים נוזל כמו ה Super Long Life Coolant של טויוטה.

יכול להיות שהיאריס של חברנו עדיין השתמשה בנוזל הקודם של טויוטה, ה LLC, ואז אני לא בטוח אם מומלץ להשתמש ב G12+. למרות זאת, אני נוטה להאמין שלא יקרה שום דבר אם שמים נוזל SLLC ברכב שהשתמש ב LLC אך לא להפך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושב שאם מחליפים נוזל קירור יש להחליף נוזל קירור מכל המערכת(קרי פירוק התרמוסטט וכדו').

בין היתר על מנת למנוע מצב שבו מתערבבים שני סוגים שונים של נוזל קירור.

קובי

פורסם
בדקתי פעם וגם הנוזל המקורי של טויוטה וגם ה G12+ הם נוזלים מסוג HOAT - Hybrid Organic Acid Technology וטובים לשימוש ברכבים הדורשים נוזל כמו ה Super Long Life Coolant של טויוטה.

יכול להיות שהיאריס של חברנו עדיין השתמשה בנוזל הקודם של טויוטה, ה LLC, ואז אני לא בטוח אם מומלץ להשתמש ב G12+. למרות זאת, אני נוטה להאמין שלא יקרה שום דבר אם שמים נוזל SLLC ברכב שהשתמש ב LLC אך לא להפך.

איתמר.

יש מצב שיחליפו ליאריס מהשנתון הזה את הנוזל ל SLLC של טויוטה במקום הנוזל האדום? קראתי בחו"ל פוסטים שבהם בוצעה ההחלפה ללא שום נזק נראה לעין, גם אחרי שנים של שימוש.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה? ה SLLC הוא ורוד, ה LLC הוא אדום.

אני לא רואה בעייה להחליף LLC ב SLLC אבל אני לא בטוח שכדאי לשים LLC ברכב שדורש SLLC. ה LLC הוא נוזל פשוט יותר מסוג OAT, אין לי מושג מה אומרת תוספת ה HYBRID לשם המפוצץ, אבל אני מניח שנוזל מסוג HOAT מכיל בין היתר יותר תוספים לשמירת תכונות הנוזל ואני בספק שנוזל כזה יגרום לנזק ברכבים שדרשו LLC.

KOBIC9, הוצאת הנוזל הישן בד"כ מספיקה כדי שמה שנשאר במערכת ימהל לרמה אפסית עם הנוזל החדש. מי שרוצה להחמיר מוזמן להריץ נגלה או שתיים עם מים רגילים במערכת כדי לדלל את כמות הנוזל הישן למינימום.

איתמר.

פורסם

במוסכים לא רבים, יש גם מכונה יעודית להחלפת נוזל קרור ושטיפת מע' הקרור, כך שאז אכן מוחלפת כל כמות נוזל הקרור הישן בנוזל קרור חדש ללא מהילה ביניהם.

בברכה - רפי לין

פורסם
אין סיבה מוצדקת לטפל ביאריס דווקא במוסך מורשה. מדובר ברכב פשוט מכנית שכל מוסך יצליח לבצע בו טיפולים שוטפים ופשוטים.

עם זאת, על שני דברים לא הייתי מתפשר: פילטר אוויר ושמן מקוריים בלבד. מעבר לכך כל מוסכניק אמין יוכל לבדוק את מצב הפלאגים (ואם לא החלפת אותם 3 שנים אז זה הזמן) ומצב הרצועות והברקסים, מה שעלול לייקר את הטיפול ואני משער שלכך התכוונו בהצעת המחיר שניתנה לך.

איתמר.

תודה רבה על ההתיחסות העניינית ומפורטת. מכיוון שאני לא מבין בזה בכלל, אשמח לדעתך בשאלה שטחית הבאה: מהתיאור שלך הבנתי שהטיפול שאתה מתאר אותו בכל זאת דורש עבודה רצינית וחומרים. האם המחיר של 1000 ש"ח במוסך רשמי נראה לך בתור הוגן או כמעט הוגן? הם גם הציעו לי להעביר טסט בחינם...

פשוט אני חושב שאם במוסך לא רשמי (שאני בטוח בו פחות) יקחו על זה ב-200 שח פחות אז אני לא בטוח מה עדיף.

תודה רבה,

פורסם

השאלה היא מה הצעת המחיר כללה?

1,000 ש"ח (לפני מע"מ כמובן) זה להערכתי מחיר לטיפול בינוני בטויוטה, החלפת פילטר שמן, שמן, פילטרי אוויר ומזגן, פלאגים ואולי החלפת רצועה וחצי, לא יותר מזה. כמובן שאם מוצאים בעייה בברקסים המחיר יכול לזנק ב 500-600 ש"ח כמו כלום.

מסוכניק פרטי יוכל לגמור את הסיפור זול יותר, אבל אם תתעקש על איכות החלקים המחיר עדיין יהיה גבוה.

גש או תן צלצול לטויוטה ושאל אותם מה בדיוק הטיפול כולל, ככה נהיה יותר חכמים.

איתמר.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום למי שיוכל לעזור,

בהמשך לשרשור.

הוצע לי טיפול 120,000 ק"מ עבור היאריס הידנית שלי, שנת 2003.

להלן פירוט הטיפול:

שמן מנוע 10W30, עלות- 130 ש"ח.

נוזל בלם DOT-4, עלות- 44 ש"ח.

מקורי- נוזל קירור של טויוטה, עלות - 76 ש"ח.

מקורי- מסנן אוויר- יאריס, עלות- 112 ש"ח.

מקורי- אטם פקק ריקון שמן, עלות- 6 ש"ח.

מקורי- מסנן שמן, עלות- 71 ש"ח.

מקורי- מצת/96>+4R, סטרלט+יאריס- 85 ש"ח.

עבודה- 1.6 שעות- 324 ש"ח.

סה"כ עלות טיפול- 988 ש"ח.

כמה שאלות בנושא:

1. לפני כשבועיים החלפתי באופן עצמאי את נוזל הקירור למנוע באופן הבא- רוקנתי את הנוזל ע"י פתיחת פקק הריקון ולאחר שזה התרוקן, מילאתי את המיכל בנוזל הבא- MAXOL-MAX PREMIUM QUALITA - קיבוץ סאסא- אנטי-ראסט ירוק.

האם מה שעשיתי בסדר או שאני צריך להחליף את הנוזל והאם זה בסדר להחליף באותו האופן בו החלפתי את הנוזל?

2. אילו מהטיפולים אני יכל לעשות באופן עצמאי וכיצד?

3. האם למשהו יש פרטים של מוסך אמין באזור חיפה/עמק יזרעאל?

4. מעט לא קשור לנושא (פירסמתי את השאלה בשרשור אחר- ללא מענה)-

לאחרונה נדלקה לי הנורה הכתומה המבשרת על בעיה כלשהי. הלכתי למוסכניק שחיבר את המחשב שלו והופיע לו על הצג- SENSOR OXYGEN NO. 2.

כאמור, לפני כשנה החלפתי ברכבי את חיישן החמצן הקדמי.

קיים בלבול קל- אשמח אם תוכלו לפתור זאת- המוסכניק אמר שהחיישן הבעייתי הינו החיישן האחרי- בעל החוט הארוך אבל בצג המחשב הופיע- חיישן חמצן מס' 2 ועל פי הסרטוט של היאריס באתר המקורי של טויוטה, חיישן חמצן מס' 2 הוא בעל החוט הקצר.

תודה רבה.

פורסם

עניתי לך עוד אתמול לגבי השאלה על חיישן החמצן, תבדוק בעמוד השני.

אני לא בטוח שנוזל הקירור ששמת מתאים לרכב (או במילים אחרות אני לא בטוח שהוא נותן את ההגנה המקסימלית שנותן נוזל קירור מקורי). מאחר ואנחנו לא יודעים על אילו דקויות היצרן עומד ודורש מנוזל הקירור - ברכב מודרני מומלץ לשים רק נוזל מקורי או נוזל שווה ערך.

לגבי טיפולים לבד - אם יש לך רגש וידיים ימניות וקצת ראש טכני אין בעייה לעשות את מרבית הטיפולים השוטפים בעצמך וללא כלים מיוחדים. אתה יכול לראות כאן דוגמה לטיפול מצולם שערכתי ביאריס שלי, שעל אף שלא מדובר באותו הדגם והמנוע אני בטוח שזה יעזור לך.

איתמר.

אגב, לפי הצעת המחיר ניתן לראות שהחלפת נוזל הבלמים והקירור הם בגדר עבודה בעיניים שכן המחיר המצויין הוא אפילו לא מחיר עלות החומרים של המוסך בהחלפת הנוזלים "לפי הספר". אני לא אתפלא אם "החלפת נוזל קירור" פירושה שאיבת המים ממיכל העיבוי ומילוי נוזל חדש ואני בטוח ש"החלפת נוזל בלמים" היא ריקון הכוסית בתא המנוע ומזיגת נוזל חדש ונקי. ישראבלוף במיטבו.

פורסם

אהלן איתמר,

אני מאוד אוהב ללמוד ולטפל ברכב שלי באופן עצמאי (חדש בתחום..) ,

תודה על הקישור.

מס' שאלות (לאחר שקראתי את התגובות למדריך שלך)-

1. היכן ניתן לקנות את כל הפריטים:

א. נוזלים מקוריים למיניהם- שמן מנוע, נוזל קירור, נוזל בלם?

ב. חלפים- פילטר אוויר חדש למזגן של הרכב (2003 TOYOTA YARIS (SCP12L-CHMNKW)- אבא שלי מביא לי מס' פריטים מארה"ב, אשמח אם תוכל להפנות אותי לאתר אמריקאי המוכר פריט זה- לא מצאתי).

2. כיצד נכון לנקות את מערכת קירור המנוע במהלך החלפת נוזל הקירור?

3. כיצד מחליפים את נוזל הבלם?

שוב תודה.

• תוכן חדש...